Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sidius

    tag

    Halihó, 2 hete vettem egy Sony Vaio VPC-EB1S1E típusú laptopot, mivel nagyon meg vagyok elégedve vele, ezért megosztom veletek a tapasztalataimat, illetve kisebb hibáit.
    Core i5-430m proci, Ati Radeon 5650, 4gb ddr3 1066mhz, 500gb (5400rpm) toshiba winyo.

    Pro:
    Nagyon erős processzor, no coment, megy ahogy kell.
    Nagyon erős videokártya (érdemes odafigyelni rá, hogy nem az alap 650/800 mhz-en fut, hanem egy visszább fogott 450/790 mhz-en, ami valszeg jó lesz élettartammal kapcs, megjegyzem teljesítményben szemnek érezhető változást ez nem igazán produkál, pl játékoknál) Mai játékokat teljesen folyamatosan 25+ fps futtat.
    Memória, dvd író teljesen jó.
    Billentyűzet: kiosztása tökéletes, van numpad, nem hiányzik egy gomb sem, nagy enter van, és szerencsére itt sincs felcserélve az fn-billentyű a ctrl-al.
    Burkolat legtöbb helyen matt, nem piszkolódik, a világos szín miatt nem látszik rajta a por sem, a képernyőt tartó csuklók elég feszesek, nem lengedezik a képernyő utazás közben, a fehér billentyűzet egyelőre nem nagyon koszolódik, mondjuk vigyázok is rá.
    hűtés előnyei: processzor hőmérséklete 77 foknál még nem ment feljebb, illetve vga: 62 fok körülre beállt, a winyó pedig 35 fok körülre, a hűtés fordulatszáma gyorsan reagáll a kihasználtságra, tehát amint abbahagyod a munkát, szinte rögtön leveszi a fordulatszámot.
    portok: e-sata, hdmi, 3x usb, express card. hdmi tökéletes, csak a képpont formátum megadására kell ügyelni, hogy éles képet kapjunk a tv-n, e-satat nem tudtam kipróbálni, usb-k működnek ahogy kell.

    Kontra:
    A hűtő sosem áll le, mindig működik egy alacsony fordulaton, ezen kívül semmi.
    A képernyő érdekes, a fényerő tökéletes, viszont az alacsony kontrasztarány egy kicsit zavaró.
    Ami viszont tényleg zavaró, hogy merevlemezről olvasás közben, a winyó elég hangos kattogó hangot ad.
    hosszú akkumulátor töltési idő.
    gyenge a webcam minősége.
    kevés fn+ irányító gomb, pl hiányzik egy touchpad kikapcsoló gomb

    Érdekesség:
    kikapcsolom a gépet (hibernálás), elteszem a táskába 1 idő után előveszem és azt látom hogy be van kapcsolva, és mivel táskán belül nincs szellőzés baromi forró. azért érdekes a bekapcsolás, mert a power gomb nem nyomódhat be, és beállítások sem olyanok, hogy be kéne kapcsolnia.

    Ennyi, kicsit szedett vetett, ahogy irtam, de aki ilyen gépet akar, annak hátha hasznos. Nekem nagyon bevált, csakis ajánlani tudom. Ha esetleg érdekel vkit vmi a gépről, írjon nyugodtan, vmikor válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák