Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    Na, tegnap este sikerült összedobnom a gépet, de indításkor csak egy pirosan villogó LED-ig jutottunk, ami a CPU-hoz van rendelve, vagyis a proci halott. Pár perccel később a CPU mellett már a DRAM LED is villogott, de ettől nem lettem előrébb, elvégre a memóriavezérlő már évek óta a procikba van, úgyhogy ha ott bibi van, az kihathat arra is.

    Körbe is néztem aprón, találtam ugyanilyen procit 22k-ért, meg egyel jobb fajtát 16-ért, aztán néztem egy 8350-est 40-ért, de mielőtt döntenék, szükségem lett volna egy AM3-as procira, csak hogy biztosra menjek.

    Végül arra jutottam, hogy úgyis van itthon egy másik alaplap, ráadásul az még garanciális is, hát szívás ide vagy oda, kicserélem. Mit veszíthetek, igaz? Úgyis rég meg kellett volna már ejtenem a dolgot... Fél órája végeztem, és hogy-hogy nem megint ment a légtelenítés erőből. Semmi gondom nem volt. Az is igaz, ezúttal az állvány alsó szegmensébe levő szivattyú-radiátor kombót nem eresztettem le, így azokkal nem kellett szórakozni, de ugye eddig se ott volt a baj. A szivattyú már alapjáraton gond nélkül tolta át a levegőt a blokkok jó részén, egyedül az utolsó VGA-blokknál nem volt már ereje, hogy a levegőt áttolja. Ezt egy szimpla, egyszeri oldalra fordítással megoldottam, a levegő átment a blokkon, visszaállításnál meg már a csövön is. Problem solved.

    Következett az indítás...

    A gép elindul, majd hatalmas sípolások, és vadul villog a DRAM LED...

    ...de csak azért, mert a RAM-ot nem raktam vissza... :DDD

    RAm bele, gép indul, POST lefut, benne a BIOS-ban, állogatok egy Boot-szekvenciát és elindítom. Windows kérdez, "normál módú", az OS szépen hozzákapcsolja az új, de teljesen ugyanolyan alaplap alkatrészeihez a drivereket. Örömé bódottá, van egy halott lapom...

    Ezt a bejegyzést gyakorlati okokból még öregem gépéről írom, mivel az asztalomhoz még nem férek hozzá, a széken ott az üveglap az erősítővel meg a lemezjátszóval, de a gép egyelőre megy, a kötözők tartanak, minden klappol, és hál istennek nem kell semmit vennem.

    bodva: Tervbe volt, hogy módosítom a jetplate-et, és talán eszembe is jutott volna, ha más körülmények közt folyik a szerelés. Az eredeti (nagy teljesítményű) Supreme HF Jet Plate így néz ki:

    Míg a Supremacy-ba már ilyen van:

    Cris99: Én a tájföldi lányokat szeretem. ;] :P

    Viccet félretéve, bűn ilyen szép vasat beletenni egy ilyen indokolatlanul hodály házba... De aki a videót csinálta, annak volt érzéke. A piros anyag beöntése nagyon tuti, és persze továbbra is le a kalappal a megoldás előtt.

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák