Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól lefáradtam tegnap. Deszkázatot bontottunk és az újat elkezdtük visszaütni. Ha szerencsénk van ma végzünk vele. Remélem ki is fizetik. Az új körfűrészemmel vágtuk az anyagot. Eddig ez a legjobb fűrész amit vettem.
    Természetesen az egész család fent van már mert Kati felsírta minden testvérét. Nem fáj semmije hanem egyszerű hiszti.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég jól le vagyok fáradva. Tegnap egész nap ütöttük a deszkát és épp csak be tudtuk fejezni sötétedésig. Ma is megyünk mert 2db. 16x22cm.-es gerendát kell kioperálnunk és újracserélnünk. Nem lesz semmi mutatvány. Remélem nem sokat kell a tetőből kibontanunk hogy hozzá férjünk.
    Egyelőre a kilátót nem írták alá mert egyezkednek. Gyakorlatilag meg van a keretösszeg és amiért a munka elkészülhet csak a megrendelő és a főnök egyezkedik hogy a két összeg közötti lóvét hogy osszák fel maguk között. Mint két tolvaj. No comment.... Mi meg állunk mint a fasz és az idő meg telik. :( Egy újabb hét telt el hogy nem fogtunk bele a kilátóba. Érthetetlen!
    Kati nagyon hisztis. Nehezen kezelhető és ezért az egész család idegeit megtépázza. Mondjuk édes az akit egész nap roncsol a kis drága. Remélem hamar túl leszünk ezen a korszakon mert kikészülünk teljesen. Most is egész éjszaka mellettem aludt mert nem lehetett a helyére vinni. Este úgy aludt el hogy egy hisztivel menekült hozzám és én nyugtattam meg.
    Adrit elvitte az apja. Holnap haza is hozza mert nem tudom hogy dolgozunk e.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma pihenő nap van. Nem megyünk sehová és kérdéses hová megyünk hétfőn. Céghez kellene belátogatnunk mert régen voltunk ott. Neki kellene állni a kilátónak ha meg tudtak egyezni.
    Tegnap vért izzadtunk mire kicseréltük a 2db. vízszintes összekötőt betettük a helyére. Elég is volt aznapra.
    Ma pihizünk és lehet beugrunk Fehérvárra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA még nem tudom hogy dolgozunk e. Az biztos hogy a céghez nem kellünk, azt viszont nem tudom hogy maszekolni tudunk e menni.
    Tegnap nagyon jó volt kicsit kimozdulni itthonról. Bementünk az Auchanba nézelődni. Vettünk pár dolgot és hazafelé beugrottunk apámhoz. Régen voltunk az öregnél és nem akarom hogy az unokái elfelejtsék. Tőle elgurultunk a mosóba táltost megfürdetni és egy mekis zabálással zártuk le a körutat. Szerelmemre ráfért egy kis vásárolgatás. Ilyenkor kivirul a drága. Öröm ránézni. :D
    Vettünk itt helyben egy matracot a régi helyett mert teljesen kifeküdtem. Elvileg ma már azon fogunk este durmolni. Remélem jó lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Agyam eldobom! Még mindig nem szóltak hogy kezdhetünk. Mi a fenére várunk még?! Kukim kivan! Ha ma sem megyünk akkor újabb 2 nap elmegy mert holnap meg megyünk Pestre válóperre.
    Ma vagyunk 106 hónaposak az én szerelmemmel. Ha lemegy a válóper el akarom venni őt feleséül mert tudom hogy Ő az igazi számomra! Imádom őt és az összes kiskacsámat! Igazi rosszaságok! Kati hisztizik mindenért, Sári pedig mindenhol felkapaszkodik már és elveti magát. Nincs benne félelemérzet egy csepp sem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel mégis bementünk a munkahelyünkre egy meglepetés szerű látogatást téve. Nem is tudtak mit mondani nekünk. 11-ig gyalulgattunk és kész. Még mindig nem tudtak megegyezni a megrendelővel. Jobban mondva a fás résszel megegyeztek de az alapozóval és a vaskészítővel is külön meg akar egyezni a tulajdonos.
    Ma válóperre megyünk. Ma szabadul szerelmem a házasságából. Ha szerencsénk van el tudjuk indítani a gyerekek névváltoztatását is. Majd meglátjuk.
    Az új matracon alszunk két napja. Olyan jól bevált hogy ma reggel édest alig tudtam felébreszteni. :DDD Még veszünk rá 4cm memory habot és akkor lesz tökéletes.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    SZívesen írnám azt hogy szerelmem már szabad préda de nem tehetem meg mert elmaradt a tárgyalás. A bírónő lebetegedett és már Velencénél jártunk az M7-en amikor rácsörögtek édesre. Hú de boldog vagyok!
    Munkahelyen is kussolnak. Már nem is idegesítem magamat rajta. Majd lesz valahogy.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    VÉGRE! Csupa nagybetűvel! A kutyák megegyeztek és indulhat a torony. 1 hónapot veszítettünk el ezzel. Most dolgozhatunk majd éjjel nappal. :Y Leszarom csak csináljuk már!
    Nagyon örülök neki mert már kezdtem elkedvetlenedni itthon. Tegnap 2x voltunk kint a melóhelyen mert még pontosítottunk. Ma be kell vinnünk minden gépet amire szükségünk lehet. Végre lesz feladata a kis szalagfűrészemnek amit pár hónapja vettem. Kapásból 80 könyökfa kiszabásával indulunk. Fini lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Káosz volt az éjszaka mert Sárinak fájt valamije amitől sokat sírt. Most végre alszanak a lányok.
    Tegnap nekiláttunk a kilátónak. Elvittünk minden gépet és elkezdtük kiszabni a könyökfákat. Minden szép és jó volt de a szalagfűrész elszakította mind a 3 lapot. Nem örülök neki. Már utána érdeklődtem és úgy néz ki túlfeszítettem a lapot és ezért szakadhattak el. Hétfőn megforrasztják és kedden megkapom. Ma nem melózunk mert a sok extra anyagot csak jövő hét vége felé kapjuk meg amiből tud indulni az élet. Most csak ilyen tengi lengi előkészületeket tudunk tenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már tegnap óta esik a hó. Tele van a kukim! Szerencsére bent dolgozunk a műhelyben mert most lehetne lapátolni.
    Tegnap vettem egy 3szög reszelőt és megéleztem az utolsó lapomat. Holnap viszem be és felvértezve ebben a témában gyűjtött infókkal fogom használni hátha most tovább bírja. Majd meglátjuk.
    Tegnap életében először szánkózott Kati. Nagyon élvezte a dolgot! Ma is így fogunk menni a boltba délelőtt.
    Sajnos a szél is feltámadt ami nem jó mert lehet hótorlaszokat építhet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Esett ez a piszok hó még este is. A hátam közepére nem hiányzott ez a sok hó. Most valahogy nehezebben ment el a hétvége. Szívesen dolgozgattam volna kicsit a kilátón ha már lehet rajta mit.
    Ma felvértezve sok sok tanáccsal fogok nekiállni a szalagfűrészem átnézésének. Megéri egy kis időt ráfordítani hogy későbbiekben ne legyen gond vele.
    Adri lebetegedett. Lázas lett tegnap délután és most is az. Irány a doki! Pénteken megkapták a félévi bizit. egy négyese lett környezetből a többi ötös. Ez amolyan figyelmeztető négyes volt hogy beleerősítsen az év végére.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lebetegedett minden gyerek. Tegnap voltak dokinál és Adrinak valami gennyes torokgyulladása van. Persze a két másik lány is elkezdett köhögni, ráadásul Sári sokat sír emiatt. Este is nehezen aludt el és az éjszaka is sokat fent volt.
    Tegnap nem tudtam rendesen használni a szalagfűrészt mert rettenetesen életlen volt a lap. Ennek hatására a motorja is megsínylette a próbavágásokat. Ma elvileg lesz új lap és motor is hozzá. Ettől függetlenül kivágtuk majdnem az összes könyökfát. Össz visz 8db.-ot hagytunk a fűrész kipróbálására.
    Ma elvileg korlátokat fogunk gyártani a kilátóra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hurrá! Már édes is beteg és én csak azért vagyok még talpon mert dolgozni járok. Szerelmem helyzetét az is nehezíti hogy éjszaka Sári nyugtalanul alszik és emiatt ő szinte semmit nem pihen. Remélem hamar túlesnek rajta mert rossz látni hogy kínlódnak. Adri már szinte teljesen kilábalt belőle és Katit annyira nem ért el.
    Tegnap megint nem sokat jutottunk előre. A fűrészre meghoztak két szalagot és újabb kettőt hoznak ma megforrasztva. Sajnos motor nincs rajta. Aki forrasztotta a lapot foglalkozik ilyen gépek felújításával.Lehet elvitetem vele és ő helyrehozza a masinát. Újrabandázsolja a kerekeket és felszabályozza őket. A szalagvezetést is beállítja hogy minden rendben legyen vele. Erre az egészre ma mond egy árat és néz rá motort is. Ha jó árat mond már viheti is magával.
    Amúgy nem sok minden történt munka ügyben. Nekiálltunk a korlátelemek anyagának legyártását. Ma folyt.köv. Nagyon nyögve nyelősen haladunk. Amíg nem jön meg a kamion az extra anyagokkal addig ez fog menni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Talán kezd kilábalni a család a betegségből. Tegnap még nagyon szarul volt szerelmem de ma már jobban van ő is.
    Tegnap korlátkeretet gyártottunk. Még mára is van bőven belőle és ebből a korlátelemből még van rengeteg a lépcsők két oldalára. Elleszünk pár napig vele. Majd meglátjuk hogy haladunk. Végül nem volt a fűrészes ember így nem tudom mennyi lesz a fűrészt összeszedni. Majd ma. Most bizony kellene a gép a korlátozáshoz de nincs mit tenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy tűnt mintha kifelé haladnának a lányok a betegségből de Katit kivéve mindegyik visszaesett. Érthetetlen!
    Tegnap az egyeneskereteket összeragasztottuk 2 kivéve. Ma állunk neki a lépcső kereteinek. Abból is van egy pár db. Jó volna ha üzemelne a kicsi szalagfűrészem de nincs rajta működő motor. Elvileg ma jön egy ember aki beköt egy másik mocit rá és akkor talán tudunk vele dolgozni kicsit. Az embert azóta se láttuk aki felújításra adott volna árat. Lehet inkább magam állok majd neki a dolognak. Leszedem a kerekeket és elviszem esztergályoshoz felszabályoztatni. Majd veszek rá bandázst és ráragasztom. A végén egy újabb szabályozás és kész.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még alszanak a lányok de én fent vagyok egy órája. Tévét néztem nehogy miattam felébredjenek a kacsáim. Úgy néz ki én is szépen belecsúszok ebbe a betegségbe. Már fáj a torkom egy kicsit. Amint lehet iszok kamillát rá.
    Tegnap nagyon gyengén muzsikáltunk. A lépcső melletti korláttartó kereteket bűvöltük de piszok lassan megy.Este még szétkaptuk a szalagfűrészemet és a kerekeit elvittem az esztergályoshoz. Szerdára kész a centírozás. Legkésőbb holnap megrendelem rá a bandázsolást és majd én magam rendbe hozom a gépet. Asrác azóta se jelentkezett ezért jobbnak láttam ha magam veszem kezembe a dolgokat. Magad uram ha szolgád nincsen... Még szerzek rá egy motort és behangolom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég vacakul vagyok. Köhögök és teljesen erőtlen a testem. Amikor köhögök fáj a fejem és ez bizony nem esik jól.
    Tegnap délelőtt megrendeltem a bandázst telefonon. Elvileg kedden itt lesz az is. Alkudozok egy villanymotorra de egyelőre nem tudom megvegyem e. Mivel a mostani munkafolyamathoz nem kell a fűrész ezért lehet csak ráncba szedem, és amikor élesedik a helyzet akkor szerzek rá mocit.
    Lányok is betegek még. Kati az aki elnyűhetetlen és nem hagyja el magát. Rosszalkodik és hisztizik mintha mi sem történt volna. Olyan mint az apja. ;] :P
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre hétfő és újra tudunk dolgozni. Kikészített teljesen ez az itthonlét. Úgy néz ki kezd kilábalni a család a kórságból.
    Elvileg ma megjön a kamion a rengeteg extra anyaggal. Ez lehet nem így lesz de reménykedünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lányok talán kezdenek jobban lenni de nagyon nehezen másznak ki a betegségből.
    Munkahelyen várunk az anyagra és csak alibimunkákat végzünk. Mondjuk közben jut idő szerelésre. Szalagfűrész felső keréktengelyét kellett kicsit átszervezni. Kifelé dől gyárilag ezért kitágítottuk a lyukat az öntvénybe és 2 állítócsavart beiktattunk. Most szépen lehet állítani azt a tengelyt is. Nagyot léptünk előre a gép ráncba szedésének rögös útján.
    Ma azért megyünk be hogy a gatterra egy gigasablont készítsünk amiben majd a 20x20-asfákat fogjuk átlóban elvágni.
    Remélem a parafa is megjön és a kerekek is mielőbb elkészülnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elkészültek a fűrész kerekei de a bandázs nem jött meg. 3 rugót kért az esztergályos a szabályozásért. Be is dobtuk a gépbe és némi állítgatás után sikerült olyan állapotba hozni így bandázs nélkül hogy előre és hátra tekerve sem dobja le a lapot. Jó úton haladunk a használható gép felé. Mindemellett megcsináltuk az összes lépcső melletti korlát tartókeretét. Konkrétan nincs miért ma bemennünk dolgozni mert nincs mit csinálni. Ha megjönne a bandázs akkor azért bemennék hogy elkészüljön a gép. Már fél lábbal motort is szereztem rá. Nem akarom elkiabálni de reménykedem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kati eddig tartott ki és most betegedett le. Hurrá! Szegény kiskacsám. Ma velem aludt édes pedig Sárival a másik szobában. Remélem hamar túlesik rajta. A helyzetet az nehezíti hogy semmilyen gyógyszert nem hajlandó bevenni. Lázcsillapító kúpot is csak erővel lehetett betolni. :(
    Tegnap megjött a bandázs és bementem felragasztani a fűrészre. Egész jó lett csak most ezzel annyira megnövekedett a kerekek átmérője hogy rövidek lettek a szalagok amik voltak nekem. Csináltatnom kellene rá másikakat. Valamit megcsinálok ezen a gépen és jön egy újabb probléma. Ma jön egy ember aki megnézi a motort amit hoztak. Ha sikerül bekötni akkor ma már üzemelni fog a fűrész.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szerencsére ma éjszaka már nem volt lázas Kati. Már nagyon le van édesem harcolva a sokáig tartó betegségben.
    Tegnap felkísértem Adrit a suliba és utána elmentem vásárolni. Csak ezek után indultunk dolgozni. Életre keltették a villanymotort és tudtam végre vágni a fűrésszel. Persze elszaggattam mindhárom lapot de az utolsó nagyon jól bírta. Mára hoznak nekünk forrasztót és van a műhelybe egy 20mm-es lap amit méretre forrasztunk. Lassan de biztosan alakul a gép. A motor végül gyenge lett. Ezen nem lepődtünk meg mert az ennél nagyobbat is leégettük. Most ez marad és majd valamikor veszek rá egy jobbat.
    Besegítettünk a cégnek az 500db. vágódeszkagyártásba ha már ott voltunk. Ma is segítünk nekik hogy elkészüljön.
    Délután farsang lesz az isiben. Sietek haza hogy még én is részt tudjak venni rajta.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma ilyen kései fecskék vagyunk. Többször megpróbáltam édest felébreszteni de nem jutottam semmire. Több napi alvást pótolt ma be amikor végre úgy néz ki a gyerekek rendbe jöttek.
    Tegnap nem tudtunk forrasztani mert nem hozta el a forrasztóját a kolléga. Erről ennyit! Sablont gyártottam a gatterra amiben el lehet majd vágni a 20x20-as gerendát a kolléga pedig mart. Amikor végeztünk jöttünk is haza.
    Délután farsang volt az isiben. Elmentünk rá mindannyian. Lányok jól érezték magukat. Adri a barátnőjével szaladgált, Kati pedig egy lufit kergetett végig.
    Még hétfőn se megyünk mert még mindig nem jött meg az anyagunk. Érthetetlen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki rendbe jöttek a lányok. Napok óta nem volt lázas Kati sem.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Mentünk egy kört táltival amiben útba ejtettük a Lidl-t és a postát is. Ma végre kimozdulunk itthonról. Megyünk Pestre Adriért. Közben beugrunk apámhoz egy rövid látogatásra. Ott sem voltunk egy pár hete.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egysemmittevős hétfő elé nézek. Vagyis csak a szokásos házimunka lesz mellette egy kis motorfelújítással. Tegnap vettem egy mocit a szalagra. Nem nagyon rugaszkodhattam el mert csóró lettem, ezért csak egy akkora motort vettem ami volt is rajta. Sima220-as 550W-os motort. Szétszedem és bezsírozom a csapágyait mert minimális kis súrlódás hallatszik. Az előző motor is a csapágy beállása miatt halt ki. Nem szeretném ha megismétlődne ez.
    Jó volt kimozdulni tegnap egy kicsit. Meglátogattuk apámat mert régen nem voltunk nála. Kicsit dumcsiztunk és ő unokázott. Adri jó hangulatban tért vissza hozzánk. Sárin kifejezetten látszódott hogy örül neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délután óta szakadt a hó és most kinézek szinte semmi nincs meg belőle. :F Mintha esőre váltott volna ami elverte a havat.
    Valami van Sárival mert tegnap délután óta néha keservesen felsír. Vagy a foga jön vagy a pocakja lehet a ludas. Édes nem is aludt éjszaka szinte semmit. Ha szerencséje van most tud durmolni egy kicsit.
    Tegnap szerváltam ékszíjtárcsát a mocira. Sajnos a tengelymérete nem volt jó ezért el kellett zarándokolnom az esztergályoshoz. 19-ről 24mm-re fel kellett fúrni és egy 8mm-es ékpályát belemarni. Szerencsémre nem kért érte semmit. Betudta a kerekek szabályozásába.
    Szinte esélytelen hogy ma dolgozzunk. Nem szóltak ezért állunk és várunk. Egyre hitehagyottabbak vagyunk munkaügyben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem is tudom mit jegyezzek le a tegnapból. Elvittem Adrit isibe és bevásároltam. Itthon még hajnalban szétszereltem a motort teljesen. Azt szeretem a 30 évvel ezelőtt készült dolgokban hogy simán szerelhetőek. Ezt a motort is 10csavar kilazításával szét lehetett szedni. A hátsó csapágyat nem zsíroztam be a múltkori szerelésnél és nem hagyott nyugodni a kisördög. Jobb ha rendben tudom mielőtt felszerelem. Még tegnap úgy döntöttünk kollégámmal hogy bemegyünk a melóhelyre érdeklődni és szerelni. Majd csak azután indulunk miután elvittem Adrit a suliba és felvittem édeséket a védőbe. Sárikámat lemérik. Csajok. Felszaladunk a postára is a csekkeket feladni ne legyen elmaradásunk.
    Nehezen mozdulunk ki gyalog Katival mert olyan mint egy csacsi. Ha megáll nem lehet rábírni hogy újra elinduljon. Szerelmem türelmes vele. Amikor még dolgoztunk nem oly rég állítólag 41 percig tartott feljönni a 4. emeletre mert Kati leült és nem ment. Édesem megvárta amíg újra volt kedve elindulni. Az én hajam kihullott volna és felveszem 1 perc után.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen kászálódtam ki az ágyból. Ez a várakozás az anyagra teljesen elkedvetlenít. Jó volna picit dolgozni. Elvileg a héten megérkezik a kamion. Így legyen!
    Tegnap bementünk a céghez infóért és felszerelni a motort. A felfogató talp 4 csavarjából sajnos csak 2.-t tudtunk használni de így is elég stabilan áll. Szerencsére az ékszíj is pont megfelelő hosszúságú és nem kell másikat venni. Hazafelé bementünk egy itteni céghez akik gyártanak szalagfűrészlapot és rendeltem egyet rá. Jó volna a környéken találni forrást a lapokra mert az hogy minden alkalommal egy rakás postaköltséget ki kell fizetnem az nem járja. Pénteken mehetek is érte.
    Mára nincs különösebb tervem. Lidl-be kigurulunk vízért és tejszínhabért. Még befizetjük az ebédet az iskolában és itthon szokásos házimunkát végzek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem csörög 2 napja az ébresztőnk. Magunktól ennyi késéssel ébredünk fel.
    Tegnap eseménytelen napunk volt. 2x ment el édes itthonról egyedül. Teszteltük Sári hogy bírja azt ha anya nincs itthon. Nem az igazi de elmegy. Szerelmemet jobban megviselte mint Sárit. Nem nagyon lesz ilyen sokszor.
    Ma megyek a szalagfűrész lapért. Kíváncsi leszek milyen és meddig bírja majd.
    Édes valamire nagyon készül Valentin nap alkalmából. Én nem szeretem megtartani mert ez amolyan felszólítás hogy akkor meg kell emlékeznetek a szerelmetekről. Nekem ezt senki ne mondja meg!
    Ma van Katicám névnapja. Valami játékot kapni fog a kis rosszaság. Imádom a kis gyönyörűt! Középső szerelmem :B
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tiszta káosz volt az éjszakánk ezért a reggeli ébredésnél nem tudtam szerelmemnek az apró valentin napi kis szívecskés céduláira írt szerelmes szöveget kellőképpen lereagálni. Kati odapisilt az ágyunkra ami mind alám folyt és Sári ismét óránként sírva riadt fel. Ráadásul édes is elkezdett vérezni tegnap este. 1 hete múlt el neki és már megint. Érthetetlen. Nagyjából ez az egész feltette a pontot a Valentin napra.
    Tegnap elmentem délelőtt a fűrészlapért de elfelejtették megcsinálni. Mondták menjek vissza 3-ra. (megjegyzem ezért mentem el még ebéd előtt hogy ha elfelejtették még elkészüljön tegnap.) Vissza is mentem és kész volt. Kifizettem de nem hajtogattam szét csak itthon. Ez egy felelőtlen hiba volt mert amint kinyitottam láttam hogy ez kicsi lett. Egy papírra diktáltam le hogy 222cm hosszú kell a lapnak lennie, ehelyett 202cm lett. :W Felhívtam őket és nem tudott mit csinálni vele mert aki felírta nem az készítette el. A papírt se láttam hogy egyáltalán jó adatot ír e fel. Hétfőre készítenek egy másikat. Kíváncsi vagyok kell e érte fizetnem. Már 4x fogok odazarándokolni a céghez. Ez 20km.-t tesz majd ki ami egy ötszázassal drágítja a lapot. Komolyan mondom hogy ezzel a fűrésszel már annyi kellemetlen élményem volt hogy legszívesebben hagynám már a fenébe. :( Remélem 1x a végére jutok és egy szuper gépet hozunk ki belőle.
    Mára rendeltünk egy tortát meglepinek. Délután megy érte édes.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma már nyugisabb éjszakánk volt. Tegnap vettem a gyógyszertárban Sárinak a pocakjára Espumisan cseppet és úgy néz ki az hatott. Sikerült kakilnia és utána már jól volt.
    Nyugisan telt a napunk. Édes délután elment a tortáért amit rendeltünk. Nagyon finom csokitrotát vettünk. Még fele megvan ami jól fog jönni este. Ma megyünk édes anyukájáékhoz háznézőbe. Már megnézné szerelmem és én nem ellenkezek. Már én is mozdulnék itthonról ebben a szép időben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eltelt egy újabb hét szinte munka nélkül. Elvileg ezen a héten már jön a kamion de nem lehet tudni.
    Tegnap elmentünk édes anyukájáékhoz. Először elmentünk a veszprémi piacra nézelődni. Számomra értékelhetetlen volt a sok lom. Kati kapott egy pizsit és ennyi.
    Megnéztük a házat amit vettek. Elég romos épület. Költöttek rá 1,3misit de még most is elég rom. Rossz az elrendezése és rosszul van megépítve. Ráadásul szedett vedett anyagokból. Meg nem vettem volna a helyükben. Persze nem szóltam le,csak annyit mondtam hogy ezzel még van mit csinálni.
    Ma elvileg 3-ra elkészül a fűrészlap. Remélem nem felejtik el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Édes úgy riasztott fel hogy reggel van és nehezen áll helyre az izomzatom. Már fent voltam csak visszaaludtam.
    Tegnap délelőtt elmentünk közösen befizetni a fűtést és édesem mobilját. Délután kimentem a fűrészszalagért. Aki készítette az volt a hunyó. Elmérte a méretet és rosszul szabta le. Gond nélkül cserélték.
    Ma be kell menni a céghez kora délután mert jön a megrendelő és a tervező is. Valamit egyeztetni szeretnének és ezért nekünk is ott kell lenni. Kollégám azt mondta hogy ő nem jön be mert nem érdekli. Én azért ott leszek mert nekem ne mondja senki hogy beleszarok. Legalább ki tudom próbálni az új fűrészlapomat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Telnek múlnak a napok és nem nagyon dolgozunk. Tegnap bementünk melóhelyre mert jött a tervező és az építtető átbeszélni a változtatásokat. Nem értünk a dolgokhoz de azt leszűrtük hogy nagyon pénzt még nem utaltak és könnyen lehet hogy ezért nem érkezik a kamion. Valahol igazuk van de közben mi meg állunk. :(
    Ma is be kell mennünk mert össze kell írnunk a vasakat és egy másik kilátó anyagát.
    Lapot feltettem a gépre amit csináltattam olyan nagyok a fogak hogy már tisztán látszik kicsi motort vettem rá. Most ez jó darabig így marad. Majd veszek rá apró fogú lapot is hogy ne égjen le ez a motor is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később vagyok. Édessel összebújtunk mert a gyerekek hamar ébrednek mostanában. :B
    Tegnap bementünk és készítettünk egy ferde fogas lapolást a kis szalagfűrésszel. Két dolog derült ki. Az egyik az hogy gyenge motort vettem rá a másik pedig az hogy amit vettem szalagot az kicsit jár előre és hátra. Ez nem igazán jó mert hamar el fog szakadni emiatt. Ráadásul a fogosztása is nagy. Egyelőre így marad mert nem akarok rá többet költeni.
    Egy másik torony anyagát is nagyjából kiszámoltuk a rendelkezésünkre álló rajzokból de szerintem erre még ráérünk.
    Ma semmi dolgom. Itthon fogok ténykedni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk szerelmemmel 107 hónaposak. Ki gondolta volna hogy ennyi ideig együtt leszünk. Mondjuk ebből az első 41 hónapot külön voltunk. Érdekes hogy úgy terveztem az elején hogy a statisztikai adatokat figyelembe véve csak 3 évig leszünk együtt, erre jövő hónapban már 9 éves fordulónk jön el. Úgy terveztük hogy addigra elintéződik a válás és azon a napon elveszem feleségül de még nem fejeződött be a per a bírónő betegsége miatt. Az élet közbeszólt.
    Ha már forduló akkor megleptem magamat egy újabb szalagfűrésszel. :DDD Itt árulták Fehérváron és adtak mellé 20lapot. Ebből talán tudunk készíteni egy kézi fűrészt amivel tudunk vágni gigafakötéseket a20x20-ra.
    Ezzel szemben édes ma fodrászhoz megy. Nem mondom meg ki járt jobban. :P Amúgy nagy nyugalommal vette tudomásul szerelmem hogy ismét fűrészt veszek. Szerintem ezért vagyunk még együtt. Elviseli ezeket a dolgokat.
    Elvileg ma jön a kamion a faanyaggal. ELVILEG! Már nagyon unom magamat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugis éjszakán vagyunk túl. TEgnap semmi érdemleges dolog nem történt velünk. Délelőtt elkísértem fodrászhoz a lányokat . Édest kopasztották meg mert kezdett sűrűsödni a haja.
    Délután szétszedtem az új szerzeményemet. Kiderült hogy középen 2 darabra szedhető és egy kis ügyeskedéssel meg lehet növelni a befodadási méretet amit át tud vágni. Nekem jelen esetben 20cm kellene de gyárilag a gép csak 19,5cm-re képes . Az asztala helyett is készítek majd egy másikat amivel majd ha minden igaz kézi gépként is lehet használni. A súlya még elfogadható már csak az lesz a kérdés hogy a motorja meg tud e birkózni a 20cm fa átvágásával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma tényleg későn vagyunk. Mindenki kipihente magát rendesen. A tegnapi nap híre hogy hétfőn érkezik végre a kamion. Már az országban van a fánk amire hetek óta vártunk. Ez nagyon jó hír nekünk.
    Ma megyünk Pestre Adriért de előtte elugrunk apámhoz mert flexelnem kell kicsit azon az asztalkán amit az új szalagfűrészemre készítettem hogy fejtetőn lehessen vágni vele. Táltost is le szeretném mosni és kiporszívózni. Jár neki egy kis gondoskodás mert nagyon szutykos a kis drágánk.
    Pár kép az új gépemről. A konyhában csináltam pár próbavágást.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtam jól. Kettőtől négyig fent voltam és pont akkor aludtam volna el amikor az óra jelzett.
    Tegnap végigjártuk amit reggel beharangoztam. Autómosás-tesco-apámnál némi flexelés-Pest. Adri rendben hazatért.
    Ma biztosan megyünk dolgozni. Kialakítottam a szalagot egy új asztalkával hogy beérje a 20-as fát. Kíváncsi vagyok hogy bírni fogja e a vágást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre munkában fáradtam el tegnap. Megjött az összes anyagunk. Nekiálltunk a 1db. pihenőszint kiszabásának és a fakötések elkészítésének. 20/12-es vörösfenyő gerendákat szabtunk és gyalultunk. Ma folytatjuk a gyártást. Kíváncsi vagyok mennyi idő lesz előkészíteni az egész tornyot annyira hogy ki tudjunk menni vele az erdőre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Édes fáradtság van rajtam. Pár napig biztosan ez lesz és utána talán visszaszokok.Még szokjuk a munkát. Nehezen lendülünk bele. A vörösfenyővel elég nehéz dolgozni mert nagy a gyantatartalma és eszi a vágóeszközök élét. A pihenőszintek gerendáit gyártjuk. Ma már viszek fényképezőt és fotózok párat. Kíváncsi vagyok hány kép készül a végéig. Elvittük a kis szalagot de egyelőre nem volt jó ötlet amit én terveztem. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Éjszaka vagy 2 órát fent voltunk mert Kati járkált. Valamije fájt de nem tudtunk rájönni mi.
    Tegnap már egész jól haladtunk. Kezdünk belelendülni a munkába. Mondjuk elég vacak idő volt. Elkészítettük a pihenők összes gerendáját és ma már az összekötőket nyomjuk. Vagyis én azt, a kollégám már a lépcső pofafáját marja. képek készülnek. egy kis ízelítő milyen mennyiségek vannak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugisan aludtam pedig tegnap megbolydult körülöttünk az állóvíz. Igazából a főnökünk úgy gondolta hogy neki nem fér bele hogy az odajárásunkat szponzorálja. Annyira pitiáner dolgokon spórol egy 15 millás munkánál hogy eszem megáll. Mi cég a cégben vagyunk. Ő biztosítja az anyagot és a területet mi pedig visszük a kéziszerszámainkat és a szaktudást. úgy gondolja hogy ő teszi le többet az asztalra mi pedig úgy gondoljuk hogy ha összepakolunk és tovább állunk akkor nem fog elkészülni soha a kilátó, vagy sokszor ennyiért. Ezzel azt érte el hogy nem dolgozunk olyan elánnal és a hétvégéket is elfelejtheti. Lehetne egy jó munkakapcsolatunk amit folyamatosan erodál.
    Holnap elviszi az apja megint Adrit így vasárnap mehetünk újra Pestre. Nem hiányzik egy cseppet sem a sok utazás.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem dolgozunk. Most a fagyi visszanyalt. Kicsit éreztetjük a főnökökkel hogy a produktumot nem ők hozzák létre hanem mi.
    Tegnap is elég nyögve nyelősen haladtunk ami nem is csoda. Főnök most csodálkozott rá hogy nem fog elkészülni havonta egy torony. Megjegyzem én nem is mondtam ilyet. Most is tartom magamat ahhoz hogy 2 hónap kell ahhoz hogy egyet elkészítsünk. Mindezt úgy számolva hogy van kedvünk csinálni nem csak maszatolunk.
    Holnap mehetünk Pestre mert most is elvitte az apja Adrit. Ez van.
    Ma csak pihizünk a lányokkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    jó reggelt.

    Fáj a vállam. Nehezen is aludtam el emiatt. Tegnap nem sok minden történt velünk. családi életet éltem a lányokkal. Jól esik az én kacsáimmal lenni.
    Ma megyünk ismét Pestre Adriért.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    FRissen és üdén ébredtem fel fél 4 körül. Annyira jól aludtam hogy még azt sem vettem észre Kati odamászik mellém az ágyba.
    Tegnap délelőtt pihengettem és tévét néztem. Délután elmentünk Adriért és el is ment a nap.
    Remélem ezen a héten elcsillapodnak körülöttünk a viharok és végre csak a munkára kell koncentrálnunk.
    Este készítettem egy fotót a legkisebb és legnagyobb kacsámról. szerelmeim.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban megyünk dolgozni ezért kevesebb idő jut netezni. Táltosom visszakerült családi autónak és jönnek értünk. Ez része annak hogy kicsit besokalltam a főnökök zsugoriságán.
    Tegnap reggel volt egy fél órás megbeszélés a főnökök és mi köztünk. Témája: Hová lett a tűz belőletek?
    AZ ember egy ilyen megbeszélést 5 perc után un mert nem akartam az arcukba vágni hogy a kizsákmányolás és a zsugoriság kicsit túlcsordította a poharat. Hogy lehiggadjunk inkább hagyjanak dolgozni minket és mindent adjanak a kezünk alá. Persze le kellett szállniuk a magas lóról mert ráeszméltek hogy ha mi nem csináljuk meg ezt a kilátót még két ilyen idiótát nem találnak a földön akik ennyiért és ilyen minőségben dolgoznának.
    Részemről téma lezárva. Beleásom magamat a munkába ők meg húzzanak a gecibe. (S,L után szabadon)
    Tegnap a szentbeszéd után nekiálltunk pár gerendát kiszabni és utána a pihenőket kezdtük összeszerelni.
    Így fog kinézni
    8 ilyen lesz és ebből hármat állítottunk össze. Ma folytatjuk.
    SZép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan éledezek. Igazi hulla vagyok mert éjszaka a lányok 2 órán át bömböltek. Utána alig tudtam visszaaludni és már reggel is volt.
    Tegnap befejeztük a pihenőszintek összeszerelését. Ma készítünk az utoljára vett szalagfűrészemhez egy kis kocsit amin ha minden igaz tudjuk gurítani és ezzel egy kis mobil fűrészt hozunk létre. Kell a ferde fogas lapolás kivágásához egy gép mert a 20/20-as vörösfenyőt nehéz megmunkálni. Remélem sikerül összehozni mert a kilátón van12 ilyen fakötés ami 24db. véget jelent. Ez egy 50cm hosszú fakötés.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen kipihentem magamat. Fél4-kor ébredtem és már fejben dolgoztam kicsit. Nem árt ha felkészül az ember mire kell majd odafigyelni.
    Tegnap egy teljesen új terepre merészkedtünk. Nagyon jó ötlet volt ez a ferde fogas lapolás de iszonyat munkaigényes. Összesen 5db. (!) ilyen fakötést sikerült elkészíteni egész nap. Mondjuk fel kellett szerelni a szalagfűrészt egy4 kerekű kis falapra és egy olyan pályát építeni neki amin úgy tud gurulni hogy ég állítani is tudjuk a magasságát. Kezdünk alakulgatni. A főnökség se zavarog. EGy kamera fixen minket bámul de az engem eddig se érdekelt. Nem fogok lefeküdni aludni munka közben.
    Lányokkal minden rendben. Sári napról napra ügyesebb. Már mindenhol feláll de még kapaszkodva sem mer lépéseket tenni hanem lehuppan a fenekére és négykézláb odébb szalad. Édes mindenen hisztizik pont mint KAtica. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Piszok lassan haladunk. A hajam kihullik mire megtoldogatjuk az összes oszlopot ezzel a fakötéssel. Két kép róla.
    egyes
    készen keményfa szorítóékkel.
    Próbálunk gyorsítani rajta de egyszerűen nem megy. Ma reggel 2 újítást is kitaláltam rá mert ez nonszensz hogy ennyi fűrész kelljen egy db. fakötés kivágásához. :W Mondjuk az újítással még egy körfűrész felkerül a képre de remélem gyorsabbá teszi a műveletet. :U
    Édesék ma begurulnak Fehérvárra délután táltossal kicsit vásárolgatni. Legalább kimozdulnak itthonról és táltost is megjáratják.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák