- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz s7evcsenko #101346 üzenetére
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
wjbhbdux
veterán
Elindult a Steam Remote Play Together
több mint 4000 játék ingyen megosztható az interneten keresztül coop játékhoz.
/s
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Valaki találkozott már olyan problémával, hogy a program betölt, viszont a fejlécet kivéve sötét a képernyő? Nem tudok így játékokat elindítani. Korábban tökéletesen működött, de most hirtelen semmi. Újra is telepítettem már, de nem lett jobb. (Laptopról van szó egyébként, Dell 7559, win 10 op)
-
Joshi
titán
Itt is érdeklődnék, hogy ha egy webshopban legálisan megvásárol az ember egy játékot, kifizeti és meg is kapja a kulcsot amit aztán aktivál és telepíti a játékot, akkor az törölhető utólag?
Ezt azért kérdezem, mert a hét első felében a Muve.hu oldalon a Dirt Rally 2.0-t 1655Ft-ért árulták. Sokan megvették többek között én is és minden rendben volt. Aztán egyik fórumban írták, hogy ez egy tévedés volt és hogy visszavonják a kulcsokat.
A Steamen aktivált és telepített játékokat gondolom nem fogja törölni a Steam?
-
Out
addikt
válasz Joshi #101360 üzenetére
Simán törölheti a steam, majd hivatkoznak valamire. Nálam már előfordult párszor ilyen, de mivel arra sem emlékeztem, hogy honnan volt meg a játék, nem foglalkoztam azzal, hogy leszedte a Steam a fiókomról.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
warcat
veterán
válasz Joshi #101360 üzenetére
Felettem ott a kép, megtehetik, itt egy kicsivel nagyobb is az esély rá, mivel nem akciós ár illetve % volt elrontva, hanem az alapár, példa:
6000 forintos vizforraló akciósan most csak 600 Ft
vízforraló: 600 Ft
Az előbbinél neked vásárlóként nem kötelező tájékozódnod, hogy miért ekkora az akció rá, joggal hiheted, hogy vevőcsalogatás,reklám/marketing stb.
A második esetben viszont nehezen tartható az álláspont,hogy nem hibás volt az ára (életszerűtlen az alapár) és a hibás árazásnál jogosultak törölni.
Más kérdés, hogy már leléptél a pénztártól a termékeddel.
Utólag rádterhelni a "helyes" vételárat kifejezetten tilos, azzal nem is próbálkoztak.Elképzelhető, hogy olyasmivel próbálkoznak, hogy ha nem írsz nekik külön, azt rámutató magatartásnak veszik, hogy beleegyezel a visszatérítésbe, és ezzel a vásárlás előtti helyzet visszaállításába, ami a Steam kulcs visszavonásával fejeződik be.
Mindenképpen érdekeltek nagyon a dologban, mert ha a 16k a helyes alapár, nekik 11.2k körül kell fizetniük a kiadó felé, tehát ~10 000 forintot buknak minden kulcson.
EA: It's in the crate!
-
Joshi
titán
-
Vertigo18
addikt
válasz wjbhbdux #101363 üzenetére
Viszont, ahogy te is írtad, ebben a példában a kiadó kérte, hogy érvénytelenítsenek bizonyos kulcsokat... Fogja kérni a kiadó, ha őket nem éri kár? A viszonteladó benyeli a különbözetet, ők úgyis a kiadóval előre megbeszélt összeget kell, hogy fizessék a kiadó felé...
A viszonteladó viszont nem tud töröltetni a Steamről. Vagy rosszul tudom?Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
s7evcsenko
addikt
Meg tudom nézni valamol a steam fiókomon, hogy egy adott játékot milyen kulccsal aktiváltam be?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
warcat
veterán
válasz Joshi #101365 üzenetére
Kivéve, ha egyértelműen hibás az ár, és ezért írtam, hogy problémásabb ez a helyzet, mert volt semmi akció feltüntetve, csak alapár, ami nagyon-nagyon alacsony a máshol található árhoz képest.
Fogyasztóvédelemmel vagy homáron keresztül kell rákérdezni, hogy is van pontosan ez szabályozva, de azért nem olyan egyszerű, hogy ha 10 000 forint a BMW ára a webshopban akkor már nincs mit tenni és át kell adni a slusszkulcsot
-
warcat
veterán
válasz Joshi #101370 üzenetére
Persze, de valószínű bepróbálkoznak, mert csupán 100 darab elkelt,kiadott kulcs esetén is 1 millió forint a bukta kapásból, és mekkora az esély rá, hogy valaki perelni fog 1655 forintos vásárlás miatt, amit vissza is kapott közben?
De inkább menjetek játszani, 1-2 hét átfutása minimum szokott lenni ennek ,addig gondolom már unalomba is fulladhat bőven a rallyzás
[ Szerkesztve ]
-
Executioner
aktív tag
válasz Joshi #101370 üzenetére
Úgy látom te nagyon szereted más f@szával verni a csalánt. Pontosan tudtad, hogy rossz ár van kiírva és pont ez volt az oka hogy megvetted a terméket.
Legközelebb ha a főnököd bejelenti, hogy nem kapsz fizetést mert valaki hibázott a munkahelyeden akkor is ezen a véleményen leszel?[ Szerkesztve ]
Exec
-
Joshi
titán
válasz Executioner #101372 üzenetére
Ácsi, szépen beszélj.
Amúgy meg pont Black Friday alkalmával mondod/mondjátok ezt, hogy ez nem lehet akció? Ne már. Én elsőre azt hittem hogy ez egy akció, eleve az egyik fórumban linkelték be és onnan tudok róla. Az már egy másik fórumban merült fel, hogy ez csak egy elírás lehetett. Szóval vegyél vissza kis barátom.
-
eami
Topikgazda
válasz Executioner #101372 üzenetére
légy szíves finomabban...
egyébként két másik helyen is ennyibe került ezzel egyidőben, szóval nekem inkább tűnik úgy hogy nem a viszont eladók hibáztak, hanem valami központi probléma lehetett.
vásárlói oldalról nézve viszont nem igazán van alapja annak, hogy töröljenek utólag egy olyan rendelést ami teljesült.
-
Executioner
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz Executioner #101376 üzenetére
"Ha a muve rendszerében hiba van akkor az a hiba jelenik meg mindenhol!"
És miért gondolod hogy ezzel a hibával a vevőnek foglalkoznia kell? Hidd el hogy nem kell. Ha egy weboldal hibázik akkor annak a következményeit neki kell viselni nem a vevőnek. És ez így van rendjén.Még egyszer hangsúlyozom, hogy egy áruházban is úgy működik, hogy ha ki van rakva egy elírt ár, akkor kötelesek annyiért odaadni a vevőnek.
Jó hogy nem megkeresem a Muve.hu weboldalt azzal, hogy sajnálom a rossz összeget inkább elállok a vételtől. Hülye lennék ilyet tenni.
-
Executioner
aktív tag
válasz Joshi #101377 üzenetére
Nem kell vele foglalkoznod!
Viselik is! Nem kellemes töröltetni egy kazal kulcsot meg azt a sok aprót visszautalni hidd el.Hiába hangsúlyozod ha nem érted. Van ilyen szabály az áruházakban ahol fizikailag ott a termék a polcon. Webáruházakra ez nem vonatkozik! Tájékozódj egy kicsit.
Részemről itt a vége!
Exec
-
pingtest
tag
Írtam nekik emailt, válaszoltak is. Nem fogják visszavonni a kulcsokat.
Steam: http://steamcommunity.com/id/bbikass/
-
Winnie The P
őstag
válasz s7evcsenko #101379 üzenetére
De bizony köteles!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
válasz Joshi #101365 üzenetére
Az csak fizikai vásárlásokra vonatkozik, tehát ha bemész egy fizikai boltba, és kosárba teszed a terméket. Webshopoknál kifejezetten meg van engedve, hogy híbás ár után visszavonja az üzlet a vásárlást.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz Joshi #101377 üzenetére
"Ha egy weboldal hibázik akkor annak a következményeit neki kell viselni nem a vevőnek. És ez így van rendjén."
Nem nincs így. Egyrészt a venni felé nincs következmény, másrészt egy ilyen következmény percek alatt tönkretesz egy átlagos céget. Nehogy már rendben legyen, hogy egy cég tönkremegy azért, mert akarsz spórolni 10 ezer forintot.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Joshi
titán
válasz ollie #101389 üzenetére
Ha linkelsz egy erre vonatkozó szabályt/leírást, akkor elhiszem.
Egyébként pedig ez ott bonyolódik, hogy egy Digitális játéknál kulcsot veszel, amit egy teljesen más helyen aktiválhatsz. Ha a folyamat legálisan végig ment, akkor már nagyon nehéz visszacsinálni. De ugye időközben meg is kaptuk a választ, szóval erre tényleg kár időt és energiát pazarolni.
-
Joshi
titán
válasz ollie #101390 üzenetére
Hogy a francba ne lenne így. Ne hülyéskedj. Ha én hibázok a munkahelyemen azért meg kapom a jutalmamat, ez mindenhol így van. Ha én hibázok azért nem hibáztathatok másokat. A vevő az szent, legalább is jobb helyeken. És most is teljes mellszélességgel mondom, hogy ez így van rendjén.
Ott volt a link hogy megvásárolhatom? Tudtam fizetni? Megkaptam amiért fizettem? Tudtam aktiválni amiért fizettem? Mindre a válasz: IGEN. -
Redneck
nagyúr
válasz Joshi #101391 üzenetére
Ezért van az, hogy az automatikus visszaigazoló e-mail, nem minősül ajánlattételnek. Ha manuálisan visszaigazolják a megrendelést, kiállítják (és rendezed) a számlát, onnantól él az üzlet. Ez a jogszabály.
Jelen esetben ettől még fennáll a tévedés esélye. Ha törlik a kulcsot, vagy benyeli a kereskedő es ad másik kulcsot, vagy visszaadja a pénzt, bár ezesetben perelhetsz vagy mehetsz a békéltető testülethez. Kérdés érdemes-e.
Legközelebb biztos jobban figyelnek ha ezen sokat buknak.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
eami
Topikgazda
válasz ollie #101389 üzenetére
úgy van, hogy ha teljesült a szerződés akkor utána egyik oldal sem ugrálhat. esetemben ez 2x is teljesült. megrendeltem, fizettem, megkaptam. Innentől az eladónak nincs semmi joga vissza vonni a kulcsot. Próbálkozni persze lehet, de jogi vonalon egyáltalán nem állja meg a helyét.
De nem is biztos hogy érdemes beleszállni a vásárlókba, mert ha nagyon sokan vették így meg a játékot, akkor könnyen lehet hogy a steam supportot is elárasztják a panaszok. Volt már rá példa hogy a steam tette helyre a kiadót/developert és végül visszarakták a játékot mindenkinek.
SZERK: ha valakinek offnak tűnne ez a téma, az azért gondoljon bele, hogy a steam store az egyik legdrágább steames játék bolt. KB minden más olcsóbb, és mindig benne van a pakliba egy ilyen. Ez kifejezetten jó példa, mert nem valami sokad rangú indie csapat gagyi játéka, ahol a fejlesztők szívatták meg a népet utólag (erre rengeteg példa volt már).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egyébként arra gondoltam, hogy itt vitázunk ezen az eseten, aztán lehet hogy nem is volt véletlen ez az elírás a Muve.hu részéről. Tulajdonképpen lehetett ez is egy vevőcsalogató húzás a részükről. Nálam bejött, mert én nem ismertem ezt az oldalt de most már megjegyeztem. Pár millió egy ilyen forgalom mellett szerintem aprópénz.
(#101393) Redneck én a kulcsot is meg kaptam és aktiválni is tudtam. Viszont volt olyan aki már nem kapta meg a kulcsot.
Nekem azért gyanús ez az egész sztori, mert én se az nap aktiváltam a kulcsot. Kizárt hogy napok múlva eszméltek fel hogy baj van. Na mind1, engem már nem érdekel hiszen meg van a játék. Igaz előtte is meg volt csak a demo verzió.[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Steam sale mikorra várható?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
-
Golden9
addikt
Ingyenes lett a Deathgarden™: BLOODHARVEST.
[ Szeretkezve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
Hirdetés
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest