Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    senior tag

    Szeptemberi Sinopharm drámatagozatunk legújabb előadása, ezúttal is én tartom, kérem mindenki foglalja el a helyét, vegye fel a szerepének megfelelő jelmezt, kezdünk! :) Szeretném tudományos módon megközelíteni a témát, ehhez minden segítséget elfogadok nálam sokkal jobban hozzáértőktől. Tehát kérlek tekintsétek ezt egy nyíltan szerkeszthető vázlatnak, vitaindítónak, gondolatébresztőnek.
    Morzsadarabkák, amelyek kezdenek összeállni, vagy legalábbis hitvány tudásom összefüggésként láttatja velem.

    1. morzsadarab:

    t72killer fórumtárs egy ideje sulykolja a minél hosszabb oltásköz előnyeit immunválasz szempontjából. Szerintem egyáltalán nem alaptalanul, erről több szakcikket is megosztott. Kicsit utánamentem hát a dolognak. A jelenség egyik tudományos háttere (csekély tudású értelmezésem szerint) az, hogy létezik a B sejteken egy aktiválást gátló receptor (FcγRIIb), amely az autoimmun folyamatok megelőzéséért felel, emiatt nehezebben aktiválódnak ezek a B sejtek.



    "A nem megfelelő affinitású receptort hordozó limfociták apoptózissal elpusztulnak, míg a nagy affinitásúakból memóriasejtek fejlődnek. A csíraközpontban szelektálódott B-sejtek és a csíraközpont aktivált Th-sejtjei között kialakul a harmadik szinapszis, ami a preplazmasejtes memória, majd a hosszú életű ellenanyag-termelő plazmasejtek kialakulásához vezet. Ezutóbbiak a csontvelőbe vándorolnak."

    "A csíraközpont B-sejtjein csökken a negatívan szabályozó FcγRIIb expressziója, ami a sejtek aktiválódásának és az ellenanyag-termelésnek kedvez."


    Ezeket nagyon nehéz mérni, mert nem a vénás véráramban vannak jelen, hanem a nyiroktüszőben. Tehát itt laknak a "legkiválóbb", "kiszelektálódott" B sejtek, melyeken ez az aktiválást gátló receptor csökkent mértékű, ezért gyorsabbak, hatékonyabbak.
    A szervezetbe került antigén, 1-2 óra elteltével a másodlagos nyirokszervekben halmozódik fel, a limfociták kapcsolatba kerülnek a szervezet különböző területein „csapdába ejtett” antigénekkel. Ha úgy tetszik a nyirokrendszer egyfajta vírusdúsító-szűrő berendezés, hogy könnyeben egymásra találhasson az antigén az immunsejtekkel.

    2. morzsadarab:

    Bár nem verik nagy dobra, húszasával érkeznek olyan Synlabos leletek 15-40 000 közötti, nem ritkán 40 000+ au/ml, és Centaur 3000+ BAU/ml leletek, melyek korábban negatív leletes sinopharmosoktól származnak, akik 4 hónap elteltével megkapták 3. oltásnak valamelyik mRNS oltást. Ilyen értékek még 2 mrns oltás után sem mindennaposak globálisan. Csakhogy ezek jellemzően idős, krónikus betegektől érkeznek, (hisz ők kaptak sinopharmot jellemzően.)

    Mi történhetett?

    Véleményem szerint: a korábbi 2 negatív sinopharm után beadott 1mRNS elkezdte legyárttatni a szervezettel a tüskefehérje antigéneket. Ezek eljutottak a nyirokszervekbe, ahol találkoztak ezekkel a high affinity B sejtekkel. Más magyarázatom nincs.
    "Low dose prime and delayed boost can improve COVID-19 vaccine efficacies by increasing B cell selection stringency in germinal centres".
    Tehát tulajdonképpen a sino gyenge immunválasza itt egyfajta "low dose prime"-ként funkcionált véleményem szerint.

    Ezek a leletek egyébként ebben a ~7 ezer főt számláló csoportban koncentrálódnak.
    (Időközben egyéb okokra hivatkozva a csoport láthatóságát rejtetté változtatták. A kormányt meg ugye egyáltalán nem érdekli az antitest, és ebben valószínűleg következetes lesz, így a dolog bezárult, valószínűleg a világon sehol nem fogják tanulmánnyal vizsgálni a negatív antitestes alu + mRNS kombót.)

    3. morzsadarab:

    Gothmog fórumtárs korábban írt róla, hogy korábbi szakirodalom szerint, az alu adjuváns tud érdekes dolgokat (nem scov2 témában.) Pl, hogy az elsődleges immunválasz mértékétől függetlenül is képes memória sejtek kialakítására. Bár ezt a CD8 T sejtek kapcsán írta, a 2. morzsadarab azonbanezt igazolni látszik B sejtek esetében is.

    3. oltás téma:

    Ez lehet az egyik oka a hosszú oltásköz előnyeinek: a magas "minőségű" B sejtek kiválasztódása a nyirokszervekből. Ehhez véleményem szerint az szükséges, hogy az alacsonyabb "minőségűek", amelyek a véráramban és egyéb helyen közlekednek "kikopjanak" apoptózis által és ne fogják ki a szelet a nyiroki B sejtek vitorlájából. Szerintem ez nagyjából korrelál a vérben mérhető antitest szinttel. Így ha ezek már eltűntek a véráramból, a B sejt kiválasztás is ezekre a mélyebb rétegekre koncentrálódik. (Tehát elképzelhetőnek tartom, hogy B sejt szelekció és így a minőségi immunitás kialakítása szempontjából nem feltétlenül előnyös egy fiatalnak/egészségesnek 4 havonta ráoltani, de ez már tényleg csak zárójeles.)

    Összefoglalva tehát a negatív Sinopharmosok sem biztos, hogy védtelenek voltak, ha ezek a magas affinitású B sejtek a nyiroktüszőben (amiket nem lehet mérni) kialakultak, ráadásul a vírus esélyesen 1-2 órán belül a szervezetbe kerülés után találkozik is velük lsd fentebb. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne előnyös az, ha jelen vannak az antitestek a vérben és a szövetközi térben nagy mennyiségben. Szerintem nem mindegy, hogy az autópálya előre le van e zárva a vírus elől, különösen időseknél. De ez a skill amúgy is csak ideiglenes. Az oltás nem lehet egy állandó jellegű monoklonális antitest terápia, igazából nem erre találták ki. Így ha az oltás valódi célja, a hosszú távú immunitás felől vizsgáljuk a dolgot, a "teljesen védtelen" számomra erősen kérdőjeles "negatív" Sinopharmosok esetében is, a sino a maga feleadatát elvégezte mint oltás, mint antitest terápia megbukott. Mindenki gondolja végig. Évtizedek óta rengeteg minden ellen oltanak és oltottak mindenkit aluval, fiatalokat, időseket egyaránt. Ha annyira rossz lett volna ez a technológia, már sokkal régebben elhagyták volna.
    Most viszont, hogy már van mRNS, időseknek ez a legjobb választás scov2 ellen véleményem szerint. Szóval ez itt nem egy sino propaganda, jó lett volna, ha a negatív sinosokat hamarabb ráoltják mRNS-sel.
    Köszi a figyelmet, a színpad az Önöké! :)

    források:
    Immunológia Anna, Erdei, Gabriella, Sármay, József, Prechl (2012) Medicina Könyvkiadó Zrt.
    https://prohardver.hu/tema/a_koronavirusrol_komolyan/hsz_4080-4080.html
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.09.08.21263248v1

Új hozzászólás Aktív témák