Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Speed® #34750 üzenetére
szia, ismét tegnap beüzemeltem a cuccot...
létezhet az hogy nem fér a cpu hűtő el a lapon?
mondod hogy te is hűtötted vele anno, ilyen lapod volt ezzel a cpu hűtővel?
nálam a hőfokok elég furák.
terhelés alap, alapjáraton a kupakhő 60-62 fok, de a magok hője felmegy 88-90 fokig is
és nem érzem túl melegnek a hűtőbordát
tuti valami nem frankó a hűtéssel szerintem
elöre is köszönöm a véleményed"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34751 üzenetére
Ekkora hűtőnél valami nem stimmel ha ilyen meleg a proci alatta. Egyenletesen húztad meg a két oldalt rögzítésnél? Keret rögzítő pöckök nincsenek elhasználódva?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz F_Zolee #34752 üzenetére
igen, egyenletesen lett meghúzva, erre mindig oda figyelek...
egész véletlen nem létezik hogy nem férne el és valahol felkekszik?
ma mindenesetre kikapom a lapot belőle és megnézem mi a helyzet
de akkor ezek nem normális értékek, jól gondoltam én isnem láttam elhasználódás nyomát, mintha nem is lett volna még használva...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34753 üzenetére
Akkor mindenképp vedd ki és nézz rá, hogy felfekszik-e rendesen.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lacielvtárs #34751 üzenetére
Létezhet, de neked kell látnod. Nem ilyen lappal használtam, nem volt gond.
Esetleg előfordulhat, hogy előjött a típushiba..el szokott repedni a műanyag rögzítőkeret ezeknél..vizsgáld meg ilyen téren is, mert ha ferdén áll, az ilyen eredménnyel járhat. Olyan is volt, akinek a ventije halt be és passzívan ment a motyó..lowcost kivitel AC módra :S -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Speed® #34756 üzenetére
kiderült közben szerintem a bibi
link
én voltam a balga, mert ha ezt leírom ide, akkor te is azonnal tudtad volna mondani, szóval elnézést, hűtő csere lesz egy corsair h100 személyében...
remélem azzal rendben leszek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34757 üzenetére
Jah hát ha ilyen apróságok kimaradnak, hogy már nem 100as a keret akkor...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lacielvtárs #34757 üzenetére
Nos, igen. Egyébként könnyen javítható a dolog, de a csere is segít.
Anno cimbinél kétoldalt felragasztottam 1-1 lemezcsíkot, stabil lett..H100..az már a másik véglet..hőmérséklettel nem lesz gondod vele.
Én eladtam a Tritont, igaz, hogy ~60°C volt OCval, de böszme volt..
Most egy 920v4 van helyette, hőmérséklet+hang is maradt ami volt.
Igazából csak akkor javaslom a vizet, ha a házad miatt szükséges.
Mert egyébként egy jó léggel olcsóbban is hozható a teljesítménye. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Speed® #34760 üzenetére
már alakulnak a hőfokok... csak kicseréltem a gyári ventiket, mert ha lassítom őket, nyekeregnek
gyorsan meg brutál hangosak
alapjáraton
terhelve gyári órajelen:és mindkettőtöknek köszönöm a segítséget és az irányvonalat
olyan olcsón jutottam hozzá a vizes hűtéshez hogy nem bírtam kihagyni
25 ezer volt a teljes ház és benne a corsair h100[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34761 üzenetére
És ez milyen hűtési szint mellett ennyi? Mert nekem léghűtésem van és azzal ennyi. Vagy meleg van még nálatok?
Ezek már jó fokok csak keveslem a vízhűtéshez.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz F_Zolee #34762 üzenetére
hát a szobában most még nem megy a klíma, olyan 26 fok körül lehet a szobában, de az is lehet hogy 28... bár szerintem inkább 26 a reális
jah és annyi hogy a ventik fullon mennek, valamint a corsairon a cpu felett, három vagyis a fullon működő pumpa van beállítva, ha jól gondolom
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34763 üzenetére
Akkor az még melegnek mondható. Nálunk már 24°C körül van.
Mennyi feszt kap a proci?
(#34765) Lacielvtars: Remélem elírás az a 2,28. Ha alapon megy akkor 1.2V alatt is tudja. 4ghz az 1.2 körül kell legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz F_Zolee #34764 üzenetére
tényleg?
akkor nálunk tényleg meleg van a szobába, vályog falak lassan hűlnek le
viszont lassan is melegszenek át
most a gyári feszt kapja, szerintem 2,28-at talán...
épp nem sokára tervezem belőni a cpu-t 4,2 vagy 4,4-re amit majd bírni fog[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
válasz Lacielvtárs #34765 üzenetére
Talán?? Huhh... gyorsan kinyírod azt a procit.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Lacielvtárs
nagyúr
azért veletek is megosztom a ki szösszenetemet
tudom ebben a topikban ezen eredmények már lerágott csont, de egy újszülöttnek minden vicc új
nekem is köszönök mindent"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34770 üzenetére
Elég meredek 4ghz 1.3V felett. 1.2V-al nem próbáltad?
-
-
emre
veterán
válasz Lacielvtárs #34772 üzenetére
Van a hsz-eim között bios screen, 4,2-re 1,168-volttal belőtt prociról z68-as lapban.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Lacielvtárs
nagyúr
most itt tartok és részemről elértem amit akartam
ami nálam jelenleg stabil munkára, az a 4300 Mhz a képen látható V értékkela 4,4 Ghz, nem maradhat mert lefutott a IBT teljesen, majd egy sima média player kék halállal kinyírta
[ Szerkesztve ]
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Egy celeron g1620 hűtője (sima alumínium) elég lenne egy i5 2400,vagy 2500 -ra ?
underground techno will never die
-
F_Zolee
veterán
válasz Lacielvtárs #34774 üzenetére
Na ez már valami. Milyen beállításokkal érted el? Offset v. fix fesz? Energiagazdálkodásból mik mennek?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz F_Zolee #34778 üzenetére
szia, egy kedves ismerősöm telefonon keresztül mondta hogy mit csináljak és azt tettem.
azt mondta ez gyári feszen elért eredmény, vagyis a szorzó lett növelve és a core voltage-böl lett visszavéve -0.110 V. és ezt az eredményt hozza
ez a tuti amit le tudok írni róla, más beállítás nem volt"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dealerman
aktív tag
Üdv
vettem egy i5 2400-ast msi lappal adták,úgy hogy véletlenszerű újraindulás,kék halált dob,terheléstől függetlenül,az én giga lapomba is ugyan ezt csinálja ! memó vezérlője adta volna meg magát ? 2db rammal is ugyan azt csinálja mint eggyel
Nem bízok már abba,hogy valami beállítás lenne biosba,ha már két lapba se megy ........
-
őstag
-
dealerman
aktív tag
válasz kicsipapucs #34781 üzenetére
Takarìtás meg volt,második lapba próbálom.......
-
dealerman
aktív tag
Most kèt mag aktìv csak ìgy eddig hibátlan,3 vagy 4 nèl pár percen belül hiba jelentkezik ,2 mag is hibás lenne ?
-
őstag
-
Adam8199
tag
Üdv.
Egy intel core i5-2500 processzort szeretnék venni.Olyan kérdésem lenne mennyire állja meg a helyét ez a proci a mostani játékok mellett?Egyébként egy core 2 duo procit váltana.
Válaszokat előre is köszönöm.Audi A4 B5
-
dealerman
aktív tag
válasz kicsipapucs #34784 üzenetére
Beszéltem az előző tulajjal,2 aktív maggal neki is ment napokig tökéletesen míg használatban volt,nekem se hibázott még úgy ! ma még egy harmadik lap + memóval leteszteli az egyik haver,de nem látok rá esélyt,hogy neki fog menni tökéletesen
Maga a gyártóval lehetne "garanciát" intézni ?,attól függetlenül,hogy nem egy mai darab és a származása is ismeretlen Nem szívesen dobnám ki
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz dealerman #34790 üzenetére
Csekkold le magad, lehet-e valamit kezdeni vele Inteléken keresztül..
-
dealerman
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek Igen i3-ba elmenne csak akkor lenne egy kis mínusz nekem
Jó pár gép fordult meg a kezembe már,azt hiszem egy amd-s cpu volt aminek az egyik memó vezérlője halott volt,meg talán egy intel proci rémlik ami hibás volt,de ennyi,hát sikerült kifognom a harmadikat is,pedig nagyon kicsi rá az esély főleg ha nem kínozzák
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok!
Szeretnék majd egy i5-2500k vagy egy i7-2600k-t vagy egy i7 3770-et beszerezni és hozzá egy alaplapot is csak nem tudom milyet lenne érdemes. Asusokat nézegettem főként mert a mostani lapom is az és nagyon meg vagyok vele elégedve! Asus P8Z77-V ről vélemények valakinek ? vagy Asus P8H77-V ? És a procikba is megköszönném ha valaki segítene hogy melyiket lenne érdemes a három közül ! Köszönöm előre is !
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rizsa7777777 #34794 üzenetére
i7 csak akkor kell, ha kihasználnád a HTt melóval pl., játékra teljesen jó az i5K. Lap meg alá értelemszerűen Z chipsetes legyen, akár Z68 is, ha épp olyan van..lényeg, hogy engedje macerálni a procit, ha már K. Z68+i5K ~50ből megvan, kell rá valami épkézláb hűtő és mehet az OC..ennyi.
-
rizsa7777777
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rizsa7777777 #34796 üzenetére
Játékoknál ritkán előny a HT. Egy 2500K 4GHz körül-felett elég combos.
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy non-K i5 procit tuningolunk, akkor működhet mellette a Speedstep és egyéb energiakímélő feature?
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest