- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #24348 üzenetére
köszönöm megnézem hogy tudom átállítani bár még fogalmam sincs hogy kezdjek neki
eddig amúgy jól fut a Gargoyle 1.6.2
amit észrevettem hogy újra ki tudom hajtani a 100megás DIGI linket mert 94megabitet elérek speedtest-en
utóbbi hónapokban meg már csak 90körül volt de néha csak 87-88megabit
illetve azt is észrevettem hogy pörgősebben tölti be az oldalakat és a wifin ha telefonnal lógok hamarabb reagál és tölt be mindent. ja és masszívan nyomom 24/7-ben a torrentet és mellette is hamarabb töltődnek a weboldalak és a wifi is jobban pörögszóval megérte rárakni és már csak ez a 12-13-as csatorna téma hiányzik
ja azt is észrevettem hogy gyári FW-en a telefonomon 65megabites volt az N-es wifi linkje
most meg 72megabit stabilanmég megfontolom hogy elcseréljem-e a 841ND V7.2 routert unokatesómnál lévő 1043ND V1.x-re ha arra is Gargoyle-t teszek és jobban kihajtja mint gyári FW esetén
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #24351 üzenetére
Van a routeren is vi editor, de ha Win-ről szeretnéd akkor WinSCP-vel elérheted a router filerendszerét, és szerkesztheted a konfigokat. Win-es editort (pl. notepad) ne használj, mert tönkrevágja a file szerkezetet, és lehet reset-elni a routert, majd elölről kezdeni az egészet.
További ehhez kapcsolódó kérdésekkel meg inkább az OpenWrt topikba kellene majd átmenni, az általános router gondost ne terheljük ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Felturbóztam a routert erősebb antennákkal, de még így se elég erős, hogy a tv kapcsolódjon.
Az az érdekes, hogy a szobába ha 1 métert arrébb megyek azonnal jó a laptoppal monitorozva az erősséget, de ott a sarokba ahol a TV van már csak ilyen 80-90 a jelerősség.
Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi a fene zavarhatja.
-
Bakter9011
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24350 üzenetére
Még nem próbáltam router nélkül, nincs elég hosszú kábelem De akkor lehet hogy a wifi miatt ingadozik a letöltési sebesség?
-
MODERÁTOR
válasz SzlobiG #24353 üzenetére
Nem feltétlen zavarás, lehet visszaverődés eredménye is egy ilyen szituáció. Ezért mondjuk ezerszer minden WiFi-vel kapcsolatos kérdésre, hogy lehetetlen előre megmondani, hogy adott router, adott kliensekkel, adott helyszínen, miként fog teljesíteni. Nyitott ajtókról, bútorokról, tükörről, mindenről verődik vissza WiFi jel, és ennek útja kiszámíthatatlan előre. Lehet a fal túloldalán, egy másik helységben átteszel egy bútort, és már más lesz a helyzet.
Volt olyan itt a fórumon, aki a pincét be salgó-polcozta, és az addig tökéletes WiFi hálózata szinte használhatatlan lett, fent a lakásban!
A routert sem tudod átrakni máshova? Azt talán egyszerűbb, mint a TV-t...
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz Intruder2k5 #24355 üzenetére
Már arrébb tettem a routert, de nem segített. Máshova már nem nagyon tudom. Valszeg akkor a nagy szekrény sor zavarhat be, mind1 ez van, majd lehet kábellel át viszem mint az iptv-t.
-
laccy88
senior tag
sziasztok! van egy tp-link AC750 router-em. A gondom, hogy néha olyan, mintha 1-2 percre lefagyna, beakadna. Ilyenkor nem tudom használni a hálózatot, és nem érem el a hálózat eszközeit sem, beleértve a router-t, illetve az internet is "megakad"(nem szakad meg, de nincs adatforgalom, nem töltenek be a weblapok stb). Semmi hibaüzenetet nem kapok, nem szakad meg a kapcsolat, wifi jelerősség sem esik le. Majd egyszer csak helyrejön minden. Napi szinten 1x 2x fordul elő
Valószínűleg sok oka lehet, de mégis, szerintetek hol kezdjem? köszi![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
M^xx
aktív tag
Köszi az eddigi válaszokat nos, igazad lehet most, hogy írod. Windows alapból felismerte a wifit ezért gondoltam nincs több dolgom vele. Miután írtad a drivert feltettem, de sajnos nem hozott javulást. Elképzelhető, hogy ennyit tud akkor a wifi kártya a laptopban?
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Amikor megvettem az Asus RT-N12 D1 routert, a rajta lévő FW-vel a wifi nagyon gyenge volt, a letöltés 4 Mbit körül volt, és speedtesten ilyen fűrész grafikont rajzolt. Aztán feltettem a legújabb gyári fw-t, és onnantól kezdve minden jó volt, jött a maximális sávszélesség.
Viszont adódtak más gondok, úgyhogy ma este feltettem a Tomato fw-t, és most ugyan olyan gyenge a wifi, mint vásárláskor a gyárival. Ugyan úgy csak 4 Mbit körül jön, és fűrészfogas a grafikon.Mivel a legúsabb Asus fw-vel ment rendesen, ezért a hardver és a jelerősség is tuti jó. Valami beállítás kérdése lehet az egész, de Tomato-ban annyi beállítási lehetőség van, hogy azt sem tudom, hol kezdjem.
Mit kéne állítani, hogy átjöjjön a teljes sávszélesség? Mert így használhatatlan a WiFi.
-
MODERÁTOR
-
fgabor87
tag
válasz Intruder2k5 #24361 üzenetére
Ezeket már végigzongoráztam.
Nálam a csatorna igazából mindegy, mert a környéken sehol egy WiFi. Falu és a kertes ház előnye.Na most igazából nem tudom, hogy mi történt. Jött egy áramszünet (se szél, se eső, se fagy, szóval érdekes), router újraindult, és most teljesen jónak tűnik. Lehet, hogy csak egy teljes újraindítás kellett volna neki?
-
bigdady
nagyúr
Hali
A cat5 kábel a gigabites? Koszi
-
MODERÁTOR
-
galaxys80
veterán
válasz Intruder2k5 #24361 üzenetére
Advanced -> Wireless -> Transmit Power -> 100mW
Ez alap beállításon is ennyi szokott lenni vagy külön be kell állítani? (TP-LINK WDR3600 router )
-
MODERÁTOR
válasz galaxys80 #24366 üzenetére
TP-LINK routerre nincs Tomato, tehát nincs ilyet menüpont se, ha csak tök véletlenül nem egyezik meg, de ezt kétlem.
Egyébként kis hazánkban 100mW az engedélyezett WiFi-s EIRP, de Tomato-ban alap esetben jóval kevesebb, típusonként is eltérő, van ahol 17mW, van ahol 42mW.
-
fgabor87
tag
válasz Intruder2k5 #24367 üzenetére
Nekem 40 körül volt, feltettem 100-ra, de inSSIDer-ben semmi változást nem látni, ugyan úgy -65 dB körül van a jelerősség.
Vagy lehet hogy a beállítások mentése után megint kéne neki egy full restart? -
galaxys80
veterán
válasz Intruder2k5 #24367 üzenetére
Értem. Köszönöm.
-
MODERÁTOR
-
fgabor87
tag
válasz Intruder2k5 #24370 üzenetére
Hát az én gépem elég szerencsétlen helyen van a routerhez képest. Pont belóg egy 40-es főfal, és még van egy kb 10 centis válaszfal (ez üres szerkezetű, csak gipszkarton). Szóval valószínűleg ide össze-vissza verődő jelek jutnak, annak meg nem sokat segít, ha picit nagyobb teljesítménnyel ad.
Még egy szinttel lejjebb is erősebb a jel, pedig vasbeton plafon van.
Ha nagyon akarom látni, akkor talán 1-2 dB-el erősödik a jel.
De mondjuk nem lényeg, mert átjön a 20 megás net. Illetve reggelig átjött, amikor csináltam egy restartot, és megint nem volt jó. De azt hiszem rájöttem. Ha állítok a WiFi-n, akkor a routert is, és a gépen a WiFi-t is újra kell indítani, és akkor jó. Lehet, hogy elég lenne csak a gépet, de nem kísérletezek vele.
Most úgy néz ki, hogy minden stabilan működik.
Még picit szokni kell a Tomato menüjét és mindenét. -
lacka111
csendes tag
Sziasztok!
Tp-link routert használok már 4 éve. Eddig semmi gondom nem volt vele, mindenki látta a wifi-jét és volt is rajta szépen net. Kivéve az Iphone! Eddig nem is zavart annyira, mivel nem almás készülékem volt, viszont múlthéten sikerült beszereznem egy sajátot, így viszont már érint engem is a dolog.
Szóval ha Iphone készülék csatlakozik a routerhez (3db különböző típusú Apple készülékkel is tesztelve) akkor semmi hibát nem ír, viszont internetelérés nincs rajta vagy irtó lassú...
Ha nincs a wifin jelszó, akkor viszont simán megy a net rajta. Mi lehet a probléma?
Találkozott már ilyennel vki? -
GGAllin
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem/kérésem lenne hogy valaki nemtudna belinkelni egy oldalt/leírást aminek segítségével betudnám állítani a Cisco 892Fsp routeremet?
Nem csináltam még ilyet és a tananyagból is sikerült kifelejteniük valahogy, de most nagy szükségem lenne rá.Köszönöm előre is!
bite it you scum !! ~GGA
-
GGAllin
tag
Köszönöm gyors átfutottam és jónak tűnik, meg azért én is google-ztem csak ez valahogy kimaradt de van még mellé egy rakat cisco pdf-em ezekkel már csak összehozom.
Még az a kérdésem lenne, hogy amig ezzel szórakozok arra gondoltam beállítok ideiglenesen egy SOHO routert. De ahogy kicseréltem nem volt többé net elérés. A Cisco tudhat olyat amit a régi SOHO nem és ezért van ez vagy csak szarul állítottam be valamit? A routerből egy switchbe megy az UTP kábel és onnan a PC-kbe.
bite it you scum !! ~GGA
-
bigdady
nagyúr
Hali
Segítenétek hol találok openwrt-t és hogy kell feltennem a tplink archer c5 v1.2-höz?
-
MODERÁTOR
válasz bigdady #24379 üzenetére
Szia!
Ezt a kérdést inkább ezekbe a témákba tedd fel!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_archer_c5_ac1200_router/friss.html
http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.htmlEgyébként meg itt: https://openwrt.org/
Vagy itt: http://www.gargoyle-router.com/szerk.:
Közben látom az elsőben már meg is kérdezted.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Kovesz82
tag
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok, félig ide illik, de ez legalább egy élő téma és válaszoltok rá.
Problémám a következő:
Van egy Asus RT-N12 D1 routerem Tomato 1.28-al és adott még egy tp-link wn832n range extender. Sikerült megtalálni vele a router jelét, a routerben a mac címet meg is adtam ,mert MAC filter van beállítva, ki is osztott neki IP címet (de úgy is próbáltam, hogy nincs mac szűrés), a range extenderben benne van az átjáró a routerhez és mégis ha hozzá kapcsolódik wifin a laptop, nincs se hálózat, se internet.
Próbálkoztam minden féle beállítással a routeren, a range extenderen, bár az utóbbin nem sok mindent tudsz állítani. Routeren keresztül elérhető a range extender kezelőfelülete is, gondolom innen, hogy IP címet kap. Legfrissebb firmware-t feltettem a range extenderre. Arra is gondoltam, hogy lehet valami hibás a Rangeben? Az nem lehet? Bár újraindítás után is megtalálja a routert, kapcsolódik is hozzá, de valamiért netet nem küld tovább.
Van valami ötletetek, hogy miért csinálja ezt? Rengeteg gyári visszaállítás történt már, rengetegszer újra lett állítva a range, de semmi eredmény. Az hülyeség, hogy ASUS és a TP-LINK nem kompatibilis egymással. Hisz ez egy fogott wi-fi jel felerősítése és tovább küldése. Szerintem. -
Kovesz82
tag
válasz Kovesz82 #24382 üzenetére
Jó lenne valami ötletet kitalálni erre, mert akié a range, az mondta,hogy egy TP-LINK-kel sikerült párosítani és működött is. De fogalmam sincs miért nem lehet egy ASUS-sal. Közre játszik a tomato ? eredeti firmware-t az asusra nem akarok feltenni, mivel csak a tomatoval löki át a 60 mbites netet wifin, gyárival sehogy se bírtam rávenni.
-
xpeke
csendes tag
Sziasztok,
Netes játékok alatt kb. félpercenként megakad a játék (de csak 1 mp re). (a gépem teljesíményével 1000% hogy nincsn probléma). És a net teszteken is 80-90 mpbs le és 50+ mbps fel töltésem van ami bőven elég.
Végsősoron amit találtam az valami bandwidth ami folyamatosan megszakad:routerem:TL-WR741ND
Ami még érdekes hogy ugyanarról a routerről kapjuk a netet öcsémmel és neki semmi ilyesmi problémája nincsen, ez a bandwidth is normálisan stabil nála.Valami megoldás?
Előre is köszi -
Kovesz82
tag
a bandwidth az átviteli sebességet jelöli. Az a grafikon típusa. A grafikon a ping mozgását jelöli, de az nagyon mozog fel le, néha 1000is van, nem látszik az Y tengely értékei, de úgy veszem ki, hogy sokszor 1000 is van, ami azt jelenti, hogy egy adatmennyiség a géped-szerver-géped közötti távolságot 1000 msec alatt, azaz 1 mp alatt teszi meg. Ez normális esetben 20 szokott lenni. Nem fut a háttérben torrent kliens, vagy letöltés, esetleg torrent feltöltés? Akkor csinálja ezt? Nincs a gépen cFos? CFos helytelen beállítása is okozhatja ezt.
-
Kovesz82
tag
Különben amikor te "megszakadot" mondasz, akkor van jól, az nem jó ha magas, itt minél kisebbnek kell lennie, akkor jó. Az internet sebességtesztnél mit mutat? www.speedtest.net
Mérés előtt mér egy ping-et. Ott milyen értéket mutat? az a lényeg, nem a sebesség. Ott átlagosan 20-30 között kell lenni, ADSL-nél ha még van aki használ olyat, ott picit magasabb 40-50. Ez ahogy leírtam, egy adat mennyiség útja időben (millimásodpercben) a gépedtől a célszerverig és onnan vissza a gépedig. -
johndeegwed
tag
Sziasztok remélem tudtok segíteni nekem.
Szomszédomtól kapom a netet közös meg 1-ezés alapján , egy zte ZXDSl 931VII routerről.
Húsz megabites net-et osztottak meg velem , nekem van egy asus rtn-12-d1-es routerem ami reapter módban üzemel , 20-megás netből 12-14 mbs kaptam 3 hónapig , nem volt gond mind addig amíg be nem lett rakva egy belink ...... router lanon megy szépnem a net viszont fő ruter-ről csak pár kb jön belink router wifijén ismételten jó a net , na most ugye én nem tudom használni a netet ezért kérem a segítségeteket. -
mák
tag
Sziasztok!
Van egy céges routerünk. Eddig kizárólag csak egy androidos telefon csatlakozott wifin keresztül+ a hálózati gépek kábelen. Kaptunk egy új telefont, amibe beírom a wifi jelszót, akkor nem csatlakozik a hálózathoz.
Exploreren próbáltam belépni a router menübe , de csatlakozási hibát ír ki. A wifi jelszót is a telefon rootolásával tudtam meg. A routert nem tudom resetelni a beállításai miatt.Ez egy TP-Link wr941nd v5.0 router és a 192.168.1.1 ip-én akartam elérni.
Hogy tudnék belépni a routrbe?
mákosnudli
-
Topikgazda
-
takika258
tag
Miert nem tudok belépni a router beáliitasaiba?
Probaltam az állapotertekmezett atjarot de akkor sem torténik semmi,azt irja ki h ez a weboldal nem erheto el
Itt egykép az ipconfigomrol,es igy valaki megtudna mondani h mit allitsak át?
(Volt már kikapcs/reset/hard reset,es most lanrol internetezzek ugyanarrola routerrol es WLAN port nem vilagit )[link]
A router tipusa: Draytek Vigor2700VGST[ Szerkesztve ]
Sony Xperia P,Sony Xperia SP,LG G3
-
mák
tag
válasz Gubek-Einste #24394 üzenetére
Köszönöm, a segítséget közbe megoldódott!!
kisbetű/nagybetű a kódba....mákosnudli
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.