- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz patex1983 #1755 üzenetére
Nem hinném. Megnyomom a távirányítón a felfele gombot, és lefele vált csatornát. pl az 5-ösön vagyok, fel nyilat megnyomom, és a 4-esre lép, nem a 6-osra. Fire stick 4k max az eszköz különben. A képernyő meg nem fekete, hanem sötétített, csatorna váltás után 2-3 másodpercig amíg el nem tűnik a ui.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
devast
addikt
válasz 4Grider #1757 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, de ez így akkor sem feltétlen jó, ill jó lenne egy olyan opció amivel magát a listát az ui-ba lehetne megfordítani: tehát ne fentről lefele növekedjen hanem lentről felfele. Én fizikai távot használok fizikai fel és le gombbal. Remélem nem kell részletezni, hogy ez miért probléma.
-
devast
addikt
válasz 4Grider #1759 üzenetére
Az a problémám, hogy ha erre le akarom cserélni a tv-t a családban, akkor ezt "el kell adnom" nekik, hogy legalább annyira jó és kényelmes használni, mint a telekomos iptv-t. Nem létszükséglet az a pár ezer ft amit ezzel spórolni tudnék. Viszont úgy nem fogom tudni eladni, hogy érezhetően gyengébb a felhasználói élmény ilyen gomb megfordítás, meg hasonló apróságok miatt amit írtam. Nem ér nekem annyit, hogy folyamatosan azt hallgassam, miért is kellett a régi jól működőt lecserélni. Szerencsére tv2 csoportos dolgokat nem nézünk, így az a probléma engem spec nem érint, de nyilván van aki azt szereti nézni, és neki probléma.
-
urgoz
aktív tag
válasz 4Grider #1757 üzenetére
Ez megszokás kérdése...
Viszont tény, hogy devastnak igaza van, a legtöbb tévén és set top boxon az általa említett módon működik, és aki ezen nőtt fel, annak rohadt idegesítő, hogy ez meg fordítva...
Baromi egyszerű lenne megoldani, csak a beállításokba kéne egy olyan opció, hogy teljes képernyős nézetben (tehát ahol nem egy képernyőn megjelenő listában lépkedünk) a hagyományos módon működjenek a gombok. Engem is az őrületbe kergetnek vele...[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz 4Grider #1761 üzenetére
Nem a sorrenddel van a baj. Jelenleg így néz ki a lista: [kép] Így nyilván teljesen értelmezhető, hogy az ui-ban lefele és felfele lépkedsz. Ezt kéne megfordítani, hogy alul legyen az 1, és a képernyő tetején lehessen feljebb menni. Nyilván, ez azzal is járna, hogy a legfelső menü sort alulra kellene rakni. A váltás utáni sötétről meg itt egy videó: [link] Nem tudom mennyire jön át, de amikor az ui a képernyőn van, a videóra rá van húzva egy szürke sötétítő filter.
szerk: a teljes képernyős nézetben fordított gomb is tökéletes lenne, mint urgoz említette.
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
Az elején engem is zavart, hogy fordítva van a csatornaváltás, mint a tv távirányítóján.
Majd 1 huszárvágással megoldottam. Megfordítottam a távirányítót mert úgy is érzékeli az Androidos box.
Azóta megszoktam normális helyzetben tartva a távirányítót, de néha azért sikerül nem arra elindulni a kapcsolgatásban amerre kéne.
Tény, 1 idősebb ember (én 45), nem biztos hogy akar ezzel foglalkozni, nekiállni megtanulni ennek a felületnek a kezelését stb. -
1stVikman
senior tag
Nyilván, amíg az UI nem tűnik el, sötétített lesz a háttérben a lejátszás. Ez így van pl. A Vodafone tv-nél is, azzal a különbséggel, hogy ott kb. az egész képernyőt elfogalja az UI, itt meg nem.
A fel-le nyomogatás meg szokás kérdése. Ha előszedem vissza nyíllal a csatorna listát, akkor felfelé megy ha a fel gombot nyomom és lefelé megy, ha a le gombot nyomom.
Ez így logikus, első használat alkalmával sem volt sem idegen, sem zavaró.
Persze lehet kötekedni, hogy de hát a csatorna számát kéne fel-le léptetni, de akkor meg az lenne a baj, hogy a lista nézetben menne fordítva.
Én mondjuk nem szoktam találomra egész képernyős módban csatornát váltani, hanem megnézem, hogy hol mi megy és odakapcsolok. -
devast
addikt
válasz 1stVikman #1767 üzenetére
Ez nem "nyilvánvaló", hanem a fejlesztő döntése. Bőven elég lenne az ui elemek mögött sötétíteni kicsit. Az, hogy a voda még gagyibb nem vigasztal engem. A csatornalista nézetben a kis videóra nem raknak sötét filtert, szóval meg tudnák csinálni, ha akarnák.
Én mondjuk nem szoktam találomra egész képernyős módban csatornát váltani, hanem megnézem, hogy hol mi megy és odakapcsolok.
Én sem, a népesség jelentős része viszont igen. Mivel normális műsorújság még nincs, ezért te is gyakorlatilag egyesével lépkedsz, hisz jelenleg nincs olyan nézet, ahol egyszerre több csatorna műsorát láthatnád egy képernyőn. -
Peter-000
újonc
Próbálok vissza emlékezni a játék konzolokon mióta van arra lehetőség kiválasztani, hogy melyik mozdulatra melyik gombot akarod használni. Szóval nagyon nem megoldhatatlan feladat es itt meg az események es a gombok száma is minimális. Engem meg mindig ezek a teljes képernyős reklámok visznek a sírba weben és a TV appban is.
-
1stVikman
senior tag
-
Peter-000
újonc
Ezekre a reklamokra gondolok weben es a TV app-ban is, hogy a banatba gondoljak el ogy majdnem minden nap amikor elinditom a TV appot egy ilyet az ember kepebe tolnak
Ami igazan bicska nyitogto az ez
Fizetos film ajanlasa es alapertelemezetten ki is van valasztva jo kov oldalon meg kell erositeni de, az ilyenek miatt nem tudom odarakni idos csaladtagnak napi hasznalatra -
Peter-000
újonc
Nekem is, es a hatterben fut a csatorna es hallom is de eloterbe berakja a reklamot (ezek regi kepek, most koltozok es TV mar dobozba, szoval nem tudok most ujat csinalni)
-
1stVikman
senior tag
válasz Peter-000 #1777 üzenetére
Nálam az első még soha nem jelent meg, másfél éve vagyok előfizető.
A második az ajánló, át lehet lépni. Oké, kényelmetlen ha az ember csak tvzni akarna, de ugye a szolgáltatás is tv+videótár egyben.
Mondjuk nálam magyarul van az app is.
Egyik egy Philips android tv, a másik egy androidos tv boxon fut.
Webes felületről nem tudok nyilatkozni, nem használom. -
Peter-000
újonc
Google TV es a rendes TV app ami folyamotosan frissul is. Ugyanaz a szitu a Chromecast with Google TV es a TCL Google TV-n is.
Nekem gyakran megjelenik. Az hogy felig angol az a ensaram mert csak a streamet iranyitom a vpn-be nem minden forgalmat a webes feulet meg nagyon akar nyelvet valasztani geo IP alapon megtudnam oldani de ez nekem nem akkora problema. A TV appban meg lehet nyelvet valasztani alapbol -
Találkoztatok olyannal, hogy a kép fekete, de a hang az megy? Minden csatornán.
PhilipsTV (nem android-os), de a sweet is elérhető az app áruházából.
macOS alatt minden rendben az nappal, van kép is hang is.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zelikocc
senior tag
Nekem android TV-n rendszeresen (minden egyed nap) előfordulnak olyan bugok hogy eltűnnek a előre és vissza tekerő gombok, illetve gyakori hiba az is hogy fekete képet ad és van hang, de olyan is van, hogy hang sincs.
Minden egyes nap azzal kell kezdeni hogy újra kell indítani az appot vagy az android tv eszközt.Apple TV-n viszont tökéletesen megy bármi ilyen hiba nélkül. Bekapcsolom és azonnal megy, a háttérből simán újra nyitja, sosem kell újraindítani vagy bezárni.
-
4Grider
nagyúr
-
-
urgoz
aktív tag
Új exkluzív csatornák: DaVinci Explore the World HD és Da Vinci: Operation Ouch HD
-
doc
nagyúr
Mik ezek az uj szamok a musor cime mellett? Evad/epizod?
Mert ha igen, akkor vegre egy pozitiv valtozas, grat(cserebe az AMC-n nincs EPG...)
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Bl.Gyo. #1797 üzenetére
A BBC-n soha nem sikerül eltalálni az EPG-t. Lesz vajon majd egy kész, befoltozott állapot és akkortól kérnek majd pénzt érte? A visszanézhetőség, azon belül is a gyorsítás lehetősége szuper: számos műsor válik nézhetővé ezzel a 2 opcióval (reklámok, didaktikusság&ismétlés, lassú tempó és hanghordozás)
-
urgoz
aktív tag
Telefonos appban mióta nincs 1080p?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Kingston A2000 1TB M.2 SSD / CSOMAGKÜLDÉS
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest