- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
izze
csendes tag
Ahányszor frissítek, mindig egy új bejegyzéssel bővül az indítólista. Hogyan lehet gyomlálni?
-
veterán
[ Szerkesztve ]
-
izze
csendes tag
válasz Neil Watts #24052 üzenetére
-
FixY67
senior tag
válasz Csakénvagyok #24053 üzenetére
Már félve írom (lehet, hogy erre is rosszul emléxem) : akkor marad a backup/restore... tudtommal az ext3-at csak növelni lehet, csökkenteni nem.
...
-
Csakénvagyok
őstag
válasz FixY67 #24055 üzenetére
Úgy tudom hogy csökkenteni is, félve, mert már megjártam hogy oda-vissza tologatásnál és partició átméretezésnél adatokat vesztettem.
Viszont ezen kívül még egy másik problémám is akadt: Reggelre eltünk a hang. Emlékezni nem emlékszem hogy frissítések érkeztek volna, viszont ne mtudom visszaállítani. pulsaudiot újraraktam, restart, de hangot nem szedd ki a gépem.
-
FixY67
senior tag
válasz Csakénvagyok #24056 üzenetére
http://www.howtoforge.com/linux_resizing_ext3_partitions
Itt van róla valami, de az itt leírt módszer eléggé veszélyesnek tűnik.
...
-
moma
őstag
válasz FixY67 #24037 üzenetére
én is úgy tudom, hogy az az indoklás, hogy mivel az alap ubuntuval nincsenek nyitott portok ezért nem szükséges a tűzfal konfigurálása. és aki pedig olyan alkalmazást futtat, amihez ez szükséges az tegye azt meg.
de az nekem sem világos, hogy milyen hátránya lenne, ha ez ettől függetlenül megtörténne vagy legalább megkérdezné a telepítő, hogy akarod e.
amúgy szerintem az aláírásodban lévő egyelőre dolog nem valamilyen jelentés nem tudására vezethető vissza, hanem arra, hogy szóban ugyanúgy mondjuk a kettőt. tehát csak úgy írja, ahogy mondja. számára a szitu olyan, mint ahogy a vár kétjelentésű.
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Csakénvagyok #24058 üzenetére
Megoldva, kimeneti eszköz rosszul volt kiválasztva
-
Atapi
senior tag
válasz Sk8erPeter #24040 üzenetére
simán ugy nem megy, hogy:
scp /home/pete/komplex_main.cpp hpxxx@ural2.hszk.bme.hu:/szoftlab2/
? -
harry
veterán
Már sokszor írtam egy problémámról, mely új szintre lépett: gondoltam visszarakom a 9.04-es Ubit asztali gépen, és már a telepítőben sem tudok az egérrel normálisan kattintani! Rákattintok a gombra, nyelvekre ikonokra, nem történik semmi. Alt tabbal átmászok egy másik menübe, aztán megint megy. Mi a bánattal lehet gond? Régebben nem volt vele baj, Win7 alatt nincs gond, xrestart után szintén nincs gond. Na de, hogy telepítőnél sem működik jól, wtf?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Bocs de több nap kihagyás után beleolvasva a totyikba megakadt a szemem, a "vírusirtó kell linuxra" kifejezésen, ezért kérdeztem. Néha van úgy az ember, h nem tudja követni a beszélgetést (mondjuk nem ér rá), de bele-bele olvas...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ne izgulj, lehet még rosszabb is. Nálam a telepítőben volt egér rendesen, most a friss rendszer csak kapott egy ati drivert, meg a frissítéseket és bekapcsoltam az effekteket, erre eltűnt az egérmutató (ha minden igaz, frissítést követő restartkor). Kattintani tudok, csak a mutatót nem látom.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pinnacle
nagyúr
Itt pontosabban van leírva.
-
harry
veterán
válasz CPT.Pirk #24068 üzenetére
Na jó, de ott legalább lehet gyanakodni hibákra, na de telepítő alatt nincs compiz meg driver, semmi Sőt, az éles rendszerre sem raktam fel, már akkor jelentkeztek gondok. Nem értem...
Most egy teljesen új, először bejelentkezett rendszeren is ez van...[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Siriusb #24072 üzenetére
Egyelőre lekapcsoltam... Live: a telepítő felület leginkább egy live cd-ről fut, igaz, gondolom kevesebb dologra van szüksége - na de így is remekül fennállt a probléma. Holnap még kínomban szerintem kipróbálok egy 8.10-et, meg egy másik egeret, vagy egy kubuntut...
De nincs mihez kötnöm, nincs hibaüzenet, viselkedés, csomag, bármi, ami okozhatná, rákeresni nem igazán tudok... ez lenne megoldás, na de hát ahány ember, annyi megfogalmazás, ha egyáltalán van ilyen másoknál is, és indítottak neki valami thread-et. Lehet kéne nyitnom/keresnem egyet ubuntuforums-on...
Volt, hogy úgy használtam, hogy minden bekapcs után nyomtam egy X restartot egyből, és akkor nem volt gond (azt hiszem), máskülönben bekapcs után nem ment jól. Aztán volt, hogy "elmúlt" a gond.
Esetleg tegyen valami InputDevice (vagy mi is az) bejegyzést az xorg-ba? Alapből tudtommal egyik rendszeren sincs, eddig sem írtam, eddig sem volt gond... de lehet segítene.
Nem tudom, mi változik az Xrestart után, mert talán az összes esetben, ezután elmúlt a gond... Csak ott lesz valami gubanc.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz FixY67 #24074 üzenetére
Csekkolom, de kétlem...
Pl firefoxnál van olyan, hogy ha több tabom van, nem tudok átkattintani a másikra bal gombbal - ha jobbat nyomok a tabon, megjelenik ugye helyi menü, majd utána a ballal meg tudom nyitni.
Ahogy megfigyeltem, a kattintást észleli általában, a helymeghatározással van baj, mintha beragadna a fókusz valahova. Pl. dockról megnyitok valamit, majd a dock felett kattintok valahol, akkor megnyitja alul a kurzorral egy vonalban lévő alkalmazást... Vagy állítok a hangerőn, odébb húzom az egeret, jobb gombra a hangerő tulajdonságai jönnek be...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
MODERÁTOR
válasz Major Major #23891 üzenetére
Na, most már bal oldalon vannak azok a gombok. Két új téma van, Ambiance meg a Radiance, és az alap úgy tűnik, hogy az előbbi lesz.
Nekem eléggé bejövős ez az új téma, kis csiszolás után úgy döntöttem, hogy az Ambiance marad, és nem üzemelem be az Emeraldot. Már egy-két órával a váltás után azt mondhatom, hogy meg is szoktam a balos bezáró gombot, végül is nem vészes.
A LiveCD is mennyivel szebb ezzel a témával, jó ötlet volt ez a váltás. -
Siriusb
veterán
body007-re lehet hallgatni kellene, a biosban egy load default néha csodákra képes, megmagyarázhatatlan hibák megoldója. Talán a te problémád is ebbe a kategoriába tartozik.
Már csak kíváncsiságból, én kipróbálnék egy másik disztrót, ill. egy másik egeret is.Szerk: ha túl van húzva a gép, írd fel Load default előtt, miket állítottál be, ne kelljen megint kísérletezni, ha fejből nem emlékszel rá.
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz Siriusb #24080 üzenetére
Ésszel kell a load defaultot, mert van ahol default az apm, de attól meg van ami fagyik. Másrészt meg nekem az openSUSE pont a titokzatos Ubi fagyás miatt került képbe, és az nem fagyott. Aztán egy ideje az Ubi sem fagy, kb. az X ppa felvétele óta (kopp-kopp-kopp).
-=- There's no place like /home -=-
-
Hunter2
addikt
Felraktam a Xubuntu-t egy Via C3 800/256 SD konfigra és miután elindul kiírja hogy 182 frissítés elérhető és utána kifagy.
Hol találok valami esemény naplót amiből esetleg kitudom következtetni hogy miért is fagyott ki? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hunter2 #24082 üzenetére
Ez arra emlékeztet, mikor megpróbálom bekapcsolt C'n'Q-val futtatni Ubuntut, 0.5-2perc között megáll, és kész. Persze, az Via C3, de lehet valami hasonló, nézz bele a lap bioszába.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Kendek #24045 üzenetére
Kendek és CPT.Pirk: köszi, csodás, működnek a vizuális effektek, a hivatalos ATI driver megoldotta.
Azt hittem, nem kell hozzá külön telepíteni, de mégis.
Érdekes, hogy néha eléggé belassulnak ezek az effektek, és emiatt az általános ablaknyitás sebessége is jelentősen lassulhat. Pedig a konfigom ugyan nem egy erőgép, de azért bőven bírnia kéne. Igazából csak a teljes képernyőre rakásnál és az új ablak nyitásánál érzékelhető, és akkor mondjuk elég zavaró, amikor ide-oda húzogatom az ablakot, és látszik az az ablaknyújtós effektus, akkor szerencsére nincs ilyen jellegű lassulás. De az előbbiek mondjuk nem olyan kellemesek.Jahh, egyébként végül az Eszközmeghajtókban nem deaktiváltam azt a zárt cuccot, ami az alábbi képen látható. Kellene?
És még egy ezzel kapcsolatban: nem kellene itt több eszköznek látszania? (pl. tunerkártyám, miegymás, mint a windows-os device management-ben)Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
harry
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, miért lenne olyan para a CMOS reset? Teljesen egyetértek Siriusb-vel, néha valóban csodákra képes, volt már nem egyszer, hogy szívtam valamivel napokat (pl. tunerkártya), nem tudtam rájönni, mi a para, és egy CMOS reset oldotta meg a helyzetet (lehet IRQ-ütközés, stb.). Ha meg semmi különös beállítás nincs a BIOS-ban, akkor amúgy se veszíthetsz vele... (nyilván tápellátás megszüntetése mindenekelőtt)
Sk8erPeter
-
harry
veterán
válasz Sk8erPeter #24089 üzenetére
Majd megnézem. Egyelőre ezt próblátam: [link] Kijelentkeztetett, majd vissza. Eddig jó. Megnézek egy restartot.
Egyelőre jónak tűnik. Lehet tényleg megoldotta a hibát. Hát örülnék neki. Ellenben nem értem, telepítésnél egy live OS alatt, miért lehet, akkor lehet tényleg megnézném a bios-resetet... Egyelőre hagyom így.
mousetweaks
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Sk8erPeter #24092 üzenetére
Tudom, de most a franc fog ezzel vergődni -> "majd holnap játszok azzal, hogy áramtalanítom meg hasonlók."
Az amúgy továbbra is működni látszik, ha login után csinálok egy x restartot. Nem tudom meddig, lehet több óra után megint előjönne valami.
Meglepett amúgy, hogy vannak ilyen témák ubuntuforums-on, több is, hivatalos bugreport is - ennek ellenére nem megy. Holott nekem ezzel régen nem volt gondom... Kubuntu alatt is találkoztak ezzel. Nem tudom, mi volt ezen a gépen korábban, 8.04 vagy 10... akkor nem vlt gond, meg utána sem darabig, nem tudom, mi hozta elő - és miért van már installnál is.
[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
Nem önreklámnak szánom, csak olvastam, hogy itt is több embert zavar az új téma gombjainak bal oldalra helyezése, illetve a sorrendjének változtatása. Írtam egy blogbejegyzést, hogy hogyan lehet egy alkalmazás segítségével grafikus felületen könnyedén átállítani:
Itt a leírás:
[link] -
Sianis
addikt
válasz ricsipontaz #24094 üzenetére
Nem úgy volt, hogy a végleges dizájnban visszarakják, mert szinten mindenki azt mondta, hogy nem jó, hogy ez bal oldalt van?
Sianis
-
TrollBalint
addikt
sziasztok,
ismételten, (immár sokadszorra) feltettem a videókártya driveremet, és most megy minden grafika effekt, csak éppen a képernyő védő szaggat. A telepítés előtt is szagatott a képernyővédő, de annak tulajdonítottam, hogy biztos nincsen beállítva, mert a linuxom szokott olyat csinálni, hogy egyszer csak eltünteti. Maga a telepítés rendben ment, nem írt ki hibát, de mégis szaggat. A képernyővédő egyébként valami 3D-s.
Mellesleg nincsen valahol (magyar nyelven) a wine-ról leírás? Mert azokat a játékokat amikkel játszanék, pont nem tudom elindítanihttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
válasz TrollBalint #24096 üzenetére
Próbálkozhatsz a playonlinux-al. Ez egy "skript" gyűjtemény ami segít beállítani a wine-t
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
sh4d0w
félisten
Lehet, hogy sok a kártyádnak a képernyővédő, próbálj ki egy másikat is (tapasztalat).
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
tudom, fúj, fúj, bláááá , de most lehet segít: a pcforum.hu-n keresd meg guardian-t. eléggé belemerült pl. a Wine alatti registry-szerkesztésbe, játékfuttatás céljából.
http://pcforum.hu/azonosito/info/guardian.html
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest