Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csipikooo #34901 üzenetére
Itt van minden, tényleg ennyire nem adja magát? Advanced mode ;p
OC Tuner manualba, szorzó 38ra, alul ott az offsetelési lehetőség is.
Néz meg OC nélkül, meddig tudod -ba vinni, hogy hűvösebb legyen..
Aztán apránként lehet emelni a szorzókat és mellé a feszt, ha kéri.. -
sheep
addikt
Üdv,
lehet hogy hülyeséget kérdezek, de valami nem tiszta: ha felhúzom a procit (i5 2500k) akkor ezt a magas órajelet fogja mindig is tartani , akkor is ha pl. csak böngészek?
Vagy erre van vmi külön beállítás hogy ilyenkor vegye le az órajelet?köszi
[ Szerkesztve ]
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
remusz13
tag
sziasztok!
egy i5-2400 hogyan produkálna mai játékokkal ? Ezelőtt volt egy fx 4300-m, de amikkel játszok ( SC2,D3,HotS,Gw2 , lényegében csak netes játékok ) Elég rosszak voltak a minimum fps-eim. Mellé akarok dobni egy 750ti-t , egy 400W-s FSP Hexa+ táp kihajtaná a dolgokat? alaplapnak egy MSI B75MA-E33 -t néztem ki. Véleményt szeretnék kérni, és előre is köszi -
varillo
csendes tag
Szerintetek 3470 vagy 4590? kb 10 ezer többe kerülne 4590 de neten nézegettem és sok különbséget nem látok a kettő közt, játék szempontjából.
-
norbert1998
nagyúr
Kicsit odapörköltem neki. 5.5 GHz, 1.4 volton, cinebench 11.5: 7.92 pont.
sajna a 15-ösben csak 672-ig jutok.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #34918 üzenetére
als error, nem figyeltem. hiába volt 16-55-ig a szorzó, 50 fölé nem ment. tdp lehetett? ezen tudok segíteni?
-
ffodi
veterán
válasz norbert1998 #34919 üzenetére
Az lehetett, emelj rajt. Mondjuk 5500 MHz 1,4 V-on az túl jó lett volna.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz norbert1998 #34921 üzenetére
5.5Gn közelebb lenne a 200hoz, mint a 100hoz..szóval ha győzöd a VRMet hűteni, már csak az a kérdés, mennyit tud kiszolgálni.
-
ffodi
veterán
válasz norbert1998 #34921 üzenetére
Úgy értem, hogy ritka jó példány lenne, ha 1,4 V-on annyit menne.
Emelj a TDP/current limiteken. Ilyen tuningnál told fel nyugodtan 200-250 W-ra a power limitet (és 200 A körülire a curr. limitet).
Szerk.: Ha tudod hűteni, akkor mehetsz feljebb a VCroe-ral, 1,5-1,55 V felett viszont már óvatosan léggel.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz norbert1998 #34924 üzenetére
Akkor kezdd azzal az extrémkedést, hogy megismered a lapot/BIOSt.
1. kép: long pow limit 200W/32s, short limit 250W, planeek az egekbe.
Amúgy 8 fázisod van, ha a hűtésükre is figyelsz, ~200Wig jó lehetsz..
2600Kval azt hamar meg lehet enni, 2500K ilyen téren hálásabb azért. -
dorkababa
aktív tag
Jövö héten érkezem egy I5 2500k,asrock z77 pro4, xigmatek loki komboval, remélem jól fog futni a kicsike . egy a8 3850-t fog váltani
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
3570k kupakolás után ezt tudja:
[folyamatban]
[vége]A linx és a prime együtt ment, gyakorlatilag 23 percig. Ami érdekesség, hogy a biosban a magok beállítása 46-os szorzó az első három magra, és 45-ös az utolsóra. Ehehz képest gyakorlatilag mindenhol 4500-asnak ismerik fel a programok.
A képek alapján jó ez a beállítás amivel most megy, vagy ti változtatnátok rajta valamit? A cél egy moderált, de erős léghűtéses tuning.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #34933 üzenetére
Azért ez attól is függ, előtte mennyire voltak elszállva a hőmérsékletek.
vaakuum
Delid előtt milyen volt? Mi értelme párhuzamosan futtani a LinX+P95öt?
46 4 magon terhelve nem fog aktiválódni, ha arra vágysz, mindet 46ra..
Hőméréklet/fesz alapján mehetsz feljebb, játék alatt nem ilyen meleg.. -
04ahgy
nagyúr
válasz norbert1998 #34937 üzenetére
3770K, 4690K és 4790K, stb. BIOS alapbeállítással 105°C Tj elérése után kezdi visszavenni magát, és gyári hűtővel el is éri ezt (tehát ha mondjuk grafikázik vagy kódol a tulajdonosa, akkor a félvezető átmenet folyamatosan ennyi, nem 90°C). Szerinted hányan használják tuning nélkül, alapbeállítással, gyári hűtővel ezeket a CPU-kat? Kb. 98%-a az összes tulajdonosnak. Mégsem hullanak. Hurrá!
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vaakuum
addikt
válasz Speed® #34934 üzenetére
Most a legmelegebb mag 77 fok körül mozog, előtte mindegyik elérte a 85 fokot, és 90 környékére is felmászott.Linx és prime azért gondoltam, mert az egyiknél magonként látom, hogy melyik hibázik, a másik meg fűt.
Mi lenne a tuti megoldás? Csak linx?[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Felraktam mind a négy magot 46-os szorzóra, és mellette ezek a beállítások annak:
Additional turbo voltage: +0,023
Internal PLL overvoltage: Disabled
Power saving: Disable
Speedstep: Enable
Turbo boost: Enable
CPU offset: +0,010V
LLC: level 2 (a legdurvább alatt egy értékkel, összesen öt szint van, llc5 a leggyengébb, és llc1 a rajz szerint a majdnem egyenes)linx alatt 1 és 3 perc közötti időtartamban kifagy.
Mit érdemes még emelni, esetleg csökkenteni?[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Ezzel a beállítással 1.184-et mutat a cpuZ linx közbeni terhelés alatt.
szerk: jahogy ez nem is ivy topik valahogy az lga 1155-nél megakadtam.sry....[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Speed® #34940 üzenetére
A kupaktalanítás a leadott wattot nem változtatja, tehát nem lesz tőle csendesebb a hűtés.
(#34941) norbert1998: Jobban félek a nem megengedett kupaktalanítástól és a következményeitől, mint a 0-24 tuningra alkalmazott jelentéktelen feszek esetén fellépő tartós és megengedett 100°C Tj-től.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest