Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • belinho

    senior tag

    Üdv!
    Köszönöm a kimerítő választ! :R
    A 2. és 3.verzió az kiesett egyből, egy kis 50m2-es társasházi lakásról van szó, szóval nem is tudnám hova tenni, meg nem is szünetmentesíteni szeretnék, hanem ezeket a mikroáramszüneteket kivédeni. Sajnos a 2 panelcsere 120ezrembe fájt, mire rájöttünk, hogy ezek az ingadozások nyírták ki+ rátett a magas bejövő feszültség.
    A kazánra kötött UPS naplójából kiderült, hogy ezek szerinte nem is áramszünetek, hanem az AVR avatkozik be valószínűleg, nem megy el az áram, csak ingadozik. Azt írja esemény történt, de nem volt áramszünet.
    Az első panelcsere után mindenhova lett véve túlfeszültség védett elosztó, szóval az jelenleg is rendelkezésre áll. Viszont a kazán elektronikája annyira érzékeny, hogy azon ez sem segített, mert azt az ingadozás ölte meg, ekkor lett véve a szünetmentes, azóta kutya baja.
    A többi eszköznek nem lett baja egyelőre, szóval ezt nem tudom, hogy elég ez így, vagy vegyek 2 szünetmentest.
    Feleslegesen nem verném +költségbe magam, mert akkor minimum 2 kellene, az is valami jobbik fajtából+ bele az akksikat 3évente cserélgetni. Költséghatékonyság miatt lett véve az elosztó is, ami véd a túlfesz ellen, de nincs benne AVR.
    Neten olvastam hogy amiben kapcsoló üzemű táp van, annak nem árt ez a ki-be kapcsolás, de nem tudom az eszközeimben mi van. Arra sem akarok hazamenni, hogy a LED tv-ben kiment egy sor, mert akkor valakit biztos +baszok az EON-nál.
    Lehet egy kicsit én lihegem túl, anno szülőknél vígan néztük a TV-t viharban is, nem lett baja semminek sem, máshol még egy elosztóra is sajnálják a pénzt, és nem is megy tönkre semmi.

Új hozzászólás Aktív témák