Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    [link]
    Chile látványos sikert ér el az oltási kampányban, Izrael és az Egyesült Királyság mögött a harmadik helyen áll a világon, ám a járvány mégis visszatért, amit több tényező magyaráz. Több ottani virológus szerint nem vált be az a taktika, amelyben az oltások felpörgetésétől vártak gyors sikert a járvány kezelésében.

    Ximena Aguilera virológus, a chilei egészségügyi minisztérium tanácsadó testületének tagja három okra vezeti vissza, hogy a jól haladó oltási kampány ellenére visszatért a járvány. Az első, hogy Chilében elkezdtek terjedni az új, fertőzőbb vírusváltozások, különösen a brazil mutáns.
    A második, hogy a chileiek között nőtt az érintkezések száma azt követően, hogy márciusban visszatértek a nyaralásból, ami a Föld déli féltekéjén ilyenkor ér véget.
    A harmadik, hogy részben bízva az oltási programban, részben belefáradva a lezárásokba nem tartották be kellő alapossággal a szociális távolságtartási szabályokat.
    Végül egy további tényező, hogy a Sinovac oltás csak a második dózis beszúrása után igazán hatásos. Chilei vizsgálatok szerint két héttel azt követően, hogy ez megtörtént, 56 százalékban megvéd a koronavírus-fertőzéstől, míg az első szúrás után csak három százalék ez az arány. A kormány túl optimista volt, amikor abban bízott, hogy a sikeres oltási program megelőzi az új fertőzési hullámot – véli Eduardo Engel közgazdász
    Engel társszerzője annak a jelentésnek, amely felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány februárban azt a benyomást keltette, miszerint egy oltás várhatóan eléggé hatékony védelmet nyújt. Emiatt az emberek túlságosan elengedték magukat, könnyen vették a korlátozó szabályokat. Emellett az ország vezetése elmulasztotta a kellő védekezést az új vírusváltozatok bejutásának megelőzésére.

    az a hazai elgondolás nem volt rossz, hogy izraelt lemásolva beoltunk mindenkit, csak a sino+szputnyik+astra nem pfizer, az államigazgatási logisztika meg hát olyan amilyen, a kormányzati dezinformáció is megtette a hatását.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák