Új hozzászólás Aktív témák
-
mrfire
őstag
Újabb novellával bővült az SC.hu: A csillagok mélyén
(#22550) vagabor
Valójában arra pont sajnáltam a pénzt, de a connie modell megérkezése már csak napok kérdése. Majd beltöltöm a pez cukorkát a lenyitható rakterébe.[ Szerkesztve ]
-
KO2
aktív tag
Szoktatok előre szervezni közös csatákat? Pl engem egy közös Coop Vanduul swarm érdekelne TS el.
Hányan is lehet azt maximum 4, 8 ? -
Perseus871
tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a játékot, de sajnos elakadtam. Felinstalláltam ahogy kell, kéri ahogy jelentkezzek be. Beregisztráltam a megfelelő oldalon, de most azt írja ki hogy szerezzek be játék csomagot a Hangár Modulban. Ez most pontosan mit jelent?M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
Jack@l
veterán
válasz Perseus871 #22555 üzenetére
Kell venned egy hajót, + mostmár alfa hozzáférést is 5 dollárért(modulonként), ha nincs a csomaghoz csatolva extraként.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Drenadar
Topikgazda
Az a poén hogy ha nincs csomagod nem is engedi letolteni...
Szal wtf
KO2:
En is úgy tudom hogy esténként van fent ember. Érdemes felnézni és kerdezgetni...
Csak vigyázz mert vannak elvetemültek akik nem is sc-znek hanem valami warthundert játszanak...[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
KO2
aktív tag
Ahhoz hogy játszani tudj kell egy hajó. Ha csak akkor akarsz játszani amikor kijön a játék ( kitudja mikor) akkor a legolcsóbb hajó $38.10 USD (10.500 FT kb )
Ha most akarsz játszani akkor: $57.15 USD (15.500 Ft kb)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Perseus871 #22560 üzenetére
Nem, kb 45-50 dollárt kell fizetned mint minden átlagos AAA kat. játékért (minő meglepetés).
Nem free2play a játék.[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Drenadar
Topikgazda
A single játék még picit sem játszható... Az jóval odébb van még. És igen legalább egy csomag kelleni fog majd.
Sajnálom. -
Szőrös
veterán
válasz Menthirist #22562 üzenetére
Tudnám honnét veszik ezt a több száz dodós fasságot.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Jack@l
veterán
Single player perpill azt jelenti, hogy van 3 pálya, azon tudsz botokat lövöldözni vagy versenyezni...(multiban is ugyanez) Szóval ja, perpill kibasz., úgymond "befektetés a jövő igéreteibe" a játék.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
veterán
-
Drenadar
Topikgazda
válasz Menthirist #22566 üzenetére
Itt is van 15 ezres csomagocska
-
veterán
-
Szőrös
veterán
válasz Menthirist #22566 üzenetére
Lehet de nem kell , azért a különbség ugye elég nagy. Nem egy SC hírnél olvastam már ezt a marhaságot ( meg itt sem ő az első ) .
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Jack@l
veterán
válasz Menthirist #22568 üzenetére
Azt írtam, perpill. Ezt kapja érte most azonnal. Hogy mi lesz és mikor az teljesen más (hit)kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jack@l #22570 üzenetére
azt írtad perpill kib@szás. ez a baromság. nem az, ez egy készülő játék és annak támogatása vagy nem támogatása. miért lenne kib@szás hogy a támogatásért nem kapsz egyből kész játékot. A Kingdom Come Deliverance esetén sem vertem az asztalt hogy 25 helyett vagy 60 dolcsit fizettem, ezért pedig egy nagyon kezdetleges alfa tech preview-t kaptam kb 20 perc tartalommal. Majd lesz az is több, de a játék ígéretes, így támogattam a létrejöttét.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Jack@l
veterán
válasz Menthirist #22572 üzenetére
A kibaszást arra értettem, hogy ennyit adnak ki nekünk mint "alfa". Miközben tuti biztos van már rég több pálya, több funkció készen. Ha igazi alfa lenne, már rég tolnák ki az éppen működő hajókat, pályákat, modulokat. Nyilván a sok kis pistike miatt ezt nem tehetik meg.
[ Szerkesztve ]
-
KO2
aktív tag
A másik lehetőség: ennyit se kapunk, és csak késöbb adnak egy neked is megfelelő rendes alfát
Szerintem a mostani verzió jobb. De azért azt be kell vallani szeretik visszatartani kicsit az elkészült hajókat/cuccokat, hogy egy rendezvényen jelenthessék be azokat egyszerre. Ami szerintem nem is olyan nagy baj
-
duvi
nagyúr
Még mindig az AMD Mustang csomag a legolcsóbb vásárlási mód. Ha jól látom, még van marossnak 4500 Ft-ért. Emellé veszel egy 5 euros skint és máris tied a teljes játék 6000 Ft-ért. Azért ez messze van a több száz dolláros áraktól
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jack@l #22573 üzenetére
Minden hajónak meg egyébnek készenléti fázisai vannak, ezt nagyon jól tudod. Hajóknál is van concept ready, boxed, modelled, hangar ready (amikor már nem csak hogy modellezve van, de minden nyomható target, animáció, hang készen van) és flight ready (amikor a damage state-ek is megvannak minden darabjára). Ebből hajót leghamarabb a hangar ready állapotban tudnak mutatni, ami a pipeline második fele / harmadik harmada. Ráadásul a prioritásba beleszól hogy kell-e az SQ42-őhöz vagy sem (ezért van a Freelancer hátrasorolva, pedig az egyik legelső bemutatott hajó volt). Épp gyártják a sok Vanduul hajót és egyebeket, amik hamarabb kellenek. Nem gondolnám hogy különösebben bármit visszatartanak, ugyanakkor annak sincs értelme, hogy betegyék félkészen, nem működően, textúra nélkül, stb a modelleket a hangárba. Ennyire nem kell minden lépést megkapnunk, arról nem is beszélve hogy mindezeket a változásokat patch-be formálni és CDN-en kiküldeni még extra energia és idő (ezek tipikusan nem csak egy "flair-nyi" változások. Ezek a fázisok nekik tesztelhetőek a daily build-ekben, mi meg kapunk cuccot amikor eljut arra a szintre.
Ezen kívül az AC 1.0 mondható talán első alfának, előtte pre-alpha tartalom volt.Szóval majd publikálnak mindent, majd ha úgy áll (tehát pl mobiglass-ot ha lesz mit nézni vele és relatíve kevés hibával rendelkezik, multicrew AC-t ha készen lesz, új hajókat a hangárba ha eljutnak arra a szintre amire kell)
duvi: vehet 7-800 dolcsiért 295X2-őt is a kuponért, ha nagyon költeni akar, nem feltétlen kell külön a kupont megvenni
btw lol, már 740 dolcsiért van amazonon 295X2... még iponon is van 300k körül (adóval mindennel) Azért az már nem a 2-3000 dolláros Titan Z kategória
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Menthirist #22576 üzenetére
"vehet 7-800 dolcsiért 295X2-őt is a kuponért, ha nagyon költeni akar, nem feltétlen kell külön a kupont megvenni" Nekem nem az jött le a hozzászólásából, hogy több száz dolcsit szeretne rákölteni Ha szarkazmus volt, akkor nem szóltam
-
veterán
-
SkyS1gn
félisten
Hangar upgrade-et vissza lehet váltani?
Illetve eladhatom a csomagom valahol?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Jack@l
veterán
válasz tkondor #22580 üzenetére
Ha jobban belegondolunk és nem az egy hajó 5 variánsát nézzük (ami gyakorlatilag tök ugyanaz) akkor elég szerény a hajó felhozatal is még.
De nem kell egyből nekemesni, tudom nem vagyok elég elvakult az SC közösséghez, próbálok a földön maradni. Befizettem én is a játék árát előre, elvárom hogy érdemben is virítsanak valamit abból a több évnyi fejlesztésből és sok milla dollárból amit összekalapoltak.[ Szerkesztve ]
-
KO2
aktív tag
válasz Jack@l #22582 üzenetére
Sajnos egy ilyen kaliberű játéknál az eddigi évek nem számítanak soknak ( se a pénz ami összejött ). Abban egyetértek veled, hogy a hajó variánsokat nemigazán lehet külön hajónak számítani. És nélkülük tényleg nincs olyan sok, viszont ha azt vesszük hogy mennyi idő telt el, és hogy még mennyi hajó jön, akkor nem állnak rosszul. ( Szerintem )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jack@l #22582 üzenetére
Itt nem az elvakultságról van szó, hanem az eléd tett információk értelmezéséről. Ugyanazokat az adatokat láthatod amit mi is, csak neked ez így csigatempó, mert a "több évnyi" fejlesztésből szart sem veszel észre, mi meg látjuk hogy mennyit fejlődött ez az elmúlt két évben, amióta az érdemi fejlesztés megy. De nyugodtan guglizz rá, mennyi idő egy ilyen projektet kiadni, nem két, nem három év még egy kisebb kaliberű játéknál sem. Annyi a különbség, hogy itt már korán kaptál infót, más játékoknál meg kiadás előtt egy fél-egy évvel kapsz pár videót meg interjút, aztán kijön a játék olyannak amilyennek.
Tengernyi infó van előtted is, a te döntésed hogy ezt hajlandó vagy-e értelmezni vagy sem. Az érdemben virításról meg annyit, hogy én speciel több kellemes játékórát töltöttem már vele, mint számos kiadott AAA címmel. Pedig ugye ahogy te is mondod, még "semmit sem virítottak ennyi millióból". Csak tudnám hogy mit nézel.
Amúgy nem, nem állnak rosszul. A kezdeti időbecslések még a sokkal kisebb scope-ra vonatkoztak, most hogy már van relatíve működőképes ship és character pipeline-juk, már zakatol a fejlesztés, ennyi emberrel pedig halad is. Annyi, hogy látszik, mindent elég összetettre terveznek, nem olyan szinten megy a játék hogy ez a lézer sebes 100-at, ez a pajzs meg 1000-ret tud felfogni, és kész. Ezt pedig igencsak jó néven veszem, elegem van már az engem hülyének néző játékokból, akik nem feltételezik hogy képes vagyok 3-4 értéket összehasonlítani, így inkább simán adnak mindennek egy dps értéket és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Az a baj, hogy a hajók meg a kis deathmatch pályák töredékét teszik ki a játéknak. (legalábbis annak amit vizionálnak nekünk) A 2016 első felére meghirdetett kiadás meg már csak 1 év. Ha ilyen tempóban haladnak, még vagy 3 évig tart mire befejezik az összes játékelemet.
@mentihist, nemtom mennyi idő egy AAA-s játék fejlesztése, de gyanítom 3 évnél nem sokkal több.(persez duke nukem-ek mindig vannak)
[ Szerkesztve ]
-
KO2
aktív tag
válasz Jack@l #22586 üzenetére
Nem mondom hogy 2016 elejére kész lesz a játék, hisz nem tudhatom, de azt azért vedd figyelembe hogy nem annyi játéktartalom készül el amennyit látsz 2 patch közöt. Rengeteg időbe telik leprogramozni egy modult. És ezalatt az idő alatt nem tudnak mutatni neked semmit sem, maximum annyit hogy nézd most 3000 sor a programkód, most meg már 4500. Nem lennél tőle boldogabb. Ráadásul egyszerre készitik a játék elemeit. Szóval egyszer csak elkezdenek ezek az elemek kész lenni és akkor egyik pillanatról a másikra jönnek majd az uj modulok, tartalmak.
-
-
KO2
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #22588 üzenetére
És a GTA V fejlesztési költsége ( tehát a marketing nélkül ) azt mondják 137 Mil $ volt. ( Mondjuk ez Wikipédia info, de attól még lehet igaz )
-
veterán
Hát akkor nézzünk pár mmo-t...
-WoW: első verzió kb 4-5 év alatt készült el, majd még fél-egy év kellett mire korrektül játszható is lett szerverestől mindenestől. 200 millióba került
-A Titan-t a Blizzard 7 év fejlesztés után kaszálta el
-A Star Wars The Old Republic-on 800 (!) ember dolgozott 6 évig. Szintén 2-250 millióba kerültA sportjátékokat leszámítva egy átlag AAA fps is eltart 2-3 évig, nem ritkán nem tovább. De ez hol egy fps scope-ja. MMO-k tovább tartanak
Az olyan játékok, mint a destiny, gta 4-5, sw tor, too human, max payne 3... mind mind 100 millión felüli fejlesztési (!) költségbe kerültek, erre jött még rá ugyanennyi vagy még több marketing költség.Most ehhez pozícionáld a Star Citizent és így panaszkodj hogy 2 év alatt még nincs kész -.-
-
GypsFulvus2
őstag
Én az RPG-ket ismerem jobban. Egy jó minőségű sandbox single player RPG fejlesztése is minimum 4 év; pl. TES játékok, vagy Witcher széria. Szerintem 4 évnél rövidebb idő alatt nem lehetséges minőségi játékot fejleszteni, még single playert sem, nemhogy MMO-t. Talán csak az FPS csőjátékok kivételek ez alól, de azok unalmasak is (szerintem legalábbis). A SC fejlesztése meg úgy istenigazából 2012 végén kezdődött el. Nekem is vannak elvárásaim, de van hozzá türelmem is, kivárni. Sőt gyanakodnék is arra, hogy túl sok kompromisszumot kötöttek, ha 2016 vége előtt kijönne a PU.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz GypsFulvus2 #22591 üzenetére
Pedig elég valószínű, hogy egy rakás funkció nem fog kiadásra elkészülni / működni. Engem nem zavar, de tuti lesznek miatta elégedetlenkedők. Az Elite-re is rámondták egyszer csak hogy kész lett, pedig még most sincs kész igazából.
[ Szerkesztve ]
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Diopapa #22592 üzenetére
Persze, tudom, hisz CR is mondta, hogy ez a játék sosem fog "elkészülni".
Az Elite-et csak félszemmel követtem, nem szálltam be, mert erre sincs elég időm. Abban DLC-ket terveznek, amelyek fizetősek, nem? Azt nem tartom korrektnek, hogy félig kész játékot (amelyet támogatásból fejlesztettek) további fizetős DLC-kkel fejlesztenek "késszé". De javíts ki, ha rosszul tudom, mondom, az Elite-et nem követtem legalább fél éve. A SC esetében viszont nincs arról szó, hogy további pénzt kérnek a backerektől arra, hogy továbbfejlesszék a PU "késznek nyilvánítása" után .[ Szerkesztve ]
-
veterán
Persze hogy nem lesz minden benne megjelenésre, de ez szerintem végig világosan volt kommunikálva. Nagyon sok dologról azt mondta CR, hogy egy későbbi szinten bekerülhet. Mivel viszont a kiadás csak egy pont amikor azt mondják, hogy oké, benne van minden core feature valamilyen korrekt szinten, nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább dolgozni, így szerintem logikus is, hogy nem kerül bele minden azonnal megjelenésre. Pláne hogy sok dolgot biztos elvetettek vagy módosítottak ahogy a design változott.
-
Diopapa
addikt
válasz GypsFulvus2 #22593 üzenetére
Jah, nem túl korrekt, de ott jóval kevesebb a pénz. Igazából nem tud kevesebbet mint az ős-Elite (sőőőt), de ez ma már kevés lehet. Mondom ezt úgy, hogy egy percig sem bántam meg, hogy megvettem, nagyon jó játék, de a mai fiataloknak ez kevés lehet. BTW ezért vettem "lifetime season pass"-t, hogy megkapjam a kiegeket is, nincs nekem pénzem egyesével megvenni.
[ Szerkesztve ]
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
mrfire
őstag
Leginkább azzal a gondolattal próbálok megbarátkozni, hogy ha jó is lesz a játék maga, a küldetésekre nem jut majd elég idő, és majd egymásnak adogathatjuk a feladatokat. Meg a sok NPC-től is elvárnám, hogy ha már FPS nézetből lehet játszani, akkor ne egy feliratos panelen át beszéljenek, hanem fel legyenek mondva a szavaik, de ezt egy egész MMO-ra megcsinálni elég komoly lenne, nem hiszem, hogy beleférne nekik, így emiatt is lehet, hogy kevés küldetés lesz. Meg hát mondták is, hogy a SQ42 lesz komolyan elkészítve cska. Tehát arra nem számítanék, hogy mint egy átlag MMO-ban egymás után lehet vállalni a feladatokat a végtelenségig. Többnyire csak ezeket a generált, NPC-k és játékosok által kreált feladatokat kapjuk inkább, az meg ki tudja mennyi ideig lesz érdekes.
-
duvi
nagyúr
Alpha/Béta alatt kétféle támogatói csomag létezett az ED-nél. Megvehetted csak az alapjátékot tartalmazót, de volt DLC pakk is hozzá. Ha ez utóbbit is megvetted, akkor az összes jövőben megjelenő kiegészítőt ingyen megkapod. Ez a lehetőség, már megszűnt. Csak a fejlesztés alatt volt elérhető.
-
veterán
Azt azért naivitás szerintem feltételezni hogy a CIG teljesen elzárná a pénzforrásokat (mármint hogy csak az új backerek bevételeire hagyatkozzanak), mert piszok drága lesz fenntartani ezt az egészet, fejleszteni a jövőben, stb. Viszont én is arra számítok, hogy onnantó már ténylegesen bármelyik hajó elérhető lesz a játékban, illetve hogy ahogy mondták is, kordában lesznek tartva a fizetők pl UEC vásárlásnál (bár ez biztos megkerülhető lesz pl giftekkel). Szóval nem gondolnám hogy nem lesz a megjelenés után is lehetőség fizikai pénzt pumpálni beléjük, de szerintem ez nem fog a játék rovására menni, mert megoldják hogy kordában legyen tartva a dolog. Szóval kérni nem fognak további pénzt, de biztosítani fogják a lehetőségét hogy lehessen adni aki nagyon akar
-
veterán
válasz Diopapa #22595 üzenetére
Én keveset játszok az elite-tel, régen vettem már elő, de én sem bántam meg hogy befizettem rá. Ha másért nem, azért mert tényleg örülök hogy elkészült, és hogy részt vehettem abban hogy elkészüljön. Kikapcsolódni el szoktam indítani, de nem igazán tolom (többet tolom az AC-t). Azért nem érzem problémának hogy nem vettem meg a season pass-t
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Menthirist #22598 üzenetére
Igen, az számomra nagy kérdés, hogy a PU kiadása (publikussá tétele nem csak backerek számára) után miből tartják fenn a szervereket, meg a maradék csapatot? Már ha komolyan gondolták azt, hogy a megjelenés után nem lehet többé valódi pénzért hajókat venni. Hisz' ha tényleg így lesz, ezzel a bevételi forrásuk 95%-át el is zárják (ha meg nem így lesz, azzal lőttek az immersion-nek, mert egy vesztésre álló Org bármikor vehetne 5 db. Javelint, ha tehetős tagjai vannak). Nyilván lesz egy bevételi hullám, amikor a játék elérhetővé váik a publikum számára és sokan megveszik azok közül, akik nem bíztak benne annyira hogy backerként beruházzanak rá. De mi lesz, miután ez a hullám elül? Korábban arra gondoltam, hogy a most befolyó pénzeket befektetik kötvényekbe, tőzsdei alapokba stb. Viszont az, hogy már 5 stúdió és közel 300 emberük van, nem arra utal, hogy túl sok maradna meg befektetésre... Miből tartják majd fenn, kulcstartókból, meg pólókból? Annyi UEC-et úgysem veszünk majd (kivéve, ha a gazdaság nagyon getzi módon fog működni, de akkor én inkább kiszállok).
Duvi: Köszi, már rémlik. Anno megnéztem, mennyi lenne a full, de drágállottam, és tudtam, hogy úgysem lenne rá elég időm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest