Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz mozso #31279 üzenetére

    Szerintem meg az is optimista tipp. Olyan kicsi az vakcina gyartokapacitas globalisan, hogy kell 2-3 ev tisztan csak egy korhoz, mikozben ez ido alatt lehet, hogy jon 5-10 dominans varians is ismeretlen hatassal, rezisztenciaval.

    A nyugati oltasellenes vilagban valahogy igazodni kellene a valos "igenyekhez" es nem lefoglalni feleslegesen a keszleteket. Regisztralni kellene egy x hatridoig vakcinara, es a kormany csak annyit rendelne be, nem annak a tobszoroset. A boosterekre szinten regisztralni kellene. Ha pedig valaki nem veszi fel a vakcinat, az elvesziti a foglalasat.

    Amugy az EU-s Pfizerbol valo kimaradas nem feltetlenul lesz problema, hiszen pont amiatt a tobbi gyarto eleg nagy fizeto piacot veszit, igy valaszthatnak hogy eladjak a maradek - meg viszonylag jol fizeto - fejlett vagy fejlodo orszagnak, vagy mondjuk odaadjak a COVAX programba valoszinuleg kisebb profittal.

    Idealis esetben johet ide pl. Moderna, miutan falnak szaladt a kormany kinai/orosz/magyar vakcina terve, ahol mar eleve a gyar nem fog 2023 elott gyartani. Ha meg a kormany ragaszkodik a sajat megoldasahoz, konnyen a lampavason logva talalhatjak magukat, mert azt mar nem fogja benyelni a fel orszag, hogy visszaterunk a KGST-be.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Új hozzászólás Aktív témák