- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
SONY sport és akció kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartal996
tag
válasz -Mosquito- #751 üzenetére
Ja, meg a 3 kamera 3 különböző helyen van.... -.- Ez a videó egyáltalán nem jó összehasonlítási alap..
-
DigitXT
nagyúr
Ez egy vacak videó. Borzalmas rögzítéssel bármilyen CMOS kamera kocsonya!
A motoros topikban kifejtettem, miért gondolom ezt, továbbá hogy mi az a jello. -
Pompi
MODERÁTOR
"Szerintem illik egy Class 10-es kártyát beszerezni, ha már (Full) HD-ba rögzít."
No offense, de ha kicsit utána számol az ember a max. bitrate-nek és egy class4-es kártya sebességének, akkor kiderül, hogy az is bőven kiszolgálja, nem véletlenül írják a class4-et a kézikönyvben.
Persze az árkülönbség elenyésző lehet na meg az, hogy gyorsabban le lehet talán másolni (normális eszközzel) a kártyáról az anyagot indokoltá teheti a gyorsabb kártyát, de ez az FHD miatt illik beszerezni nem túl tudományosan megalapozott[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Készül a topik összefoglaló, egyelőre gyakorlati tanácsok szempontjából kevésbé hasznos történei áttekintést írtam össze, hogy tényleg ne az legyen, hogy el vannak kergetve a nem AS20 tulajosok
A következő körben jönnek a valódi segítségek a topikban eddig összeszedett infók alapján.Feel Good Inc.
-
DigitXT
nagyúr
Jó lesz ez!
Az FHD 1920x1080-as felbontást 16Mbps-sel illetve 28Mbps-sel (30 és 60fps)
Fajlagosan akkor 30 fps esetén jobb a minőség, nem? Ahogy nézem ezeket a
60 fps tesztfelvételeket, rengeteg esetben durva blokkosodás van: agyon van a
kép csapva, mintha nem is Full HD lenne. Pedig megvan a felbontás, mert épp
bele lehet szaladni egy "kvázi-egypixeles" csíkba a képen: villanyvezeték pl.Szerk: most nézem az infót a VirtualDub-ban, és azt írja: 25095 kbps. Amiből
a hang elvisz 127 kbps-t (AAC), szóval a videó csak 24964, azaz ~25 Mbps[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Idézni csak pontosan: "Lámpát kapcsojjá!!! Nem világítasz, b*meg!"
Ergo tökéletesen rögzítette a kommentáromat! Meglep, hogy a korábbit is,
amikor az orrom alá mormogtam, hogy ez meg nem világít. Behallatszik a
kapcsoló hangja is, ahogy a refit kapcsolgatom, hátha észreveszi magát...
(Persze, ez csak alapjáraton igaz, mert ha hangosabb a motor, elnyomja.)Viszont a sok plexin keresztül elég "élvezhetetlen" a kép... Eleve karcos a
motorom plexije, a kamerának meg tudjuk, milyen. Lehet, hogy oda simán
lehetne nyitott tokban felrakni, ha szép az idő. Oké a karcos plexin nem
segít: az nagyon sokat ront az összképen! Mellkaspánt lesz a nyerő, meg
valami "sport plexi", bár erre a motorra pont nem terveztem sokat rákölteni.
(Másikon van sportplexi, csak az meg nem annyira átlátszó, nyehehe...) -
DigitXT
nagyúr
Telómból most veszem ki az anno ideiglenesen bedobott kártyát...
Nézem: class 2. Nem mai csirke: ezer év lekapni róla az adatokat.
Gyanítom, hogy a 32-es class 10-esre gyorsabban fog visszamászni.
A teszt eredménye egy hatalmas nagy IGEN! Kb. ötöd annyi idő volt.Amúgy érdekesek a speckók. Minimum teljesítményt adnak meg.
Ez amúgy rendben is van, mert valami 3-5 MB/s-et tud (több a 2-nél).
Ahogy a visszaírás ~15MB/s tempója is több a 10-nél, hálistennek...Illik: nem kötelező, de azért ajánlott. Másolásnál nem mindegy.
(Vagy hát szép lenne, ha egy 1 órás felvételt 1 óráig tartana másolni.)Jó 2,5x-es tempókülönbség lehet, persze a "körülményektől függően":
a 22:43 hosszú 4GB-os felvételhez elég ~3 MB/s (így is <28 Mbps),
nade ha ennyit tudna a kártya max., akkor "valós időben" másolná át?
Azért egy CL4 garantálja a 4MB/s-t, de a CL10 sokkal jobb: ez van.
(Az, hogy "sokkal jobb", az tudományosan megalapozottnak számít?)De megtaláltam ezt a HSZ-t, ahol oda van írva, hogy nem is fix. (VBR)
De ha ez így van, akkor hogyhogy pont ugyanott vágja meg a fájlokat?[ Szerkesztve ]
-
Wilika
aktív tag
Ho-ho-hó, de még mennyire!
Ezt már kézben tartva, rázva, a telefon képernyőjén figyelve is megállapítottam, de amikor ezt a videót elkészítettem;
Helikopteres repülés
Na akkor elképedtem.
A kamera FIXEN van rögzítve a helikopterhez, tehát egymáshoz képest nem mozdulnak el. Mégis, ha megnézed, a talpai folyamatosan ringatóznak a kép szélein, míg a háttér kényelmesen siklik.(a videót movie-makerrel vágtam, valami basic beállítással tömörítettem, régen feltöltöttem facebook-ra, és most hogy eszembe jutott, lehúztam, és feltettem youtube-ra, szóval a képe helyenként olyan a,ilyen )
Valamint be kell látni, hogy ez a szegény kis helikopter sajnos nem alkalmas erre, mert érezhetően szenvedett ekkora súllyal. (a kamera megvan vagy a harmada a teljes tömegének, húzathattam is rendesen, és a megszokott 10 perces repülési idő helyett bírt vagy 5-öt )
mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?
-
loosht
senior tag
Valahol láttam egy videót, amiben ilyenbe van betéve a kamera. Mennyire stabil vajon? Bukón nem esne ki belőle? Ez lenne a legolcsóbb vízálló tok nélküli megoldás.
-
Pompi
MODERÁTOR
Nem stabil. Nekem van ilyen, próbáltam. Mozgó autóban rázkódik benne. Esetleg meg lehetne tuningolni valamivel - tépőzáras pánt vagy ilyesmire gondolok - kábel rendezéshez, kötegeléshez szoktak ilyet használni, ha találok ilyet otthon, akkor kipróbálom, bár ma már otthon vár az AKA-SF1 ha minden igaz, de azért érdekel. Csak úgy alapból mozgó járművön, járműben nem jó. Nem mozgó helyzetben, asztalon, állványon tökéletes.
Feel Good Inc.
-
-
nemdan
senior tag
válasz maj-viktor #778 üzenetére
Lóf*szt. Kábelkötegelő. Amúgy én is rendeltem egy ilyet ~350 Ft-ért.
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
maj-viktor
őstag
Nekem van ez a faja, meg a fém fajta is... majd lesz időm kipróbálom, míg nem jön meg a nyitott tok... meg a vállas rögzítésű hámot is...
Jóóóó de a kábelkötegelőt csak késsel tudod szétszetni, míg egy gumit simán leszedsz... és míg a gumi ingyé van szinte... 1000db 100Ft, a kábelkötegelő meg 10db 300 Ft
Persze ez sem nagy pénz, csak a befőttes gumit újrahasználod, míg a kábelkötegelő, hamár ki akarod venni belőle, akkor kuka, így 1xhasználatos!Színes kábelkötegelő tépőzárat meg ingyen kaptam még valamelyik webshoptól, ilyen promóciós anyagként... de az is ez a ~1-2$-os tétel külföldről, de magyar shopból is ahogy írtad ~400-800 Ft, szal nem sokkal több, akár a tépőzáras, akár a kábelkötegelő megoldás!
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Drótszamár #779 üzenetére
Igen, erre a tépőzáras pántra gondolok, elvileg van, majd megkeresem és kipróbálom. Függőlegesen az a baj, hogy pont az állvány menettel van egy síkban az a rész ahova rögzíteni lehetne, de ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
nemdan
senior tag
válasz maj-viktor #781 üzenetére
Ne szívd mellre, viccből írtam. (nemhiába tettem oda a szmájlit) Egyébként 10db kábelkötegelő nem kerül 300 Ft-ba azért.
[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
DigitXT
nagyúr
ON: ma teszteltem a 30 fps ("HQ") módot, az valóban 16 Mbps.
A 60 fps ("PS") mód viszont jobbára 25 Mbps. Kérdés, hogy mi
van 25/50 esetén: ha ugyanez a bitráta az elméletileg még jobb
minőséget jelenthet. (Egyelőre nincs összehasonlító felvételem,
de mintha tényleg picit jobb lenne a kép, azért hívják HQ-nak...)Számolni szeretők kedvéért: egy képkocka átlagosan 68 Kbyte
Persze nem így működik az AVC kodek: csak szemléltetés.
Meg egy dolog a bitráta, a másik, hogy mire/hogyan használja.
Mivel idő sincsen sok/folyamatosan jön az új infó, ezért nyilván
rosszabb minőségben tömörít, mint egy tömörítetlen videofájlon
2 pass-os lassú rendszerben egy 4 magos proci 100W fogyival.
(Ahol felhasználhatja a jövőbeni kockákat is, a jobb minőségért:
valós időben itt még nem tartunk, hogy előre látja a jövőt, LOL.)Kompromisszumok tömkelege a HD videózás, mini kamerában. -
vacs
veterán
Egy buta kérdés:
Ha a fájlméret és a felvételi idő nem számít, akkor 1080p 60fps vagy 1080p 30fps-el lesz jobb a minőség (Sony Vegas-al vágva)??
(^)(>.<)(^)
-
DigitXT
nagyúr
Az mindenkinek megvan, hogy nem lehet csak úgy kapcsolgatni PAL/NTSC közt?
Ma kipróbáltam volna. De formázást akart kierőszakolni. Megijedtem, hogy törölte
a napi felvételeimet, de szerencsére azt a formázást jóvá is kellett volna hagyni.Most, hogy felmásoltam (22MB/s), nyugodtan kísérletezek: azt mondja FULL.
Eleve gyanús volt, hogy a váltásnál kikapcsolt, de gondoltam, csak az újraindítás
kell neki kierőszakolni, de hogy meg kéne formázni az SD kártyát is, nekem új...Visszakapcsoltam NTSC-re (formázás helyett), erre simán írja a hátralévő időt, s
működne, persze újraindítás után. Jó, az ember ezt nem kapcsolgatja általában!
Teszthez viszont kell, szóval jó tudni, hogy nem lesz a kártyán egyszerre kétféle
felvétel soha, már ha az a kamerán múlik. Fene a pofáját...vacs: elméletben 30 fps-sel, mert fajlagosan több adat jut egy képkockára.
De most már kíváncsi lennék, hogy 25/50 esetén mit csinál. Mindjárt tesztelem.
(Bár lehet, hogy rákeresni egyszerűbb lenne, mint feltalálni a spanyol viaszt.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Na, ez a 25p ótvar. Az 50 az egész jól néz ki... Hátralévő időnek ugyanannyit írt,
szóval elméletileg hót ugyanaz a bitráta megy. Gyakorlatilag is (16Mbit, 25Mbit).Szerk: gondolkodom H2H teszten, pl. monitoron kivehető részletek felvételében.
Továbbá a mozgás leképezésében. A 25p tényleg béna, senkinek nem ajánlom,
de a 30/50/60 már érdekes kérdés lehet... Jó lenne, ha pl. ki lehetne választani,
hogy akkor én most kérek 30p-t, DE azt kódolt 25Mbps-re, mert a kártyán elfér!loosht: páros lábbal rúgnám tökön az ilyen félrefordítókat.[ Szerkesztve ]
-
-
DigitXT
nagyúr
Mai teszt, a lábtartóra kábelkötegelőzve a gyári talpat. Igen muris a SteadyShot:
mindenféle "kiegyensúlyozott felfüggesztés" nélkül azt az érzetet kelti, mintha a
kamera mozogna a motor testéhez képest is. Pedig nem - ennyire tutira nem. -
Oraculus
tag
Szia!
Tudnál feltenni egy képet a lábtartóra "kábelkötegelt" gyári talpról, rajta az AS20-as kamera?
Köszönettel, Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
ot93
senior tag
Hellósztok!
Pár napja én is vettem eggyet.
-- Érdekelne, hogy aki STD módban használja annak mennyit bír az akku?
-- Valamint érdekelne, hogy mi a különbség a folyamatos felvételi idő és a jellemző felvételi idő között. Az útmutató utóbbira kb. felét írja.Amit én a saját tapasztalatok valamint a forumozók írásai alapján megállapítottam, hogy:
-- ha rádugjuk pc-re majd kivesszük az akkut, működik tovább (de csak másolás, stb funkciók, felvétel nem)
Mivel a USBPw arra van, hogy pc-re másolás közben az áramot ne az akkuról szívja, hanem a pc adja. Viszont tölteni nem tölti, csak a szükséges tápot adja. Ha kikapcsoljuk a masinát, úgy már tölti...
-- ha mobilos töltővel töltjük (én konrétan az xperia u töltőjével) akkor gyorsabban, kb. 2 óra alatt tölti fel (pc-vel kb. 4 óra a hasz. útmutató szerint). És ha ilyenkor bekapcsoljuk akkor lehet felvenni vele (bár azt nem tudom, hogy tölti is-e, vagy csak a szüks. áramot adja neki, de tény, hogy ha lemerül és van áramforrás (akár powerbank is) a közelben, akkor nem kell az akku lemerülésétől tartani. (meg állítólag konnektorból töltve gyorstöltés is lehetséges)Remélem valakinek hasznos volt :-)
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bogyó bá' #793 üzenetére
Nézem vissza a 30-as visszapillantó nézetet... Hát az egy kicsit kevéske!
Tudom, nálad tájvideóra lesz. Arra elég. Meg amúgy a YT is csak Chrome
alatt adja be a 60p-t jelenleg, de akkor is: ég és föld a 60 a 30-hoz képest
ami a mozgásmegjelenítést illeti. (Fényképezéstechnológiailag meg tutira
hosszabb záridővel dolgozik ha csak 30 képkocát csinál: többet mos...
Viszont ennek mellékhatásaként éjszakai felvételen több részlet marad...)Aztán nem tudom, hogy ez mennyire a kodek erénye is, a fentiek mellett!
30 fps esetén 30 képkockánként van keyframe, 60 fps-nél meg 60-anként,
időben "ugyebár" szintén 1 másodpercenként. De nagy különbség van...Raknék be képeket, de mivel NEM PONT ugyanakkor készült a két videó,
még vmi manipulációval vádolnának... A lámpák becsillanását nem értem.
(Direkt keyframe-eket másoltam ki, elvileg az adja a legjobb minőséget...)Szóval egy "vakteszt" (png-be mentett képkivágás, tovább nem romlott):
VS.Szerk: de ha már említettem a lámpák becsillanásának kérdését, akkor:
VS.
(Nem igazán értem: lehet, hogy maszatos volt a lencse, vagy a plexi???)
Szerk: utóbbit tényleg csak úgy találgatva, mert őszintén fogalmam sincs.
Ahogy arról sem, hogy hogy lehet a 30 fps konkrétan szellemképes néha.
Mintha venné a 60-at / 2 képkockából rakna össze egyet, de ez hülyeség.[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Nem vagyok tisztában ezekkel az fsp értékekkel. Ezért kérdezem, hogy 60 fsp beállítással kell felvenni a felvételt, ha ebből szeretnék egy részletet belassítani egy megfelelő videószerkesztő programmal. Rosszul gondolom, hogy a belassított felvételek ebben az esetben 30 frame/sec lesznek és ezáltal még folyamatos marad a mozgás?
Szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs