Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz pocokxx #16250 üzenetére

    "Amikor az állat "érez", akkor az ember olvassa rá, az emberi érzelmeket."
    Ezek szerint neked sem volt még kutyád.

    "De tévedés azt állítani, hogy az Isten-hit ésszerűtlen."
    Márpedig tényleg ésszerűtlen. Egy olyan dologban hinni aminek a létezésére még elméleti síkon is nulla bizonyíték van, meglehetősen ésszerűtlen dolog.

    "Egyébként az evolúció egyik legkeserűbb hozománya ez: Az embertől elveszi a méltóságát. Hogy nem érzed az ember és az állat közötti űrt."
    A kettőnek semmi köze egymáshoz. Mitől méltóságos pl az a hajléktalan aki a saját mocskában fetreng részegen az utca közepén?
    Az emberi méltóság olyan mint az öregkori tisztelet megadása. Ki kell érdemelni. (Természetesen illik mindenkinek megelőlegezni, de hosszabb távon ki kell érdemelni. Aki középkorú felnőttként sz@r alak volt az öregként is az marad. Nem jár neki tisztelet.)

    (#16254) nemcso:
    Pontosan. Nem más mint egy mankó. Az ősidőkből eredeztethető amikor minden olyat amit nem tudtak uralni ill nem értettek, valami felsőbb hatalomhoz társítottak. Pl időjárás, halál, betegségek, természeti katasztrófák, stb.
    Így sokkal egyszerűbb volt megmagyarázni a dolgokat. Valakinek lerohadt a lába valamilyen betegségtől? Biztos magára haragította Kutulut a lábhigiénia istenét.

    [ Szerkesztve ]

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák