Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma egy kicsit később ébredtünk. Tegnap befejeztük a cserepezést és ezért ma már nem kell Martonba menni. Egy kis bádogos munka vár ránk Fehérváron és ennyi. Jövök haza autót szerelni. Lehet elugrok meghegesztetni táltosom váznyúlványát is és akkor az is rendbe lesz.
    Sajnos a 26-os gépemet nem sikerült megjavítani. Egy kicsit jobban szétszedtük és kiderült hogy a dugattyú oldala és a gyűrűk meg vannak sérülve. Valami kemény anyag bejutott a hengerbe és meghúzta elég szépen. Komplett henger-dugó-gyűrű-csapszeg 27 rugó utángyártottban. Mindenképpen meg fogom javítani mert érzelmi értéke van a gépnek. Ez az első saját fűrészem amit én vettem 22 évvel ezelőtt. Lehet drágábbra jön ki mintha vennék egy másikat de nem hagyom veszni. Most ugyan visszakerül a szekrénybe mert nem állunk olyan jól anyagilag, de evidenciába van véve a felújítás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap volt egy kis befejező bádogozásunk de semmi komoly. Pár óra alatt végeztünk És jöttünk is haza. Itthon megemeltem Masnit és megrángattam az első kerekeket mert szerelmem valami kattogó hangot hallott. Szerencsére semmi különöset nem találtam. Azután hármasban elmentünk a postára feladni a csekkeket és hazafelé beugrottam a helyi Stihl.-be megérdeklődni mennyibe kerül a gyári alkatrész a gépemhez. Először a dugattyúgyűrűket kérdeztem meg és a komplett hengerszettet is. Azt mondták vigyem be a hengert és ránéznek. Bevittem és kipolírozták belőle a karcolásokat . Azt mondták ez még jó lesz de a dugó cserés. 23 rugóba lesz egy eredeti Stihl dugattyú gyűrűvel és csapszeggel. Péntek délután mehetek is érte. Szerelmem elszomorodott hogy ennyi pénzt eltapsoltam. Ha ettől se gyógyul meg a masinám akkor most tényleg be kell fékeznem.
    Ma közösen megyünk tópartra a rehabra. Velünk lesz Adri is mert beteg. Addig amíg Boldi tornázik mi etetjük majd a hattyúkat. Utána táplálkozási tanácsadóval találkozunk Boldizsár nem evésének a fejlesztését evéssé.
    Hazafelé Cromaxba beugrunk mert mára ígérték a fékpofákat táltosomba hátra és valszeg szét is szedem. Elszaladok a kedvenc esztergályosomhoz felszabályoztatni a dobokat amit remélem azonnalra meg is csinál és azután még össze is szerelném. Ha sikerül akkor holnap is édesékkel megyek tópartra mert holnap orthopédushoz visszük a kis fiúcskánkat hogy megnézze milyen állapotban van a bokácskája. Ha kell akkor gyógycipellőt készítenek a lábára.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Ma van a 2 éves házassági évfordulónk szerelmemmel. Ebből semmi extra nem következik mert nem vagyunk az az ünneplős fajták. Reggel átölelt és mondta hogy boldog évfordulót amit persze én elfelejtettem. Kérdeztem teszünk e valami ünnepit de nemleges válasz volt. Mivel lassan 8 éve együtt élünk ezért 2 éve ez csak egy papír volt nem a közös életünk kezdete. Ettől függetlenül imádom őt minden nap!
    A tegnapi napunk nagyjából úgy zajlott le mint terveztem. Elsétáltam Katicával az oviba és utána elmentünk a tópartra. Amíg Boldival tornázott Kriszta néni addig Adri és én vigyáztunk Sárira kint a parton. Hattyút etettünk és a játszótéren játszottak. Mivel torna után azonnal a táplálkozási terapeutához volt hivatalos a kis kukacos 2 órán keresztül kellett felügyelnem a kis elszabadult hajóágyunkat. Nagy nehezen de sikerült, bár a végén már nehezen lehetett bírni vele. Tornán megdicsérték milyen ügyes, a táplálkozási tanácsadáson pedig felmérték mi a helyzet vele. Fizikálisan rendben van a "rendszer", tehát tud nyelni-rágni-nyelve jól üzemel. Arra a megállapításra jutottak hogy egyszerűen nem tartja fontosnak az evést. Lelki traumákat is vizsgálni fognak hátha ez áll a háttérben neki. Most összeül egy kupaktanács ami áll a gyógytornászból a Neurológusból a táplálkozási terapeutából és egy pszichológusból. Ők átnézik minden betegségét Boldinak és kitalálnak rá valamit amivel be tudják indítani az evési mechanizmusát.
    Hazafelé Cromaxból felvettük a fékbetéteket és délután táltosom fékszervizelése következett. Kedvenc esztergályosom azonnalra fogadott és egy óra múlva mehettem is a felszabályozott fékdobokért. A fékpofák cseréjénél a ford mérnökeinek istenéhez kellett egy fohászt elmondanom mert az a 3 rugó csak nem akart egyszerre beakadni. Azért sikerült megoldanom és most jobb mint valaha a fékhatás. A bal oldali pofán nyomokban volt már csak jelen a ferrodo és ahol megvolt még ott is tized miniméter vastagságúra kopott. Már csak a váznyúlvány kihegesztése vár rá műszakizás előtt.
    Ma délelőtt ugyanoda a tópartra megyünk orthopedushoz Boldizsár lábacskájával. Délután megjön a Stihlembe a dugattyú és azt fogom szerelni. Esetleg hegesztetem a váznyúlványt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extrakésőn vagyunk. Fent voltam 3-kor de nem akartam felkelni és visszaaludtam. Édesem pedig had pihenjen.
    Tegnap elmentünk rehabra és megállapította az orthopédus hogy egy 5mm magasítású talpbetét kellene Boldinak a sarka alá +kis lúdtalpacskája is van. Mivel extrakicsi a lába (16-nál kisebb ami a legkisebb kapható lábbeli) ezért készíttetni kell. Ment a telefonálgatás és majd hétfőn visszaszólnak hogy a cipészmester aki ilyen betéteket készít hajlandó e ilyen kicsit is gyártani. Kaptunk pesti címet ahol tutira készítenek (lehel piacon a posta melletti cipész) de azért nem rohannánk azonnal Pestre ha Fehérváron is el tudjuk készíttetni. Egész gyorsan végeztünk épp csak meg tudtuk etetni a hattyút és pici játszóterezés.
    Megjött a dugó is a gépembe és összeraktam. Sajnos még nem működik rendesen. Közben találtam egy újabb hibás alkatrészt. Egy bordás gumicsövön keresztül a forgattyúsházba plusz üzemanyagot szív a karburátorból és az lyukas volt. Mivel vákum van a csőben ezért valszeg komolyan befolyásolja a működését a masinának. Ma megyünk be vásárolni délelőtt és a nagy Stihl-be Fehérváron bemegyek hátha ott azonnalra lesz alkatrész. Már kezd egy szappanoperává alakulni a láncfűrészem kálváriája is. Nem egyszerű az élet...
    Holnap templom után 3 tetőablak beépítése vár rám. Erre vártam hogy megérkezzen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugisan aludtam bár fáj kicsit a bal könyököm és vállam. Tegnap szét rángattam a láncfűrészemet mire be tudtam indítani és ez megviselte. Be kellett vetnem a titkos inítóspayt is (féktisztító) amire viszont azonnal bepöffent. Utána nem volt gond már mert sikerült többé kevésbé behangolnom a karburátort. Azért még hullámzó az alapjárat amit ha tudok finomhangolok de már lehet használni.
    Tegnap reggel bementünk vásárolni és a "nagy" Stihlbe nyitottunk ahol persze kaptam ezt a kemény 630 forintos impulzus csövet. Jó hogy ez a filléres alkatrész bénította meg a 200 rugós gép működését. :( Nem akarom elkiabálni hogy megjavult teljesen mert még nem az igazi, de az új dugónak be kell kicsit kopnia és pár tank benzinnek el kell égnie hogy tudjak róla véleményt írni.
    Stihl után szokásos Aucanos bevásárlás következett. Hazaérve megnéztem az időmérőt és lementünk kicsit rollerezni a gyerekekkel.
    Ma mise után megyek tetőablakokat beépíteni. 3db. normál méretűt és egy tetőkibúvót a kéménynek kell beszórni és körbevágni. Húzós lesz de megoldható.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. A tegnapi nap húzós volt. Reggel mise után rohantam dolgozni. 3 tetőablakot kellett egy régi szerkezetbe beépítenem. Az volt a szerencsém hogy jó minőségű ablakokat vásároltak és azzal legalább nem szívtam. Az idő is kegyes volt hozzánk mert szuper meleg volt.
    Ma azért vagyok ilyen korán mert negyed 6 körül indulunk dolgozni. Pestre megyünk valami új tetőt csinálni több részletet még nem tudok mert kollégám intézi. Remélem nem szívunk be vele mert mostanában sokan csak nehezen fizetnek és nem akkor amikor végzünk. Ez pont egy olyan ember akinél ugyan megkapjuk mindig a pénzt de várni kell rá. Majd alakul.
    Néznem kellett egy pár videót a walbro karburátor beállításáról mert nem jutottam még mindig dűlőre a gépemmel. Majd ma újfent nekiugrok mert tegnap csak szenvedtem vele.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Pest másik végén dolgozunk ami tőlünk oda vissza 3 óra autózást jelent. Nyami! Ráadásul magasan van a tető szóval oda mindent kötéllel kell felhúzni és még egy szopós 2 féle hajlásszögű tetőt kell készíteni. Az öröm járja át a szívemet. Kell majd egy két nap mire megemésztem. Tegnap lefurkáltuk a talpszelement és ma fogjuk kiszintezni. Kukim kivolt mire a 6 méteres 15x15-ös gerendákat felszenvedtük a 2. emeletre. Még vár ránk 6db 8 méteres fa amitől be fog csúszni a kaki de utána már lazulni fog a nehézségi szint. Ilyenkor azért felteszem magamban a kérdést hogy miért nem valami gyárban dolgozok...
    A Stihlem javítgatását feladtam. El kell vinnem szakszervizbe mert valami alattomos hiba miatt még nem üzemel rendesen.
    A héten még a Kenesei munkát is meg kell oldani valahogy ha más nem hétvégén. Még jó hogy vasárnap Sári szülinapját ünnepeljük. Lehet kimaradok a buliból. Azt erőltetem hogy inkább csüt-pént-szom. Tudjuk le mint szombat vasárnap. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a messzire járás teljesen kikészít. Elindulunk fél 6-kor hajnalban amikor még a család alszik és este érek haza amikor már közel a lefekvés. Nem örülök neki és még legalább 2 hétig ide fogunk járni. Tegnap szinteztük a talpszelement és nekiálltunk a szerkezetet felállítani. Éleket és a vápát építettük be. Nem egyszerű eset ez a 2 féle hajlásszögű tető. Ma délelőtt végzünk az élekkel és nekiláthatunk a csonkaszarufáknak. Ha holnap körbeérünk azzal is akkor pénteken irány Kenese és ott összedobunk egy kis féltetőt lazítás képpen.
    Tegnap bekerült a Stihl szervizbe a gépem. Muszáj volt leadnom mert kollégám gépe is haldoklik és már csak az elektromos Stihlem tartja magát. Komolyan mondom a régi fajta elektromos stihlnél nincs jobb konstrukció. Ez történetesen már 10 éves és annak ellenére hogy a szénkefét úgy tákoltam bele tökéletesen üzemel. Idén tutira veszek még egy elektromosat is mindamellett hogy már látom lelki szemeim előtt hogy a benzinest egy vagyonért fogják megjavítani.
    Tegnap megjött Sári szülinapi ajija. Egy rollert kapott amitől teljesen elájult. édesem megpróbálta összeszerelni de nem sikerült neki ezért türelmetlenül várta hogy hazaérjek. Gyorsan összeszereltem neki hogy tudja használni. Nagy a boldogság hogy mindhárom csajnak van már rollere. :D Szerelmem azt mondja mintha változna Sári viselkedése. Talán nem hisztizik annyit és meg lehet győzni dolgokról. Reméljük jó irányba alakulunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Zajlik körülöttünk az élet a munkahelyen. Tegnap lent volt a fővállalkozó a csapatával akik a zsaluzást csinálták és kibontották a födémzsalujukat. A tulaj nem értette hogy miért nem szálnak be a tetőkészítésbe is. Persze mi úgy vagyunk ott eladva mint az ő emberei, és ez elég gyanús kezd lenni a megrendelőnek. Nem akarom futtatni magunkat de mi sokkal precízebben építünk tetőt mint ők. Ehhez lehet hozzájárul az is hogy a 6 fős brigádjukból csak 1 ács van és 1 bádogos. Van még egy kőműves és a többi segédmunkás. Ott a hamar munka az ami menő. Sajnos valamilyen ráhatásra ma velünk fognak ők is nyomulni. Fingom sincs hogy veszünk rá embereket hogy ne úgy dolgozzanak mint eddig hanem kicsit jobban koncentráljanak a munkájukra. Arról nem is beszélek mennyi levonás néz ki a végén emiatt nekünk. :F :(
    Tegnap megkezdődött Adrinak az erdei tábor. 3 napig ott lesz az osztályával. Holnap lemennek édesemék és ők hozzák haza. Nagy közös főzöcskézés lesz a szülőkkel és gyerekekkel. Ma viszont rehabra mennek a tópartra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyre hullább vagyok. Ma befejezzük a szerkezetet közös erővel a másik brigáddal és holnap elmehetünk Kenesére. Amúgy már sajnos jövő hétvégére el vagyunk ígérkezve amitől édesem már ki is akadt. Érthető...
    A Stihlemet ma visszakapom egy dobozban mert azt mondták javíthatatlan. No comment.
    Szerelmemék tegnap voltak rehabon és nagyon megdicsérték Boldinkat. A tükör mellett felállt kapaszkodás nélkül. Nagyon szépen alakulgatunk. Már az asztal mellett pár lépést tesz oldalazva. Lányok meg voltak őrülve tegnap és édesem alig bírt velük. Tiszta hiszti volt mindkét lány!
    Ma mennek Bakonybélbe erdei suliba Adriért de ott lesz egy kis közös főzőcskézés és evészet a szülőkkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később indulunk mert még nincs ott a fa Kenesén és a fatelepen kezdünk. Két napunk lesz erre a féltetőre és nem több. Gondolom milyen rövid nap lesz ez a két nap. Ráadásul holnap lesz Sári szülinapi köszöntése amiről jó eséllyel lemaradok. :(
    Tegnap többé kevésbé befejeztük a tetőszerkezetet de azért még hétfőn lesz mit egerészni rajta hogy teljesen kész legyünk. Sietnünk kell mert bankos munka és készültségi szint alapján adják a pénzt.
    Ma vagyunk édesemmel 134 hónaposak. Már nagyon hiányol mert egyedül van a gyerekekkel egész nap és teljesen kiidegelik. Sajnos a nyár ilyen az építőiparban. Ha van munka akkor mindent egyszerre kell csinálni.
    Tegnap elmentek Adriért Bakonybélbe az erdei táborba. Közös sütögetés volt a program. Édesem leült az árnyékba Boldival a fűbe a lányok pedig rohangáltak. A mi kis kukacosunk szerencsére nagyon élvezte pedig szerelmem nagyon félt hogy sírni fog. Sári bujocskázott és úgy sikerült elbújnia hogy alig találták meg. Jó kör volt... Ma bevonulnak nagybevásárlásra az Auchanba Fehérvárra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy alakult hogy ma mégsem kell mennünk dolgozni és pihenni tudunk. Ehhez az kellett hogy ne hozzák meg a cserepet és az hogy tegnap cserepezésre előkészítsük a nulláról a féltetőt. Jó sokáig voltunk de végeztünk. A sors akarta így.
    Ma reggel elszaladok misére és lehet hogy beugrok apámhoz kicsit beszélgetni és utána jövök csak haza. Délben megy szerelmem Sári tortájáért és délután egy kis tortaevéses köszöntést tartunk. Majd készítek pár fotót.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar leszaladt ez az egy nap pihenő. Tegnap reggel mise után mégsem mentem be apámhoz hanem siettem haza. Itthon reggeli után ledőltem aludni picit és utána elmentünk megnézni a frissen nyílt Aldit itt Móron. Semmi extra nem volt csak egy átlagos bolt pont szembe a Lidl.-vel. Délután tortáztunk Sári szülinapi minizsúrján. Gyönyörűm.
    A torta
    Kati és Sári
    Adri és a lányok.
    Boldi és szerelmem.
    Sajnos keletkezett a fényképező kijelzőjének 1/3.-nál egy fentről lefelé csík. Szerencsére nem az érzékelőn van de azért bosszantó. :(
    Tortázás után lementünk rollerezni kicsit és el is ment a nap.
    Ma folytatjuk a pesti melót. A héten lesz egy gigahosszú napunk amikor pestről előbb ellépünk és a pályán lezúzunk Kenesére egyenest felszórni a cserepet és egy megerősítést megcsinálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég nyomi volt a tegnapi napunk. Szinte alig haladtunk. Ilyenkor az bosszant hogy elmegyünk a világ végére de a termelés az nulla. Ma remélem többre jutunk mert ez nem járja.Pár fát beépítettünk a szerkezetbe és leléceztünk egy kisebb oldalt és nagyjából ennyi volt amit ki bírtunk préselni magunkból. Ma erőltetnünk kell tovább a lécezést és remélem legalább 2 nagyobb oldallal végzünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk ahhoz képest hogy a legszopósabb oldalakat nyomtuk a lécezéssel. Készítettünk egy olyan repülőállványt közel két emelet magasan hogy a munkavédelmis nem győzné a nullákat rajzolni a csekkre. Persze ez a leghosszabb oldala a tetőnek. Mire felépítettük a 14 méter hosszú állványt egész jól elszaladt az idő. Ma remélem már nagyot lépünk előre a lécezés befejezéséhez és holnap körbe érünk. Igencsak szívatós egy munka ez.
    Szerelmem küzd a lányokkal. Tiszta ördögfióka az összes.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már zombi üzemmódban vagyok. Ma befejezzük a lécezést de a tulajdonos újabb és újabb hajmeresztő ötletekkel áll elő. Most pl. azzal hogy a ragalja lambériázásnál a lambéria alá húzzunk ki szúnyoghálót és arra üssük fel a lambériát. Eszem megáll! Még legalább másfél hét mire végzünk itt és még az is előfordulhat hogy 1 utcával lejjebb is dolgoznunk kell.
    Édesemék ma mennek rehabra Boldival. Napok óta szinte semmi szilárd kaját nem eszik ami meg is látszik a súlyán. Dekánként fogyogat az amúgy is gyászos súlyából. Az időjárás változásokra nagyon érzékeny és ha jön a front egyáltalán nem hajlandó mást csak cicizni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Zombulok... Tegnap iszonyat nyögve nyelősen befejeztük a lécezést és ma körbe kell szórnunk a csatornát. Az se lesz egyszerű de bele kell húznunk. 2 hete járunk oda a f@szba és halvány esély van rá hogy hétfőn csepegtetnek egy kis lóvét. Holnap reggel megyünk Kenesére befejezni a tetőkét és azt azonnal fizetik, utána hazafelé beugrunk kicsit társadalmi munkázni fogyatékos gyermekeknek 6x6 méteres fedett kiülőt készíteni. Lehet vasárnap csak egyedül megyek oda mise után. Majd alakul.
    Arany pici Boldizsárunk szépen halad rehabon. Már örömmel jár oda és elvan Kriszta nénivel egy hang nélkül. Szépen haladunk. Sajnos ezek a frontok nullára állították a szilárd étel elfogadását és szépen fogyatkozik is. 3 napja csak az anyatejen él. :( Teljesen tehetetlenek vagyunk mert semmit nem hajlandó elfogadni. Sári az új rollerével. Még a szülinapján készült a kép de csak most jutottam el odáig hogy feltegyem.
    Oviban gyermek hét van. Ennek keretében minden nap történik valami érdekes. Tegnap tűzoltóautó és rendőrautó ment hozzájuk. Nagyon élvezik a gyerekek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyok 43 éves. Eszembe sem jutott volna ha szerelmem nem köszönt fel. Semmivel nem különb ez a nap a többitől. Szerencsére van munka és ma végre picit tehetek a munkámmal olyan emberekért valamit amitől az ő életük talán picivel elviselhetőbb lesz. Reggel leszaladunk a balcsira cserepezni és hazafelé már a régen beígért kiülőnek nekiállunk. Egy fogyatékos gyermekeket segítő alapítványnak készítjük Söréden ahol táboroztatják őket. Tavaly amikor ott dolgoztunk a szomszédban megfogott hogy mennyi önzetlen segítő van és valahogy mi is csatlakozni szerettünk volna. Mit adhatnánk mást mint a munkánkat. Nem vagyunk szent emberek de este talán jobb érzéssel fekszünk le. Ennyi.... Boldizsár születése máshogy látom a világot. Egy vagyok azok közül akiknek más emberek segítségére szorulnak hogy az egyik legfontosabb kincs az életében élni tudjon. Ezért ezt azt viszonzásul tenni kell.
    Tegnap az oviban évadzáró ünnepség volt. Nagyon cuki volt Katica de sajnos nem tudtam ott lenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap nem úgy alakult ahogy elterveztem. Reggel lementünk Kenesére ahol alig lehetett közlekedni mert triatlon volt és minden le volt zárva. Ezzel megnyújtották azt a pár órára tervezett munkánkat és csak délután 1-re értünk vissza a karitatív munkára. Azért egész jól haladtunk így is. Nagyjából fél 6-ig toltuk és eljöttünk. Ma szintén megyünk de csak egy rövidebb napot tervezünk. Remélem így is elkészül a szerkezet.
    Természetesen én a mise után megyek csak oda mert nem maradhat ki az a fontos heti programom.
    Lehet szerelmemék is meglátogatnak minket. Bevásárlásból hazafelé beugranak a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem voltunk egész nap mert pihenni is kell valamennyit. Reggel mise után siettem a munkába hogy haladjunk. Kollégámék már ott nyomultak a fiával. Szerencsére jól haladtunk és 2 után haza is értrem. Készítettem pár fotót meddig jutottunk.
    1
    2
    3
    Nyilván azért mert ingyen van nem csaphatjuk össze.
    Ma nekiállunk cserepezni Pesten. Jó kis nap lesz...
    Édesemék bent voltak Fehérváron cipőt venni Sárinak és Katicának. Adri fehérneműt kapott és hazafelé beugrottak megnézni mit csinálunk. Hoztak nekem mekis kaját hogy ne éhezzek.
    Szép napot mindenkinek .

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem is tudom mit írjak. Tegnap teljesen elképedtünk amikor odaértünk a munkába. Amíg mi elvoltunk hétvégén másfelé addig akitől elvállaltuk a munkát odament és nagy részét lecserepezte a tetőnek. Ennyit az egyösszegű vállalásról. Elég gerinctelen egy húzás volt tőle. Mondjuk én már szabadulnék onnan. Meg is alapozta a hangulatunkat és elég szerény teljesítmény kerekedett belőle. Ma ha reggel nem veszi el a kedvünket akkor esetleg esélyes hogy befejezzük nagyjából a cserepezést és akkor már csak lambériázni kell alul a ragalját meg egy lapos tetőre kell lefúrni fákat. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hasogat a talpam mert tegnap este a lányok szobájában bele bírtam lépni egy ceruzába. kukim kivan! Jó lesz így szaladgálni a tetőn.
    Tegnap nagynehezen befejeztük az élek vágását. Ma lekúpozzuk amit tudunk és lambériázunk. A vápa bevágása hátramarad mert a kéményt nem színezték le és ott mászkálnak fel a kőművesek. Remélem a héten elfelejthetjük ezt a hernyó munkát. Sajnos van lent egy nagy fából készült nyári konyha ami ellen minden szervem tiltakozik de lehet nem lesz más és el kell vállalnunk. Sajnos a pénzeket nem úgy osztja a vállalkozó ahogy elvégezzük a munkát hanem csak csepegteti. Ez nem jó de tehetetlenek vagyunk.
    Tegnap megkaptuk a hivatalos értesítőt hogy Sárit felvették az oviba. Olyan hamar nagylány lett a kis rosszaság. Csak annyit mondanék hogy beszívtak az óvónők! ;] :P
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon nyögve nyelősen haladunk a tetővel. Tegnap lekúpoztuk amit lehetett és nekiálltunk a lambériázásnak. Ma szerintem még lambériázunk hogy holnap be tudjuk fejezni. Még van egy vápavágás a cserépnél de amíg a kéményt nem színezik le addig nem lehet betenni a lemezt és nem tudunk cserepet tenni oda mert ott járnak fel a kőművesek. Elvileg ma készre vágják és holnap lehet vele foglalkozni.
    Délben megyünk át a szomszéd utcába tárgyalni. Egy tetőt kell átrakni. Cserép le- fólia és léc szerkezeterősítés 6db tetőablak és cserép vissza. Ha megegyezünk lehet jövő héten azt fogjuk csinálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre tegnap normális tempóban haladtunk és amit elterveztünk azt be is fejeztük. Kész van a ragalja lambériázás és mára már csak egy vápabevágás maradt egy kis kúpozással. Még lehet egy tetőablak berakás is lesz de az nem biztos. Összepakolunk és egyelőre itt befejeződött a munkánk. Lesz még egy lapostető és egy tiszta fa nyárikonyha de most elmegyünk máshová dolgozni.
    Holnap reggel elugrunk kicsit társadalmi munkázni és egy beázást megnézni. Délutántól már szabad leszek és együtt lehetek a családdal. Már nagyon várom!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elkészültünk! Végre! Hátulról.
    Még mennünk kell egy kis lapostetőt összeütni előre és egy tiszta fa nyári konyha is lesz, de most megállunk és szusszanunk kicsit. Ez nekünk nagyon messze van. Mondjuk a szomszéd utcában lehet egy tetőátrakás összejön de az még nem biztos.
    Tegnap a vápát vágtam és gyakorlatilag rásültem a 100 fokos cserépre. Inkább égjek meg mint fagyjak rá...
    Ma reggel elszaladunk szétszedni a kis pavilon tetejét hogy az önkéntesek le tudják festeni és kiugrunk egy beázást elhárítani. Remélem még délelőtt hazaérünk. Délután elugrunk mekizni egyet és szerelmemnek cipőt venni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon jó volt végre tegnap együtt lenni a családdal kicsit. Reggel elmentünk szétszedtük a pavilon tetőszerkezetét és egy beázást megjavítottunk. Ott már egy kis terasztetőt is lebeszéltünk.
    Fél 11 után itthon is voltam és együtt tudtam lenni a családdal. Délután amikor már nem tűzött annyira a nap elmentünk Fehérvárra cipőt venni édesnek és mekiztünk egyet. Jó volt. Hamar elszaladt a délután is. Este beüzemeltem a klímát mert kibírhatatlan a forróság a lakásban.
    Ma reggel mise és utána elugrok egy kibúvót beépíteni. Az egy órás meló lesz talán. Utána apámnál találkozunk a csipet csapattal és megyünk közösen bográcsozni a mamához. Gyerekek ellesznek a kertben a mamával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy aludtam mint akit agyonvágtak. Ez a tegnapi nap teljesen lemerítette az egész családot. Reggel mise után elszaladtam beépíteni egy tetőkibúvót és apámnál taliztunk a kis családommal. Onnan elvonultunk anyósomhoz. A lányok teljesen meg voltak őrülve. Cseresznyét, epret, borsót hagymát szedtek. Tyúkokat és kacsákat kergettek, mi pedig autókat porszívóztunk és bográcsoztunk. Kis grillezés is volt. Jól elment a nap. Este volt mire hazaértünk. Boldi is jól érezte magát a mamánál. Cseresznyét tolta be ezerrel a kis pocakjába.
    Ma pihi. Elmegyünk valamikor délután cukrászdába és ennyi. Beszélek a hegesztő emberrel nincs e kedve megjavítani táltosomon a váznyúlványt hátha rá tudom venni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a pár nap. Jó volt kicsit együtt lenni a családommal. Tegnap délelőtt elmentünk az itteni kreszparkba rollerezni és Kati bicózott. Hazafelé hisztizett egy sort ezért délután nem mentünk cukiba mert szerelmem teljesen kiakadt.
    Ma megyünk vissza Pestre egy lapostetőt csinálni és ha szerencsénk van kapunk lóvét is. Majd alakul. Most már azért ideje lenne ha hoznánk haza pénzt is mert a héten albit is kell fizetnünk és táltost is a műszakira fel kell készíteni.
    Tegnap lemostam kívülről és pár festék lepattogzást kijavítottam. Ma ha hazaértünk elszaladok még kihegesztetem a váznyúlványt. Beszéltem a hegesztővel is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem jött meg a várva várt ragasztott tartó ami miatt nem tudjuk befejezni a lapostető részt. Ha már ott voltunk ráállítottak minket a tetőtér szigetelésére. Az egy igazán szemét munka. Ma elvileg nem megyünk oda csak holnap. Ma ha lesz hozzá anyagunk kimegyünk és lábra állítjuk a pavilont amit készítünk a fogyatékos gyerekeknek. Ez még nem biztos. Ha nem így lenne akkor elviszem Katit az oviba és együtt leszek a családdal. Esetleg táltoson megoldatom a hegesztést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap lábra állítottuk a pavilont. Jó nagy lesz. Sajnos nem festettek le mindent ezért jól beszívtak mert a helyén kell majd lepingálniuk. Jól elment az egész napunk rá. Sokat kellett várni a papucsokra amikbe az oszlopokat állítottuk bele.
    Ma megyünk Pestre a szigetelést befejezni és ha jut rá idő akkor nekiállunk egy kis lapostetőnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap hosszúra nyúlt a napom és jól esett kicsit tovább aludni. Befejeztük a tetőtér szigetelést és le is fóliáztuk majdnem az egészet. Most itt kicsit megállunk mert nem jött meg a ragasztott tartó amiből egy kis lapostetőt kell készítenünk. Mivel úgy néz ki szombat -vasárnap kezdünk egy tetőfelújítást ezért ma itthon maradunk pihenni. Ez azért jó mert ma van Boldi szívkontrollja a fehérvári kórházban és el tudok menni édesemékkel vigyázni Sárira. Persze rendeltünk egy kisebb tortát is és viszünk be Nelli néninek és annak a nővérpárosnak akik az intenzíven vannak. Ők azok akik a születése napján amikor kiderült Boldizsár betegsége szolgálatban voltak, és amikor beszürkült és be kellett vinnünk akkor is ők voltak ott. Valahogy a sors alakította ezt is. Ahogy szerelmem mondja, ők a kedvenc nővérpárosunk. Kicsit beugrunk hozzájuk is beszélgetni. Már az időpontot is úgy kaptuk hogy a Nelli néni megbeszélte mikor vannak ők szolgálatban hogy egyszerre legyenek.
    Én tegnap hazafelé még elugrottam táltosnak a váznyúlványát meghegesztetni. Nem kis lyuk kerekedett ahogy elkezdte kalapáccsal verni a mester. Most kapott egy olyan vastag lemez foltot hogy azt nem fogja egyhamar a rozsda átrágni. Le is fújtam szinte az egész alját alvázvédővel amíg a hegesztő dolgozott. Teljesen rendben van a paripám alja. Két kezdődő rohadást vettem észre mindkettőt a csomagtartó alatti váz részen de semmi komoly. Azzal majd két év múlva kell foglalkozni. Küszöbök és kerékdobok teljesen épek. Ma beszélek az emberrel aki vizsgára viszi nézzen rá hogy szerinte mit kell még megcsinálnom.
    Boldizsárunk gyógytornán volt és nagyon megdicsérte Kriszta néni milyen nagyot fejlődött a mi kis kukacosunk. Először úgy vélte elkezdhetünk járássegítővel pár lépést menni, de azután miután látta hogy Boldi még kicsit gyenge inkább elnapolta. Ott is szépen haladunk. Most volt először hogy a teljes tornaidőt kibírta a legényke, és még 2x egyedül is maradt Kriszta nénivel amikor Sári után kellett mennie szerelmemnek. Felépült egyfajta bizalom Boldi és a gyógytornász között.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma mégsem mentünk dolgozni mert a segítség emberek nem értek rá. Valszeg holnap sem fognak ráérni, tehát marad a hétfői kezdés.
    Tegnap minden rendben volt a szívkontrollon. A nyomásértékek stagnáltak. Az ő betegségéhez képest teljesen tolerálható ez az érték. Ezek a Nelli doktornéni szavai. Nyilván ezek a nyomásértékek egy egészséges embernél borzalmasak lennének de mi most ennek is kell hogy örüljünk. Azért ilyenkor szembesülök vele hogy akármilyen jó állapotúnak tűnik Boldi a felszín alatt nem éppen normális értékeken üzemel a motor. :( Ezek ilyen félig jó hírek számunkra. Persze nekünk azt kell kiemelni hogy nem változott a nyomásérték rossz irányba. Már tudjuk hogy a 2,8 jó érték, az 5,8 az azonnali műtéti szint....(normál érték 1-2 közötti) Persze Boldizsár végigordította az egész vizsgálatot és utána a kedvenc nővéreinket is végigordította. Örültek a tortának és annak milyen nagyot nőtt a fiúcskánk. Sárit néha kergetnem kellett mert otthagyott minket.
    Ma bemegyünk vásárolni Fehérvárra az ósenbe. Mosópor. öblítő, víz, wc golyó stb. Kicsit együtt leszünk a családdal. Adrit tegnap elvitte az apja. Holnap édesék mennek érte mert én templom után elszaladok egy levél zsindelyt megjavítani amit még 2003-ban készítettem és leszedett a szél. Én még 14 év után is visszajárok garanciába javítani, pedig ez már bizonyosan nem miattam van. 200m2-ből egy levél jött ki ennyi idő alatt. Ezek emberi dolgok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma sem megyünk dolgozni Pestre ami azért jó hír mert a templomi menetem nem borul fel. Reggel elmegyek a misére és utána beugrok apámhoz beszélgetni kicsit majd elmegyek megjavítani a zsindelyt és jövök haza. Nem kell sietnem mert szerelmemék Pestre mennek Adriért és majd csak délután érnek haza. Addig pakolni és takarítani fogok. Nagyjából ez a terv.
    Tegnap elmentünk vásárolni az ósenbe és Sári ismét levert egy kövér hisztit. Már amikor kiszálltunk az autóból azzal indult hogy eltűnt és ott álldogált az útnál hogy ő átmegy kocsit hozni. Hajam hullik ilyenkor! Már pénteken volt egy ilyen húzása hogy motorral előre ment és átzúzott a zebrán egyedül és a túloldalon egy pár fogta meg. Amikor kijöttünk a vásárlásból és még mindig tolta ezerrel a hisztit megruháztam kicsit. Semmi változás. Annyit verte márt magát össze vissza hogy fel se vesz pár taslit. Sajnos gyereknek én voltam ilyen kezelhetetlen. :( Persze nekem jobban fájt az a pár tenyeres. Megfogadtam hogy , mivel semmi haszna nem volt többet nem ütöm meg. Majd csak kinövi valahogy. Már most látom hogy az oviban ki fogja idegelni az óvónőket. Este még azért levert édesemnek egy hisztit lefekvés előtt egy kis kakaón. Kimentem és adtam neki. Büszkén vonult be lefeküdni. No comment....
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyjából úgy telt el a tegnapi nap ahogy reggel lejegyeztem. Mise-apám-tetőjavítás és délután itthon takarítottam. Szerelmem addig elment Adriért Pestre és elmentek ők is papázni egyet. Sajnos az odaúton Boldi 2x hányt. Nem jött be neki a dönthető gyerekülés így visszakapta a bébihordóját amit már picit kinőtt de legalább szeret.
    Ma nekifogunk a tetőfelújításnak. Jó retkes egy munka de nincs mit tenni. Lehet innen lesz először pénz mert a másik munkát nagyon úgy néz ki nem mostanában fogják kifizetni. Ilyenkor ha tudunk eladunk felesleges dolgokat. Télen pár nem használt gép, most eladtuk a testvérbabakocsinkat ami csak a helyet foglalta a pincében de valójában nem használtuk már. Viszem magammal melóba mert pestről van rá vevő. Remélem el is viszi és akkor egy kis pénzhez jutunk majd.
    szép napot mindenkinek.
    Egy kép a kis ördögfiókámról. ;]

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma egy kicsit bealudtunk. Mindjárt indulok Pestre melózni. Tegnap nekiálltunk a tetőfelújításnak és egész jól haladtunk. Az egyik kisebb oldalát elkészítettük cserepezésre. Ma a másik oldal következik.
    Tegnap megjött a kis fakeretes fűrész amit vettem a vaterán jelképes 1000ft-ért. Kettőt vettem mert kollégám fia ácsnak tanul és nincs egy normális fűrésze. Amiket manapság lehet kapni azok egy kalap sz@rt nem érnek. Nem lehet velük pontosan vágni. Majd ezzel szépen megtanul. Én is ilyennel tanultam és az én mesterem is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma időben ébredtünk mert használtunk ébresztőt. Talán hónapok óta arra hagyatkoztunk hogy úgyis időben felébred valamelyikünk. Ez idáig nagyjából rendben is üzemelt mert max. kevesebb időm jutott netezni.
    Tegnap cserepeztünk és bontottunk és léceztünk is . Ma befejezzük a kisebb tetőt és valamelyest nekiállunk a nagyobbiknak is. Elvileg ma pénz áll a házhoz. Másfél hónapja nem kaptunk pénzt rendesen 2 munkából. Már a kukim kivan ezzel az építőiparos nemfizetéssel.
    Tegnap értékelték Katica félévét az oviban. Minden rendben van vele. Csupa jót hallott csak édesem róla az óvónőktől.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodtan aludtam mert tegnap pénz állt a házhoz. Szeretem amikor elvégezzük egy részét a munkának és pénzt kapunk. Kicsit most fellélegezhetünk. Volt egy nagyon keserves hónap amikor csak toltuk a szekeret és nem nagyon jöttek be a pénzek. Elkészültünk a kisebb tetővel és ma állunk neki a nagyobbnak. Egyre jobban fáradunk mert messze van nekünk ez a meló.
    Ma már nincs iskola ezért édesemékkel megy rehabra Adri is. Legalább lesz aki vigyáz Sárira.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla fáradt vagyok! Ennek nem tudom mi lehet az oka de ez van. Tegnap leszedtünk másfél oldal cserepet és lefóliáztunk. Ma leszedjük a maradékot és becsomagoljuk azt a részt is, majd következik a lécezés. Remélem minden lécet rá tudunk ütni, és ha belefér még az oldalszegésnek is nekiállunk. Ha nem fér bele akkor az hétfőre marad.
    Hétvégén a kis családommal szeretném múlatni az időt. Mindenképpen elmegyünk valamerre velük. Mondjuk szombat délelőtt évzáróra megyek Adri iskolájába.
    Tegnap Ismét megdicsérte Kriszta néni Boldit a tornán. Pár lépést előrefelé megtett úgy hogy a csípőjénél fogta őt. Nagyon büszkén nézett a mi kis Boldizsárunk. Még nem használhatjuk a járássegítőt hanem az ágy mellé olyan dolgokat kell tenni hogy amikor oldalazva megy át keljen lépnie, ezzel is erősítve a lábacskáját. Alakulgatunk. Sajnos az izomzat lassú fejlődésében az is szerepet játszik hogy egyáltalán nem hajlandó fehérjét enni hiába erőltetjük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma amikor alhatnék tovább természetesen felébredek. Tegnap elkészültünk a lécezéssel és félig megcsináltuk a szegést. Ma délelőtt évzáróra megyek és utána pihi. Vagy ma vagy holnap el kellene mennünk valahová a családdal de még nem tudjuk merre induljunk .Persze valami kisebb program lesz és nem fárasztó. Valszeg vagy meki vagy ciuki. Egy napja van még csak szünet de szerelmemet máris kiidegelik a lányok. És még mennyi van hátra?! ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyjából úgy telt a tegnapom mint ahogy lejegyeztem. Reggel elmentem évzáróra Adrival ami természetesen dögunalom volt. Egész jó lett a bizije ahhoz képest hogy félévkor sok hármas becsúszott mostanra összeszedte magát a kisasszony. Négyesnél rosszabb jegye nem lett ami elviselhető. Persze messze kerültünk a tavalyi kitűnőhöz de ez a tudásszintje. Még lehet ez alatt egy picivel.
    Ebédünk a mekiben volt elfogyasztva. Lányok szinte abba sem hagyták a csúszdázást egész idő alatt. Délután már nem történt semmi különös.
    Ma reggeli mise után azonnal jövök haza és azután semmi komoly terv nincs. Ha megszelídül a szél akkor lemegyünk sétálni a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap teljesen eseménytelenül telt el. A mise után siettem haza a családhoz és itthon elvoltunk mint a befőtt. Inkább csak pihengettünk és nem mentünk el semerre.
    Ma húzós napunk lesz melóban. Be kell fejeznünk a szegést és fel kell szórni a bádogot. Majd be kell építeni 3 tetőablakot és holnap cserepezünk. Ha szerencsénk van kedd estére kész is tudunk lenni és akkor talán már csak 1x kell jönni Pestre a másik építkezésre egy lapostetőt készíteni.
    Most kivételesen ma mennek a héten rehabra édesemék.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem ment hajnalban a PH! és nem tudtam lejegyezni azt a pár sort ami inkább csak magamnak a későbbiekben egy kis jegyzet hogy mit csináltam aznap. Hétfőn előkészültünk a tegnapi cserepezésnek. Ablakokat építettünk be, szegést fejeztünk be és bádogoztunk. Tegnap befejeztük teljesen a munkát cserepezéssel együtt. Nagyon hosszú és fárasztó nap volt. Este 8 előtt értem haza mert mindenképpen be akartuk fejezni a melót. Most totál hulla vagyok és egy hasonló hosszúságú napra számíthatunk mint a tegnapi, mert a másik pesti melóhelyen lévő lapos tetőt kell befejeznünk. Már le akarom tudni ezt a messze lévő munkákat mert a kukim kivan!
    Tegnap volt a hófordulónk szerelmemmel. Nyami! Nem is tudom hányadik volt. :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap őrült napunk volt. Természetesen nem tudtuk befejezni egy nap alatt azt a "kis" lapostetőt mert ez az idióta tervező horrorisztikus 16x40cm-es ragasztott tartókat írt ki rá amitől finoman szólva is beszaladt a kaki a naciba. 2db 6 méter hosszút fel kellett szenvedünk. Az egyiket hatan alig bírtuk felemelni a helyére. No comment... Közben beszart a telefonom is. Nem kár érte mert 1000ft volt pár évvel ezelőtt. Egy ősrégi Nokia volt a lelkem. Eljött az ideje egy új vásárlásának és beküldtem édesemet venni egy új Nokia3310-est. Ma már azzal fogok nyomulni. Semmi extra, tiszta fapad az egész mobil. Remélem a zuhanásokat jól fogja bírni.
    Ma befejezzük ezt a kis tetőt és húzunk is haza. A forróság teljesen lemeríti a szervezetemet ami kihat az alvásomra is. Újra nehezen alszok és korábban felébredek. Ma már hajnali 2 óta fent vagyok és vártam hogy végre negyed 4 legyen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elkészültünk Pesten és végre ma már nem kell oda menni! :C :DD Már csak a fele sincs még kifizetve és ki tudja mikor lesz belőle lóvé. :W Mától 3 nap pihi és családi semmittevés. Illetve mára autószerelést terveztem mert Masniban állandóan pirosba szalad a hőfok mérő ezért ki akarom szerelni a hűtőjét és kimosni vízkőoldóval. Lamellák közül is kikefélem a koszt hátha amiatt nem tudja leadni a hőt rendesen. :F
    Tegnap előtt megjöttek azok a Hilti 22V 5,2Ah aksik amiket frissen szereztem a gépeimhez. 3db volt 1 áráért. Elképesztő micsoda teljesítménybeli ugrás a leamortizált 3,3Ah aksik után. A nagy 450Nm-es csavarbehajtóval 100+ nagy csavar behajtása (8x160 és 8x200 vegyesen) egy töltésre az azért nyami teljesítmény. Még szerzek legalább kettőt ebből a fajtából. Most 8 akum van 3 gépre ami több mint elég. Venni akarok kézi körfűrészt és egy sima behajtót is ha már ennyi aksi összegyúlt.
    Itt elég viharra álló idő van. Lehet semmi nem lesz az autószerelésemből.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit fáj a hátam ami nem tudom mitől van. Tegnap egyetlen olyan dolgot csináltam ami említésre méltó mégpedig azt hogy kiszereltem és kimostam Masni hűtőjét. Nem volt vészes de azért akadt benne dzsuva. Igazából érthetetlen számomra hogy a ventilátor kapcsoló hőgombája miért a hűtőn van és miért nem a motoron. Amikor a piros elé ér a mutató akkor kapcsol be és kb. 1 perc hűtés után ki is kapcsol a légkavaró. Kb. 1-2 fok lehet a be-kikapcsolási érték. Lehet viszek ki egy érpárt egy kapcsolóval a végén amivel bentről is lehet kapcsolni a ventit ha melegnek érezzük a motort.
    Délután még egyet bicóztak a lányok és kicsit játszóztunk és jöttünk is haza. Ma takarítós napot terveztünk és semmi többet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jó kis vihar volt éjszaka nálunk. Most is villámlik és morog de eső szinte semmi nem esik.
    Tegnap megoldottam a műszerfalról kapcsolható hűtőventilátor indítást. Így ha édesem azt gondolja hogy magas a hőfok benyomja és kész. Nagyjából itt ki is merült a napi ténykedésem. Még annyit segítettem hogy elmosogattam.
    Ma reggel mise után kiugrok megszakérteni egy 2 állásos kocsibeállót amit a tulajdonos gyengének ítél meg. Utána hazafelé beugrok apámhoz és ha megjavul az idő ott bevárom szerelmeméket és közösen elmegyünk vásárolni az osünbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elment ez a vasárnap is. Reggel mise után kiszaladtam véleményezni egy kocsibeállót amit oda készítenek ahol a faházikót és a tetőtoldást készítettem. Ezt azért nem én csináltam mert már leelőlegezte egy asztalosnál de az én munkámat látva kétségei támadtak hogy az asztalos megfelelően készíti e el neki. Vannak gondok, nem kicsik hanem nagyok. Nem is értem az asztalosok miért érzik azt hogy értenek az ácsmunkához mikor teljesen más keresztmetszetű anyagokkal dolgoznak és azokat az erőhatásokat egyáltalán nem kell figyelembe venniük amiket nekünk a fejünkbe vertek. Itt simán szarufának pallót tettek amit mi semmilyen körülmény között nem tehetnénk meg mert gyenge. Sok sok hiba volt amit mind elmondtam és majd a tulaj eldönti mit fog tenni.
    Onnan elmentem apámhoz és ott találkoztunk édesemékkel . Kicsit beszélgettünk és mentünk vásárolni. Egész normálisan viselkedtek a lányok az ósünben. Ez nem azt jelenti hogy pár felesleges dolgot nem kellett pluszban venni amivel leszedáltuk Sárit, de megúsztuk a hisztit.
    Délután megnéztem a kaotikus futamot és szinte este is volt már.
    Ma reggel 7-re megyünk egy 600m2 gipszkartonozást megnézni. Szerintem onnan hazafelé bemegyünk kicsit a pavilont lambériázni hogy azzal is haladjunk mert lassan birtokba vennék a fogyatékkal élők.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugisan aludtam bár a meleg nagy volt a lakásban. Tegnap megnéztünk egy munkát reggel ami kb. 1 hónap múlva lesz aktuális. Utána hazafelé bementünk és lelambériáztuk nagy részét a pavilonnak amit készítünk. Nagyon úgy néz ki hogy most ott maradunk és befejezzük mindenestől készre ezt a munkát.
    Hamar hazaértem ezért tudtunk a gyerekekkel picit lent lenni bicózni. Ma sem tervezem hogy nagyon tovább maradnánk melózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugisan telnek a napjaim ahhoz képest hogy nem nagyon akarják kifizetni a pesti tető munkadíját. Telefont nem veszi fel és sms.-re nem reagál. Nem értem miért nem alakult ez úgy mint a boltban. A pénztárnál fizetni kell ha valamit el akarsz hozni. :F
    Tegnap beléceztük 3 oldalát a pavilonnak. Ma befejezzük a lécezést és a kiegészítőket is felütjük. Holnap cserepezünk. Ma sietek haza mert táltost ki kell pakolni és kitakarítani. Holnap megy műszakira a drágaságom. Remélem minden rendben lesz vele.
    Itthon csak a szokásos hisztik mennek a lányoktól. Szombattól Adri sem lesz 2 hétig és ezzel ki fogják idegelni teljesen szerelmemet.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák