- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz robi1979 #25101 üzenetére
Ha mondjuk a jpg-et raknád fel és a google fotókhoz akkor egy mozdulattal megjelenithető lenne a képek mellett az exif...
igy meg letölt, konvertál... szóval nemSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
robi1979
aktív tag
válasz Rapid136 #25102 üzenetére
Sikerült végre átkonvertálnom ARW-ből JPG-be a képeket egy pár rövid záridős képet fel is tettem a google photos-ra. Szerintetek lehet valami baja a gépnek vagy a kitobjektívnek? A kisbuddhás képen pl látszik hogy a fókusz teljesen máshol van, pedig a fókuszmező direkt középen volt és a buddhára fókuszáltam, mellette a virág éles. Asszonyortrénál, EYE AF itt a levél éles, illetve a második képen körülötte lila CA. Macskánál szintén a szemen az AF, de a képeken ez is máshol éles pedig mindegyik rövid záridős fotó.
Képminőségben kb ezt tudja a6300-al a kiobjektív?1
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz robi1979 #25103 üzenetére
Ha kis tárgyakat fényképezel és ennyire közelről, akkor még kitobjektívval is nagyon vékony lesz a mélységélességi tartomány. A Buddhának is van éles része, ahogy a feleséged szeme is éles, de árnyékban van, ami nem szerencsés és rontja az élesség érzékelését. Érdemes ilyenkor arcra deríteni és máris lehet a bőr pórusait számolgatni, hidd el.
-
KawaBazsy
aktív tag
Figy, az a kitobjektív egy olcsó, alapszintű cucc a gép próbálgatásához, ne várj sokat tőle. Az enyém csak f8 felett ad értelmes képet, s azt is csak középen (az eleje is szar 16-20 ig, de a vége is). Viszont ezzel együtt is van helye a fotóstáskában:
-Videora teljesen jó a képminőség, ráadásul power zoom-os.
-Ha csak meg kell örökíteni vmilyen témát (nekem pl a társasház építésem fázisait), ahol a dokumentálás a lényeg, arra is hibátlan. -
Rapid136
őstag
valahogy a legrosszabb körülmények közt próbálod tesztelni a szettet...
eleve a kontrasztszegény téma életlenebbbnek tűnik még egy jó obival is, az asszonyt vidd ki a fényre vagy forditsd meg, mögötte sokkal világosabb van
élességet első körben mondjuk egy sótartón, sörösdobozon próbálj ugy hogy a kezed le van támasztva, igy stabilabb és az elmozdulás ellen is véd
amúgy a MILC elvileg nehezen hibázik hiszen az érzékelőn nézi az élességet, de tény hogy a kevésbé fényerős kitobi kevesebb fényben azért nehezebben dolgozik[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
konyi79
addikt
Ezekből a képekből nehéz megítélni, de simán benne lehet, hogy nálam egy rosszabb 18-200 volt, míg nálad meg az aljából merített 55-210. Sajnos az első évekből való Sony üvegek között elég nagy a szórás.
És még ehhez jón a 18-200LE verzió, ami már gyorsabban sötétedik az eredeti Sony verziótól, cserébe kisebb és könnyebb. Nálam lehet az utóbbi járt, fene tudja már..De tök mindegy is, a lényeg, hogy elégedett vagy vele.
-
konyi79
addikt
Innen nézve a képeknek van baja, nem a gépnek. Az a macskás képen és a 34mm-en készült portrén világosan látszik, a kitobi 30-35mm környékén éles, mint szokott.
50mm környékén alapból nincs olyan éles már a kit, de itt szerintem minimális tárgytávon belül van a téma, vagy ilyesmi.
Ha tesztképet csinálsz, célszerű sík témát keresni, ennél nagyobb tárgytávval. Vagy egész nagy tárgytávon valamit.
Ettől függetlenül igen, elmondtuk itt párszor a kit korlátait nagyon hamar el lehet érni. Ettől lehet vele jó képeket csinálni, de ezek nem azok. Saroktól-sarokig éles és kontrasztos képért pedig jobban zsebbe kell nyúlni. -
Márton
nagyúr
köszönöm a tippet a Meike makró adapterre
(és ez kitobival)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Neck
veterán
válasz konyi79 #25108 üzenetére
Gyanítom, hogy a kit telém alja merítés, a kis kitobi viszont biztos, hogy a jobbak közül való, és azt is veri.
Én nagyon pozitívan csalódtam benne. Nagyon jó az OSS (apropo hogy tudom tesztelni, hány stopot fog meg?), rugalmas, kb mindent le lehet vele fotózni, és kisebb, mint a másik kettő együtt. Nekem főleg a rugalmasság miatt kellett, akkor teszem fel, ha nem tudom, mit fogok fotózni, illetve van esély állat fotóra (hála annak, hogy egy természetvédelmi terület közepén lakunk, egy szőlőhegy tetején, és sok a ragadozó madár)
Ha előre tudom, mi a téma, akkor meg fel tudom tenni valamelyik fixem.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Sziasztok!
Az alpha 6000-hoz adott 16-50-es kitobira lehet polárszűrőt, makrolencsét applikálni?
Nem látom a képeken a más obikon megszokott hornyot...?!Előre is köszönöm!
-
p_adam
addikt
200-600 valóban belső zoom-os, a 2.1kg súly ennek tekintetében nem sok, valószínűleg könnyebbnek érződik mint a Tamron vagy a Sigma.
-
-
Márton
nagyúr
válasz aquark #25115 üzenetére
Ez A5100 és a 16-50 volt, kicsit bezoomolva.
Van több obim (50F18, 55-210 és néhány manual), majd azokkal is próbálgatom.
Minőségi darab az adapter én is a fémeset ajánlom!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
robi1979
aktív tag
válasz konyi79 #25109 üzenetére
Ez tény, azért 16-35-ig használható. Jelenleg egy Sigma 56 1.4-et tervezek mellé, e-infinity-ről meg merjem szerintetek rendelni? Olvastam hogy sokaknak bejött, van innen 6500 a fórumtársak közül, objektívet nem olvastam hogy rendeltetek volna innen. E-globalshop-os ajánlást viszont olvastam itt, melyik a megbízhatóbb a két bolt közül? Nálunk, Tirolban 429 euro, e-infin 359, illetve az e-global shop még olcsóbb. Használtan meg nem szeretném 400 körül a német ebayről megvenni a szürke importost.
A Tamron 28-75 2.8 továbbra is kérdés nálam olvastam hogy van olyan közületek aki itt nem full frame vázon használja. Milyen tapasztalatok vannak APSC + Tamronnal kapcsolatban (a6300)? A Nikonos elődjével imádtam portrézni, gondolom ez csak jobb lehet? Jópár Youtube videót végig néztem, volt olyan is ahol "brit tudósok" bebizonyítják hogy ha full frame objektívet használsz APSC-n, nem hogy nem lesz jobb a kép minősége, de kevesebb "megapixel"lel is számolni kell. Mi van? Én azt hittem ez fordítva igaz APSC objektív full frame vázon.
A Tamron viszont mindenhol 800 euro. Megéri az árát ha portrézni "is" használnám? Olvastam hogy sok a gyári hibás közülük, mire kell oda figyelni a vásárlásnál?
Más: ismerősi körben szeretnnek venni egy a6300-at, de ahol nézték már csak ezüstben volt. Lehet hülye kérdés de mi a különbség a fekete és az ezüst között? Anyaghasználat stb.? Viszonylag ritka az ezüst használtan is...
Ja, és nagyon szépen köszönöm az eddigieket is. Már türelmetlenül várom az X1TS+Godox TT600 (dupla) szettem és a Godox Octaboxot, már csak megbízható helyről 1-2 db jó objektívre lenne szükségem.
Csak 1 gondolat: van aki azt írta hogy portrézásra a manuált sem vetné el. Ezek szerint a régi Nikonos Tamron objektívemhez rendelhetek egy 10 dolláros adaptert is, manuálban lehet hogy jó lesz? Melyik adapter passzolna hozzá? Ez az objektív manapság is 160.000 újonnan a 220 volt-on:
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz robi1979 #25117 üzenetére
Eglobalt csak akkor ha nem zavar, hogy esetleg törlik a rendelésed. Most vagyok épp egy ilyen helyzetben, május 13-én rendeltem, tegnap közölték, hogy "nagy-nagy sajnálattal" de törlik. És ki tudja mikor jön még vissza a paypalra a vételár, mert ugye azt szinte rögtön a vásárlás napján leveszik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap egy NEX-6
boldogtulajdonosa lettem.
Este, már otthon vettem észre, hogy az LCD ragasztója megadta magát,kezd elválni a kerettől, utóbbi pedig alul, mindkét csavarnál meg van repedve.Két kérdésem lenne:
Szerintetek az LCD-t mivel ragasszam be?
Illetve ha LCD-t rendelek, akkor minden esetben adnak hozzá a műanyag keretet (az lenne az outer shell case)? -
-
Márton
nagyúr
válasz aquark #25125 üzenetére
Mit lehet ezen még ragozni?
Majd ha lesz több obival tapasztalatom, megírom melyik passzol a legjobban hozzá, teszek fel képet, stb.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
konyi79
addikt
Tényleg nagyon klassz, hogy belső zoomos a 200-600, de míg a 100-400-nál nem, addig az újoncnál tudomásul kell venni, egy fotóstáskában egész máshogy kell rakni a választólapokat.
A 100-400 alig hosszabb a 70-200F4-nél, ahová az befér, közel be lehet feszegetni a 100-400-at is.
A 200-600 nálam emiatt ki is húzva szerintem, hiába bíznék én is jobban benne, hogy bírja a strapát. -
-
konyi79
addikt
Újabb rendszerváltó influencer a legnagyobb videoportálon.
Na erre kíváncsi leszek, mi sül ki két A7m1-ből munkára. -
-
p_adam
addikt
válasz konyi79 #25136 üzenetére
Ha azt nézzük, tökéletes kamera-objektív páros, nem húzza le egyik sem a másikat (egyébként a végeredmény felől közelítve képileg teljesen rendben van, az AF motor és/vagy az árazás, ami érthetetlen, talán annyi, hogy 28-asból nincs prémium opció, így az alapból jobban meg lett csinálva...)
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok! Létezik az A6400-ra portrémarkolat? Vagy jó az, ami rámegy az A6300/6500-ra?
Öreg fater megoldja!!!!
-
Neck
veterán
A Facebook csoport alapján ma jött új FW A6400-ra. 2.00 verzió.
Szerk: fent van Sony.com és Sony.de-n is.Benefits and Improvements
* Adds real-time Eye AF for animals
NOTES:
Detecting human and animal eyes simultaneously is not supported
Depending on the environment, animal type, and the movement of the animal, eye detection may not be possible
Refer to the Help Guide for additional information on updated functions
* Adds support for the RMT-P1BT wireless remote commander (sold separately)
* Improves the overall stability of the camera[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
rgranc
aktív tag
válasz csacsi77 #25141 üzenetére
Az a6300-é úgy tűnik jó, legalábbis az Amazonon ennél a Meike markolatnál írják az a6400-at is, és az egyik értékelés szerint:
"I bought this for my a6400 and it works perfect, battery grip fits perfect onto the body of the camera and I didn’t have to modify anything."
Azaz "Az a6400-amhoz vettem ezt és tökéletesen működik, a markolat tökéletesen illeszkedik a kamerához, bármilyen módosítás nélkül."Itthon jó kis felárral adják, de a 220Voltnál szerintem ki tudod próbálni a Jupio markolatot amit ők árulnak, hátha az is jó az a6400-hoz...
[ Szerkesztve ]
-
Nippon
őstag
Van egy 220Voltos fotós alapoktatás kuponom, amit 06.17-ig lehet felhasználni. Ha valakit érdekel, szívesen átadom.
-
Ed Parker
nagyúr
ezt érti valaki hogy mit jelenthet?
1. When the NEX series, ILCE-3000/3500, ILCE-5000/5100, ILCE-7/7R/7S, is attached, the autofocus function is limited. For details, please visit our support site.gyakorlatilag egyetlen vázzal sem full kompaatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Ed Parker #25147 üzenetére
A teleconvertert nézed a 200-600-hoz?
A linkelt oldalon kattints rá az adott kamera képére és ki fogja írni mi a gond.
Egyébként az a gond, hogy a régebbi kamerák értsd R3 és korábbi modellek csak f8-ig tudnak phase detection AF -t használni AF-C mellett, és sorozat felvétel esetén az első kép után lockolja az AF-t. Ezekkel az 1,4x TC se kompatibilis, mert az is f9 lesz már.A7III és A6400 esetén ez f11:
When the F-value is greater than F11 in [Continuous Shooting: Hi+], [Continuous Shooting: Hi] or [Continuous Shooting: Mid] mode, the focus is locked to the setting in the first shot.
Ennél a két kameránál szóval az 1,4x konverter még okés, viszont az 2x -el már f13 max érték miatt nem jó.Az A9 is csak az új szoftver frissítés óta tud f11 felett is rendesen fókuszálni. Gondolom pont a 200-600 +2x TC miatt lépték ezt meg fű alatt előre.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz kovsol #25148 üzenetére
Közben azt nézem, hogy a táblázat szerint már az A6300/6500 is megkapta ezt az F11 -es értéket, míg az R3 még mindig nem megy f8 felett! Ez durva azért. Eddig úgy tudtam, hogy csak az A6400 és A7III-ban volt f8 felett.
Ami érdekes, hogy múltkor olvastam valahol, hogy az A9 -t feljebb tornászták az új FW-ben, vagy lehet abban fogják ami még nem jött ki? Mert itt még azt írja nem kompatibilis.May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs