- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz bigmasterg #263454 üzenetére
"Számomra a logo nélküli Tisell felirat, nagyon a noname kínai stílust hozza. Rossz a számlapra nézni."
Ezt a hibát gyakran elkövetik olyan amatőr márkák is, mint a Citizen, a Seiko, a Cartier, a Patek, vagy éppen a távoli névrokon, a Tissot.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz bigmasterg #263454 üzenetére
Azért a legolcsóbb Steinhart is 50%-kal drágább az EU boltos Tisellnél, aminél hajszállal még olcsóbb, ha Koreából rendeljük.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
bigmasterg
addikt
válasz dzsi23 #263455 üzenetére
Jaja és pont olyan a csengésük, mint a Tisell-nek.
Na meg itt submariner másolatokról van szó. Egyedi design-ok esetén olyan felirattal lesz autentikus, ahogy amúgy is hasznája a márka.
De itt Rolex-et copyzzák, minden felirat ott van, mint az eredetin, csak a logo hiányzik.Persze ha valakinek így tetszik jobban, akkor hajrá. Minősége biztos okés ebben az árszegmensben.
szerk.:
#263456fagyalllo:
SW200-as Tisell 484 Euro.
Ugyanilyen szerkezettel a Steinhart sem drágább.
Na jó, a kerámiás 490.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz bigmasterg #263457 üzenetére
Én a 9000-es Miyotát az SW200 elé helyezem jóságban.
-
nagyúr
Ha nem tudok a közelgő órabörzén valami kellemeset venni akkor ez lesz a következő ( Jól néznek ki a csíkok a képen, de eddig nem voltak ott. )
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz bigmasterg #263457 üzenetére
Ja, csak erre a konkrét modellre értetted, hogy "a noname kínai stílust hozza" logó nélkül, akkor elnézést, én értettelek félre; azt hittem, az összes Tisellre gondoltál.
Amúgy nekem volt Tisell subom, nem hiányzott a logó, mert úgyis ott van az a szép nagy háromszög 12 óránál, ami miatt a Rolex subon már kicsit túlságosan is lecsúszik a Rolex felirat, emiatt talán aránytalanabb a számlapja, mint a Tisellé (bár tudom, hogy pokolra jutok ezért a kijelentésért ). -
5-ös kezelő
senior tag
válasz Ruszki #263451 üzenetére
Nekem volt, kellemes a Miyota. A zár nem volt az igazi a karkötőn. Vastag, nehéz mikroállítás. Bár azóta lehet, másfajta van rajta. Vintage Submersible az igazi.
Akit esetleg érdekel, az új PT5000 stabilan siet 2 mp-et 24 órás hordásban. Melóban 35 óra járástartalékot hozott, most nézem koronáról felhúzva.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
vinczetibor
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #263465 üzenetére
Nagy szerencséd van. Az enyém 12 mp-et késik.
Nekem 12 mechanikus órám van. Ebből 5db kínai 2xST1901, ST1903, ST1908, PT5000, 3db japán 2x6R35, F6922 és 4db svájci 3xSW200, L888 és mind sokkal pontatlanabb. -
ricsik
őstag
válasz vinczetibor #263466 üzenetére
Lássuk azt a dobozt, dobozokat
-
ricsik
őstag
válasz vinczetibor #263468 üzenetére
Köszi
-
fagyalllo
őstag
válasz roseben #263461 üzenetére
A 7750 automatikája is egy irányba húz, szintén hatékony, míg a 2824, és annak SW200 klónja híresen lusta, itt is többen panaszkodtak már, hogy kevésbé aktív napközbeni hordással képes megállni másnap reggelre.
A 9000-es Citizen szerkezet sokkal újabb, modernebb, vékonyabb (a La Joux-Perret G100 változatánál direkt növelni kellett a méreteit, hogy kompatibilis legyen az SW200-zal, így gyakolatilag a tok áttervezése nélkül át lehessen térni rá), nem hallottam még típushibáról, pontosabb, konzisztensebb járású a hasonló japánoknál, olcsóbb, nagyobb a járástartaléka (a G100 esetében jelentősen nagyobb), egyetlen "hátránya" a nem svájciság.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
kerekes.pter
csendes tag
Sziasztok
Van egy Zeppelin lz127 7086-1 típusú órám
hesalit kristály üveggel. Az lenne a kérdésem hogy lehet e polírozni illetve ha igen ez jó-e hozzá?
[link]
Válaszokat előre is köszönöm. -
baal-amiga
senior tag
válasz kerekes.pter #263471 üzenetére
Szerintem ez csak plexihez jó, mint a nevében is benne van. Polírozni lehet egyébként, én órásnál szoktam, nem házilag.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
@mriya@
őstag
válasz kerekes.pter #263471 üzenetére
Igen, jó hozzá.
A hesalite a plexi úrias neve.[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
vinczetibor
aktív tag
válasz baal-amiga #263472 üzenetére
Ugyan az mind a kettő csak a neve más, de már megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
válasz vinczetibor #263320 üzenetére
Megkaptam az oem Seiko fémszíjat és teljesen megváltoztatta a véleményemet az óráról. Az egyik legjobban hordható, legkényelmesebb órám lett.
-
freddirty
senior tag
válasz roseben #263461 üzenetére
Részemről bármikor inkább egy miyota 9000-es szerkezet, mint a seiko NH35. (vagy halkan jegyezném meg, nálam pariban van egy mezítlábas eta-val is)
2016-ban vettem Deep Blue Master Explorer III-at 9015-ös movementtel, azóta szervízeltettem is itthon. Gond nélkül szépen teszi a dolgát.
Ugyanez igaz ugyanúgy 2016-os Miyota 90s5 (no date) Tisell subra is. Hosszú távra vettem egy donornak szánt kínai cadisen 9015-ös szerkezetes órát 100 dollárért, ezzel biztos engem kiszolgál már minden 90xx szerkezetes órám. Órások szervizelik őket gond nélkül, csendesek, nem mászik el a pontosságuk.
A pontosság egyébként meg érdekes dolog, spec nekem a legjobb egy ST25-ös origi seagull szerkezetem ami hozza a napi cirka 0-1 sec eltérést. és nem romlott az évek során, most lett szervizelve 5 év után és még mindig pöpec, pedig van az órásdobozomban svájci, seiko, miyota, orosz meg kínai isfred
-
Bukk900
őstag
Egész jól néz ki ez a hibrid óra, nekem sajnos nagy lenne a 44mm.
[link] -
dzsi23
addikt
Algoflex reklám egy meglepő szereplővel: [video].
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz vinczetibor #263466 üzenetére
Azt olvastam, h a PT5000-ből is van hamis, v csak hanyagul összerakott. Escapement Time-ról viszont csak jót olvastam. Nem az olcsó kínai, de ezek szerint a minőség miatt.
Amúgy nem hantázok a pontosságról, nyilván nem tudja minden pozícióban. Ez a +2s a folyamatos hordás értéke. Talán lejjebb is tudom vinni, ha picit állítok az excenteren, de nem nyitom ki még. Te nem próbáltad meg pici csavarhúzóval sietés felé állítani? Ezeket könnyű beállítani, ha más baja nincs. Miyota 9s15 úgy volt pontos, h lerakáskor behozta a melóban összeszedett eltérést.
/Másik topikban linkeltem egy 38-as Hamiltonra emlékeztető VH31-es kvarcot, ha esetleg érdekel vkit ez a méret és stílus rajtam kívül./39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
vinczetibor
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #263484 üzenetére
Nem akarom megbontani a 300m vízállóságú órát. Annyira nem zavar a pontatlansága, de azért nem örülök neki.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Ha lünettának eltűnt az a jellegzetes kattogó hangja amikor tekerem és csak ilyen könnyedén csúszik csendben,akkor mi romlott el rajta? (Steinhart ocean 1) -
SeatZola
őstag
Srácok!
Egy körkérdés: csak én vagyok ilyen balfék, de nekem mindegyik órám, amit napi szinten hordok, tele van mikrokarcokkal. Mármint az acél tok és a csat is. Pedig irodában dolgozom, de mégis. Ennyire balszerencsés vagyok vagy ez azért normális? Pedig vigyázok is az óráimra….. Ha másnak is mikrokarcos akkor ti foglalkoztok vele? Políroztattok? Vagy hagyni kell a fenébe?
Zoli
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz rbalint88 #263489 üzenetére
Nem igazán,néha megszoktam mosni x havonta és ennyi
Az enyém nagyon akadt már amióta hozzám került,de mindig tekertem rajta 1-2 és jó lett.
És most hogy feszült tekertem rajta egyet, és tök puha lett az egész,nincs az a jellegzetes hangja,és mindkét irányba csavarhatóvá vált a lünetta. -
fagyalllo
őstag
válasz @mriya@ #263492 üzenetére
Én is erre gondolok, ha nem esett le a lünetta, akkor talán nem is tud kiakadni, mert nincs elég hely. A rugó egyik vége be van akasztva a tokba, a másik vége a lünetta belső ívén kialakított fűrészfogakkal adja a "recsegést" és biztosítja az egy irányba forgást.
-
zola96
senior tag
válasz SeatZola #263487 üzenetére
Az óra van értem és nem fordítva. Szinten irodai munka környezetben dolgozok, de ennek ellenére a csat, vagy tok is karcolódni képes. Ha ing alatt hordod, a kis, apró nem látható “homok” szemek ami a ruha szálaiba megtapad képes megkarcolni. Vagy a csat és szíj kéz alatti része az asztalon, gépelés közben gyűjti a karcokat.
+1 amit magamnak alakítottam ki: már nem veszek tükör políros órát. A szál csiszolt is ugyanúgy képes persze, de kevésbé látványos. Az első karc fáj a legjobban. -
addikt
válasz Bukk900 #263478 üzenetére
Ez valami withings klón?
A korábbi szerkezet témához: nekem a valjoux 7750 nagyon pontos lett szabályozás után, napi 1mp siet, lerakva este visszakési azt. Viszont a rotor counterclockwise felpörgése brutál és szokni kell, néha olyan, mintha egy okosóra zúgna a kezemen.
A plexi polírozàshoz a polywatch a legjobb választás. Érdemes a szettet venni, polír kendővel együtt.
#SeatZola: ha használod, karcolódik. Lehet mögé rakni ideológiàt, hogy minden karc egy emlék és élj együtt az órával. Ha pl egy élmény során szeretném, nem zavarna, persze, velem ràncosodik idővel, ha viszont balf@sz voltam és úgy lett, napokig kattog miatta az OCD kerék. Ha más karcolja meg, akkor robbanni tudnék. Az Omega 2 hónapig volt karcmentes. Tegnap viszont balf@sz voltam és a táskám csatja ràcsúszott és megvan az első karc. Inkább karcocska. De innentől le van tudva a szüzesség és jöhet a többi. Amúgy ok az Omega A nagyszervizen gyárira polirozva adja vissza.
#ToBeY: akkor ott szétesett a lünetta alatti racsni. Ez egy vékony fém lap, ami counterclockwise forgatva elpattant az alul lévő fogakon és clockwise nem hagyja elforogni. Valószínűleg ez a kis kiálló fém tört le róla.[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
bigmasterg
addikt
válasz SeatZola #263487 üzenetére
Acél vagy titán óra karcolódni fog.
Ha nagyon zavar, akkor kerámiából készültet kell venni.Políroztatásnak sem biztos hogy sok értelme van, pár hét és újra karcos lesz.
Max ha már sok sok éve karcolódik és nagyon zavar. De van aki kifejezetten szereti, hogy patinásodik az óra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest