Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PistiSan

    addikt

    Sziasztok,
    Segítség kéne, használok egy roppant jó kis programot amivel online rádiót rögzítek, ez a program a streamripper névre hallgat.
    A program tök jó, megadott ip-ről és port-ról veszi fel az adást ahogy ez elvárható tőle!
    A rádió amit rögzítek 4 különböző porton sugározza az adást, van hogy az egyik lehal és nem jön semmi, ilyenkor sajnos nem sikerült a felvétel, mivel a megadott ip-n és porton nincs adás a program egyszerűen leáll.
    Arra gondoltam hogy kéne egy script amit ha lefuttat mondjuk a cron, akkor az megnézni hogy fut-e a streamripper és ha fut akkor nem csinál semmit, viszont ha nem fut akkor egy adott parancsot futtat le.
    Mutatok egy példát, én úgy rögzítek most műsort hogy be van ütemezve a cronba hogy ezt a parancsot reggel 6 kor futtassa le:
    streamripper http://91.82.85.41:9216:9216 -d /mnt/vinyo/hetfo -a -A -s -l 14700

    ez a parancs annyit tesz hogy a megadott címről elkezdi lementeni mp3-ban az adást a megadott helyre, és ezt be is fejezi röpke 14700mp-el az után hogy elindult a felvétel.
    amint mondtam 4 porton megy a rádió, arra gondoltam hogy reggel 5:55kor elindítom a felvételt a cron segítségével, és utána percenként lefuttatnák egy scriptet ami ha úgy látja hogy nincs felvétel akkor egy másik porton megpróbálja elindítani a felvételt.
    Nem kell bonyolult script, lehet 4 külön álló script is, vagy ahogy egyszerűbb, talán jobb is lenen külön mert könnyebb lenne ütemezni a futtatását úgy, de majd meglátom mit mondanak a szakik :)
    Remélem nagyjából érthető volt amit szerettem volna megfogalmazni.

Új hozzászólás Aktív témák