- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
A The Following 2X01-ben megvan az, amikor Hardy fut át a parkon, messziről filmezik (tehát nem tudták, hogy forgatás van) és többen úgy fordulnak utána, mintha minimum szellemet látnának? Hatalmas..
-
dokee78
félisten
Banshee S02E03,ez is jó volt,mint a többi és végre:
Spoiler!
Megtöltötte Kellyt. -
gyuromoj
veterán
Hannibal S01
Hát ez baromi jó volt. A végére kezdett nagyon beindulni. Az utolsó jelenet gondolom a Bárányok hallgatnak-ra volt kikacsintás. Jöhet a folytatás.
Betárazva: Dracula, Sleepy Hollow
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
FireKeeper
nagyúr
True Detective 1x03
hogy lehet ez a sorozat ennyire jó?steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
Lost Girl 4x11
Az első fél óra kalap kaki volt. De az utolsó 10 perc az ütött.
-
spammer
veterán
True Detective 1x03
Hozta a szintet, nagyon erős jelenetek voltak benne. Rust állati jó karakter, megint durva szövegei voltak
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
bok92
addikt
Modern Family 5x12
Na ez jó rész volt. Dr.Duda Dada... Na de a legjobb: Cake!Cake!Cake!!
-
bambano
titán
hogy ez a true detective pilot mennyire lapos volt... wudi szinkronja gáááz. ennyi írói eszközt találtak, hogy összemosnak két évtizedet?
erősen kaszagyanús nálam.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jhonny06
veterán
válasz bambano #10264 üzenetére
Az első rész tényleg nagyon szar, a következő kettő már jobb. Bár ezekben sem történik semmi érdemleges, de vannak jó csajok, meg beindulnak a dolgok minimálisan. Én is erősen gondolkozom, hogy mi legyen vele, de egyelőre maradok. Most nem fut olyan sok sorozat, így van időm nézni, meg ebből még tényleg bármi kisülhet.
-
spammer
veterán
válasz bambano #10264 üzenetére
Ezt nem szabad szinkronnal nézni. Egyébként ezt a sorozatot is félreértik, illetve "néhányan" (
sokan?) mást vártak, ahogy az már a junkie-n is kiderült. Ez drámasorozat 2 nyomozóról, és csak mellékesen krimi (mert hogy a kapcsolódó nyomozásokon keresztül mutatják be, mi a franc is történt velük/köztük).Ha lassú, unalmas, nyugodtan kaszáld el, ez nem lesz "pörgős". A második ill. harmadik rész egyébként már jobb volt, a 2 karaktert baromi jól építik, vagy ez esetben talán jobb szó a "süllyesztik"
Amúgy meg pont ez a fajta történetmesélés emeli ki a többi krimi közül.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz spammer #10266 üzenetére
annyi különbséget látok a többi krimivel szemben, hogy itt még nem mentek el egy tár lőszerrel berlinig.
de borzasztóan klisés, sablonos, hogy jó zsaru-rossz zsaru, az egyik olyan átlagos, beszürkült, hogy az már fáj, a másik meg hülye, mint az atom, szellemeket lát, lerobbant, stb. és akkor majd lesz közöttük sok konfliktus, ami szerintük megér egy sorozatot. ehhez képest pár teljesen indokolatlan nemiszerv emlegetés, meg nem dógozunk helyetted kollégákkal kakaskodás, oszt jónapot.ráadásul a szereposztás is furcsa, a csapos zombikller a józsaru, sose tudnám elképzelni ebben a szerepben. emellett olyan lassan beszél, mint aki beteg.
nekem ez egy olyan sorozat, amiből 14 egy tucat... erősen kaszagyanús, de még adok neki egy esélyt a második résszel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tPedro_
őstag
válasz bambano #10267 üzenetére
En harom reszt megneztem belole, de nem sokat valtozott.
Egyetlen "szerencsejuk", hogy kivancsi vagyok a vegere, ezert valszeg nezni fogom, pedig nem szeretem az olyan sorozatokat, amelyeknel minden egyes mondatra oda kell figyelni, kulonben elveszted a fonalat.
Ami egyebkent fel se tunt volna feltetlenul, de a velemenyeket olvasva, ugy tunik, hogy tenyleg kimaradt egy-ket resz, ezert ujra fogom nezni ezt a harmat, aztan majd jobban figyelek.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
-
spammer
veterán
válasz bambano #10267 üzenetére
"annyi különbséget látok a többi krimivel szemben, hogy itt még nem mentek el egy tár lőszerrel berlinig."
Ott van pl. a The Killing, abban sem mennek el egy tár lőszerrel Ne keverjük a gagyi akciósorozatokkal, meg a többi országos csatornán lévő gagyi nyomozóssal a normális, kábeles krimiket/drámákat.
Jó zsaru-rossz zsaru, szellemek? Szerintem mi nem ugyanazt néztük.
"14-ből egy tucat" meg aztán pláne nem, már csak a narratíva miatt sem. De ha mondasz másik ilyent, arra kíváncsi lennék.
---
(#10268) tPedro_
"pedig nem szeretem az olyan sorozatokat, amelyeknel minden egyes mondatra oda kell figyelni, kulonben elveszted a fonalat."
No hát igen, itt van a kutya elásva Tény, hogy itt figyelni kell.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz spammer #10270 üzenetére
Wudi a jó zsaru, igaz, kicsit kispolgár, család, odafigyel arra, hogy legyen meló, gyerek, stb.
A társa meg lerobbant, család elvesztése miatt ketyós, a bútora egy darab ágy, alkoholista, stb.
és igen, az első részben kinéz a kocsiból, lát egy kislányt egy oszlop mellett, aki szellem.nem csak úgy lehet érteni a józsaru-rosszzsarut, hogy kihallgatás kedvéért felveszik ezeket a szerepeket, hanem úgy is, hogy a társadalmi megítélés szerint az egyik egy jó honpolgár, a másik meg nem. meg ugye az sem a józsaruság, hogy sört hozat a kihallgatására, közben bagózik.
ha nem ezt láttad, tényleg mást nézel
-
spammer
veterán
válasz bambano #10271 üzenetére
Felfogásbeli, életszemléletbeli különbség van a 2 nyomozó között, többek között pont az eltérő múltjuk miatt. Erkölcsi/társadalmi szempontból pedig nem is biztos, hogy úgy van, ahogy a pilot alapján gondolnád, ez már a 2. és 3. részből is kiderült.
-
bambano
titán
válasz spammer #10272 üzenetére
egyiknek rendezett családi élete van, próbál kapcsolatokat építeni, beilleszkedni, másik meg részegen megy vacsorázni a társához. ez volt a pilotban.
ez alapján indokolt, amit mondtam, legfeljebb a későbbi részekben majd változtatnak rajta.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
spammer
veterán
válasz bambano #10273 üzenetére
Az évad arról fog szólni, hogy miért és hogyan jutottak el oda, ahova, mi lett az ügyből és miért romlott meg a kapcsolatuk (aminek nyilván oka lesz az is, hogy alapvetően ők ketten eléggé mások, és ez adja a történet egyik alap elemét is). Így a pilot alapján nem sok szűrhető le sajnos, hiszen hiába látjuk az elejét meg a végét a 2 idősík miatt, sosem látjuk egészben egyiket sem, és a közötte lévő részeket (a történetet) is csak folyamatosan bontják ki. Én nem nagyon tudok ehhez hasonló narratívájú krimi-drámát említeni, főleg olyat nem, ami kábelen ment volna.
Az már más kérdés ugye (megint), hogy valakinek tetszik-e lassú folyású dráma/krimi egyveleg, ami inkább karakterdráma és nem feltétlenül a nyomozás (bűntény) van a középpontban.
No majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle, még van 5 részük, utána lehet ítéletet mondani.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
HuMarc
veterán
Néztem pár részt a Híradósokból (1. évad). Tetszik, meg minden, de enyhe WTF?!-érzés kerülget, mert nem értem, hogy miafnéért nem fordították le Soros nevét, ha már egyszer ő magyar? Mert tök hülyén hangzik, hogy egy magyar származású, és magyar nevű embert George Sorosként emlegetnek.
-
tonyrulez
őstag
Justified 1-2. évad
Az első résztől kezdve tartotta a színvonalat, és szól is végre valamiről egy sorozat. Nem heti ügyes, erős átívelő szál (sőt egy idő után csak az), jó szívvel tudom ajánlani. Breaking Bad szintjét csapdossa, legalábbis szerintem.4 8 15 16 23 42
-
xenom0rph
őstag
Banshee-t senki nem nézi? Spoiler lehet.
A mostani rész is hozta a színvonalat, az indián csajra nem is gondoltam mint gyilkos, szerintem a Jason felbukkanása még fog komplikációkat szülni. Ja meg végre meg*** a Siobhant (vagy kit ) erre vártam..
halahala
-
Ace owner
addikt
válasz Jhonny06 #10277 üzenetére
Nekem rohadtul bejon, aki ezt szinkronnal nezi az gyujtsa fel a tevejet.. Lassu, mely,sotet. Pont ez kell hetfo estere, megkanehi meg brilliansar alakit, wudi se rossz, habar a karaktere nem olyan izgalmas de a szeretoje.. Na o mar izgalmas Kivancsi leszek mi lesz a vege, lassan mar a felenel tartunk.
(#10282) xenom0rph En nezem es imadom ezt is. Viszont elfogyott a mobilnet ugyhogy csak a nyitast lattam. Kivancsi leszek Nyulbelaval mi lett.
[ Szerkesztve ]
Galaxy Fold 4
-
spammer
veterán
-
Ace owner
addikt
-
bambano
titán
The Unusuals? első két rész alapján bejövős
-
dokee78
félisten
-
.LnB
titán
Fresh Meat c. sorozatot nézi valaki?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
bok92
addikt
Banshee s02e01-03
De hiányzott már. És még tartja is az előző évad színvonalát.
-
tonyrulez
őstag
True Detective kasza, a harmadik rész közepében már bealudtam. Értem én hogy dráma és nem krimi, de hogy MC két percig mond el egy mondatot, azt már nem bírom. Ha felgyorsítom VLC-ben akkor talán rendes beszédhez hasonít. Persze a kaszához hozzájátszott a nyomozás hiánya. Persze, nyomoznak egy kicsit, aztán utána meg jön ~4-szer annyi ideig a drámázás.
SPOILER Harmadik részben kikérdezik az intro-s csávót, majd 10 percen keresztül megy a dráma a fűnyírón és a gyerekrajzon. Majd random módon betesznek egy pár perces kihallgatást, aztán újabb 10 perc drámázás, hogy jaj szegény MC hogyan randizik, a másik nyomozó meg kurvázna.
Szóval itt untam meg az egészet, mondhatjátok hogy jaj de jó, év sorozata, kiváló színészi játék stb, de történetvezetés az nulla.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Jhonny06
veterán
válasz tonyrulez #10293 üzenetére
Tényleg nem túl érdekfeszítő. Én azt nem értem, hogy hogy a picsába kap ilyen jó pontokat. Mert az még oké, hogy műfajból adódóan lassú, de azt már nem lehet semmivel kimagyarázni, hogy konkrétan nem történik semmi benne. Nekem mondjuk a karakterek nagy része szimpatikus és a helyszínek se rosszak, így egyelőre maradok.
-
func93
senior tag
na percek kérdése és kezdek bele a True Detective 1x03
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem a True Detective-et a nagybetűs hangulata, az atmoszférája adja el. én nem is próbáltam krimiként kezelni (hiába nyit ugye gyilkossággal), valószínű ezért sem merült fel nálam a kasza gondolata egy pillanatra sem. a színészek kitesznek magukért, a karakterek nagyon erősek, főleg Rusty ugyebár. a Luisiana-i vidék meg bármikor meg tud venni kilóra. plusz nézek annyi pörgős/nyomozós sorozatot, hogy külön öröm egy ilyen lassabb hangvételű drámát nézni.
lényeg a lényeg szerintem csak veszít vele és magát szívatja meg, aki otthagyja ezt a gyöngyszemet.
a téves elvárásokról meg nem a sorozat tehet.
peace outsteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
func93
senior tag
válasz FireKeeper #10296 üzenetére
+1
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
tonyrulez
őstag
válasz FireKeeper #10296 üzenetére
"…két nyomozóról szólna, akik útja kereszteződik, mikor egy sorozatgyilkost akarnak elkapni 1995 és 2012 között. " - Sorozatjunkie
Első cikk a True Detective-ről, szó sem volt az agyondrámázásból, se a későbbi cikkekben sem. Egy utolsó lehetőséget adok a sorozatnak: a negyedik részben a nagy drámázásokat áttekerem. Igaz így csak 10 perces lesz az egy órás rész, de legalább szólni is fog valamiről
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest