- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Nem csak PC-hez való szünetmentesekről van szó, mert egy szinuszos UPS meghajt szinte bármit, viszont ha nem adsz elegendő információt arról, hogy mit szeretnél, akkor nem tudunk olyat ajánlani ami megfelelő lehet. Megsértődni teljesen felesleges: a kollégák nem gondolatolvasók, hogy kitalálják mit szeretnél.
Ha korrekt választ akarsz, akkor korrekt kérdést tegyél fel egyértelmű, pontos adatokkal!
Pl.: milyen tápfeszültség kell a röntgen egységnek és mekkora a csúcsáramfelvétele!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
mazyx
csendes tag
A röntgen berendezések nagyon sokfajták...
A röntgen berendezéseket nem szokták szünetmentessel meghajtani, csak a vezérlésüket, ami általában 1 v több PC.
2 fajta szokott lenni ami szóba jöhet, online tiszta szinuszos szünetmentes ill Line-interaktív (AVR-es) kvázi szinuszos.
A mobil röntgenek is min 4-5 kW-osak, a nem mobilak több 100kW-osak is lehetnek.
Egy ilyen berendezéshez való szünetmentes több százezer forint ill akár több millió forint is lehet....
Pontosítsd, hogy milyen teljesítményű eszköz kell, és akkor könyebben tudunk segíteni...Több ilyen rendszerrel foglalkoztam, ha gondolod dobj pü-t megpróbálok segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
NAS (fontos adatok tárolása) miatt túlfesz-es hosszabbítót terveztem venni.
Rendszergazdánk viszont meggyőzött arról, hogy nem sokkal drágább egy szünetmentes, és még további akkumulátor is van benne...Kérdezem tőletek, működhetne-e úgy egy NAS (és már akkor a modem, router is), hogy elé egy szünetmentest teszek?
Illetve mennyire pénzkidobás ez?Köszi válaszaitokat.
Üdv.
G -
brown26
tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni.
Szünetmentes tápot szeretnék vásárolni, de nem vágom, hogy mit nézzek, mi a fontos stb...
Egy 42" Led tv, 550w-os asztali pc, 22" led monitort és esetleg egy digi beltéri egységet szeretnék megóvni .
Megbízható márka, és típus érdekelne.
Előre is köszi a segítséget. -
szeksziboj
tag
Ha jól vettem ki az infókból akkor tehát egy 'mezei' passzív pfc-s táphoz bármelyik ups jó lehet? Tom', hogy nem táp topic , de ajánlanátok egy típust ami ilyen (kb 500w-os táp érdekelne)?. Úgy látszik túl jót vettem anno.
[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz szeksziboj #7958 üzenetére
2010 (kb) óta EU-ban nem forgalmazható passzív pfc-s táp. És továbbra sincs a legtöbb tápnak gondja a kvázi-színusszal rövid távon.
Ja igen, most nézem, hogy a régi GPS-ed van. Ha maradnál Chieftecnél, akkor CTG450, de pl egy Corsair VS350 is elég,vagy FSP Hexa 400.
brown26: ha tényleg 550W-ot fogyaszt a géped és nem csak a táp matricáján van ez a felirat, akkor legalább 1200VA-s szünetmentesre van szükséged.[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
"2010 (kb) óta EU-ban nem forgalmazható passzív pfc-s táp."
Ennek ellenére még forgalmazzák. Legalábbis idehaza biztosan... Hab a tortán, hogy a PFC nélkülieket is. Viszont az új PPFC-s és PFC nélküli tápok kb. 90%-a hitvány minőségű.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
tornas
őstag
FSP EP450/650/850 UPS-ek részletes specifikációs adatlapja kapcsolási rajzokkal.
FSP EP1000/1500/2000 UPS-ek részletes specifikációs adatlapja kapcsolási rajzokkal.
-
biacsia
tag
Üdv!
Van egy Centralion Blazer 800VA -es szünetmentesem.
Általában bekapcsolva van hagyva, közel egész nap megy.
2013.03. körül vettem.
Tegnap meg ma az adatlapomon lévő konfiggal böngészés közben áramszünet alkalmával azonnal lekapcsolt. Ma kb 5 sec készenléti idővel, még észbe sem kaptam...
Ezt követően a túlterhelést jelző folyamatos sípolással várt.
Kikapcsolás, bekapcsolás ezt megoldotta.
A kérdésem az, hogy mit jelent ez ? Mert nem tudom hova tenni, hogy böngészéssel túlterhelem?!?!
Esetleg van olyan aki hasonló cipőben járt?[ Szerkesztve ]
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
erhas01
tag
Sziasztok!
EATON Protection Station 800 néztem ki, (cserélhető akkumulátoros, kis fogyasztású ).Tervezett konfiguráció:
Amd AM1 5350 ( 25-30W ) 1SSD, max. 2-3 HDD.
Egyszerre általában 1HDD és 1SSD működne.
Egyéb:
1 modem, 1 router, 1 3,5" dokkoló, 1 lcd monitor 17" ( tervezve dell 23-27" körül ).
Hagyományos elosztó, hosszabbító csatlakozó kimenetet szeretnék , lan védelem kellene.
Jelenleg rendszeresen, átlagosan heti legalább 1 órás áramszünet van.
Többször villog a lámpa, vezetékek újak a szobában, a 20 KVoltos kábellel küzd a szolgáltató. Elmegy, visszajön a áram.Jó e, kell e ekkora?
Amennyiben, ha mégis kellene nekem a HTPC kívül más is, akkor lenne egy 2 lemezes Nas is mellérakva, mennyiben változik így az áthidalási idő?
Köszönettel: erhas01 -
szeksziboj
tag
A CTG450-re aktív pfc-t írnak neten, a Corsair VS350 csak 350w-os, nekem 500-as kéne mint írtam, (bár ennek az 500 w-os verziójára is aktív pfc-t írnak), ja igen az FSP Hexa 400 is aktív... itt valami nem stimmt, mivel elég lenne valami olcsóbb szünetmentes is majd a leendő táphoz
Amúgy, apropó, tápok... milyen táp, a jó táp: ami aktív pfc-s vagy ami nem? Illetve mi a baj a passzívval, ez valami beteg dolog volt amit kitiltottak?
Vagy egyáltalán jó táp lehet az ami a sima, nem színuszos szünetmenteseknek is megfelel?
Persze nem a Vargáné és bűntársa szériákra gondolok, hanem csak úgy a mezei darabokra? -
erhas01
tag
Köszi!
Nekem az FSP E850 is megfelel....Nézelődtem,olvastam,kiegészítettem:... igen,nem...
A fogyasztásnak még utána számolok, talán kisebb teljesítmény is elég.
Az IEC csatlakozó lehet, ha kapok dugót helyben, át tudom szerelni az elosztóm végét.
Az UPS -en Kommunikációs port is legyen - ASROCK AM1H-ITX - , állítsa le a gépet.
Az USB-s kábelen keresztül működik? Windows, Linux.
Áramszünet jelzése, éjszaka néma legyen. -
Cobra.
őstag
válasz szeksziboj #7968 üzenetére
Akkor írd le milyen géped lesz, mert a mostani tápod max 300W-ot tud 12V-on, ami kevesebb, mint a VS350 teljesítménye. Ma már nem lehet kapni olyan (nem full noname) szünetmenteset és tápegységet, amik nem férnek meg egymással. PFC lényegét hagy ne írjam le, keress rá, biztos találsz érthető leírást.
erhas01 FSP Nanon kívül mindegyiken van szerintem kommunikációs port. Szoftver Linux alá már kérdésesebb, de szerintem az FSP-nek van olyan verziója (APC-nek biztos). Áramszünet jelzés típusfüggő, van amin ki lehet kapcsolni, van ahol csak a csipogó kikötése segít. EP-n azt hiszem nem lehet szoftveresen kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
ttamashu
aktív tag
Sziasztok!
Az aláírásomban is látható géphez keresek szünetmentest.
-A cél a maximális védelem.
-Az áthidalási idő igazából mellékes, (kényelmesen el lehessen menteni mindent és kikapcsolni.) Tehát max. 5 perc.
-Ami előny lenne, ha RJ45 átvezetés is lenne rajta nehogy onnan kapja az áldást.
-Távfelügyelet és egyéb management funkciók nem szükségesek.Bónusz kérdés:
Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy nekem line interaktiv elég, vagy online kellene?
Mekkora a különbség védettség szempontjából (események hány százaléka az amit az online kivéd, de a line interaktív nem?)Tea az élet!
-
tornas
őstag
válasz szeksziboj #7973 üzenetére
"Ennek ellentmond, hogy a belinkelt aktív pfc-s tápok elvileg nem férnek meg egy nem tiszta színuszos, ergó olcsóbb szünetmentes mellett"
Ez ma már nem igaz. A mostanában forgalmazott PC tápok (APFC, PPFC No-PFC) legtöbbjét gond nélkül lehet használni kvázi-szinuszos és valódi szinuszos UPS-ekkel is. Persze néhány kivétel akadhat...
-
lalakov
senior tag
FSP FP800-on két normál konnektor kimenet van. Lehetséges az, hogy egyikre rádugom a gépet, a másikra egy hosszabbítót, amibe a monitort és a modemet dugom?
-
vezse
tag
Sziasztok!
Szünetmentes tápegységet szeretnék venni, ehhez lenne szükségem segítségre. Ritkán van hosszabb áramkimaradás, viszont a rövidebb az egyre több.
Egy 6-os túlfesz. védett hosszabbítóba az alábbiak vannak bedugva: A gépem: CoolerMaster Silent Pro Gold 600W, ASUS M5A99X-EVO,AMD Phenom II X4 955BE,SapphireHD6870,CorsairDDR3 1600 4GBkit, Kingston 120GB SSD, van egy 500GB és egy 2TB-os HDD(és még legalább egy 2TB-os lesz még hamarosan) a házban 4db 12cm-es ventilátor van, meg egy optikai meghajtó.
Monitor: Dell u2311h(nem LED-es), Hangfal:Genius SP-HF1250B, egy asztali lámpa (11W-os energiatakarékos izzóval), illetve egy modem és egy router van még.
Elég lenne-e kb.5 perc áthidalási időnek(annyit kellene bírnia, hogy biztonságosan le tudjam állítani) egy FSP EP850-es UPS? De jöhet más ajánlat is.
A válaszaitokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz szeksziboj #7984 üzenetére
Amihez nem értesz, abba légy szíves ne szólj bele, ok?
-
törölt tag
Sziasztok!
Megnyekkent 2 év után az Eaton nv800-asom akksit lehet ebben cserélni házilag is, vagy szerviz?
véletlen kinyomtam a székkel a főkapcsolót, és akkor ért a meglepetés, hogy a gép is kikapcsolt. Restart után nyomtam egy self-testet a winpowerben, és akkor is levágta[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz #89874944 #7988 üzenetére
Nézd meg milyen csavar van a házon, ha sima csillag, akkor egyszerű, ha tüskés, akkor venned kell hozzá olyan végűt. Ha lejött a burkolat, akkor utána csak a 2 akkusarut kell lehúzni és kint is az akku.
Kb bárhol kapsz akkut, ahol árulnak zseléset (akku szaküzlet, biztonságtechnika, vagy valami webshop). Nagyon gagyit ne vegyél, de egy Yuasa se éri meg, annyival többet nem bír, mint amivel drágább. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Az adatlapomon lévő konfighoz egy ilyen szünetmentes megfelelne?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
szeksziboj
tag
Izé...én csak kérdeztem, nincs saját álláspontom, hisz te mindent jobban tudsz, ugyanakkor itt ellentétes véleményeket hallottam amit egyelőre nem tudok hova tenni
Ugyanakkor beleszólni csak két másik illető párbeszédébe lehet, amibe nem emléxem, hogy sikerült-e
Vagy neked van egy csomó elsózni való szünetmentesed amit bármi áron csak vigyenek, ha jó, hanem... mert akkor értem a motivációt...
[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz LógaGéza #7994 üzenetére
Bőven elég, egy 800VA-s is elég lenne, illetve egy jobb 600-as is, ha nem tuningolsz és nem fogyaszt sokat a monitorod.
szeksziboj. Ha figyelmesen olvasnál, akkor láttad volna, hogy az elmúlt 3 évben kb minden oldalon előjön ez a baromság, hogy az aktív pfc összeakad a kvázi-színusz jelet kiadó szünetmentesekkel. És minden alkalommal leírjuk (nem csak én, hanem olyan is, aki nálam sokkal jobban ismeri a tápok működését, mert ez a szakmája), hogy 7-8 évvel ezelőtt valóban volt 1 pfc áramkör, ami biztosan nem bírta a kvázi-színuszt, de a jelenleg kapható tápok egyikének sincs ilyen problémája. Jelenleg annyi fordulhat elő, hogy jobban leterheli akkus üzemmódban a szünetmentest a táp, mint ami várható volna a gép fogyasztásából, ezért az hamarabb lemerül, vagy ha nagyon ki van centizve a teljesítmény, akkor bekapcsol a szünetmentes túlterhelés védelme.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Köszönöm!
Ezt az aktív/passzív PFC-s dologtól mennyire kell félni? Értem én ehhez a UPS-hez valahol olvastam, hogy jobban szereti a passzív PFC-s tápokat, az enyém meg aktív.
Egyáltalán mi baj lehet ebből?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mutyi
senior tag
Egy kis céghez kellene szünetmentes táp,a sok vihar miatt, hogy ne szálljon el az adat.
Szóval APC BX500CI 500VA néztem ki,mert korrekt árban van.
A kérdésem az lenne,hogy ahol pl. két gép van egymáshoz közel,ott 1-1 ilyen UPS-el oldanátok meg vagy inkább érdemes pl. egy 800VA-at venni? -
bladegery
senior tag
Udv!
Egy atlagos alap gamer gepet, egy kis gyengusz dlink nast meg egy telekomos routert szeretnek megvedeni a par masodperces es a pislakolos aramkimaradasoktol. Nyilvan jobb lenne ha par percet is birna, de ez nem tudom mennyiben befolyasolja az arat.
Mit tudtok nekem ajanlani? Elsosorban hasznaltban gondolkodom.
Kosz.gergely-szabo.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest