- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Van egy hibám amire nem jövök rá, hogy miért van.
Lényeg bmx-es program, és eddig a klubbok nevei 20 karakterre voltak korlátozva az adatbázisban ez meg kell növelve, így most beleférnek a hosszabb nevű klubbok is, viszont jött vele egy hiba is amikor elkészíteném az rdlc reportot akkor ami 20 karakternél hosszabb a klubb neve ott a következő hibával találom magam szembe. A sql lekérdezés amiből képződik a report gond nélkül lefut. Tehát 20 karakterrel lefut 21-el ezt a hibát kapom:
[kép] -
tototos
őstag
Sziasztok!
Egy nem hétköznapi kérdésem lenne hozzátok. C#-ból tudok emulálni egy game controllert a windowsnak? A feladat az lenne, hogy a C# program kap adatokat egy kommunikációs buszról, emulál egy game controllert és az adatoknak megfelelően állítja a controller paramétereit(x tengely és pár gomb állapota).
-
Kommy
veterán
válasz pvt.peter #7055 üzenetére
Erre gondolsz?
System.Data.ConstraintException occurred
HResult=-2146232022
Message=A korlátozások érvényesítése sikertelen. Egy vagy több sor megsérti a nem NULL értékre, az egyediségre vagy az idegen kulcsra vonatkozó korlátozásokat.
Source=System.Data
StackTrace:
a következő helyen: System.Data.DataSet.EnableConstraints()
a következő helyen: System.Data.DataSet.set_EnforceConstraints(Boolean value)
a következő helyen: System.Data.Common.DataAdapter.Fill(DataTable[] dataTables, IDataReader dataReader, Int32 startRecord, Int32 maxRecords)
a következő helyen: System.Data.Common.DbDataAdapter.FillInternal(DataSet dataset, DataTable[] datatables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, String srcTable, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)
a következő helyen: System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataTable[] dataTables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)
a következő helyen: System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataTable dataTable)
a következő helyen: BMX.DesignatedTableAdapters.DataTable1TableAdapter.Fill(DataTable1DataTable dataTable, Nullable`1 EventID) hely: \\psf\home\Dropbox\BMX_fejlesztes\BMX\BMX\Designated.Designer.cs, sor: 1338
a következő helyen: BMX.Designate.Form2_Load(Object sender, EventArgs e) hely: \\psf\home\Dropbox\BMX_fejlesztes\BMX\BMX\Designate.cs, sor: 24
InnerException:Igazából én a report-nak 1 változót adok át amikor meghívom semmi mást, a többi az belül történik egy SQL lekérdezésből csinál egy táblázatot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tototos #7056 üzenetére
Azért ez messze nem gyerekjáték, mindenképpen kell egy Windows driver ahhoz, hogy hardvereszközt emulálhass. Viszont pont erre a feladatra találtam egy még élő megoldást: vJoystick, ami a szöveg szerint tartalmazza az aláírt drivert, és C# SDK-n keresztül is lehet hajtani.
“All nothings are not equal.”
-
matthew95(2)
senior tag
Üdv!
Esetleg van valaki itt aki c-t át tudna kódolni c#-ba? Elég fontos illetve sürgős lenne Nem hosszú kód, esetleg ha van valaki mindenképp írjon legyen szíves. Előre is köszi -
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egyetemista barátomnak kellene elmagyarázni pár egyszerű vizsgaprogramot. Akár skype segítségével is. Természetesen díjazás ellenében!
Aki esetleg vállalná a dolgot, az kérem névvel és telefonszámmal küldjön egy privát üzenetet és a barátom megkeresi majd telefonon.
Előre is köszönöm!
Üdvonyman
-
Oqaaay
csendes újonc
Sziasztok, C# programozás megtanulásához milyen könyveket esetleg oldalakat ajánlanátok, c++ alapokat már tudok suliból, lassan jönne a c#-is , de szeretnék egy kicsit előre tanulni, és egy kicsit foglalkozni Unity programmal, főleg 2d, alap játékokkal. Ehhez miket ajánlanátok.
Előre is köszönöm. (Bocs ha már volt róla szó, de elég hosszú a foum) -
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni ingyenes dll-t excel->pdf konverzióra? Csak egyirányú konverzióra lenne szükségem és próbáltam pár megoldást, de ingyenest nem találtam és elképesztő áron nyújtják őket.
Beolvasni és kimenteni külön dll-ekkel is megoldás, de a formázás miatt nem olyan egyszerű ez sem.
50-100$ korrekt lenne, de sajnos nem erről van szó.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék írni egy programot, amelynek igazából a fő funkciója az lenne hogy végigmegy egy weboldal minden linkjén, és megadott tagek közül az értékeket kiírja egy szöveges fileba, esetleg xml, vagy adatbázisba.Arra gondoltam hogy ne feltétlenül kelljen internetkapcsolat, illetve a sebességben is előre lépés lenne, ha a html fileok már előre le lennének mentve, és egy könyvtárban csak végig kéne menni az összes html fileon.
Első körben csak a tagek közüli beolvasás érdekelne, illetve hogy random nevű, de html kiterjesztésű fileok mindegyikén végig menjen a program a megadott könyvtáron belül.
Mit ajánlotok? Találtam egy html agility pack nevű cuccost, amit direkt hasonló feladatokra találtak ki, de a Nuget package manager nem akarja az igazságot, bár lehet én vagyok a béna.
Visual Studio 2015 Enterprise változatom van ha ez segít.
Előre is köszönöm a segítségetek!
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Van egy formom, amin van egy listview és egy gomb. Ha gombot megnyomom, megnyílik egy másik form.
A második formon van egy textbox s egy gomb.
Ha ezt a gombot megnyomom, aForm2
bezárul és atextBox
-ba írt szöveg hozzáadódik aForm1 listview
-ához.Vagyis ezt kéne csinálja, mert a listához adásssal megakadtam.
Paraméterátadással próbálkoztam, ,de az nem igazán akar működniSegítenétek?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Froclee
őstag
válasz alratar #7073 üzenetére
mikor megnyitod a form2-t parameterkent kell adnod a form1et. igy a forma2bol tudod a form1et is kezelni.
form1-ben a nyitás:
Form2 frm = new Form2(this);
frm.Show()form2:
Form1 sender;
//konstruktor
public Form2(Form1 sender)
{
this.sender = sender;
}Lehet tovább is menni. Pl megadsz form1-ben egy metódust ami hozzáad egy elemet a listához. Aztán azt simán meghívod form2-ben:
sender.AddItemToList(textbox1.Text);
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
Igazából saját magamtól szerettem volna írni, de meglesem ezt az abotot mert elég ígéretesnek látszik.
Olyat tud esetleg (mert a github oldalon nem találtam), hogy a megtalált értékeket ki is mentse valahova?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Nemrég kezdtem tanulni a C#-ot. Van egy érdekes hibám, ami minden projektnél előjött eddig.
A lényeg, hogy csinálok egy új universal blank appot a visual studioban, majd rakok valami értelmet is bele (jelen helyzetben úgy látszik nem számít mit, mert teljesen más kódoknól is előjött ugyanaz a gond), majd szeretném Remote debugerrel egy tableten debugolni. A kapcsolat feláll stb.., viszont dob egy olyan error-t a VS, hogy előtte deploy-ni kellene. Oké, viszont a deploy kidob egy errort. Valami olyan baja van, hogy nem tudott root könyvtárat létrehozni, mert valami rossz karakter van az elérési útban.
Ezzel szemben ha lokálon debugolom, akkor semmi gondja nincs, rendesen fut a kód.
Maga az error kódDEP4300
Ilyenkor mi a teendő ?PS4
-
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Lefuttatom az alábbi kódot, és az eredmény egy üres xml file.
XmlTextWriter writer = new XmlTextWriter("newxml.xml", Encoding.UTF8);
writer.Formatting = Formatting.Indented;
writer.WriteStartDocument();
writer.WriteComment(DataTime.Now.ToString());Mi lehet ennek az anomáliának az oka?3
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
netpeti98
addikt
Sziasztok!
A Nuget mennyire megbízható és biztonságos? Vagy ez csomagonként változik?
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. Érdemes ILYEN videó tutoriálokkal tanulni?
Bankkártyával? Hát persze!
-
törölt tag
válasz sirszevenap #7091 üzenetére
Szia!
Hasznosak a videó tutorialok, bár ez személy szerint nekem nem bejövős. a " némspész "-nél amikor így kiejtette, be is zártam a videót.
Ezt tudom neked ajánlani. Érdemes szokni az angol nyelvet, bár nem tudom milyen szinten vagy angolból, vagy úgy kollektíve programozás terén. Brackeys viszont érti a dolgát, így ezt a sorozatot ajánlom.
-
cattus
addikt
válasz sirszevenap #7093 üzenetére
Microsoft Virtual Academy-t tudom ajánlani, angol az egész, de elég sok témakörről vannak fent videók.
Do the thing!
-
Beolvastam egy excel táblázatot, viszont a dátum mellett megjelent az óra is a datagrid-ben. Itt azt írják, hogy a
.DefaultCellStyle.Format
-al megadhatnám, hogyan nézzen ki, de ilyent nem ajánl fel. Mit néztem el?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Froclee #7096 üzenetére
Ez a kód:
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
// Ezt a fájlt fogja megnyitni, beolvasni
string FajlNev = "C:\\Documents\\vhs.xls";
// Felparaméterezi a kapcsolatot
string Parameter = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" + FajlNev + ";Extended Properties=\"Excel 8.0;HDR=Yes;\"";
OleDbConnection Kapcsolat = new OleDbConnection(Parameter);
Kapcsolat.Open();
OleDbCommand parancs = new OleDbCommand("Select * From [Munkalap1$]", Kapcsolat);
OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter(parancs);
DataTable Tablazat = new DataTable("Munkalap1");
adapter.Fill(Tablazat);
dataGrid.ItemsSource = Tablazat.DefaultView;
adapter.Update(Tablazat);
Kapcsolat.Close();Ez az eredmény:
Az első oszlop dátum formátumú lenne. Maga a program adatokat keresne, gyűjtene ki, de az a része nincs kész, még a fejemben sem. Eddig ott tartok, hogy beolvasok egy Excel táblát mint adatforrást.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Hopsz Végül ez bevált:
private void OnAutoGeneratingColumn(object sender, DataGridAutoGeneratingColumnEventArgs e)
{
if (e.PropertyType == typeof(System.DateTime))
(e.Column as DataGridTextColumn).Binding.StringFormat = "yyyy-MM-dd";
}Köszi!
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Windows Phone Toolkitet nem tudjátok véletlenül windows 10 alatt lehetséges e életre kelteni?
Bankkártyával? Hát persze!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest