- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz robi1979 #24295 üzenetére
Videózni ott a 18-135 és a kifejezetten videóra tervezett 18-105g.
A 18-105g az powerzoom tehát elektromotoral zoomolsz.Abban az obiban van csak stabi aminél ott az OSS.
A sonynak van fullframe vonala is ezt az objektivek előtt FE-vel jelölik.
Igen van 50mm f1.8 oss is.
Kérlek nezz bele az összefoglalóba is sok kérdésedre választ kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Ha valaki most szeretne Sony aps-c vázat venni akkor érdemes rendezni az amazon.de oldalára a nagy Sony akciók miatt. Az a6500 megy igen jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz vihartigris #24304 üzenetére
Pár hónapon belül két APS-C kamerát nem fognak bemutatni.
May the Force be with you!
-
robi1979
aktív tag
Értem én hogy 18-105 PZ meg OSS de fix 4 fényerő nem kevés bentre? Ezért gondoltam hogy a Sigma 16 1.4 talán jobb lenne videózásra beltérre zoom nélkül... De ebben meg ugye nincs OSS azaz stabilizátor? És amit fentebb linkeltem 1400euro körül ott van kitben a 6400-al a Sigma 16mm 1.4.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz vihartigris #24304 üzenetére
Hát szó volt róla de szerintem még nem. Az amazon gyakran akciózik valamit.
Amit most nagyon nyom a Sony az a7ii az USA piacon. Ezzel reagál a konkurens RP vázra.
Jah egyébként az USA piacon az a9-re is van most 1000 usd kedvezmény.... Úgyhogy talán ott (is) várható valami.... -
Taci
addikt
Sziasztok!
Úgy látom, ez elég jó árnak számít most:
Sony ILCE-6400MB + 18-135mm - fekete (411 900 Ft)Ehhez (erről az oldalról, ebből a forrásból vásárolva) is lehet garanciakiterjesztést vásárolni a Sony-tól, vagy azt csak az ő 'elfogadott viszonteladóin' keresztül?
Köszi!
-
Nippon
őstag
Megmaradt a workshopos kuponom, ha valakinek szüksége lenne rá, akkor szívesen átadom.
-
hemaka
nagyúr
7II-ot nem ismerem, az fokuszrendszerben nagyon fos az utodhoz kepest vagy azert jo az? koveto szem fokuszt gondolom hirbol sem ismeri?! De sima eyeaf van?
uveget tudok tekerni ra a sajatok kozul, csak a vazban nem kell asszonynak a 7III. -
KawaBazsy
aktív tag
Vettem egy ilyen zöld Patona akkut az A6000-be, mert már többedszerre jártam úgy, hogy a gyári akku koppra le volt merülve a gép bekapcsolásakor, pedig korábban még bőven volt benne szufla.. Sz'al rátettem mindjárt töltőre, ahogy a használati is írta. Amikor kikapcsolt a töltés, levettem, s a menü 87% töltöttséget mutatott. Kattintottam párat, megint töltés, majd amikor nem világít a töltést jelző kis led, kivesz, megnéz, s 91%.. másnak is ilyen?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz polgcsabi #24318 üzenetére
Bármelyik jó lehet, én az elsőt használom teljes megelégedéssel. Később - ha lesz újra pénzed - érdemes kiegészíteni egy SEL 10-18/F4-gyel, és akkor a fotótémák 90%-át gond nélkül meg tudod lőni...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
csacsi77
senior tag
válasz polgcsabi #24318 üzenetére
Én azért belevenném még a Sony Zeiss 16-70-et is. Szokás szidni és hogy az árához képest nem túl jó a képminőség, de én nagyon szerettem. Nem volt nagy méretű és jó kis kompakt együttest alkotott a 6300-al.
Használtan 160-180 eFt körül ki lehet fogni vagy innen újonnan, szürkén.Öreg fater megoldja!!!!
-
törölt tag
Sziasztok. Tud valaki esetleg egy gyors megoldást arra hogy hogyan tudnék B záridőzni Sony a6000-el valami android applikacion keresztül ami tutira működik is? Nincs időm sajnos próbálgatni nemsoká indulok a tengerhez egy helyre és lehet 30mp fölé kell mennem. Remote controllerem nincs még, elfelejtettem venni 😃 csak addig kéne valami míg amit veszek ide ér ebayrol de az ma nem fog megtortenni.
Zeiss 16-70 témában: nemrég vettem és fogalmam sincs miért szidják, szerintem egy remek kis kompakt üveg nyilván a sarkokban nem tökéletes ahogy egyik sem az általában zoom objektívek közül.
[ Szerkesztve ]
-
nonozoom
tag
Sziasztok!
Tudna valaki küldeni egy linket, (pl. Ebay), ahol érdemes venni pót akkut? Ami megbízható is persze. Sony A7ii-be kellene. Köszi! -
mikrofon
veterán
Ha már aps-c, akkor érdemes megemlíteni, hogy a Sony aps-c kezd felértékelődni a vadvilág fotózásában, beleértve a madarakat is, az a6400 + 100-400GM párosnak köszönhetően. Hihetetlen mit tud a páros és igen jól jön ezen a területen a szenzor méretből fakadó kisebb látószög, nagyobb mélységélesség változatlan fényáteresztés mellett.
Mi lesz akkor ha kijön a nagytestvér..... -
krmcz
tag
16-50 vs. 18-135. Amíg a 16-50 pancake-kel fotóztam azt vettem észre, hogy mindig feltekerem 16-ról 20 vagy inkább 22mm-re, hogy elfogadható legyen a széleken, ne úgy nézzen ki mint egy olajfestmény. Ez tájképnél és beltéri fotóknál sok esetben már elég szűk volt. Nagyobbrészt 30mm-nél használtam, szerintem ott adta azt a minőséget ami jónak mondható. 50mm és környékén újra lágy a rajza, még a kép közepe is, hiába rekeszeltem. Videónál sem igazán szerettem, mert behallatszott a zoom motor hangja.
Ennek most vége. 18-135 sem egy GM szint, nyilvánvaló, de mind színekben, kontrasztban és élességben (sokkal) jobb mint a kis pancake, igaz, az ára is több és nem fér el egy ingzsebben. Ahhoz képest milyen átfogása van, kompakt, (kisebb mint a 18-105) a súlya egyáltalán nem vészes, gyors és pontos az autófókusza, nekem még az is tetszik hogy nem pz, sokkal gyorsabban bekapcsol vele a gép és tovább bírja az akksi. 18 és 24mm között egyáltalán nem tolja ki a tubusát, de 135mm-en se ormótlan hosszú. Középen, nyitva és rekeszelve is minden gyutávon tűéles, 18 és 135 millin a leggyengébb a széleken, de itt is teljesen korrekt, f/5.6-tól felfele javul a helyzet. Összességében egy olyan zoom objektív ami nyugodt szívvel ajánlható a 6xxx vonalhoz. Persze jobb lenne indulónak ekv. 27 helyett 24 és lehetne időjárásálló...
És akkor néhány képkivágás, kikapcsolt stabival, állványról, gyári jpg.
16-50 16mm jobb felső sarok, f/8
18-135 18mm jobb felső sarok, f/8
55-210 99mm bal felső sarok, nyitva
18-135 96mm bal felső sarok, nyitva
-
törölt tag
válasz kovsol #24324 üzenetére
Ezt megertem, de sajnos ez ezzel jar, ez ugyebar egyeni dontes mindenki szamara hogy megeri nekik-e kifizetni azt arat vagy sem. Viszont aki nem annyira az ar/ertek aranyat teszi elso helyre amikor valasztasra kerul sor, es eldonti vegul hogy felar ide felar oda, 16-70-et vesz az garantaltan nem banja meg a valasztast. Egyeni velemeny ez is persze valahol.
jmakk ez lesz az? Ez tud B zaridot? [link]
[ Szerkesztve ]
-
KawaBazsy
aktív tag
-
derrik
őstag
A Sonya73 milyen rendszerűre formázza az sd kártyákat ????
-
robi222
senior tag
Légyszi tudnátok segíteni?
A7iii-at szeretném mobillal csatlakoztatni.
Melyik a legjobb program hozzá?
Eddig sokat telepítettem, de a rajta lévő képeket egyikkel sem tudtam megnézni.
Plusz szeretném a közeledő nyaralásnál, ha helyadatokat töltene a fényképekhez. -
mikrofon
veterán
válasz robi222 #24342 üzenetére
A Sony saját alkalmazása. Imaging Edge Mobile.
Ha vissza olvasol pár hSz-t (332-t) megtalálod hogy pontosan hogyan is kell beállítani. Nagyon egyszerű.Ha iPhone a telefon akkor Camrote alkalmazást is érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz robi222 #24342 üzenetére
Imaging Edge
Ezzel sem a gépen lévő képeket tudod böngészni, át tudod importálni (2MP-re leméretezve vagy eredeti méretben) a telefonra.
Helyadatokat ha BT-on párosítod tud a váz a képhez rakni, de a droidos verzió most bugos, a fényképezőgép kikapcsolása után sokaknak nem csatlakozik újra, csak ha feloldod a telefon zárolását. -
konyi79
addikt
Bármelyik IR távvezérlővel a kompatibilis Sony MILC vázat M módban lehet BULB-ra használni.. Első nyomás indítja, második leállítja az expót.
@Cayman:
Ami lehet probléma az IR távirányítóval, a fény meg a szenzor pozíciója.
Az IR vevő napsütésben nem túl acélos, amúgy se túl nagy hatótáv tovább csökken.
Meg a vevő a markolaton van elől, beltérben még csak-csak megy több irányból, de kültéren ha nincs valami közeli nagyobb felület, ahonnan vissza tud verődni a jel, nem tudod csak szemből vezérelni.Létezik még a BT kompatibilis vázakhoz RMT-P1BT távvezérlő, de nemigen kapható egyelőre. Gyanítom a BULB hasonlóan megoldható lesz vele.
Az utángyártott vezetékes távvezérlővel érdemes vigyázni, a 3-genes vázakon valamit kavartak, nem mindig megy ami azelőtt még jó volt. Nekem pl egy régebbi JJC van, ami a a 7m3-mal nem mondhatni megbízhatónak. Vagy kiold, vagy nem. De a kettő közül valamelyik mindig biztos.
Ahogy írták a többiek a korában linkelt alkalmazás is jó lehet.
-
derrik
őstag
Találtam egy objektívet japánban. Ha onnan rendelem tudja valaki, hogy mennyi a járulékos költség? Vám, áfa hasonlók? Vagy hol tudok tájékozódni erről?
-
hemaka
nagyúr
válasz derrik #24348 üzenetére
Magánszemélytől magánszemélynek érkező küldemény
0-45 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
45,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-700 euró között 2,5% vám + 27% ÁFA kerül felszámításra
700,1-999 euró között kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt
1000 euró felett kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt
Magánszemély által megrendelt áru (cég-magánszemély reláció)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-1000 euró között kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt
1000 euró felett kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt
* kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet.Szóval ha nincs 700 euró felett, akkor csak a 27% jön rá. Ha felette van, akkor meg fene tudja, mert obit nem tudom melyik kategóriában van.
Ez valami speckó obi, eglobalról vagy einfiről nem olcsóbb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest