Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Cs1csó #11153 üzenetére

    Én a magam részéről nem tartom szerencsésnek bárkit is gondolkodás nélkül rábeszélni az olcsóbb termékekre, mondván, hogy "nyilván tudják, mit kínálnak a UPS és a PSU gyártók". Én ennél sokkal szkeptikusabb vagyok és igenis élek a gyanúperrel, hogy a gyártók rohadtul nem foglalkoznak egymás termékeivel, főleg nem az egymással való kompatibilitással, hanem kőkemény piac gazdaságot folytatnak.

    A Te eseted kimondottan szerencsésnek mondható, ugyanis elég komoly együttállásnak kell teljesülnie ahhoz, hogy egy ilyen párosítással minden klappoljon, hiszen aktív és passzív teljesítmény tényező javításból is többféle létezik, ahogy a belépő UPS-ek szimulált szinusz hullámalakja is lehet eltérő.

    A Cyber Power készített egy egyszerű YouTube videót, amiben elmagyarázzák az egyik lehetséges okát annak, miért nem működik együtt az aktív PFC-s PSU szimulált szinuszos tápellátásról. Itt pedig egy élménybeszámoló arról, mit tapasztalt egy felhasználó egy hasonló esetben: újraindulást és/vagy be nem indulást.

    De ahogy Te is mondod, én sem győzöm ismételni magam: akármilyen (pozitív vagy negatív) tapasztalata van valakinek aktív PFC-s táp és szimulált szinuszos UPS párosításával, az ossza meg a topic-kal, mert csak így leszünk okosabbak. Addig csak találgathatunk.

    Amit biztosan tudok, az az, hogy a HP Proliant Microserver N36L gépem 620827-001 típusjelű PSU-ja (fogalmam sincs, hogy aktív vagy passzív PFC-s), működik a ~13 eFt-os FSP Nano 600-ról.

    (#11154) settenkex
    (#11156) draco31
    Ahogy fent írtam, újraindulás, be nem indulás, rosszabb esetben elfüstölés... nem lehet tudni előre.

Új hozzászólás Aktív témák