- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
Nekem is van egy elmélkedős kérdésem. A mechanikus órákat ugye 4-5 évente szervizelni kell. De ez a használat közbeni órákra vonatkozik. Mi a helyzet a gyűjteményi órákkal, amelyek csak havonta egyszer vannak felhúzva, ugye a besülést megakadályozva. Azokat vajon milyen sűrűn kell újra szervizelni, mert azoknál nem használódik el úgy az olaj.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Dzsana
senior tag
Gyűjteményben vannak, de mivel mind rendbe rakva és frissen szervizelve kerül bele, ezért havonta felhúzom őket, különben nem lett volna értelme a szerviznek. Másrészt ha valamelyiket megkívánom 1-1 napra, vagy pl. valamelyik eseményre, akkor ne legyen ebből gond, így bármikor, bármelyikhez hozzá nyúlhatok. De továbbra is áll a kérdés, hogy ha nem minden nap van járatva, csak havi egyszer, akkor milyen időközönként lenne érdemes szervizelni, hiszen töredékét sem használódik el az olaj, és a besülés ellen is védve van!
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
-
Mosanke
senior tag
Hali!
Tudnátok linkelni egy olyan oldalt, ahol [B{magyar nyelven elérhető ehhez az órához a kezelési/beállítási leírás? Fontos lenne, hogy magyarul legyen.
De ha van vagy lenne valakinek esetleg egy otthon belőle és már nem kell neki, akkor elpostázhatná nekem levélben.
A többit privátban.Köszönöm előre is.
-
pézoli
csendes tag
megsértődtem volna? akkor nem válaszolgatnék.
paranoia? nem valószínű már a munkaköröm miatt sem. a klíma meg korrigál...
amúgy a Tao valóban kínai,ettől függetlenül közel sem svájci,amit jómagam preferálok Casio,Seiko,miegymás helyett,ha olcsó,ha "innovatív"( ),ha egyeseknek könnyebben elérhető. ez van.[ Szerkesztve ]
Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
nostromo73
tag
Sziasztok
Casio ProTrek órákat mennyire hamisítják ? ( tudom nagyon láma kérdés )
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz nostromo73 #21616 üzenetére
vaterán pl Gshockból találni olyan hamisítványt amit drágábban adnak, mint TimeCenter az eredetit XD gondolom a protrek se kivétel
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #21616 üzenetére
Előszeretettel.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem tudom, hogy ismeritek-e az oldalt, de már összenyálaztam az asztalt, mert vannak olyan órák, hogy..... Órahírek
-
-
-
pézoli
csendes tag
válasz pilóta #21638 üzenetére
szerintem mi nem egy nyelvet beszélünk...ajánlatot kaptam rá,nem tetszett sem az óra külleme,sem más "körülötte".(30k,automata búvár-mondom "mi az?"
nem "nem tetszenek a Japán szerkezetek", hanem nem veszek Japán órát-órákat, a svájci, egyedibb,de nem többmilliós órákat gyűjtöm,forma, és szerkezet alapján.
amúgy a második mondatot megmosolyogtam rendesen. a nővérem Svájcban él 17éve,nem kaptam-vettem még náluk távol-keleti,vagy egyéb gyártású órákat-ami nem is csoda.
talán a továbbiakban nem kell regényt írnom arról,(nem mintha bárkinek köze lenne hozzá...)miért nem veszek svájci gyártmányokon kívül órákat.(mea culpa, van 2 db.ajándékba kapott Zeppelin-em is. )
písz.[ Szerkesztve ]
Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
Joe bácsi
őstag
Megvettem ezt az órát, mert amikor élőben megláttam beleszerettem.
[link]Kicsit túl van árazva, de a szépsége.......
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
E72
csendes tag
Sziasztok !
Nem vagyok valami nagy órás.
Szeretnék tanácsokat kérni az alábbi órával kapcsolatban : CITIZEN ECO-DRIVE BJ7010-59E
Kb. milyen időközönként kell karbantartásokat végezni rajta, és milyeneket, és hogy meddig lehet egy ilyen kaliberű órát "nyúzni"?
Segítségeteket előre is köszönöm ! -
-
TimeCenter
tag
E72: BJ7010-59E
Energia ellátás:
Ez a CITIZEN PROMASTER óra fényenergiával működik, nem kell benne elemet cserélni. ( Ha az előírt időközönként érte elég fény akkor kondenzátort sem. )Vízállóság:
20 BAR nyomásig fokozottan vízálló. mivel nem kell a tokot megbontani az elemcsere miatt a szigetelések is tovább bírják. Ha nem érte erős deformáló ütés az óra tokját, a rámát, a koronát vagy az üveget az óra sokáig vízálló marad. Gyári ajánlás szerint ajánlott 3 évente cseréltetni a szigeteléseket, akkor biztosan nem fog beázni. Gyakorlati tapasztalatok alapján ez az intervallum kitolható kb. 5-évig ( ha nem extrém használat jellemezte az órát - tengervíz, klórós uszoda, napolaj, naptej, maró anyagok. savak). Ha biztosra akarsz menni 5 évente cseréltesd ki a szigeteléseket.Szerkezet:
Az Eco-Drive szerkezet kerékrendszere lassító áttételű, itt sokkal kisebb kopás jelentkezik mint egy automata vagy mechanikus óra esetében ami gyorsító áttételű. A kerékrendszerre egy adott pillanatban csak 1 másodpercnyi energia hat, míg a mechanikus órák esetén 28-36 órányi energia is koptathatja a csapokat, csapágyakat. Mivel ez folyamatosan jár, az olaj nem "áll be". Ha nem éri extrém hőmérséklet ( 60°C felett, pl szauna ) az órát az olaj kenési tulajdonsága kb. 10 évig megmarad. Utána is sokkal kisebb a kopás mint egy mechanikus óránál. De azért ha a fiadnak ( vagy az unokádnak ) szánod az órát 10 évente tisztíttasd ki. Mivel ezek a 2003 körül jelentek meg lassan ajánlott lehet a tisztítás.Az öcsém a fiának ajándékozta a jelzett típust, ami 2003-óta tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest