- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
Olekgsxr
tag
válasz easy...rider #9199 üzenetére
De ilyenre gondoltam köszi neked is, és shteernek is.
Na most már a neve is beugrott. -
jones965
Modder
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
passzív radiátor
ha még nem lett volna... -
lumpi79
csendes tag
ÜDV nektek!
Tudnátok ajánlani CPU-ra blokkot
a következő feltételeknek kell megfelelni:
1. max 10k-ból jó lenne ha kijönne
2. plexi borítású legyen
3. D830 sorozatú procira kell ott azért nagyobb a hőleadás
ótán
Köv. kérdésem: van valakinek tapasztalata a Thermaltake AquaBay M5 csomagban kapható pumpáról? Azt írják rá 500l/h... de nem is annyira a lényeg , inkább a megbízhatósága érdekel.
Köszönet a hozzászólásokért. -
yakuza.tora
addikt
válasz lumpi79 #9210 üzenetére
Üdv neked!
Tudnánk ajánlani CPU-ra blokkot, de a következő feltételeknek kell megfelelni:
1. Mars kitölteni az adataidnál a "cuccok" részt! (komolyan mondom, hogy kezdek megkattanni! )
2. Indokold meg, hogy miért ragaszkodsz a plexihez?
3. Mit akarsz te attól a Tt szivattyútól?[ Szerkesztve ]
Alléz Olympique de Marseille!
-
nyunyu
félisten
válasz B@bL3ve5 #9213 üzenetére
Annyira nem olcso az sem...
Peldaul nezzuk a 9.6mm belso atmeroju R3603-at, ami az altalad dragallott magyar weblapon 27270+afa/15 meter, ebbol az ami webshopban kerul 1 lab 2.35 USD-be, egy doboz=50 lab meg 117.5 USD, ami mai MNB kozeparfolyamon atszamolva 21079Ft, de erre meg rajon a szallitas, na meg import utan ugyanugy be kell csengetned az afat...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
B@bL3ve5
senior tag
jolvanna most mért kell mindenkinek lerohannia??? nem lesz ilyen csövem ennyi..
-
Reset Elek
aktív tag
válasz easy...rider #9179 üzenetére
Nem kéne semmitmondó általánosságokat írkálni.
Ennyi.
Máskor gondolkodj előre.Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Reset Elek
aktív tag
válasz B@bL3ve5 #9171 üzenetére
Feleslegesen nagy alutömb, a beömlőnél és a kiömlőnél a két 90 fokos törés nem tesz jot az áramlásnak.
És a csonkok olyan közel vannak, hogy az ember azt hinné, nem is fog elférni cső.
Persze ha megvetted már akkor kár ezek miatt bánkódni.Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Samanbacsii
őstag
válasz Játékos #9197 üzenetére
Az valszeg anno megint csak én voltam...
Beszéltem három félhülyével különböző szervizekben majd feladtam az egész szorító projectet... Nem volt már kedvem -erőm hozzá. Még Ford szervizben is voltam (közel volt) de semmi. UNIX, Birner,LANG semmi.
Amiket itt feltúrtunk gyári cuccokat azokat láttam eddig is, de nem ilyenekre gondoltam. A Zalmané nekem is tetszik, lenne is nexus szerezni csak hosszú idő...
Kivi leszek a gyártásra! Már fel is iratkoztam!" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
B@bL3ve5
senior tag
válasz Reset Elek #9221 üzenetére
ezt elsőre is leírhattad volna de remélem megcáfollak majd a számokkal
-
Samanbacsii
őstag
Szerintetek egy max 30wattos ventit rá lehet kötni az alaplapra vagy inkább direkt a tápra tegyem?
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
fuzik
aktív tag
válasz Samanbacsii #9224 üzenetére
Nem ajánlatos.... Inkább direktbe a tápra. De mihez kell 30W -os venti?
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
Samanbacsii
őstag
Nem kell, csak ez van ekkora méretben. Remélem 5v-on elindul, mert 12-n igen viharos. Persze, nem létkérdés vésznek gondolnám a MORÁra. A fentebb belinkelt oldalon voltak 30w ventik alaplapi csatival.. de gondoltam azért rákérdezek.
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Grigorisz
aktív tag
egy kis segítség kéne...: adott egy coolermaster aquagate vízhűtés. gépfejlesztés történt és a s-939-es blokk nem igazán passzol a s-AM2 foglalatra. megvettem egy Zalman WB5-ös blokkot. persze, hogy a csövek nem stimmelnek.... valaki legyen szíves mondjon egy olyan boltot bp-en ahol találok csőtoldókat amivel a két különböző csövet összehozhatom. thx
[ Szerkesztve ]
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
Amoroso
aktív tag
Jöttem tapasztalatot megosztani.
A corsair hydrocool 200-ra sikerült végre rákötni egy gpu blokkot.
Zalman ZM-GWB1, ebből a kisebbiket sikerült rátolni egy x850xt-re.
Valamint 3600-on dolgozgató e6850-essel orthos + atitool garifai bigyóval sikeresen felfűtöttem a vizet 35 fokra. /Nem dicsekvés/
A Cora 46-48-on, a gpu 54-en szaladgál. / de így is le tudtam venni 10 fokot a gpu válláról / -
veterán
válasz Samanbacsii #9226 üzenetére
30w-os venti? Miaz? csillárventillátor? Egyébként ha jól tudom az alaplap 10w-ig bírja a ventiket. Ha 5 volton nem indul el, de működni meg működik rajta lehet csinálni neki egy indító kapcsolást, ami bekapcsoláskor 12v-ot ad a ventinek, és rá pl 5 mp-re átkapcsol 5v-ra. (Ilyet csinálok most énis a pumpának )
-
Lucif-R
senior tag
válasz jones965 #9206 üzenetére
Bilincs nem nyert ezt a tipust kitárgyaltuk már soxxxor...
Áramlásmérőő... hmm... elég nagyok azok a lapátok... nem tom ki kéne egyet próbálni hogy mégis mennyire nagy ellenállása van, mert az oké hogy elforog de kb a keréknek a 3/6-oda teli... hm... azé
Bilincskereséls még folyamatban... ;)
-
Tody56
aktív tag
Eladó egy vihűtéses új táp ha valakit érdekel: SilentMaxx Fanless watercooled 500W
koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Lucif-R
senior tag
válasz Samanbacsii #9232 üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz lumpi79 #9210 üzenetére
eheim,vagy laing a nyerő
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Játékos
addikt
válasz Reset Elek #9231 üzenetére
Az csak elírás. Szerintem 17/34-edet akart...
Bocs...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
törölt tag
válasz Reset Elek #9170 üzenetére
"Belső átmérőnek meg a cső külső átmérője kell."
Akkor 9.5/15.9-es csőhöz melyik csatlakozót érdemes megvenni?
Nekem ebből van egy rakás, s erre - bár mindenfajta trükk nélkül rá lehet nyomni - rászorul a cső. Pisztollyal meghúzott kábelkötegelővel rögzíteném a tövénél. Ez így nem biztonságos?A leírás szerint 10 mm belsejű csőhöz ajánlják, mindeddig én is biztonságosnak gondoltam ezt a konstrukciót.
RAM blokkk persze még mindig nincs, egy ideig szerintem nem is lesz. Most már baromi pipa vagyok, közben találtam is egy másik forrást, csak elfogyott a pénzem, nincs miből megrendelni...
-
törölt tag
Az ilyen beállított képek azért elég csalókák lehetnek - a beletöltött folyadék is beleszól az összképbe. Kicsit is színes, vagy akármi lerakódik belőle a cső falára, már csúnya is lesz.
A fekete cső különben is szebb, s azon nem látszanak az effajta nyomok.
(Mondjuk ez célszerűség szempontjából inkább hátrány, de nekem ezzel együtt is jobban tetszik. ) -
Lucif-R
senior tag
válasz Samanbacsii #9240 üzenetére
én is gondolkodok ilyenen... egyenlőre egy 3*12es van betárazva... de filózok egy MO-RA + 25ös pároson csak MO-RA 20+ HUF, meg nem is lehet nagyon hozzájutni hacsak nincs itten valaki akinek "sok(k)" van otthon
Reset Elek: jóvan... igy számoltam na... meg szemléletesebb is meee 3 lapáttyja van neki... 3*1/3 meg három "üres" része 3*1/3...
Játékos: 2346724521772456243/4693449043544912486-od jóvan?
Balika911: imho 9,5es csőhöz 10es pont finom, igy lesz erő amivel szorul rendesen... ha nehezen megy fel akkor meleg(nem forrásbanlévő vagy akár ) áztasd kicsit attól kipuhul elviekben...
Pisztollyal meghúzott kábelkötegelővel rögzíteném a tövénél. Ez így nem biztonságos?
Ráfogod a stukkert az rájaüvöltesz hogy: SZORÚJÁÁÁ MEG !!!
Sztem ha 9,5ös csőhöz 10es csatit használsz ( nem gyorscsatit ) akkor a cső bütyke meg a szorulás meg egy kézzel meghúzott gyorsköti bőven elég... nem 10-20bar-okkal dolgozunk amúgy se ( de a ha a pisztolyos megoldás jobb álmot biztosít akkor gyiiii )
-
törölt tag
válasz Lucif-R #9241 üzenetére
Felmegy az áztatás nélkül is, csak határozottan kell rátolni. Kézzel le is lehet szedni, de ezt csak úgy próbáltam, hogy a csati nem volt belepasszítva a blokkba. Úgy már esélyes, hogy kárt tennék valamiben, mert ehhez azért jó erősen kell húzni meg tekergetni.
Az Öregnek van ilyen kábelhúzó pisztolya (meg azt mondja, már nekem is van ); jó ilyennel dolgozni, mert erősen rászorít, s amikor már nincs tovább, tőből levágja a felesleget.
-
Lucif-R
senior tag
válasz #72042496 #9242 üzenetére
Úgy már esélyes, hogy kárt tennék valamiben
Őőőő milenne ha nem akkor gyömszölnéd rá amikor rajta van a CPU/VGA ...stbin? Hanem csak igy a levegőben... ( levegőben meg nagy kárt nem tehetsz... max ha a nagy erőlködésben túlzottan sok CO és CO2-t bocsájtaszt ki )
Pisztoly... hmm... ha minden igaz lesz csipeszünk ;) szal nem kábelkötegelek... nem tetszik amúgyse... olyan kis csúnya
-
Petyb00
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy Tygon csőből mi a legkiesebb ív amit "hajtogatni" lehet?
Arra gondoltam, hogy a Cape cora, sorba kötés nem "L" csatikkal oldanám meg hanem, ezzel a csodacsővel.)Akinek van corája le tudná mérni, két egymás melletti elem végébe csavart csatlakozó két távolabbi széle közti távolságot?
-
törölt tag
válasz Petyb00 #9246 üzenetére
Ezen az oldalon (éppen tegnap linkelték) megalálod a legkisebb hajlítható ívet!
Amit Játékos fent linkelt, az ez a cső, s adatlap szerint 1 3/4" a legkisebb hajlítható sugár, ami 3.5 cm.Ezzel 7 cm-t lehet félkörben áthidalni (gondolom, középvonallal kell számolni), mig az egymás mellé illesztett Cora profilok tengelye 5 cm-re van egymástól - ahogy anno privátban még írtam is.
Ennek ellenére a gyakorlatban megoldható, amit szeretnél. Átkötésenként legalább 12 cm anyag kell hozzá (előbb megnéztem), 2x10 profilnál összesen 18 átkötés van, így 6000 forintban lenne hozzá csak a cső...Amúgy nem kell ehhez Tygon R3400, a ClearFlex is jó, csak még inkább sufni hatású lenne az egész. Nem azért, nagyon jó cső, sőt, de a Cora-hoz nem illik ez a megoldás: a derékszögű csatlakozók teszik valahogy dögössé az egészet.
Bár ez csak magánvélemény volt.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest