Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit beleszerelmesedtem a COD ghost-ba és már hajnal óta játszok vele. Édesék aludtak és hagytam őket. Már mindenki ébren van és lassan készülődünk mert 9-kor indulunk Pestre cunciért. Előtte beugrunk apámhoz is és pénzért is. Még egy kis vásárlást is tervezünk a Westend-be. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla fáradt vagyok! Édes keltett fel de inkább felijedtem hogy kész a kávé. Most próbálom magamat összevakarni de nehezen megy.
    Tegnap reggel 9 után már elindultunk. Apámnál voltunk egy rövid időt és beugrottunk a pénzért kollégámhoz. Pár szót beszéltem vele is hátha tud valami biztatót mondani munkaügyben. Elvileg január elejétől már lesz újra munka és addig is kinéz egy kisebb maszek, de semmi nem biztos. Jó volna ha tényleg hamar munka lenne mert unatkozok itthon. Még 3 gépet kell megpucolnom és végeztem a karbantartással. Lehet azt ma elvégzem de az is lehet hogy amíg édesék alszanak játszani fogok a COD-al. Majd meglátom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Izzadok mint a dög. Elképesztő hogy fűtenek itt a panelban. Télen-nyáron izzadunk. Majd a számlán meg beájulunk.
    Nagy dilemmában vagyok. Találtam az ebay-en egy ugyanilyen Holzher körfűrészt mint az enyém és itt a PH.-n van topikja neki. Licitálnának is rá a nevemben de 30 euró csak a posta és eddig 15 eurón áll a licit. Holnap este jár le de max amit szánnék rá az olyan 50 euró. Nem hinném hogy 5 euróból megnyerném. Tulajdonképpen a lap érdekelne rajta mert az enyémen sima lap van azon meg keményfémlapkás. Igaz el van repedve a gépháza de 2 rugóból meg tudnám hegesztetni és akkor lenne 2 frankó nagy körfűrészem. Illetve 3 nagy, egy közepes és egy kicsi. ( :DDD ) Majd meglátom. szerintem beszállok lesz ami lesz alapon.
    Tegnap nem sok mindent csináltam. Talán 2x elmosogattam és ennyi. Ültem a gép előtt és játszottam amíg édesék aludtak. Kitoltam a COD ghost-ot. Valahogy szeretem azt ahogy általában befejeződnek a COD.-ok. Nem olyan főszörnyet kell legyűrni hanem belekerülünk a játékba. Amikor lelőttem a rosszfiút a haverommal együtt kicsit sokkot kaptam. És a végső intróban amikor elvonszol a lábamnál fogva. Beszarás! :Y Nekikezdtem a Metro LL.-t. Végigtoltam a Metro 2033-at és annak egy kieg.-jr ez. Szerencsére ez jól van optimalizálva. Ma amíg édesék alszanak azt fogom játszani. Előtte azért egy kis takarítás beugrik mert elég nagy a por a lakásban. Most hogy itthon vagyok megpróbálok minél több pillanatot megörökíteni fotón.
    Egy ilyen pillanat volt ez is:- Kati már most gőzerővel telefonál.
    Családi idill.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szokásos hőség a lakásban. Most vagy nekem van klimaxom vagy tényleg meleg van. :F
    Tegnap Édes azt mondta hogy nem örül neki ha beszállok az Ebay-es körfűrészbe. Igazat adtam neki és visszakoztam. Azzal érvelt hogy most spórolnunk kell és van más is amire nagyobb szükség van. Amikor az isibe mentünk majdnem szétfagyott mert nem tudja a nagy pocakján összehúzni a zipzárt. Inkább vettünk neki kabátot abból a pénzből mert arra nagyobb szükségünk van. Közben találtam itt a PH.-n olyan srácot aki körfűrészlapok élezésével és javításával foglalkozik és ő talán tud készíteni nekem egy olyan lapot ami a nagy gépemre kell.
    Amúgy csak a szokásos csendes hétköznapjainkat éljük. Én mosogattam és porszívóztam, édes pedig pakolt és főzött. És persze nyomtam a Metrot. ;] Az előző részhez képest 2 pozitívum is van. Egyik az hogy jól van optimalizálva, a másik pedig az hogy végre minden fegyverhez van rendesen lőszer és a gázmaszkba szűrő. Kukim kivolt az első részben attól hogy ilyen pár darab lőszert találtam csak a fegyvereimhez és persze egy rakás mutánst kellett kiirtani akinél nem volt lőszer.
    Egy hét sincs és itt a karácsony. Nem tudom lejegyeztem e de tegnapelőtt megvettük a fát. Egy formás 170cm körüli lucot vettünk az olcsóság jegyében. 3 rugóra tartották de lealkudtuk 2,5-re. Ennyit szántunk idén fenyőre. Ha nem adja oda annyiért otthagytuk volna. A pincénkben fincsi fenyő illat van már. Tulajdonképpen Katinak egy kisebb logikai fajátékot szeretnénk még venni és az ajándékok is letudva.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kénytelenek vagyunk nyitott ablaknál aludni mert megrohadnánk éjszaka. Ez ám a luxus! Az utcát fűtjük más meg fagyoskodik. :U
    Tegnap alig csináltam valamit. Lenne még egy két gépem amit meg kellene pucolni de majd ha lesz kedvem hozzá akkor fogom elvégezni. Kb. egy órás munka lehet. Még jó hogy kiszálltam az ebay-es licitből 96 euróért kelt el a masina. :Y Elképesztő hogy pl. a holzher és a mafell milyen árban megy odakint. Mintha egy aranytömbre licitálnának az emberek. Vannak olyan mafell kézi gépek amik 1 millás kikiáltási áron mennek. Igazából mi keresünk itthon nagyon szerényen és emiatt drágák azok a gépek.
    Még nem értem végig a Metro Last Light-al. Nagyon jó kis játék és a grafikája is szép. Kicsit olyan mint a stalker-é. Nekem bejövős, nem úgy mint a BF4-é. Ott minden tükröződik meg csillog de mindemellett silány autók és épületek vannak rajzolva. Ilyeneket 5 éve láttam először és azóta azért fejlődött a világ.
    Most úgy áll a helyzet hogy ha fiú lenne akkor Levente lenne neki a neve. Valahogy így hogy nem tudjuk a nemét nehéz nevet választani. Ha lány akkor tutira Gréta Sára lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Meghallották az égiek a fohászunkat és már nem fűtenek annyira. Most éppen kellemes idő van a lakásban.
    Tegnap isiből én a postára mentem mert kaptam egy csekket a posta biztosítótól hogy jövő évre fizessek be 18 ezer valahányszázat. Mondom magamban minek hiszen amikor megbüntettek kifizettem júliusig. Azért bementem megkérdezni ilyenkor mi van. Kiderült hogy az a mérhetetlen büntetés valóban csak ez év végéig rendezte a biztosításomat. Én marha meg úgy értettem (mert ezt mondta a nő aki kötötte) hogy ez egy évre előre ki van fizetve. Persze amikor mondtam ott a biztosítósnak csak annyit mondott hogy félretájékoztattak. :Y :W Forgattam a szerződésemet és egy árva dátum nincs rajta hogy meddig rendeztem azzal az összeggel a biztosítást. Persze matematikailag visszavezethető, de ha a nő mond valamit akkor hiszek neki. Ennyi! Már 2x kúrt át a postabiztosító! Most jövőre is ennél a szemétláda biztosítónál lehetek. Ez volt az utolsó hogy életemben itt lesz biztosításom! Megnéztem a netrisken és 30%-al kevesebbért már lehetne az alianznál jövő évre KGFB-m. Eszem megáll! :W Azzal hogy hittem a nőnek simán átbasztak. :F Ennyi....
    Ma vagyunk 93 hónaposak az én szerelmemmel! Szerencsére mindenki jól van. A kis pocaklakó egyre elevenebben mozog. Katica és cunci is rendben van. Már várják a karácsonyt. Én csak a házimunkával fárasztom magamat és játszogatok a gépen. Tegnap táltival kimentünk a Lidl-be. Néha meg kell mozgatni hogy ha mennünk kell hirtelen valahová akkor beinduljon. Tegnapelőtt ónos ködszitálás volt amit nehezen vakartam le és Katica ajtaja be is fagyott. Jöhetne egy kis enyhület hogy kiolvadjon.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit fáj a hátam. Elfeküdtem ebben a nagy henyéléses időszakban. Lassan mindenem kezd fájni azért mert nincsenek leterhelve az izmaim úgy mintha rendesen dolgoznék.
    Tegnap se sok mindent csináltam. Az hogy édesem helyett mosogatok és takarítok az nem köt le. Mosogatás közben jól elvagyok. Felállítom hogy milyen edény mikor következik a folyamatban. Mikor mit hová teszek és hogy építem fel a szárítót. Próbálok neten körfűrészlapot szerezni. Kicsit olyan érzésem van ezzel kapcsolatban mint a csapágyakkal ahogy jártam. Idő kell míg rálelek arra a cégre aki azt kínálja pont ami nekem kell. Játszani is kevesebbet játszottam mert édesem jelezte hogy keveset vagyok velük annak ellenére hogy itthon vagyok. Igaza van ezért csökkentettem a játékot. Kicsit szomorúan mondta hogy jó volna ha tudnánk cuncinak még egy ajándékot venni karácsonyra mert csak kettőt vettünk. Átgondoltam és ezen ne múljon. Ma veszünk még neki valamit kerül amibe kerül.
    Ma is van iskola, de csak ünnepelnek és játszanak. Délelőtt veszünk még valamit és becsomagolja az én szerelmem az ajándékokat. Délután mennek egy osztálytársának a szülinapi bulijára. Biztosan jól fogja magát ott érezni. Igazi társas lény ez a lány.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már lassan szokásosnak mondható hátfájással ébredtem. Ma kicsit később vagyunk de nem számít.
    Tegnap délelőtt beugrottunk Fehérvárra a Regio játékboltba mert itt nálunk semmi nem kapható amit a tévében reklámoznak a gyerekeknek. Még mindkét lány kapott egy egy játékot.
    Siettünk haza mert menni kellett cunciért az iskolába. Én mentem el Katival hogy édesem be tudja csomagolni a játékokat. Gyalogoltunk de így is épp csak végzett velük. Karácsonyra előkészültünk teljesen.
    Ma csak egy laza sétálgatást tervezünk Tatabányán a Tescoban és a Vértes centerben. Esetleg az OBI-ba is átnézünk. Ki kell mozdulni itthonról mert beleőrülünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Megébredtem és arra lettem figyelmes hogy az alattunk lakó pár napos kisbaba sír. Nemsokára nekünk is itt fog nyivákolni a kis jövevény. Olyan rossz hogy nem tudjuk milyen neme van. 3.-án megyünk a kötelező kórházi UH.-ra de kevés esély van rá hogy ott megmondják. Lehet végig inkognítóban marad.
    Tegnap délelőtt elmentünk Tatabányára nézelődni. Csak a Tescoig jutottunk és a vértes centerig. A tescoban Kati meg volt őrülve a ruháktól. Már most igazi nő! Beszarás amit művel. Egyre okosabb. Minden nap meglep valami újdonsággal minket. Szinte mindent megért és megcsinálja. Már a szavakkal is próbálkozik de természetesen az még nem tökéletes. És azok a hisztik! Elképesztő milyen rinyákat tud kivágni mindenféle semmiségért. Na ebben is igazi nő....
    Ma már ünnepi készülődésben leszünk. Elvileg cunci összepakol a szobájukban hogy rendesen fel tudjak takarítani. Na ezt majd hiszem ha látom. Én majd takarítok és talán még jut időm játszani is. A Metrot be kellene fejeznem és tegnap egy percet sem játszottam vele.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent vagyok 4 óra óta de sajnos elcsábultam egy kis játékra. Tegnap befejeztem a Metrot és belekezdtem a Far Cry 3-ba. Csak azért álltam neki mert készült hozzá magyarítás amitől értem is a küldetéseket. Egészen magával ragadó a játék. Édesék durmoltak én meg toltam 2 órát. :DDD Mondjuk már mosogattam is. Nincs is jobb egy hajnali mosogatásnál. Édest felébresztettem és kávé után szaladok is kenyérért, hogy mire a két kis zabagép felébred legyen itthon mit enni.
    Tegnap készülődtünk az ünnepre. Cunci összepakolt édessel és én felporszívóztam. Persze már semmi nincs meg a rendből. Majd ma délelőtt újrakezdi mert addig nem jön a Jézuska amíg rend nincs. Dudókánknak az első olyan karácsonya amit már valamelyest felfog. Nagyon kíváncsiak vagyunk hogy éli meg. 4db. akku töltőn van hogy este semmi ne gátoljon pár remek kép készítésében.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit késésben vagyunk mert Kati nagyon későn aludt el és addig fent voltam én is. Tegnap egyáltalán nem voltam karácsonyi hangulatban. Inkább egy kötelező dolog amit le kell tudni de semmi esetre sem egy olyan örömteli esemény amit izgalommal várok.
    Le is zajlott de semmi komoly nem volt. Cunci szokásos elégedetlensége és Kati értetlensége volt.
    Kb. ennyi történt. Majd válogatok egy két képet de nem most. Cunci már fent van és mivel tud olvasni nehezen írom a naplót. Nem akarjuk hogy olvassa ő is mert még hisz a télapóban és a jézuskában.
    Amúgy meglepett hogy ezek a dolgok amiket kért ezek baromi drágán mért semmitérő cuccok.
    Ma jön valamikor délelőtt az apja érte. Hármasban maradunk édessel és Katicával. Elvileg holnap jönnek a nagy gyerkőceim de még nem jeleztek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már 3/4 4 óta fent vagyok. Gondoltam előbb felkelek és játszok kicsit az FC3-al. Játszottam is egy bő órát de egy küldetést nem tudtam megcsinálni és mivel közben nem lehet menteni ezért abbahagytam. Most ez nem fog menni. 5 drogültetvényt kell felgyújtani de hol a 3.-nál meghalok vagy épp a 4. után. Persze utána 0-ról kell kezdeni újra. :W Jól elbénázgatok. Mérgemben elmosogattam és már édesem főzi a kávét. Nagyon örült neki hogy felkeltettem. :DDD
    Tegnap délelőtt elvitte az apja cuncit mi meg beugrottunk Fehérvárra kicsit. A mekibe akarunk menni de egy sem volt nyitva. A burgerking sem. Apámnál kötöttünk ki és egy jót dumcsiztunk.
    Ma jönnek a gyerekeim. Imrus gondolom kinyom egy játékot a Zsani pedig a telefonján fog játszani.
    Pár kép találomra.
    díszítés
    boldogan
    csajok játékban
    Kész nő.
    szerelmem a legkisebbel.
    Remélem ma is tudunk pár közös képet készíteni a gyerekekkel.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szarul aludtunk! A hátam szétmegy mert nem a helyünkön aludtunk a gyerekek miatt. Jó későn is ébredtünk fel emiatt.
    Tegnap délelőtt nem sok minden történt. Rájöttem az FC3.ban hogy a boltban ki tudom cserélni a fegyvereimet olyanra amit már 1x megszereztem. A mesterlövész puskával és az AK-val már lazán teljesítettem a küldetést amin tegnap hajnalban küzdöttem. Jó kis játék. Ma addig nincs játék amíg a gyerekek itt vannak mert Imrus játszik. Ő BF4.-et tolja. Lehet már végig is játszotta az este amilyen tempóban ő halad hozzám képest. Azért mielőtt leült gépezni beszélgettünk egy jót. Töviről hegyire elmeséltettem mi van velük. Idén nem sokat láttam őket. Nem erőltetem rájuk magamat. Akkor jönnek hozzánk amikor akarnak. Katica nagyon kis barátságos velük. Ők persze nem tudnak mit kezdeni egy ilyen pici gyerkőccel.
    Ma már végre nyitva vannak a boltok és tudunk vásárolni. Egészen lekopott a készletünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Extra későn vagyok mert elfelejtkeztem a naplómról. Fél7-kor már leültem játszani és addig toltam az FC3-at amíg édesem rám nem szólt hogy indulnunk kellene bevásárolni. :B Tehetek én róla hogy ilyen fasz módon ment ez a játék?! :DDD Csak küldetés végén ment és előbb esélyem sem volt rá. A kávét is úgy ittam meg hogy nem léptem ki a játékból. Magába szippantott ez a jó kis játék.
    Tegnap végül nem tudta kijátszani a BF4-et Imrus. Nem sok hiányozhat a végéből de mégsem sikerült neki végigtolni. 2 után már mentek haza. Jókat beszélgettünk Zsanival hogy mi van vele és a család többi tagjával. Mondtam nekik hogy jöjjenek gyakrabban hozzánk de nem tudom lesz e foganatja. Majd alakul.
    3 gyermekemmel
    Ma nagy séta lesz ki a Lidl-be délután.
    Valahogy rá kellene aplikálnom egy processzorhűtő blokkot a GTX480 gpu-ra mert elég zajos a ventilátor. Majd meglátjuk sikerül e.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hoppá! Majdnem elfelejtkeztem a naplómról a nagy szerelésben. A videokártyám gpu-ját vizeztem be egy egyszerű cpu blokkal. Így már rögtön 40 fok alatt vagyok idle. A terhelt hőt még nem tudom mert játszani csak előtte játszottam. Persze hajnalban felkeltem egy kis fc3-ra. :DDD Annyira hangos volt a 480 gyári ventije 100%-on hogy azzal kellett valamit kezdeni. A gyári ventilátort bekötve hagytam mert a vrm és a memóriák kívánnak egy kis levegőt. A gyári burkolat és borda is maradt. Jól szerelhető ez a kártya hogy ilyen modul rendszerű.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. Kiballagtunk a Lidl-be és mikor hazaértünk átjött a volt kollégám hogy behalt a rendszerük ezért a délután nagy részén rendszert telepítettem a gépére. Hip hopp este is lett.
    Megyünk a boltba ezért be is fejezem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtunk valami jól mert Kati belázasodott tegnap délután és csak ideig óráig tudtuk neki lenyomni. Most is szenved vele édes mert nem hajlandó bevenni a csillapítót. Kész agyrém!
    Már felkeltem 6 után picit játszani. Teszteltem meddig megy el hőfokban a vga. 60 fok környékén megállt a melegedés játék alatt úgy hogy egész elégedett vagyok vele.Persze a vizet nagyon fűti ezért egy kis fordulatot kellett adnom a radiátoron lévő ventinek, de meg sem közelíti a zajszint a gyári 100% vetilátor hangját amivel 80 fok alatt tudtam épp csak tartani. Nyertem kb. 20 fokot és egy kis csendet.
    Tegnap délutánig semmi nem volt. Szokásos házimunkával ütöttem el az időt. Mindjárt megiszom a kávémat és leugrok a boltba reggeliért. Majd valamikor mennünk kell gyerekorvoshoz Katival. Oda be kell jelentkezni és elvileg 10 után lehet telefonálni. Addig várunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már megjártuk a boltot és indulás előtt léptem ki az FC3.-ból ezért nem volt időm naplót írni. Nem volt jó éjszakánk mert Kati folyton felsírt. Kiderült hogy egyszerre sok foga jön és ezért lázasodott be. Persze ezért a doktornő várótermében még egy kis megfázást is begyűjtöttünk a sok köhögő gyerektől.
    Mindjárt reggelizünk és megyek le a pincébe gépeket takarítani. Le akarom tudni végre azt a maradék pár gépet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy jobb évet kívánok mint a tavalyi mindenkinek! Kellene valami évösszefoglalót írnom de annyira semmi kirívó nem volt hogy nem is tudom mit foglaljak össze rajta. Az élet 2013-as éve eltelt úgy hogy különösebb nyomot nem hagyott életünkben. Katica elindult és egyre ügyesebb. Beszél is már egy szótagokat. Édesem újra teherbe esett amire nem számítottunk de örülünk neki. Én hozom azt a szintet amit az ország és a párt megkíván. :DDD Már 4 gyermekem lesz 2 nőtől. Szerelmem töretlen az én Mónikám iránt! Ennek az lehet az oka hogy mindent megad nekem és soha nem vitatkozik. Igazi anyuka típus. Van hogy visszaélek a szerelmével de megpróbálom visszafogni magamat hogy ne essek ki a kosárból. Amúgy pedig rajongva szeretem őt és a gyerkőcöket. Már Adri is hiányzik pedig ha itthon van szépen idegesít. Igazi gyerek.
    Munkáról sincs mit írnom. Nagyon sok olyan munkát végeztem el amit a hátam közepére nem kívánok de nincs mit tenni. Először fordult meg a fejemben komolyabban hogy kimenjek külföldre dolgozni. Ez már tényleg a kilátástalanság netovábbja. Amíg csak lehet kitartok de nehezen állom meg hogy ha az ismerőseim akik semmivel sem különbek mint én halálra keresik magukat kint mi meg nyomorgunk itthon.
    Idei évre némi fellendülést várok magunktól. Májusban lejár táltinak a mandátuma és vennünk kel helyette valami autót. Nyilván valami olcsóbbat fogunk nézni ami még gurul de nem annyira szakadt. Remélem sikerül valami jobbat venni. Majd meglátjuk. Májusban fog születni 2. gyermekünk is akiről még nem tudjuk hogy kisfiú vagy kislány. Remélem nem ikrek jegyben fog születni mint az apja mert akkor bizony nehéz dolgunk lesz. 3.-án megyünk UH.-ra és akkor remélem kiderül milyen nemű a kis jövevény.
    Munkában is szeretném ha kicsit előrébb lépnénk és normálisan tudnék dolgozni. Minden gépem megvan hozzá már csak tudjam hol használni őket.
    Már nem jutott most eszembe.
    Tegnap végeztem az FC3-al. Nagyon tetszett a játék. Még bent maradtam vadászgatni és őrsöket felszabadítani. Este szokott időben lefeküdtünk és éjfélkor felébredtünk a tüzijátékra. Sajnos fél 3-kor is felébredtünk és nagyon sokára tudtunk csak visszaaludni.
    Szép évet mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma rendes időben vagyunk mert korán indulunk útnak. Na nem annyira korán de be kell ugranunk pár helyre mielőtt odaérnénk Pestre. Apámnál kezdünk majd egy fórumtárshoz beugrunk megnézni valami javítani valót. Ezek után sietünk fel mert édes apjához ebédre vagyunk hivatalosak. Cuncikát is oda viszi az apja már reggel munka előtt.
    Tegnap semmi nem történt. Sétáltunk egyet a non-stop-ig meg vissza. Délután aludtunk egy keveset ami miatt nem tudtam este elaludni. Kati már nem lázas viszont az orvosi rendelőben össze szedte a köhögést. Hurrá! Édes is lebetegedett. Ő is a megfázással küzd. Torokfájás és orrfolyás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma is időben vagyunk. Muszáj visszaszokni a korai kelésre mert hétfőtől ha minden igaz újra dolgozhatok! :)) Már nagyon hiányzik! Megőrülök itthon! Tegnap este hívott kollégám hogy úgy néz ki hétfőtől újra van egy kis munka. Egyelőre csak 1 hónapra de lehet hogy lesz folytatás is. Még nem rohanok ennyire előre mert a főnök még nem telefonált de közel biztos a dolog.
    Tegnap papás napunk volt. Apámnál és édes apjánál is voltunk. Egy csomo dolgot kaptunk amit itthon tudunk használni majd. Edényeket és ruhákat is. Lányok játékokat kaptak. Jól elszalad ez a nap. Cunci örömmel jött haza. Már hiányzott a kis csajszi.
    Ma is korán indulunk mert megyünk Fehérvárra a kórházba ultrahangra. Édes megbeszéli a kis pocakkal hogy mutassa meg milyen nemű. Már kíváncsi vagyok rá hogy fiú e vagy lány. Ha hazajöttünk leszedjük a karácsonyfát mert nagyon hullik.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyedül vagyok fent mert nem akartam felébreszteni édest. Mostanában nagyon rosszul alszik és legalább most kicsit pihenhet.
    A tegnapi napunk elég káosz volt. Reggel mentünk a kórházba de előtte beugrottunk a magánrendelőbe a vizsgálati eredményekért ami kellett a kórházi UH.-hoz. Persze nem találták a leletet. Kivel mással történne meg ha nem velünk?! Minden mindegy alapon azért elmentünk az Uh.-ra ha már ott vagyunk. Szerencsére mire bekerült volna édes telefonáltak hogy megtalálták a papírt. Vissza szaladtam érte és pont akkor értem oda amikor édes már bent volt. Szerencsémre mielőtt felfeküdt volna be tudtam adni neki. Minden rendben van velük. Szokásos lehányós ezren tolongó állami szakrendelés. Ilyenkor nem Áder apánk újévi hazaszeretete jut eszembe...
    Egyelőre úgy néz ki kislányunk lesz ismét. Én örülök a lányoknak. Most is 3-al élek együtt. Egyel több vagy kevesebb már nem oszt nem szoroz. A tévét már így sem hallom tőlük, max egy kicsit nagyobb lesz a zsivaj.
    Itthon délután leszedtük a karácsonyfát. Brutál módon hullott már a levele. Mire leszedtük nem is maradt rajta semmi. Olcsó lucnak híg a leve. Ez a karácsony is elszaladt gyorsan. Ma felhívom a főnökömet a hétfő miatt. Jó volna kezdeni már mert kukim kivan teljesen.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Azt nem mondom hogy korán keltünk de időben ahhoz hogy ne túl későn induljunk el édes anyukájához. Még leszaladok a boltba valami reggelinek valóért és evés után már indulunk is.
    Tegnap beszéltem a főnökkel és mondta hogy hétfőn vagy kedden elkezdjük az évet. Egyelőre még nem biztos hogy folyamatosan lesz munka, de a januári munka már majdnem biztos. Más nem nagyon történt.
    Ma úgy néz ki veszünk egy fórumtárstól fényképezőt. Semmi komoly csak egy kis kompakt gép. A régi ezer éves sanyonkat cseréljük le ami már hol működött és hol nem. Az majd jó lesz nekem a kocsiba melót lefotózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre elkezdődik az év! Már nagyon várom mert elég volt az itthoni punnyadásból.
    Tegnap délelőtt indultunk édes anyukájához. Útközben felvettük a fényképezőt is. Egész tűrhető kis masina. Mondjuk auto állásban elég életlen képeket készít de szerencsére van egy olyan állása a gépnek ahol mindent be lehet hangolni rendesen.
    Vendégségben jól éreztük magunkat mi is és a gyerekek is. Jó nagyot zabáltunk és hoztunk haza is egy rakás ennivalót.Ide szeretek járni mert a kaja mindig nagyon finom.
    Édes ma reggel megy belgyógyászatra. Megnézik minden rendben van e odabent a pocakjában. Most kivételesen cunci fog késni az isiből kicsit mert nekem nem volt pofám rögtön első nap késéssel indítani.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éledezek. Elég hulla vagyok a tegnapi meló után. Eléggé elszoktam a munkától ezalatt a pár hét alatt. Ideje lesz visszaszokni mert ebből élünk. Nehézlemezt fektettünk le és falazásban segédkeztem. Szokásos fejetlenség megy némi kapkodással fűszerezve. Már szinte hozzá szoktam az ilyenhez. Télen még ennek is örülni kell. Ma vélhetően betonozni fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen szokok vissza a munkába. Jól elfáradok pedig nem volt ilyen gondom.
    Tegnap betonoztunk egy keveset és még előbb is végeztünk. Korábban eljöhettünk haza mert mást nem nagyon tudtunk csinálni. Ma indul majd be a nagyüzem. Falazás hegy következik.
    Most hogy újra dolgozok kevés idő jut édesékre. Kedd amúgy is balett nap. Valami bemutató lesz 28.-án amin szeretné cunci ha megnézném. Majd igyekszem időben hazaérni.
    Ma védőnőhöz megy édes. Genetikai vizsgálatra kell mennünk mert elmúlt 35 éves és ez ilyenkor kötelező. Vagy Pest vagy Győr. Ez a két hely van hozzánk legközelebb ahol ilyen vizsgálatot végeznek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan de biztosan hat a kávé. Kezdek visszaszokni a munkába. Ez jó hír mert eszerint mégsem vagyok annyira öreg. Mondjuk már kezdek leamortizálódni de még bírom.
    Tegnap falaztunk és ma is ez lesz a program. Lassan de biztosan dolgozgatunk.
    Édeske a védőben volt. 2 kilót hízott a pocak. Most 65 kiló ruhástól. Látszik is hogy szépen nődögél a dombocskánk. Szerelmeim.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan de biztosan éledezek. Még jó hogy korábban kelünk mert ha most azonnal kellene indulnom nem tudom mi lenne velem. A lábaim fájnak ami az öregedés jele.
    Melóban semmi érdekes nem történik. Falazgatunk. Ma végzünk vele és még egy kis aljzatszigetelés is lesz. De még az is lehet hogy vakolásnak állunk neki. Meglátjuk. Kíváncsi vagyok arra hogy holnap dolgozni fogunk e. Nem hallani róla semmit.
    Édeske szépen gömbölyödik. Már nem tudom megölelni rendesen mert egy nagy domb áll közénk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most ébredt csak fel Kati. Egész éjszaka a helyén aludt ami az első eset volt egész életében. Persze nem biztos hogy ma is és ezek után végig ott fog aludni de egy lépést tettünk e felé.
    Tegnap vakoltunk. Illetve én csak kevertem és hordtam az anyagot. Valami nézeteltérés van a műszaki ellenőr és a főnök között mert ma lehet le kell vernünk ami tegnap elkészült. Nem örülnék neki de ezt majd ők megoldják.
    Bevallom egy újabb nagy körfűrész tűnt fel a látómezőmben. Mondjuk táltira spórolgatunk ezért esélyem sincs hogy megkaparintsam. Ráadásul édes ki is nyírna! Minek nekem egy 3. óriás körfűrész amikor a másik kettő sincs használatban? A kérdés jogos csak számomra értelmezhetetlen. :DDD
    Ma vakolunk tovább. Illetve nem tudom mi lesz.
    Amióta megvettük ezt a kis kompakt fényképezőt napi 30-40 képet készítünk vele. Egész megszerettük.
    Esti tornamutatvány :DD
    Képtelen vagyok betelni vele... :B
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A mai napon lett nagykorú Imrus fiam! Boldog szülinapot neki innen is! Már mindenféle következmény nélkül vedelhet alkoholt. :DDD
    Tegnap megtörtént aminek meg kellett történnie. Lekapartuk azt a vakolatot amit előző nap felvitt a falra a kőműves. Értelmes magyarázat nincs. Tulajdonképpen nem érdekel mit dolgozok a fő az hogy van munka. Korán hazaértem és mivel szépen sütött a nap kimentünk a játszótérre kicsit.
    Imád hintázni
    Amióta terjesztik a 240 megás netet nagyon rossz a mi kis szerény 60 megás netünk. Nem értem mi van. Nem bírja a hálózat? :F
    Ma ha ugyanilyen napsütéses nap lesz akkor átugrunk a Csókakői várba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a tegnapi nap és semmi nem történt. Mivel fújt a szél ezért a napsütés ellenére nem mentünk át Csókakőre. Itthon pihengettünk. Ma már újra munka van. Szerintem vakolni fogunk de az is lehet hogy neki kell állnom gipszkarton dobozt készíteni. majd meglátjuk.
    Most hogy újra munkába álltam be sem kapcsoltam a nagy gépemet. Most egy darabig nem lesz időm játszani. Vagyis bízok benne hogy jövő télig nem lesz erre időm.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit megfáztam tegnap és rögtön kiütötte a számat. Idejét nem tudom mikor volt utoljára herpeszem. Na nem mintha hiányzott volna. Édesem főzött nekem kamilla teát és azt fogok inni hogy rendbe jöjjek.
    Tegnap vakolás és hungarocelezés volt a munka. Ma elvileg gipszkartonozni fogunk de nem 100%. Azért mindenesetre átfutottam a neten este mi a neve a profiloknak és kiegészítőknek amit a plafonhoz kell venni ne tűnjek túl hülyének a boltban. Mindig fa vázra építettük a kartont de itt megkövetelik a fémvázat. Majd meglátjuk mi a sürgősebb. Nagyon nem izgulok mert azt csináljuk amit mondanak. Tegnap a műszaki ellenőr is kijött szemlére. Kiderült hogy le se kellett volna vernünk azt a 30m2 vakolatot. Ennyi. Nem tudom ki fogja benyelni ezt a költséget...
    Úgy döntöttünk hogy 3 hét múlva elmegyünk újra 4D UH.-ra mert már nagyon kíváncsiak vagyunk hogy fiú lesz e vagy lány. Bevallom hogy nekem bejövősebb lenne a nunás megint. Olyan csajpárti vagyok hogy csak na. Idegösszeomlást kapok már ettől a kettőtől is amikor veszekednek (szinte mindig) de mégis.
    Édesem szépen dombosodik. Felejtős egy normális ölelés már. Ez inkább amolyan összeborulás szokott lenni mint egy régi cimborámmal. Remélem több gyerekünk nem lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezd elönteni a takony. Nem örülök neki hogy teljesen megfáztam.Tegnap szokásos vakolás ment némi hungarocelezéssel vegyítve. Ma is hasonló lesz a munka. Esetleg gipszkartonozunk de ez nem biztos.
    Az eső rendületlenül szakad. Ó de jó! Már annyira hiányzott. Jó hogy bent dolgozunk csak az anyagot kell megkeverni az esőn.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma késésben vagyunk. Nagyjából egy órával később ébredtem fel mint szoktam. 4 után megébredtem de úgy döntöttem még picit aludhatunk és ebből 1 óra plusz lett.
    Tegnap vakolás és szigetelés után végre nekiálltunk kartonozni. Ma elvileg csak ezzel fogunk foglalkozni. Meglátjuk.
    Sajnos a villanyszerelő csak szombaton fog jönni ami hátráltatja a munkánkat.
    Ma csak ilyen rövid vagyok. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma időben ébredtünk.Már internetezek egy ideje de valamit írnom kell ide is hogy öreg koromban legyen mit olvasgatni. Nem is tudom jó e hogy nem történik semmi velünk. Szokásos monoton munka ment tegnap is. Gipszkartonoztunk és kész. Este arra gondoltam hogy lehet ez valami vihar előtti csend lenne? Remélem nem.
    Ma már péntek és ki tudja holnap dolgozunk e. Majd meglátjuk.
    Cocit sétáltatják a lányok :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extrakésőn vagyok mert ráérek dolgozni menni. Ahol nyomulunk nem lehet hétvégén zörögni ezért negyed 10-re megyek. :Y Jó hosszú napunk lesz. Előtte elugrunk vásárolni hogy ne édesnek keljen cipekednie.
    Tegnap kartonoztunk és ma folytatjuk. Ma dől el hogy keddtől mehetünk e mert elutaznak a háziak. Remélem azért ettől mi még dolgozhatunk.
    Tegnap este cuncikát elvitte az apja. Holnap ismét pesti túránk lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fél 5 óta fent vagyok mert nem tudtam aludni.Valami gond van a team-el mert nem indulnak el azok a játékok amik oda tartoznak. Nem értem mi a gond. Feladtam egy idő után.
    Édesék is felébredtek de megpróbálja visszaaltatni Katit mert még nagyon korán van.
    Úgy alakult hogy tegnap mégsem kellett mennem dolgozni. Ha már itthon voltam vettünk egy tábla 5mm-es rétegelt lemezt és készítettem egy ládát a körfűrésznek. Egész olcsón kijött. Nem volt 4 rugó a tábla és még vettem csavart is hozzá. Plusz vettem két fém fogantyút 2 kilóért. Mivel még a tábla felét sem használtam fel ezért Maradt bőven anyagom a gyalugéphez is. Azt majd lehet jövő hét végén készítem el. Majd meglátom.
    Ilyen lett.
    Ma ebéd után indulunk Pestre cunciért. Nem örülök neki de ez van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugalmas durmoláson vagyunk túl. Kati végig a helyén volt és most is ott alszik. Édes persze párszor felébredt mert szokatlan volt neki ez a helyzet.
    Tegnap 11 körül indultunk Pestre. Bementünk Katit lefárasztani a Westend-be és ettünk egyet a BurgerKing-be. Én még soha nem ettem itt és nem is fogok többet. Nagyon nem jött be a szendvicsük. Édes imádja én meg majd eszek pizzát. Lefotóztam 23 hetesen. Ekkora már a dombunk. :))
    Lefotóztam az én kis dudókámmal is.Ilyen gyönyörűek!
    Cunci jó kedvvel jött vissza hozzánk. Örülök neki hogy nem fűtötték ellenünk.
    Ma már munka! Kell is egy kis mozgás az életünkbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eltelt ez az éjszaka is. Semmi különös nem történt . Tegnap gipszkartonoztunk ma pedig lehet nekiállunk egy kis fatárolónak. De lehet hogy vakolunk vagy épp lábazatot fogunk készíteni. Minden azon múlik milyen idő lesz.
    Délután amikor jöttem haza munkából édes mondta hogy van egy testvérbabakocsi ami jó állapotban van és egész elfogadható az ára. Mondtam neki hogy hívja fel őket. Győrben árulták és nyélbe is ütöttük az üzletet. Még tegnap el is hozták hozzánk. Pár óra alatt lezajlott az egész. Én még nem is láttam milyen. Mielőtt megvettük volna sokat gondolkoztunk mi legyen. Először testvérfellépőt akartunk erre a kocsira de az szerintem nem járható út. Ha Kati elfárad akkor nincs hová leülnie. Sokkal nem volt drágább ezért inkább ilyen babakocsit nézegettünk. Édes azt mondta nagyon szuper a járgány. Mielőtt elindulok munkába megnézem én is.
    Este még nekiálltam a gyalugépnek dobozt építeni. Nem végeztem de az anyagot leszabtam hozzá. Ma viszem magammal munkába és ott összeállítom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kisimultan ébredtem. Egész sokat aludt a helyén Katica. Már majdnem ébresztett az óra minket.
    Tegnap ebédidőben összedobtam a gyalu ládáját. Egész jól sikerült.Kép
    Azt beszélgettük édessel hogyha lenne egy garázsunk vagy műhelyünk akkor a gyerekeknek tudnék ezt azt barkácsolni télen amikor itthon lógatom a lábamat. Babaház vagy valami apró fajátékok. Gépeim megvannak hozzá és akkor időm is lenne rá. Majd jövőre talán...
    Tegnap vakolás és szigetelés ment. Úgy néz ki mégsem lesz a fatárolóból semmi. Ez még nem 100% de nagyon így néz ki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap érezhetően megkezdődött a lehűlés és ez kicsit megviselt. Mondjuk várható volt hogy előbb utóbb megjön a tél.
    Szokásosnak mondható vakolás és szigetelés volt a munka és mára is ez várható.
    Itthon minden rendben van. Szép csendben csordogál az életünk. Édes megpróbál 14.-re időpontot kérni 4D UH-ra hátha kiderül végre milyen lesz az a kis drágaság a pocakjában. Nagyon kis mozgékony.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredtem fel. Az agyam még bekapcsol de nehezen vonszolom ki magamat az ágyból.
    Ma édesék velem jönnek reggel mert viszem őket a rendelőbe vérvételre. Édesnek vércukrot mérnek. Kötelező terhességi vizsgálat amin túl kell lenni. Kaptunk 14.-re időpontot 4D UH-ra. Ha szerencsénk lesz végre kiderül hogy fiú e vagy lány aki odabent nődögél.
    Tegnap délelőtt vakolás volt és délután betalicskáztam a pincébe a 3 m3 homokot hogy ne fagyjon meg. Nyami volt. Mára nagy havazást ígérnek amiből remélem semmi nem lesz. Nem örülnék most 20 centi hónak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Korán ébredtem és szegény édeske ennek issza a levét. Kénytelen felkelni mert én is fent vagyok. Kávé lecsúszott már és most gépezek picit. Sajnos nincs ma munka és lehet egész jövő héten nem lesz mit csinálni. A hideg miatt nem tudunk kint dolgozni, bent pedig a villanyszerelő nem végzett. Szomorú vagyok hogy lehet újra állni fogunk.
    Tegnap szigetelést ragasztottunk és némi gipszkartonozás volt. Ezek már kényszerű munkák amiket később kellett volna elkészíteni de már nincs mit csinálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fél 5 óta fent vagyok és játszok a Bioshock-al. Elvesztek a mentéseim és az eddigi 8 óra játékból kb. 2 órát behoztam. Édes is fent van már. Elég hűvös van a lakásban mert most indulgat a fűtés. 1x megdöglünk a melegben és van amikor fázunk.
    Ha kicsit enyhül az idő akkor lehet elmegyünk apámhoz látogatóba. Tegnap beszéltünk közel 1 órát telefonon családi dolgokról. Kicsit kimozdulnánk legalább de ha nagyon hideg van akkor maradunk a seggünkön.
    Tegnap eseménytelen nap volt ha nem számítjuk azt hogy ülő helyzetből lehajoltam és szétrobban a farmer a seggemen. :DDD Olyan volt mint a filmeken. Kénytelenek voltunk nadrágot venni nekem mert nem volt olyan amibe még beleférek. Édesék nagy rendrakást csináltak a rózsa szobában és ez be is tartott egész nap.
    Ma kiderül hogy holnap dolgozunk e. Remélem nem üldögélünk többet itthon a télen mert már elég volt belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól aludtam. Kati először aludt normál ágyban és egész jól bírta . Negyed 2-kor átslattyogott hogy neki közöttünk kell aludnia. Utána már itt aludt.
    Tegnap reggel cuncival leszaladtunk a boltba mert kutya hideg volt és Katit nem akartuk hogy megfázzon. -13 fokot kaptunk az arcunkba. Mivel sütött a nap ezért délutánra megszelidült az idő. Be is ugrottunk apámhoz egy látogatásra hogy kimozduljunk.
    Ma újra dolgozhatok! :DD Elmondani nem tudom milyen boldogan megyek. Imádom ha dolgozhatok. Még pénteken át kellett húzni kint ragasztóval egy részen a lehálózott szigetelést és inkább félre toltam a kőművest hogy én csinálhassam mert nem szeretek tétlenül álldogálni. Az egyik génhibám mellet a másik a körfűrészek. Este csak úgy nézelődök a neten és mi kacsint rám ?! EZ ! Azonnal telefonáltam és már szinte meg is egyeztünk. Van egy ugyanilyen gépem de egyszerűen képtelen vagyok ellenállni. Magam sem értem hogy amikor meglátok egy ilyet akkor szinte blokkol az agyam és azonnal telefonálnom kell. Remélem ma nyélbe tudom ütni az üzletet és a héten már nálam is lesz a gép. :)) Van még egy gép amit meg akarok szerezni de az nagyon drága és már ezzel is kivág az én szerelmem. Ez lesz az 5. gépem amiből 3-al 12cm.-t vagy többet át lehet vágni. Máris nyugodtabban alszok. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok. Nehezen hat a kávé de azért lassan ébredezek. Tegnap angol akna helyét ástuk és a vízelvezetéséhez az árkot. Finom kis munka volt. Szerencsére a föld nem volt átfagyva csak a felső 10cm. Miután azon áthatoltunk már ment az ásás. Jól elfáradtam.
    Ma korábban kellene eljönnöm mert cuncinak balettbemutatója lesz de csak abban az esetben jöhetek el ha hárman leszünk a munkában. Az egyik srác már tegnap is hazament mert beteg lett és ha nem jön akkor nem tudok elmenni.
    Ma elvileg az angol aknás ablakot fogjuk kibontani. Nem kis por fog lenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Első éjszaka amit Katica a saját ágyikójában durmolt végig. Mindössze reggel 4-kor tipegett oda hozzánk hogy azért nálunk is durmoljon egy keveset. Azért fel felébredtem hogy nehogy ráfeküdjek.
    Tegnap átvéstük a pincefalat egy ablaknak amit be is építettünk. Kívülről ráaplikáltuk az angol aknát és a vízelvezetését is megépítettük egy darabon majd visszatemettük. Még egy kis ablakot is besüllyesztettünk mert kilógott. Ma elvileg egy falépcsőt burkolunk be hátulról.
    Este beszéltem a körfűrészessel is. Elvileg enyém a gép de még a szállítmányozáson tanakodik. Ő postázna én inkább futárral hozatnám. Sajnos ebben a nagy tanakodásban elszállt az esély hogy a héten megkaphassam. Majd jövő héten...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok. Éjszaka nem aludtunk jól mert Kati hamar átjött közénk. Amióta normális ágyon alszik azóta ha felébred akkor nem sír hanem átballag hozzánk és édesnek nem kell cipelnie. Elég nehezen mozog már így is édes. A pocakja szépen iperedik.2 hét múlva megyünk 4D-re és akkor remélem már kiderül milyen nemű az a kis gyerkőc.
    Tegnap lépcsőt burkoltunk fával. Ma elvileg a plafont szigeteljük tűzálló rockwool-al.
    Este letárgyaltam a fűrészt. Már az enyém! A futár jó volna ha még a héten kihozná de ez esélytelen. Újabb szuper körfűrésszel gyarapodott a gyűjteményem. :)) :DD
    Cuncinak még kedden volt egy balettbemutatója amire sajnos nem tudtam elmenni. Sajnos édes hiába volt ott Kati nem hagyta hogy megnézze az előadást mert neki sürgős járkálhatnékja volt. Mindketten nagyon sajnáljuk a dolgot. Azért este megkértem hogy táncolja el nekünk amit előadtak. Egész szépen ügyesedik, bár még elég ugri bugri hatása van a mozgásának.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már 4 óta fent vagyok és videókat nézegetek a 3x3-as rubik kocka kirakásáról. Régen ki tudtam rakni de akkoriban a teli szín alatti két sort rendesen fel tudtam építeni de az alsó sort 2 fajta algoritmus ismételgetésével tudtam csak helyre tenni ami akár órákat is igénybe vett. Most eljutottam odáig hogy hamarabb ki tudom rakni az alsó színt és már csak a sarok és élpontok kirakását kell megtanulnom és begyakorolnom. Azért az arcom leszakad hogy ezeken a videókon versenykockával pörgetik olyan sebességgel ami az ilyen halandóknak mint én ultragyors. Vagy vakon tekerek és nem tudom mit csinálok, vagy lenézek a kockára és ők közben hármat tekernek ki tudja milyen irányba. :W
    Csak azért van időm ezzel vacakolni mert a héten már nem dolgozok. A villanyszerelőre várunk. Fasza...
    Elvileg tegnap feladták a fűrészemet. Ilyenkor jobb híján a képeket nézegetem amíg meg nem jön a gép. Az egyik képen kapásból észre vettem egy repedést a burkolaton. Nem túl jó a kép de nagy eséllyel a hegesztőnél fogom megint kezdeni a rendberakást. Igazából azt nem értem hogyha tudja hogy el van repedve akkor miért nem fotózza meg rendesen hogy az ember el tudja dönteni kell e az áru vagy sem. Persze megvettem volna mindenképpen mert 2 rugóért meghegesztik ott ahol a múltkor rendbe rakták. AMúgy is belefér az árba mert lealkudtam 35+pk.-ért. Így 37800ft-ba lesz. Már várom hogy megjöjjön. Extrém esetben már ma megjön, de ez szinte kizárt. A hétfő az esélyesebb.
    Tegnap plafont szigeteltünk. Korábban eljöttünk mert végeztünk és már nem volt mit csinálni.
    Ma kockázok és ölelgetem a csajaimat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Időben ébredtünk. Tegnap egész jó napom volt. Sikerült olyan szintre begyakorolni a rubik kocka kirakását hogy 5-10 perc alatt mindenféle sietség nélkül ki tudom rakni. Ehhez 5 metódust kellett megtanulnom alkalmazni. Illetve 4-et mert azt már tudtam rendesen. Ez a legegyszerűbb megoldása a kockának. Ebből az 5 metódusból 2 olyan van ami állástól függetlenül az adott időben tekerve random fogja kidobni azt az állást amivel közelebb kerülsz a végeredményhez. Ez lehet 1x ismétlés, de lehet 50x is ismételni kell hogy tovább tudj lépni. Ez benne van az 5-10 perces különbségben . Van a Fridrich metódus amivel a világrekordot tartják de kétlem hogy erről a szintről én tovább akarok fejlődni. Max ha nagyon unatkozok de ahhoz kellene venni egy versenykockát.
    Megjött a körfűrészem is. Meglepve tapasztaltam hogy nem azt a gépet kaptam ami meg volt hirdetve. Képek-
    hirdetett Nyíllal jelölve hogy ez egy más típus.
    amit kaptam
    hirdetett gépen a repedést jelöltem ez végül szerencsére nincs rajta.
    Összességében nem értem hogy 3x beszélek az eladóval telefonon és nem említi hogy ez nem is az a gép, de majdnem 100%-ban egyezik. Az emberi része előtt állok értetlenül. Miért van erre szükség?
    A gépet azonnal szétszedtem nehogy indításnál valami elszálljon. Pár csavar és két biztosítógyűrű hiányzott. Ezeket pótoltam. Sajnos nincs meg a hasítóék sem amit majd valami lemezből ki kell vágnom és pótolnom kell. A gép üzemel és a korának megfelelő állapotban van. Elkezdtem takarítani de még nem jutottam a végére. Ilyenkor tudom részletesen átnézni minden rendben van e. Ahol kell megzsírozom és kicserélek. A lapot meg kell élezni mert katasztrófa amilyen éle van és többé kevésbé használható is lesz.
    Cuncit tegnap elvitte az apja. Majd vasárnap megyünk érte. Ma pihi és némi gépkarbantartás. Az én drága szerelmemmel is foglalkozni kell mert hiányzik. Úgy imádom ŐT! :B Persze az a kis dinnyebogárkámat is imádom. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Én már 4-kor felébredtem de nem voltam hajlandó kikelni az ágyikóból. Tudom ha kijövök édesem is felébred és hagytam pihenni. Már olvasgattam a neten ezt azt de semmi különös. AZ időjárás érdekes lesz ma számunkra mert menni kell cuncikáért Pestre. Remélem nem kapunk el egy ónos esőt.
    Tegnap nem sok minden történt velünk. A piszok idő miatt reggel én mentem le vásárolni, és ma is ez lesz szerintem. Szétszereltem újra a friss fűrészemet és átnéztem. Egy csavarhiányt és egy újabb biztosítógyűrű hiányt pótoltam és a lapnak a belső élét lesimítottam reszelővel. Valami csúnyán kiperemezte. Még majd meg kell éleznem valahogy és egy hasítóéket kell fabrikálnom hozzá.
    Kocka kirakását is gyakoroltam. Ha nem rontom el menet közben akkor olyan 6-7 perc alatt ki tudom rakni.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák