- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
Ott nézzél valamit a gépen, mert nagyon forró a proci... Nézd meg a hűtés felfogatást.
Mondjuk ezzel a lappal egy ismerősnél találkoztam ilyen furcsa anomáliával, hogy sokkal jobban melegedett a proci, mint egy z68-as lapban.LLC-t állítsd át 3-asra mondjuk és az offset -0.120 legyen.
Ja és a ram feszt is vedd le 1.55-re, bírni fogja azon is.Speed(R): lehet, hogy én nem a 2500-as szorzókat mondtam...
[ Szerkesztve ]
-
Sabre
őstag
Hát hogy is mondjam, elég poros volt a hűtő!
Kiporoltam nagyjából és elkezdtem lefele menni, -0.100 kevés volt neki, 2. kör very highnál hibát jelzett az intel burn, viszont csak 45 fokig ment fel a proci a korábbi 73 helyett!Következőre -0.050 volt, de az is kevésnek bizonyul feszből, 2. körnél szintén kuka.
Most -0.030 a következő, amit próbálok.
-
Sabre
őstag
sajnos -0.01 aminél nem száll el az intel burn, de a proci hőmérséklete felmegy így is 54-55 fokra viszont a magok meg a többi bele-bele nyal a 80 fokba és akkor látom h elkezdi visszavenni a szorzót.
Úgy néz ki, egy hűtő teljes szétszedés és újrapasztázás fog segíteni csak a dolgon, kizárt dolog hogy egy freezer 13 ( hozzáteszem ~ 2 éve ez a proci, hűtő ketyeg a gépben ) kevés lenne... -
MiklosSaS
nagyúr
Udv. mindenkinek !
Jo reg jartam itt....volna egy problemam. Van egy i3-2100-as processzorom egy mediaPC-ben, par napja arra lettem figyelmes hogy a megszokott 33-35 fok helyett most 41-43 fok kozott van idle-ben. Terhelesnel pedig a megszokott 49-55 -rol eleri sokszor a 62-65 fokot is. Semmi nem valtozott, igy egyik naprol a masikra,....
- ki volt tisztitva
- at volt pasztazva
- ugyanazon a fordulaton mukodik ugyanaz a huto
- ugyanaz a haz
- a szobaban is ugyanaz a homerseklet (kb, +/- 2-3 fok)
- nem huzz maga utan semmi programot, ujra is volt rakva az operacios rendszerek (Ubuntu&win8.1)Degradalodhatott volna ?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
i7 2600k mellé ki milyen hűtést ajánlana? (eddig scythe mine2, és ninja3 vetődött fel, de minden vélemény érdekel)
Köszi előre is!"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
vj0c1
aktív tag
válasz Killer01 #33065 üzenetére
Ház most elég kicsi van, épphogy belefért a lap (asrock z68 extreme4 gen3), az oldalfal valszeg rá se lesz téve. A lényeg hogy 4 ghzre szándékoznám..
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
4GHzhez nem kell semmi extra, alapfesz közelében viszik többnyire..konkrétan egy sima 2600 is megy annyit, akkor minek a K betű..?
Mine2 nem rossz cucc, Ninjat hagyd ki, ha tovább mennél tuningban, elfőzi.
Én Brockent keresnék, esetleg Mugen2őt, ezek jóárasítva beszerezhetők ;p
10 körül-alatt jó vételek, 1.3V magasságáig elbírnak a procival kényelmesen.miklosss2012
Nem jellemző a degradálódás ezeknél..mivel tuning sincs ugye. Nézz utána, nem kap-e a szükségesnél több feszt, ill. csökkentsd, amíg tudod..amúgy meg nem para a 65°C sem, emiatt cserélni teljesen felesleges lenne szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
Nekem egy Ninja 3 van a 4.5-ön járatott 2500K-n. Linx alatt a kettes magom a legmelegebb, az 74 fokos.
A ventilátor szabályzója 1/3-on áll. Viszont egy egész család kell a felszereléséhez.Ja, és az alsó csövek merőlegesek a ventilátorra.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kean_Sorbo #33072 üzenetére
A 2600K más tészta melegedésre..ugyanaz a Z600, ami a 2500Kval kényelmesen elbírt LinX alatt is 4500/1.3Von, 2600Kval ugyanezen érték alatt throttlingig szaladt..igaz, erősen melegedő, alacsony VIDes darab volt.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kean_Sorbo #33074 üzenetére
Ha magas VIDes példány, simán lehet, hogy nem melegszik annyira, ne tévesszen meg, hogy van, akinek 1.25 körül megy ennyin..alacsony VIDel párosulva lehet rosszabb fűtés szempontjából, mint a tiéd.
A 8 csöves 1 kilós vasad nem arra van kitalálva, hogy ordenáré TDPt kezeljen, hanem hogy 100W körüli értékkel minimális huzattal elbírjon. Hiába növeled a légszállítást, egy idő után érdemben nem javul, a relatíve kevés felület okán. Ha nem így lenne, nem nyomnák le a keskenyebb/sűrűbb megoldások kényelmesen, igaz, hangosabban.2500Kval 4.5/1.3mon 120W TDP kereten belül tudtam maradni, 2600Kval 150re ki kellett toljam ugyanezen értéken, mert ugrált a szorzó/GFlops. Ennyit jelentett a HT/VID téma nálam, elég volt arra, hogy a Z600+2x800rpm kevés legyen. TRUE Black + 2x3000rpm már elég volt a 4.8G/1.4V tesztekhez, 200+ TDPvel
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Speed® #33075 üzenetére
Akkor legalább annyi szerencsém van, hogy nem az a melegedős példány. Nagyon nem foglalkoztam az összefüggésekkel, de itt sokáig azt hajtogatták, ha alacsonyabb feszültséggel megy valami, akkor nem is melegszik annyira. Mondjuk én nem foglalkoztam soha nagyon ezekkel a hőfokokkal. Egyszer megnézem, hogy a hűtő rendben rajta legyen, aztán el is felejtem az egész tesztelős mizériát. Sokan itt a PH-n többet monitorozzák-tesztelik a CPU+GPU párost 0,002 voltért, mint amennyit használják.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kean_Sorbo #33076 üzenetére
Valóban, kisebb fesz, kisebb melegedés..de mivel a gyártás során 2 egyforma minőségű szilíciumdarabka nem készül szivárgási áram szempontjából, vannak jobbak és rosszabbak..a TDPbe bele kell férjen mind, ezért a változó alapfesz.
Az utolsó sor jogos ;p De ez is egy hobbi, nincs mit tenni
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Speed® #33079 üzenetére
ja, de legalabb olcson vettem egy masikat. Most mar minden rendben !
Ez azert maga a mennyorszag az okori AMD socket A -val szemben. Ott volt az igazi hidegrazas ! Sajnos egyszer megcsuszott a csavarhuzo es felszantottam vele egy Athlon XP 2400+ nyakot
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
orionpro
tag
Csak személyes tapasztalat. Intel push-pin. Érdemes odafigyelni.
i5-2500 amit enged: 41x-38x, teljes terhelésen 65 fok. GA-P67A-UD4, hyper tx3 2x9cm ventivel, zalman z9plus jólszellőző házban.
Gondoltam újrapasztázom, hát az egyik pin nem volt rendesen a helyén. Ventik le, borda úgy fel, egyből 53 fok lett teljes terhelésen.
Ilyen szempontból az AMD megoldása jobb, vagy ha valakinek van rá keret, normális hűtőt venni.Esetleg érdemes még valamit beállítanom? A ramokat is 1600-ra tettem, javult is sokat tesztben.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MiklosSaS #33080 üzenetére
1-2 fel-leszerelést kibír, ha figyel az ember, de nem egy életbiztosítás..főleg, ha komolyabb méretű bordánál alkalmazzák..gyári viszonylatban elmegy..csak ne lenne ilyen spórolós a borda..a régi, prescottokhoz/pentiumDkhez adott magasabb, rezes fajta egész kultúrált teljesítménnyel bírt.
S462 nem volt olyan rossz..legalább nem küszködtünk IHS alatti pasztagondokkal..cserébe akkor jóval olcsóbb volt, mint a konkurencia és tisztes tempót diktált..én nagyon csíptem az akkori Bartonos rendszeremet. A bénázásért meg nem a gyártó felel x)
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #33084 üzenetére
Jól látom, a VGA felé dolgoznak a ventik..? Eléggé hátrányos felállás..90°al elforgatva nem fért be (ház hátulja felé fújjanak a ventik)?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #33086 üzenetére
Nem erről van szó..jelen állásban a fizika ellen dolgozol. A meleg felfelé száll(na), te meg lefelé tessékeled. Zárt oldallappal ez egy légkeveréses sütő kb. Ha megfordítod a ventiket, a tápba fogod fújni..annak sem az a feladata, hogy az alkatrészek melegét kitessékelje magán keresztül..megvan a maga baja, amire méretezve van a hűtése/légszállítása. A hátsó házventik felelnek a kecóban ragadt meleg levegőért, részemről arra fordítanám a vasat, ha elfér.
-
*Ropi*
félisten
válasz ricsi8800gt #33084 üzenetére
Rosszul raktad fel a hűtőt: a hátlapi kivágás felé kellene fújnia, hogy a hátlapon lévő (kifordított) ventilátor kiszívhassa a meleget a házból!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
ricsi8800gt
addikt
Igen majd elfordittom akkor jobb lesz.Köszönöm a helyesutravalo terelést.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
daniele
aktív tag
Sziasztok.
Gyors kérdés lenne felétek.
Adott egy MSI H61M-P20 (G3) alaplap, most cseréltem le i3-2100-át, i5-2300-ára, turbo boost bekapcsolva, speedstep kikapcsolva, core freq, 31x100, viszont CPU-Z-be és AIDA64-be 29x100 a szorzó (2.9GHz)...
KÉPRendszerbe és msinfo32-nél meg úgy jelzi ahogy beállítottam + mikor bekapcsolom a gépet ott is 31x100-at jelez...
Most melyik a valós? Szeretném ki fixálni 3.1GHz-re...
[ Szerkesztve ]
-
nero2006
csendes tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Taposo
aktív tag
Sziasztok, hogy tudom a processzorom órajelét fixre állitani, illetve a windowson belül ezt valami funkció felül irhatja ? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest