Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz N.otorious #7462 üzenetére

    Nekem van VT Digi PRO-m, ezt a funkciót az olcsóbb típusok esetén sok kollegám szidja mint a bokrot, hogy nem megbízható.
    Még esetleg ott van a Uni-T UT18C (kifejezetten a "C" típus) [link]. Ha levágja, akkor jó, ha nem vágja le nem biztos hogy nem jó a FI relé.
    Ez még az az ár kategória br. 20k-ért hogy berakod a fiókba és ha van valami hiba jelenség a ház körül, bármikor jól jöhet hogy a villanyásznak már biztosabb infokat adhass amikor felhívod.
    A nagy digitális kijelzős változatokkal, amelyek "automaták" nem tudsz feszültség alatt álló elem esetében folytonosság vizsgálatot csinálni, ezért jobb a fenti változat, amellett hogy olcsóbb is.

    Egyébként régi spórolós villanyász ismerősök azt szokták, hogy megkérik a háziasszonyt hogy az adott körre dugjon rá és kapcsoljon be egy erős porszívót, vagy több vízforralót, vagy valami legalább 1kW teljesítményű terhelést.

    Ekkor egy szigetelt(!) vezetéket beledug az adott körön lévő másik dugaljnál előre kiazonosított nulla érintkezőbe, (persze a szigetelt vezeték végét kicsit kiszabadítja hogy érintkezzen), a másik végét hozzáérinti a földelő érintkezőhöz.
    Ha nincs a körön terhelés, nem biztos a módszer, kell hogy legyen terhelés az adott áramkörön. Ha leold, akkor jól működik, ha nem akkor további vizsgálatok szükségesek, ami időre érdemes kicserélni az adott eszközt.

    De ezt laikusoknak semmiképp sem ajánlom amíg nem látták élőben a biztonsági oktatást.

    Persze a fentebb említett, feszültség teszterek is ugyanezt csinálják, tehát összekötik a két érintkezőt. Csak ha nem tudod mi van a készüléken belül, nem lehetsz biztos benne.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák