- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz soundcrazy #33852 üzenetére
a cikkben minden le van írva. csak olvasni kell.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
bodo753
tag
Üdv mindenkinek!
Valaki el tudná nekem mondani hogy [ezen a képen] az alsó 3 beállítás az mit állít,és mi a hatása?
-
blas
csendes tag
Hello
segitseget szeretnem kerni hogy szerintetek ezeket a kesz hps konfigokat lehet tuningolni esetleg? 2x 2.7ghz most alapbol. Kezdo vagyok a temaban nagyon
koszi. -
nihill
őstag
Na hát sehova se jutottam a tuningolással.
Szinte bármit állítok, utána újraindításnál Safe Modeban indul a BIOS, és kéri az adatok megváltoztatását.
De még csak lefelé sem tudom állítani a sebességet.
Pl. FSB meg minden marad alapon, CPU szorzót visszább veszem, szinte biztos hogy nem engedi így bebootolni. Vagy ha nem egyből akkor néhány boot után beszól hogy safe mode, csináljak valamit. Legjobb eredményem 2,5-ös procival 2,7, de ezt is csak úgy hogy minden szorzót hagytam auton, és az FSBt emeltem csak (RAM természetesen vissza véve). De így is csak néhányszor bootolt be. Próbáltam fesz. emelést is, de semmit nem javult.
Olyan mintha nem a CPU képességei korlátoznának be, hanem valami más, de mi
Ja és a NB szorzót bárhova is rakom, mindenképpen *10-el fogja számolni a valóságban.
Netes reviewet amit találtam erről a prociról, ott 2,95-re húzták fesz emelés nélkül, szóval lehetne ezt tuningolni, csak mit rontok el?
Bármilyen ötletet/tanácsot szívesen veszek -
lsebestyen
addikt
hali!Elkezdtem a tunningot belőni,de nincs olyan h pcie frquency, és azt kéne 100ra állítani gondolm, hogy ne hülyüljön meg. mit állítsak még?? köszi!
Alaplap: ASROCK LGA1156 H55M-GE R2.0
CPU: Intel I3 540
CPU hüttő: EKL Cold Tower
RAM: HYNIX 4gb 1333mhz
VGA: Sapphire 5830 Xtreame 1GB
HDD: Samsung HD502HJ 500gb
TÁP: 350W PNF
HÁZ: CM Elite 430
Ventik: 2db Coolink Swif[ Szerkesztve ]
-
goo92
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, az hogy egy ien konfig kb mennyi áramot zabálhat.
Intel core2duo e7300 2x 3,33ghz 1333fsb
j&w ip35 pro
3x1gb ddr2 800mhz ram
hd 5770 1gb ddr5 saphire 900@ 1300@
480w hipro
120gb samsung sata vinyó
4cooler + 1db dvd iró.
Választ elöre is kösszönöm, ha lehet privátba hogy megis találjam. -
gabo9201
senior tag
válasz 04ahgy #33659 üzenetére
Na csak most értem rá komolyabban nekifeküdni
Betettem a 640-es Pentiumot és a TX3-at is feltettem rá, 4GHz-en sikerült stabilizálni. Gyanítom, hogy némi plusz fesszel olyan 4,2-ig el tudnék menni. Így jelenleg 55°C-ig melegszik terhelve.
Viszont a 420-as Celeront továbbra sem sikerült tovább hajtanom
Leírnád, hogy az FSB fal mit jelent?(#33872) darál0w
Köszi!
És azt ki lehet valahogy szűrni, hogy melyik a gyenge láncszem? Mert Intelnél nem látok olyat, hogy a proci szorzóját le lehetne venni és ki lehetne tesztelni, hogy a lap mit bír, mint AMD-nél.Vagy esetleg a lap valamelyik feszének kismértékű emelése segíthet?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
windlord
őstag
Platform csere közben vagyok, és egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Adnátok egy linket, ahol kicsit utána lehet olvasni a 1156 (i5-750) procik tuningolásának?!Az alapokkal szeretnék képbe kerülne, nem pedig "bűbele Balázs" módjára eljárni...
Előre is köszönöm
-
harcikoca
senior tag
Az miért van, hogy ha húzom a gépem a windows tökéletesen fut, a 3dmark vantage is lefut, több mint 1000 pont +-al mint húzás nélkül, de ha valami játékkal játszok így vagy lefagy vagy megakad vagy akármilyen hülye baja van?
AMD+Ati powee'R
-
gabo9201
senior tag
válasz darál0w #33874 üzenetére
Milyen néven kellene keresni? Itt a lap kézikönyve, vannak képek a BIOS-ról. De ha gondolod én is lőhetek párat
A könyvben a 86. oldalon ír olyat, hogy "CPU Ratio Control", de ilyen az én BIOS-omban nincs
[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
válasz darál0w #33881 üzenetére
Rendben itt vannak a képek, ezek a jelenlegi beállítások.
Van benne olyan kép is ami nem feltétlenül kapcsolódik a tuninghoz, de gondoltam ha már fényképezek azokat is lekapom.
(#33882) Lord Vader
Nekem pont ez a baj, hogy "csak" 385x8-ig megy
Ráadásul már kérte a feszt isHa letöltöd a képeket meg tudod nézni milyen beállításokkal megy most.
A célom igazából nekem is a 100%-os túlhajtás lett volna.
De az a gyanúm, hogy a lap lesz a ludas[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz gabo9201 #33883 üzenetére
klikk, 100% OC alapfeszen, EP35-DS4-ben, LLC autón, szerintem bekapcsolva, mert semmit nem droppolt.
Megyeget szépen a lelkem: klikk
Valóban nagyon életképes proci, szerintem a P4-eket tönkre veri, sőt még a D9xxx-es procikat is komolyan fenyegeti. Mostanában 2k-ért hozzá lehet jutni. Én is csak poénból vettem meg, mert kíváncsi voltam rá mit tud.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
gabo9201
senior tag
válasz gabo9201 #33883 üzenetére
Már nem fért bele a modba
Már így is elég pozitívan csalódtam a "kis" Celeronban. A maga idejében (2007) nem volt ez rossz vétel, ha az ember be merte vállalni a tuningot (és persze volt hozzá megfelelő lapja).
Így 3,1GHz-en már közel hozza az alapórajeles E2180 teljesítményét. Netezésre Win7 alatt így húzva bőven elég, még a youtube FullHD is megy rajta egész szépen (majd erről bővebben a cikkben amit írok róla )
(#33884) Lord Vader
Na valami ilyesmire vágynék én is
Lehet tudok szerezni egy másik ugyanilyen procit. Ha ez összejön meglátjuk valóban a lap-e a szűk keresztmetszet.Meg volt még egy nagyon jó biznisz, de sajna lecsúsztam róla. Egy kétmagos E1200 lett volna kemény 3.500Ft-ért helyben, csak mire rátaláltam megvették.
Bele sem merek gondolni az mit adott volnaMod 2:
Igen megyeget
Egyébként azt néztem, hogy a Sempron 140-et igencsak befogja ez is.Na akkor hasonló cipőben járunk mivel én is szintén poénból vettem
Ez 2.400Ft volt postával, szóval maga a proci 2.000
Van egy 640-es Pentium is nem lövöm le a poént, de jó helyen kapizsgálsz[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz gabo9201 #33885 üzenetére
Még a TX3-at rá se raktam, mert akkor kapna egy kis feszt is, és amilyen vagyok, meg se állnék az 500x8-ig.
Ezt a Q6600 gyári rézmagos hűtőjével produkálta, beállítottam a biosban egy biztonsági 80 fokos határt, de messze nem érte el.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
gabo9201
senior tag
válasz Alister71 #33886 üzenetére
Én most már rátettem a TX3-at, mert arra számítottam, hogy meglódul tőle, de csalódtam
Mod.:
Én először egy rézmag nélküli magasabb fajta gyári hűtővel néztem és 3,1GHz-en feszt emelve 65°C volt a max.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz gabo9201 #33887 üzenetére
Nekem is 65 körül volt a max maghő, persze egy deka feszt se kapott. Normal-ra volt rakva a biosban.
Az a bajom, hogy a TX3 a 955-ömön van, és nincs kedven leszedni róla, meg átszerelni az Inteles felfogatást, mert az AMD-re így is alig bírtam rátenni.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz gabo9201 #33889 üzenetére
Most nekem is csak gagyi pasztám van, de felidegelsz , rárakom a TX3-at és megpörkölöm a bajszát. Berakom a 6850-est hozzá és csinálok egy Vantage eredményt .
Ha a 6850-et is 10k-s vga score felé tolja, akkor elkezdem komolyan venni a kis celt. Mert az 5670-esből ugyan azt kihozta, mint a 3.8-ra húzott wolf magos E6600-om.4870-nek is kell a power. Ha van valami eredményed told fel. 06-ban nem szerepel valami fényesen.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
gabo9201
senior tag
válasz Alister71 #33890 üzenetére
Nekem csak a 4870 van mellé
A Vantage-t most raktam fel3dMark06 már volt
Eredmény? Hát hogy ne volna ,
Rögtön csinálok egy Vantage-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz gabo9201 #33891 üzenetére
Nekem is hasonló jött az 5670-essel, nem tudom pontosan mennyi volt, mert nem mentettem el, de az is 6xxxx volt.
Vantage-ban jobb.Most azon gondolkodom, hogy szétszedem a gépet, kiszedem a 6850-est az AMD-s gépből, berakom a P35-be, meg a 420-at, és tolok egy Vantage-ot.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
gabo9201
senior tag
válasz gabo9201 #33893 üzenetére
Na a Vantage le is futott.
Az azért szép, hogy egy az egyben ugyanannyi pontot kapott a CPU, mint náladEgyébként arányaiban ugyanazt mutatja, mint a 3dMark06. Az összpontszám kb fele annak amit az Athlon II X4-el kapok (14-15K pont). A részpontszámok is hasonlóak, ez a proci 1/4-ét kapja az Athlonnak.
Az athlon 10K körül kap Vatage-ban 06-ban pedig 4500 körül (3,3GHz-en).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest