Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robi1979

    aktív tag

    válasz 80hun #24746 üzenetére

    Pont most írtam le erről a véleményem egy másik topicban. A Fujik miben jobbak? Úgy tudom jóval kevesebb és drágább objektív kapható hozzájuk és nincs fix 1.4 Sigma sor meg Tamron 28-75 2.8. Gimbal videózáshoz meg mindegyik alá kell. Ha meg meghagyom a nikon F Tamron 28-75 2.8-at manuálozni meg jól jön a szenzor stabilizátor az a6500-ból.

    "Kb mint nex7 vs a6000 a két gép" - ezt hogy érted?

    "Javítsatok ki ha tévedek, közel 2 hónapja bújom a fórumokat mert a régi Nikon D50-emet szeretném lecserélni. Amihez anno 2007-ben úgy látszik jól választottam objektívet mert egy Tamron 28-75 2.8 eddig kiszolgált. Mint látjátok előtte nem volt Sony vázam, így mikor ide bepötyögtem ez első kérdéseimet tapasztalatom sem volt Sony MILC-ekkel.

    Első sorban APSC kategóriában kerestem versenyzőt. De! És most jön a DE! Lehet a marketinges nem mondatja velem DE nekem úgy tűnik hogy a Sony marketing koncepciója iszonyat jól fel van építve. Jelenleg úgy látom hogy a középmezőnyben van a legnagyobb verseny. Így nem csoda ha egy átlag USER eltéved benne. Iszonyat sok versenyző, és rengeteg kategória ezen belül is. És ezek CSAK a vázak! Ezek a vázak már jóval felül múlják egy átlag USER igényeit. És folyamatosan jönnek az újdonságok. Ezért szerintem itt nincs jó vagy rossz, a lényeg a felhasználási terület – mint minden másban.

    Én úgy látom hogy OK, hogy a Sony bedobta az a6400-at egy a9 alap erősségeivel bár nem egy kategória, nem egy szegmens, nem egy célközönség. De aki a9-el fotóz, másod gépnek ott a 6400. Mindezt úgy hogy maga mögött hagyott egy piacot beelőzve a versenytársakat az a6500-al amely már egy 3 éves konstrukció. Aki viszont most szeretne közép APSC vázat venni az mit tehet? Vagy a6400 vagy a6500. Nekem úgy tűnik hogy az a6400 a Sony abszolút válasza a Canon M50-ére. Számomra inkább hasonlít egy M50-re mint egy flagship APSC-re. Kihajtható, Vlogger kijelző, a legújabb követő (tracking fókusz) amely nyilván a vloggoláshoz elengedhetetlen. Kövezzetek meg, de nekem az a6400 inkább egy vlog kamerának tűnik sajátos árképzéssel mint egy flagship APSC váznak Sony-n belül. Ez inkább csak a piac beetetése és a piac megfelelő tesztelése egy (alfa?) béta időszak. Kb. mint a bűvész amikor azt mondja hogy csak a kezemet figyeld és miközben a kezét nézed, ösztönösen nem figyelsz a trükkre. Ha a piac elfogadja a 6400 árát, ergó fogy a termék, elérhető az a9 erőssége közép szegmensben is, így már szép lassan be lehet dobni egy JÓVAL MAGASABB ÁRON MINT TERVEZTÉK közép flagship APSC vázat. Plafonig ki fogja tolni az új flagship árát és ezt borítékolom bármikor. Az a7III ebben a szegmensben meg azért nem ellenfél mert FULL FRAME. Aki APSC objektív parkot épít, az nem fogja az egészet lecserélni költséghatékonyság miatt - amikor az új APSC flagship "még majdnemhogy többet tud".

    Na az lesz szerintem a Sony a6700 vagy a7000, a Sony a6500 2-3 éves APSC flagship utódja. Amely 2019-ben legalább akkorát fog szólni mint 2016-ban az a6500.

    Jól gondolom hogy az igazi flagship Sony APSC közép kategóriában még a mai napig az a6500? Jól gondolom hogy az a6500-nak ebben a kategóriában más gyártóknál sincs nagyon ellenfele? Ha nem így lenne, a Sony már bedobta volna az utódját, ami nem az a6400 – szerintem. Az a6000 árképzése anno ugyan ezt mutatta a 6300-al szemben és a Sony ezen két készülék betesztelésével ezen szegmensben iszonyat jól tudta pozícionálni az a6500-at. Amely azóta vajnyi keveset vesztett az árából/értékéből.

    Hogy mit tehet egy átlag USER ebben a kategóriában manapság? Baba, kismama, rendezvény, egyéb beltéri, kültéri fotózáshoz vesz egy a6500-at. Amivel kezdtem az irományom, javítsatok ki ha tévedek!"

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák