Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz emvy #12687 üzenetére

    2021 van, kell a clickbait cím, a cikk részében szerintem vannak jogos kérdések. Reméljük jó a szuri, viszont a körítés az tényleg olyan csak nézek ki a fejemből: A hivatalos Sputnik twitter miért olyan propaganda, mint egy sértődött tinédzser, kamu adatokkal vagdalkozik a Pfizerre? Az mRNA vakcinákból már több száz millió dózist beadtak, pörög a gyártósor, a publikált eredmények magukért beszélnek, nem kell propaganda kampány rá, sorban áll rá a nép. Amikor mRNA ellen kell tweetelni, akkor a hasonló vektoros AstraZeneca haver, amikor AstraZenecáról problémák derülnek ki, akkor a Szputnyikkal nem fordulhat elő semmi, mert szuperfasza. Ha olyan szuperfasza, lakosságarányosan miért is áll rosszul Oroszország az oltással? Ha egy éve ilyenkor már elkészült, miért nem adták be EU vizsgálatra? Kapacitásgondok és minőségbiztosítás kérdések. Hiába jó szuri, hiába lenne rá vevő sok ex-NDK német, orosz gáz miatt amúgy is van német függés, ha még hónapokat szórakoznak az engedélyeztetésen az oroszok. Addigra már nem lesz szükség rá EU-ban. Sputnik V is unlikely to play a part in the EU’s rollout simply because it will not be available in sufficient quantities until the end of 2021, when most Europeans will already be vaccinated.

    "Konkretan _mindenhol_ ez van."

    Hogy maguk helyett inkább külföldre tukmálják? Nem ezt látom. Inkább exporttilalom fenyegetések nyugati világban, amíg maguk nincsenek beoltva. Milyen botrányok voltak, amikor az AstraZeneca Ausztráliába akart vinni egy szállítmányt, EU szépen lefoglalta, az USA a kormányzati kutatóintézetekkel közösen fejlesztett Modernából külföldre éppen csak csorgat mutatóba, hogy előbb a saját lakosság legyen meg. Meg is oldották mRNA vakcinákkal, AZ már nem is kell a Janssen miatt. Oroszok előbb tukmálják külföldre, otthon 20 millió alatt? Még a megtépázott hírű AZ-ből is beadtak már 200 milliót. Politikai függés része ez is, úgy mint az orosz metró, orosz hitelből orosz atomerőmű, kínaiak esetében a vasút, egyetem, internet hálózati eszközök. Mit ad isten, van egy EU tagállam, amely vétózza az EU szankciókat oroszok és kínaiak ellen.

    fatal: a Biontech viszont nem is kiabálta hogy óriási kapacitásaik vannak és egyedül megoldják, hanem azért is bútoroztak össze a Pfizerrel, így Németország is hamarabb kapott mintha egyedül csinálták volna. Szputnyiknál pedig ment a propaganda decemberben, ha engedélyezik (prof. Szíjjártó megtette) akkor 1 milliót hoznak egy hét alatt, aztán dehogy, ha nem lettek volna a megbízhatóan tervezhető rendszeres leszólt Pfizer szállítmányok nélkül szinte sehol nem lettünk volna első negyedévben

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák