Hirdetés

Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    válasz prmcsk #3026 üzenetére

    Nem tudom, tudod-e, hogy eBay-en vannak csalók, akik összeszednek 1000 pozitív értékelést 1$-os termékekkel, majd meghirdetnek pl. egy jachtot, a gyanútlan vevő meg látva, hogy ez a vevő tele van pozitív értékelésekkel, kifizeti a pénzt, de terméket nem kap.

    Nem tudom, hogy miért jobb, hogy 5×1, vagy 5×0,2 módon adódnak össze a részpontok, az meg, hogy nem olvastál utána az értékelés mikéntjének, ne a Hardverapró hibája legyen már!

    A fenti OFF-os bekezdés mutatja, hogy "és a "csaló" szándékúnak is többet kellene dolgoznia, a kamu bizalomért." -nak sok értelme nem lenne, mert ugyanúgy megoldható. Csalók mindig lesznek.

    Nézz utána, hány olyan újonc, lelkes újonc, kvázi-tag van, akiknek több tíz, vagy több száz sikeres üzlete van, csak ugye egy piaci hsz a rangrendszerben 0,1 értékű, tehát a lelkes újonc ranghoz eleve kell 500 piaci hsz (és a piaci hozzászólások általában kimerülnek abban, hogy egy-egy felmerülő kérdésre válaszolsz, vagy pedig pü-repü). És fordítva, párszáz szakmai hozzászólással (amit nem nehéz összehozni, ha valaki minden hírhez odakommentel valamit, amin legalább úgy tűnik, mintha nem hsz-gyűjtés lenne a célja), meg egy kis kivárással simán lehet valaki senior tag, és mégis lehet csaló. Szvsz inkább a Hardveraprónak külön rangrendszerre lenne szüksége, nem korlátozásokra.

    prmcsk (#3032): Azért egy év alatt Addiktnak lenni nem olyan nagy bravúr, és attól, hogy valaki aktív a fórumon, még nem fogja arra ... magát, hogy mekkora ász is ő :U Meg a hsz-gyűjtőket azért elég jól ki szokták szűrni a modik :K

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák