Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20628 üzenetére

    "Ezzel visszakanyarodtunk oda, hogy aki veled ért egyet, csak az az igazi keresztény."
    Nem ezzel oda kanyarodtunk vissza, hogy én azt mondom amit a Biblia. Szerinted a Biblia nem erről beszél?

    Igen a 30. pont erről beszél, de te is tudod jól, hogy bármilyen tökéletes ez a dekrétum (épp úgy mint a Biblia szerintem) az emberek ugyan úgy gyilkolják egymást, hiszen milyen régóta is létezik ez a dekrétum, milyen régóta vágyik az emberiség arra, hogy igaz legyen amit ebben leírtak, de az életed mégis azt mutatja, hogy az emberek tesznek erre, mert sokkal rosszabbak, mintsem ennek bármely szavát betartsák, sőt inkább az szabadság és demokrácia és humanizmus, liberalizmus, nacionalizmus zászlaja alatt ölik egymást. Valóban szép gondolatok, akárcsak a Bibliáé, de te is tudod jól hogy semmit nem érnek.

    ""Az információnak egy definíciója és jelentése van. Én ezt az egyet használom."
    Én már leírtam az információ szó lehetséges jelentéseit. Hogy tisztábban lássak, a következő karaktersor az általad használt definíció szerint információ-e vagy sem?: 'nhxvosa'.
    "
    Nem nem információ, legalábbis nem magyar nyelven és angolul és németül, de lehet valamelyik szláv vagy skandináv nyelven jelenthet valamit, sőt ha a betűk aminosavakat jelölnek, lehet egy rövid peptidlánc kódja (x nem jelöl aminosavat). Az információ a feldolgozó egység határozza meg, az tölti meg jelentéssel. Önmagában az "élet" karakterlánc se jelent semmit, csak a magyaroknak és ott is csak az olvasni tudóknak. Lásd ezt a DNS-re is.

    " Lenski kísérletében az egyik kólibaktérium populáció a génduplikáció következtében már oxigén jelenlétében is fel tudja dolgozni a citrátokat. Tehát ha DNS replikáció során egy gén duplán másolódik, majd az egyik megváltozik, az valamiért szerinted nem új információ... [kép]"
    Remélem te is megnézted a képet... :W Meglévő információ hasznosult, nem jött létre semmi új információ DNS szinten. Ahogy a képek is mutatják a subfunction-ök már megvoltak korábban is. Tehát még nem is az hogy egy teljesen új funkció jött volna létre... de persze ez szépen hangzik és ezután már azt is elhiszik az emberek, ha valaki azt mondja, hogy a véletlennek köszönhető az élet létrejötte vagy hogy a halakkal közös őse van az embernek.

    "Már megint ferdítesz, nem arról volt szó, hogy a semmiből jönne létre, hanem arról, hogy nem információs forrásból. Az információelmélet szerint az információ csökkenti a bizonytalanságot. Az, hogy mennyivel csökkenti, számszerűsíthető, pl. egy pénzfeldobásnál könnyen kiszámolható (log2(2/1)), hogy 1 bit egységgel. Ez az 1 bitnyi információ nem egy információs forrás, hanem egy számítás eredménye."
    Köszönöm, hogy javítod. Örülök, hogy te is úgy látod, hogy az információ nem jöhet létre a semmiből. ' bit információ is információ... szerintem te se tudod, hogy mikor mit értesz információ alatt, de legalább kettőnk közül én konzekvens vagyok. A számítás eredménye is információ.

    "Ne haragudj, de nagyobb butaságot nem is mondhattál volna. Ha ez valóban így lenne, az összes élőlény génállománya csak töredéke lenne az őseinek."
    Gondolom te pedig nem vagy tisztában a mutációk mikéntjével. Ajánlom nézz utána, mielőtt ilyeneket mondasz... Amiről beszélsz az DNS repair rendszer, ami azt csinálja amiről írsz, az pedig, hogy csak vegyünk egy 1 MBp méretű genommal rendelkező élőlényt, olyan kicsi az esélye, hogy "magától" visszaálljon egy már mutálódott bp, hogy annyi idő nincs az univerzumban.

    "Ha járatosabb lennél a biológiában, tudnád, hogy az élet keletkezésével nem az evolúciós elmélet, hanem az abiogenezis foglalkozik. A tudomány pedig úgy működik, hogy az új ismereteket próbálják beilleszteni egy elfogadott modellbe és ha ez nem működik, újat dolgoznak ki. Tudni valóban nem tudjuk még, de azt nem lehet mondani, hogy fogalmunk sincs, mivel több hipotézis is létezik. A Miller–Urey-kísérlet megmutatta, hogyan jöhettek létre az egyszerű kémiai elemekből az élet alkotóelemei."
    Gondolom akkor még nem hallottál a kémiai, abiotikus evolúcióról. Ajánlom nézzél utána. És valóban hipotézisből rengeteg van, csak a tények hiányoznak. A tudomány valóban úgy működik ahogy leírtad, de akkor ezt miért nem látom az evolúció elméleténél? Új ismeret nincs, csak újabbnál újabb elméletek. De hála Istennek, a biológia tudománya az evolúció nélkül is hiteles világképet ad.

    Ajánlom olvass utána a dolgoknak, mert így kicsit vicces, hogy középiskolás anyagot kell veled átrágni. Bár lehet biológusként könnyen beszélek, és nehezen értem meg, hogy mi olyan nehéz ezeknek a dolgoknak a megértésében. Bocsánat, ha túl messzire mentem.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák