Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz ponix #4385 üzenetére

    Én pedig azt mondom, hogy a Teremtés könyvében leírtak az emberi tulajdonságainkról adnak mai napig igaz és érvényes képet. És bizony keményen tele van szimbólumokkal, ami lehetővé teszi, hogy minden korban ugyanolyan érvényes legyen a történet. A mondanivalója most aktuálisabb, mint valaha.

    Istennek nem az volt a célja, hogy megismertessen minket a múltunkkal, és elmesélje, hogy mit hogyan teremtett, és milyen természeti katasztrófákkal sújtotta az emberiséget. Isten nem törikönyvet írt. A Biblia az emberek és Isten kapcsolatáról szól. A Bibliát egyébként darabokra lehet cincálni, és minden oldalába be lehet kötni. Egész tudományág foglalkozott már vele. Mégis, ettől semmit sem vesztett a fontosságából, érvényességéből.

    A teremtés történetből ugyan mit hagytak volna ki, és mit változtattak meg szánt szándékkal, és vajon miért? A valóságtól ilyen szempontból olyan távol áll, hogy semmilyen utólagos toldozással-foltozással nem lehetne történelmileg és biológiailag hiteles írománnyá tenni. Ez a történet így kerek, így egész, és így van benne az üzenet, ami nem arról szól, hogy pontosan miként ment végbe a teremtés, meg a nő valóban a férfi oldalbordájából keletkezett-e. Egy másik szinten szól hozzánk.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák