- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz tobias40 #3100 üzenetére
Felteszed a csomagkezelőből a médiaszervert, majd a popin belső hálón keresel, ott meglesz a sima workgroup csoport, (azon belül nekem pl mindent lát) ha megvan a nas, belépsz a normál user/pass-szal, és ennyi. Igaz, popim nincs, de eddig minden médialejátszóval ment elsőre, nem hinném hogy ezzel ne menne.
Nem osztottam meg a filmes mappát, nem csináltam külön acc-ot a médalejátszásra, semmi trükk, csak megy.
Másoknak így sikerült:
0) rename my entire network to WORKGROUP
1) do a factory reset (or remove all prior made settings on the A-300) - if you know what you're doing this step is probably not necessary
2) I made a user account called A300 on my Synology NAS (as per chris57 description above)
3) enabled guest account on my Synology NAS (which I disabled a long time ago) and give read privileges to those folders that contain media -> VERY IMPORTANT. Without this step the whole thing doesn't work - I know because I skipped this step in a previous try...
4) browse network with A-300 (which now works, because previously browsing the network without open guest account did not work at all) and press the yellow button to create a share when you're in the desired folder
4) while creating the share, use the new A300 Synology account including the password. Make sure you're creating a Samba share. NFS or NFS TCP did not work for me (and other users).
5) go back to home screen and to network and then go into the just created share
6) press the left button to go into the menu on the left and then press the J button to create a NMJ jukebox.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tobias40
veterán
Üdv!
sima workgroup csoport megvan de ha rámegyek a NAS-ra akkor kiírja hogy nem talál média fájlokat ,lépjek vissza!
Nem kér se un,se pw-t!(de ez ugye nem nfs protokoll,a popihoz pedig azt ajánlották főleg magas bitrátás filmek lejátszásánál..)
A második megoldást nem nagyon értem de majd megpróbálom lefordítattni!Köszi a helpet!
-
-
Tido
aktív tag
Helló!
2 kérdés:
1. A 4.3 óta nem nagyon veszem észre, hogy hibernálná magát a kicsike, pedig elviekben nincs olyan processe ami nem engedné, nem fut torrent, stb. Másnál is ez van? vagy megint csinálnak kép szkennelést, hogy feljavítsák a miniatűröket? emlékeim szerint vmikor volt ilyenről szó
2. Ha NFS-t bekapcsolom, az hagyja hibernálni a rendszert? Bocs ha láma kérdés, de eddigi lejátszóim csak a Sambát engedték, mostani az első ami támogatja az NFSt is, és több helyen azt hallom, hogy az jobb.Köszi a válaszokat előre is
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Patice
Topikgazda
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Több kérdésem is lenne, mert már kb a hajamat tépem
Van egy DS213j-m benne egy 2TB méretű HDD. 1 partició. Semmilyen kiegészítő programot nem raktam még fel csak a Download Stationt-t és a Media Server-t.
1: Van itthon 2db Series 7-es Samsung okos TV. Ezeken szeretném megnézni a Filmjeinket. Hiába rakom fel a Media Server progit, adom meg neki hogy a filmek a Homedata/Filmek mappában van, csak indexel csak indexel de nem látok a tv-n a listában az égadta világon semmit. Meddig tart ez az indexelés?????
2: Ha végre valahára végez ezzel az átkozott indexeléssel, és működik majd végre a dolog, akkor ha a jövőben beteszek még 3 másik filmet a mappába akkor az egészet kezdi előröl indexelni??? Várhatok megint X órát???
3: Szeretném a telefonomról is nézni a filmeket, akár távolról is. Ezt miként tudom beállítani??? Iphone 5.
4: Ugyan így szeretném a fotókat és a zenéket is lejátszani. Telefon + TV + távolról elérni!!!
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
tobias40
veterán
Nekem eddig mindenféle indexelés nélkül ment az nfs-en a média lejátszás a popival a nas-ról!
Az indexelésen kívül minden úgy van beállítva mint neked!Muszáj megcsinálni az indexelést minden könyvtárba?
Sokat törlök a torrentek közül miután megnéztük,törlés után mindíg újra kellene indexeltetnem?Hozzáteszem még egyszer hogy az új DSM felrakása előtt minden múködött flottul.
Náled nfs protokollon nem is megy a média lejátszás?Ráadásul én hoztam létre könyvtárakat tetszés szerint és azokból szeretném lejátszani a filmeket,zenéket,képeket stb..
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Alapvetően az indexelés azért kell, hogy a DLNA képes cuccok lássák a standard 3 mappa (music, video, photo) tartalmát.
Másod sorban azért kell, hogy a saját video (Video Station), audio (Audio Station) és kép (Photo Station) fájljainkat a NAS gyári SW-ei tudják kezelni, lássák azok tartalmát.
Ezért kell a NAS kezelő felületén "megmondani" a NAS-nak, hogy adott mappában milyen állományok találhatóak.
Ezért lehet megadni más megosztásokat is médiát tartalmazó mappának. (Azért írtam megosztásokat, mert a NAS elsődleges mappái inkább megosztások, kötetek, mint mappák.)
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz tobias40 #3109 üzenetére
NFS megosztáshoz nem kell az indexelés. Annak mennie kell az indexelés nélkül is.
(Popinak csináltál felhasználó nevet a NAS-on?)
Igen, a torrentezős könyvtáron újra kellene minden, előző indexelés óta eltelt változás miatt indexeltetni az állományokat.
Ha a video mappába rakod a filmeket, akkor sem látja a popi?
Popi-n milyen címet adtál meg NFS-nél?
-
Patice
Topikgazda
1. Az indexelés eltarthat elég sokáig is (1-2 nap), attól függően, hogy hány mappát adtál meg az indexelésnél és azokban hány fájl van. Szerintem várd ki a végét. Türelem!
2. Ha beleteszel 3 új filmet, akkor igen, újra kell indexeltetni, de már nem fog olyan sokáig tartani. (Fentebb írtam, hogy erre csak a DLNA miatt van szükség esetedben.)
3. Távoli elérés --> DynDNS-t beállítani, routerben megfelelő portokat forwardolni. iPhone-ra DS File alkalmazást felrakod + megfelelő videólejátszó programot. NAS-ban engedélyezed a fájlok transzkódolását mobil eszközökre. (Ilyenkor a NAS élőben átkódolja és küldi a telefonra a tartalmat.)
4. iPhonra --> DS Photo és DS Audio alkalmazásokat felrakod. TV-n csak DLNA-val éred amjd el ezeket. Innentől kezdve a TV beépített képnézegető és zenelejátszó szoftvere adja majd a tartalmat a képernyőre/hangszórókra. (A távoli elérést fentebb írtam --> DynDNS.)
Részletesebb leírásokat találsz majd már itt a fórumon, vagy rákeresel a DSM felületén a help-ben. Vagy végső megoldásként megkérdezed itt. (Ne ezzel kezdd! Ismerd meg a NAS-odat magad! Én is "szenvedtem" ezzel úgy 2 hétig, aztán kezdtem egyre jobban megérteni a működését. Most már tök kényelmes.)
-
Tido
aktív tag
És milyen merevlemezt használsz és mióta? Nem félsz attól hogy idő előtt tönkremennek? Én csak a leírásukban említett hosszabb lemezélettartam miatt alkalmazom.. Igaz gépeimben eddig még sohasem ment tönkre a lemez, de NASom sem volt még ezelőtt
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Rick4
félisten
válasz tobias40 #3109 üzenetére
Én nem tudom, szimplán csak annyit írtam elsőre is, hogy köze lehet. Ezen kívül nálam más nincs, legalábbis érdemi összefüggésben nincs, és simán megy akár egy újonnan bekapcsolt készülékről is. Nem lehet, hogy valami a lejátszódon van tiltva??
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Patice
Topikgazda
WD RED-eket.
Tavaly November elején vettem egy DS213-ast + 2X2 TB WD Red vinyóval.
Most szűkös lett a tárhely, ezért cseréltem már az egyik vinyót egy 3 TB-osra. Ha hó végén marad annyi lé, akkor jön a második 3 TB-os is.
Eddig semmilyen problémám nem volt velük.
A kivett 2 TB-os Red most az asztali PC-mbe került be és ott használom.
Nem félek attól, hogy tönkremennek. Benne van persze a pakliban, ezért nem kizárólag a NAS-on tárolok mindent. A fontos adatok több példányban is megvannak + írogatom ki ezeket optikára is.
Más részt meg ott van a gari a HDD-kre. Az első két 2TB-os lemezt még 3 év garival vettem.
Aztán jött még egy 2 TB-os 5 év garival. Háttértár. Biztonsági mentés. Dokkolóval használom.
Aztán jött a 3 TB-os 5 év garival. Megy a NAS-ba. 24/7-re találták ki. Akkor hadd szóljon.[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
Egy gyors kérdés. Cloud-ot akarok beállítani. Ez egyik disk teljesen meg van osztva és ott szeretnék beállítani egy almappát, hogy ne keljen a windows részére egy új meghajtójelre csatlakoztatni. Ha jól értelmezem almappát nem lehet beállítani.
-
Patice
Topikgazda
Ha a Cloud Station-t (CS) akarod használni, akkor a 'home' vagy 'homes' megosztásban fogod a CS-höz használt felhasználónév alatti mappában találni a szinkronizált mappát.
Ez fix. Nem tudod változtatni.
Amikor a PC-det csatlakoztatod a CS-höz, akkor kell a felhasználónév + jelszó, majd EGY ADOTT MAPPA a PC-n, amit a CS figyelni fog.
Ami változik (átnevezés, törlés, szerkesztés, stb.) ebben a mappában, azt követi a NAS-on lévő mappa tartalma is.
-
Patice
Topikgazda
válasz tobias40 #3118 üzenetére
Hmm..
Dune-ben hálózati mappákat lehet felcsatolni NFS-sel, vagy Samba megosztással.
Meg kell adni neki NFS-nél a szerver IP címét. (Belső hálón adtam fix IP-t a lejátszónak)Ezen kívül még meg kell adni az elérési utat is, hogy, melyik megosztáson belül melyik mappát csatolja föl.
-
ricsik
őstag
Mobilon használnám, ha van egy progi bedobom PC-n a NAS mappájába, ami a PC-n van bemeppelve és már a mobilon látom is, nem kell csatlakozni USB-vel. Csak az a furcsa, hogy evvel a megoldással kell egy új meppelés az eddigiek mellé, ezt akartam volna elkerülni úgy hogy CS-el megdaok egy almappát a már megosztott mappában. De ha nem, hát nem.
Nem csak home/homes mappa lehet, hanem akármi, csak almappa nem, ezek szerint.
Tudom kicsit egyszerűbb lenne PC-re egy DB kliens és kész...
Amúgy a Quick connect erre a célre jó megoldás, biztonságos? Bár lehet nem is megy ez másként.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
A 2 red pörög most a nasban, a samuhoz képest olyan a hangja, mintha a metallica koncert közben elment volna a hang
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tobias40
veterán
Ha a "video"mappába másolok állományt arra is azt írja hogy nem talál lejátszható állományt" !
-
Konflikt
addikt
szerencsere ez igy nem igaz
lehet tobb mappat is szinkronizaltatni a could station-nel, nem csak a home alattit. engedelyezni kell a couldstation->megosztas alatt, plusz mappakra pipa. illetve almappakra is lehet szurni (ezt a desktop kliens oldalon kell beallitani), a DSM4.3-mal jott could station deskop kliens frissitese utan.@(#3120) ricsik: megy quick connect-tel is, de nem feltetlenul szukseges, csak igy egyszerubb kliens oldalon a belepes. masik lehetoseg: a teljes url+a routeren megadott port, amit atdobsz a belso halozaton figyelo could station 6690-es portjara.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
HDD-kre visszaterve: nalam is red-ek zummognek, 4 db. eddig ok.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
tobias40
veterán
Most meg azt írja ki hogy nem találja a mesterböngészőjét(WORKGROUP)
Eddig ide betudtam lépni és mutatta hogy kik vannak csatlakozva a WORKGROUP-ba...Kész vagyok tejesen...
-
Criton
veterán
Download Station ugyan olyan bugos maradt sajnos
-
Tido
aktív tag
Nálam is Greenek pörögnek. RED lenne az ideális, de azt csak akkor fogok venni, amikor lecserélem egy 4 kezdődő és J-re végződő sorozattal és akkor kettő green mellé kettő red csak kitart SHR2-ben..
Nekem is van szülöknél biztonsági mentésem, de mivel ott csak 2 TB van, fennt meg 3, így szelektálni kell. Bár istenigazából csak az veszne el milyen filmjeim vannak.. Most komolyan nincs vmi olyan program ami csak a mappákról csinál egy listát, és mentést?UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Patice
Topikgazda
Green-ekkel sincs általában semmi gond NAS-ban, csak valamivel hangosabbak + a fejparkolást meg kell oldani használatbavétel előtt és kész.
A fontos adataim között nincsenek filmek, max. családi videók, filmeket azért le lehet tölteni újból, ha elvesznének. Azért nem nagy kár.
Ha olyan programra gondolsz, ami csak azt tárolja le, hogy adott vinyón, könyvtárban mi van és nem magát a filet, akkor arra a Where Is It? nevű progit tudom ajánlani.
-
őstag
-
XuChi
addikt
Nos megoldódott a legtöbb gondom. Megoldottam, de akad egy utolsó dolog amit nem tudtam megoldani.
Szeretném távról is elérni a ds, music station, photo station stb stb dolgokat, meg szeretném távról is vezérelni a nas-t.
Meg is találtam az opciót ahol be kellene konfigolni a routert, itt elkezdi tesztelni a routert. Meg is találja hogy asus rt-n66u ki is irja milyen fw van rajta, de elbukik a port továbbítási tesztnél. Azt mondja álítsam be kézzel a routerrmet hogy engedje a portokat.
Na ezt hol és mit kellene állítanom az asus-ban??
-
Patice
Topikgazda
Lépj be helyi hálón az Asus kezelő felületére és a "forwarding" vagy "port forwarding" menüpontot keresd.
A portokat a NAS IP címére irányítsd (remélem a NAS-nak adtál FIX IP-t a belső hálón!)
Valószínűleg az a gond, hogy a NAS kezelőfelületén (DSM) nem tudod konfigurálni a routeredet, mert nem az a FW van már a routeren, amivel a NAS tudná kezelni.
-
ricsik
őstag
Mióta megjelent a progi használom, nagyon jó tényleg. Már csak egy movie/music scraper kéne bele, hogy egy klikkentés után ne csak a mappákat és fájlokat lásd, hanem úgy, ahogy egy movie wallon pl.
Más: átállítottam mindent https-re, de lejárt / nem hiteles a tanúsítvány, így a böngésző mindig figyelmeztet. Erre van valami gyógyszer?
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Tudom itt a tobbseg Transmissiont hasznal, de aki megis DS-t az tapasztalta, h a frissites ota a feltoltes v.mi oknal fogva lenyegesen lassabb?
Esetleg van ra megoldas?
-
tobias40
veterán
Csináltam egy gyári visszaállítást a popin,és utána vissza raktam a régi beállításaimat,fix ip-t stb..
Nah,addig eljutottam hogy samba-n betudok lépni a nas-ra,de csak a megadott könyvtárba!
Azt hogyan tudom elérni hogy lássam az össze könyvtárat a NAS-on,de ne kelljen minden egye könyvtárat kézzel felcsatolnom a popiban??NFS-en továbbra sem megy a belépés,az nfs servereknél meg sem jelenik a NAS ip címe!
Erre vki tudna egy megoldást?
Kézzel is hiába írom be a NAS ip-jét vagy nevét,akkor sem enged be![ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Akkor nem ertem mitol van az, h a frissites elott siman ment 3-4 olykod 5MB/s-as a feltoltes a frissites ota pedig max 1MB... semmi nem valtozott csak a frissites jott.
Meg egy kerdes hamar DS: a BT protokol titkositasnal mi az ajanlott beallitas? Keresgeltem itt a forumon es elegge eltero velemenyek vanna... Tilt, mindig esetleg automatikus?
-
TorPe
tag
válasz tobias40 #3140 üzenetére
Az NFS beállításához ennyi kell, hogy a popi lássa:
Vezérlőpult -> win/mac/nfs -> NFS szolgáltatás fül és ott NFS engedélyezése
Vezérlőpult -> megosztott mappa -> szükséges mappa kiválasztása és jogosultságok -> NFS jogosultságok -> létrehozás. Itt meg kell adnod a popi IP-címét.
Ezután a popiban hozzáadhatod a mappáidat, amit jelszó nélkül már látnod is kell.
Én ennyit csináltam mindössze, remélem neked is jó lesz. -
tobias40
veterán
És minden mappát külön kell becsatolni a popiban?
Mielőtt a frissítést felraktam nekem úgy működött hogy a popiból simán tudtam elérni a NAS gyökér könyvtárát és onnan bármelyik dir-be betudtam lépni,még az usb-s meghajtómara is!És a popiban az nfs protollt kell választani vagy az nfs tcp-t?
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz tobias40 #3144 üzenetére
DS 4.3 után ez volt nekem is..
na most én rá jöttem (vagy is segítettek a popi fórumban) hogy lehet vissza rakni az nfs megosztást ill. kicsit pontosítva nekem a komplett video könyvtár van felvéve és nem külön külön..!na most a megoldás kulcsa hogy működjön...létre kell hoznod a megosztás hozzá adásnál az egészet újból..
kiválasztod a samba helyet az nfs-t..be írod a nas ip címét..az elérési úthoz a teljes elérési út kell na most így fejből ha jól tudom volume1/video lesz..(mivel dolgozom nem tudom megnézni..)névnek meg az adod hogy video.. na most az nfs megosztáshoz nem kell felh. név és jelszó sem..! ha kész mented..
Ezután a megosztás böngészésébe megtalálod a video könyvtárat..és ott lesz..![ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz tobias40 #3147 üzenetére
Van itt 1 cimborám..neki írtam privátban hogy ha most otthon volnánk akkor kifényképezném..úgy látható lenne..
na most nekem megjelenik a hálózati böngészőbe a video nfs mivel ezt a nevet adtam meg.. azért fontos az elérés a volume dolog..na most nekem a video könyvtárban van még legalább 6 könyvtár és én azokat mindent látom..de nfs megosztást csak a filmekre használom..de pl. a music már samba megosztással csináltam..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz tobias40 #3149 üzenetére
persze nekem is... és értem is hogy mire gondolsz...te látni akarsz mindent..
a megoldás kulcsa a volume1/ amit utána kell írni (így akkor látni lehet mindent) (mivel most a video van írva értelemszerűen csak azt látja..)na most ezt kell valahonnan kideríteni..és legközelebb szerdán leszek..ha addig nem lesz meg akkor kibogarászom neked...![ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest