- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #23500 üzenetére
Hát, rendben, de azt hogy csináljam? Egyedül LAN kábelem van, amivel tudok rá csatlakozni.
-
Topikgazda
-
erikke17
őstag
Üdv. Szeretném a a routert (Asus RTN10 tomato) és a Raspberryn futó transmission klienst elérni távolról dinamikus dns-el
A hálózat részei: ADSLnet- TP-link router (ez csak modemként van használva) - Asus router aztán innen megy a másik PC-re, a jelenlegire, a Raspberry-re és a telefonok/tablet.
Regisztráltam noip.com-ra, létre hoztam egy hostot "enhostom.noip.me" Asus routerban beállítottam DDNS résznél az adatokat. Majd ha rámegyek erre böngészőben enhostom.noip.com akkor az Asus router előtti TP-linket hozza be. Asus DDNS résznél ezt az IP-t irja 192.168.0.100, érdekes mert ezen az IP-n nincsen semmi.
Asus: 192.168.1.1
TP-Link: 192.168.0.254Mi lehet a baj hogy a TP-Linket akarja behozni? Host létrehozásánál kéne host type-nál mást beállítani?
Előre is köszi
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
MODERÁTOR
válasz erikke17 #23503 üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy alap esetben a DDNS script a router (jelen esetben az ASUS) WAN interfészének az IP címével frissíti a DDNS szolgáltatást, mert ő azt nem tudja, hogy van előtte egy másik router is! Ez a 192.168.0.100 lesz az ASUS WAN IP címe, amit a TP-LINK router adott neki, és amit ezek szerint mégsem csak modemként használsz, hanem NAT-ol is!
Megoldásként a Tomato, Basic -> DDNS menüjében az IP address mezőt állítsd a "Use External IP Address Checker (every 10 minutes)" állásba, így minden 10 percben egy külső szerver segítségével fogja megállapítani a valós WAN IP címet, és azzal fogja frissíteni a DDNS-t!
-
TBMC
addikt
sziasztok!
iszonyatosan szuksegem lenne segitsegetekre!
1 hetig kulfoldon voltam, s aramtalanitva volt aszobam. (nem tudom ez befolyasolhat e akarmit is, de azota jelentkezik a problema)ma mikor visszakapcsoltam mindent, egyszeruen nincs wifi jel a konyhaban, a nappaliban, cska a kozvetlen mellettem levo folyoson, es a mellettem levo szobaban. pedig nem nagy a ter, boven le kellene fednie a routernek (hisz eddig is megtette)
a halozat terkep:
t-online 30mbps net
speedport w724v tonline router (ezen jon a net + telefon)
ehhez csatlakozik az asus rt-n18u router AP-kent.
- s ehhez csatlakozunk WIFIn keresztulasus routerhez pedig csatlakoztatva van kabelen 1 nas. minden mas az asus wifin keresztul megy.
eddig minden rendben mukodott de most egyszeruen nem is latja a konyhaban pl a wifi jelet egyik telefon avgy epp laptop sem.
mi a fene lehet a gond? azota tortent mar asus restart. de nem valtozott semmi.
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #23504 üzenetére
Igen a TP-Linkben megy a nat és DHCP is megy, az előbb néztem, hogy a 192.168.0.100-től kezdi osztani az IP-ket vagyis Asus WAN Portjának volt az a 0.100-as IP. Mert anno próbáltam én bridge módba tenni TP-Linket de az istenért sem akart működni úgy a net. Aztán úgy működik hogy routertként osztom a netet Asusnak...
Viszont így most már Asus is a külső IP-t írja. Működik is, de még mindig a TP-Linket hozza be :-/
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
MODERÁTOR
válasz erikke17 #23506 üzenetére
Persze, mivel gondolom azon is be van állítva a távoli elérés, ugyanazon a porton, és mivel a kérés hozzá kerül előbb, és nincs is forwardolva az asus wan ip címére, így ő válaszol! Mármint a tp-link...
Megoldás az lenne, hogy az asus wan ip címét (192.168.0.100) a tp-link admin felületén írd be a DMZ-be, és a tp-link-en ki is kapcsolhatod a távoli elérést, ha nincs rá szükséged!
-
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23506 üzenetére
két megoldás van, vagy beteszed az asus WAN IP-jét a tplink DMZ-jébe és akkor minden internet felől jövő forgalom az asus-ra megy, vagy a másik lehetőság hogy beállítod a tplinken a befelé forwardolandó portokat az asus wan ip-jére. az asus-on pedig mindenképp kellenek majd a port forwardok a raspberry IP-jére és portjaira.
-
szerk: lassú voltam[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
s a vicc az, ha a tonlineos routerre a speedport wifirjere csatlakozok ott tokeletes a jel es anet is.. mindenhol a lakasban. amint az asusra csatlakozok, csak az emlitett 3helysegben mukodik, mashol nem. pedig joval nagyobb hatotavolsagban mukodik az asus..
van valakinek vmifele otlete?
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #23507 üzenetére
Ez a TP-Link buta nem lehet távoli elérést kikapcsolni...
Beírtam DMZ-be IP-t de most meg semmi nem jön be "enhostom.noip.me"-re. Szóval valahogy ez sem tetszik neki... Valahogy porton elérni amit tomatoba beállítanék?Gondolom egyszerűbb lenne ha menne Bridge módba TP-Link mer ez így nem nagyon akar menni :-/
SztiviVander - Az első nem megy, a másodikra meg elég nagy káosz lenne port fowardokból össze vissza De egyenlőre még Asus-t sem érem el nagyon ragaszkodik TP-Linkhez.
[ Szerkesztve ]
-
xors
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az internet elérhetőségét mennyiben befolyásolhatja a router(ek) belső IP címe?
Adott T-Home hálózat itthon, Egy D-Link modem-router aminek átírtam az IP címét 192.168.0.1 -ről 192.168.1.2 -re mert rá van kötve egy másik router (TP-Link WDR4300, 192.168.1.1). A TP-link DMZ -ben van a D-Linken, és a DHCP ki van kapcsolva a TP-Linken, természetesen LAN porton vannak összekötve. Az internet jön szépen és jól, amíg egyszer csaknem elkezd szakadozni, sőt van hogy teljesen meg is szakad. (Nem a laptoppal/telefonnal van a hiba.) Router újraindítás után újra lesz net. Szerintetek nálam van a hiba, vagy hívjam fel a T-Home -ot?
Köszi előre is a segítséget. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23510 üzenetére
de igazából akkor most mit is szeretnél? a router admin felületét elérni vagy a transmissiont? amugy effektíve a tp-linkeknél kikapcsolni nem lehet, csak azt szabályozni hogy kívülről sehonnan/bárhonnan/adott IP-ről. Security/Remote Management/Remote Management IP Address: 0.0.0.0 (minden külső IP tiltott). ugyanitt a portot is át lehet állítani hogy ne legyen összeakadás ha egyszerre kell mindent elérni. mondjuk azt sem tudjuk milyen tp-link-ről van szó, de általában ilyen téren elég egyformák.
és miért lenne káosz? többszáz portot akarsz beforwardolni? mondjuk akkor igen -
MODERÁTOR
-
ocsi19
senior tag
válasz Intruder2k5 #23516 üzenetére
több torrentet is próbáltam, de megpróbálom az újratelepítést.
-
xors
senior tag
válasz Intruder2k5 #23513 üzenetére
Egy NAS van rajta, amin van torrent kliens is, meg cloud service is (igaz utóbbi nem nagyon működik...)
De ez elvileg nem okozhatja a net szakadozást?! -
MODERÁTOR
Addig oké, hogy NAS van rákötve, de mivel a TP-LINK LAN portjába csatlakozik az internet, tehát nem NAT-ol a router, így semmi értelme sincs a ráirányított bejövő kéréseknek! Ugyanígy port forwardot sem kell állítgatnod benne, ugyanis az is WAN->LAN irányban működik, LAN->LAN irányban nem!
A DMZ persze nem lehet a szakadozás kiváltó oka!
A D-LINK eszköz, ha jól értem, a szolgáltató eszköze, tehát egy HGW! Ha erre csatlakozol közvetlenül, akkor nem szakadozik a net?
[ Szerkesztve ]
-
salmiakki
tag
Sziasztok!
Van egy TP-LING N750-es (WRD4300) Routerem. Ma felraktam rá a DD-WRT rendszert, viszont van vele egy kis probléma:
Egy 1TB-s Verbatim vinyó is rá van kötve a routerre, tele mindenféle adattal, szóval semmiképpen nem szeretném formázni. Amikor engedélyezem az USB-t, akkor látja is, hogy van rajta egy HDD? viszont azt írja, hogy Not Mounted
--- /dev/sda
Block device, size 931.5 GiB (1000204886016 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 931.5 GiB (1000202241024 bytes, 1953520002 sectors from 63)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 931.5 GiB (1000202240512 bytes, 1953520001 sectors)
Status: Not mountedPróbáltam kihúzni-bedugni, újraindítani, frissíteni, csatlakozási pontot módosítani, de nem lett jobb a helyzet.
Mivel a gyári firmware-vel teljesen jól működött ez a funkció, gondoltam visszarakom azt rá, de sajnos nem sikerült. a WRT Firmware Update oldalán, ha betallózom a gyárit, egyszerűen nem telepíti (végigmegy a telepítési folyamat, de a végén a WRT marad fent)
Próbáltam kicsit 'szakszerűbben' is visszarakni a gyári firmware-t, vagyis recovery módba tettem a routert, majd TFTP be és parancssorból tftp -i 192.168.1.1 put *fájl neve*, de Time Out, majd sikertelen.Abban szeretnék segítséget kérni, hogy vagy csatolja a WRT a merevlemezt, vagy vissza tudjam rakni a gyári firmware-t, igazából teljesen mindegy melyik jön össze, csak működjön végre a cuccos :/
Segítséget előre is köszönöm!
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #23507 üzenetére
Hoppá, valamit sikerült most.
TP-Linkben DMZ on, Asus-on remote Acesson, port 8080-ra. NoIP-n létrehoztam egy hostot. Host Type port80 redirect, port helyére beírtam 8080.
Alapból DNS Host A volt megadva ott nem lehetett portot megadni host létrehozásánál.
így elérem Tomatot. Lehet ez lett volna a baj, hogy nem így hoztam létre a Hostot Noip-n?Transmissiont akkor hogyan is fogom elérni? Itthon ezen érem el: 192.168.1.124:9091
Hozok létre egy új hostot, Port redirect helyére pedig 9091? Majd tomatoban újra jelszót mailcimet megadni dns dynamic 2-nél?SzitiVander - Asus Routert elérni, és a transmission webes felületét ami Raspberryn fut.
Ó értem, hát elég kacifántosan van akkor megoldva, viszont most már Asus-t elérem, már csak a transmissiont kell össze hegeszteniEgyébként ilyen modem/router [link]
-
MODERÁTOR
válasz erikke17 #23521 üzenetére
No-IP-nek semmi köze nincsen a portokhoz, ott csak hozd létre a hostot, és nem kell semmi egyéb kavarás!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=89.0
Host-ból is elég egy, nem kell mindenre külön csinálni!
Transmission-t engedélyezed távolról, és http://atecimed.no-ip.org:9091 címen eléred!
-
xors
senior tag
válasz Intruder2k5 #23519 üzenetére
Sajnos ha szakadozik akkor mindenhol szakadozik, csak azt gondoltam, hogy azért lehet esetleg mert állítottam az IP címét, meg a DMZ -t. Mást nem állítottam, így innentől kezdve szerintem ez megint a T-Home sara.
Köszönöm a gyors segítséget Gondolom akkor modem csere lesz megint, pedig pont most kaptunk újat
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #23523 üzenetére
Pedig valahogy mégsem megy :-/ Ha sima Host A hozok létre nem érem el Asus-t ha port redirect 8080 akkor bejön. Viszont hiába próbálom transmissiont 9091-es porton visszadob 8080-ra és Asus jön be...
Feladom mára||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23521 üzenetére
na látod ezért nem árt tudni miről beszélünk mert ennél úgy tűnik ki lehet kapcsolni. legalábbis a w8968 -ban (8951-hez nincs szimulátor) system tools / manage control / remote management - enable: nincspipa
a no-ip -vel most csak azt csináltad hogy nem azt kell beírnod a böngészőbe hogy http://azenhostom.no-ip.me:8080 hanem elég csak a címet (gyakorlatilag csak megspórolod 5 karakter beírását), a 8080-at meg a no-ip odabiggyeszti és igazából ugyanúgy a 8080-as portra fogsz kapcsolódni mintha eleve azt a címet írtad volna be. tehát ha nem csinálsz a transmissionnak port forwardot a 9091-re az asus-ban akkor a no-ip hiába irányít a 9091-es portra ha az zárva van a routeren. -
erikke17
őstag
válasz SztiviVander #23527 üzenetére
Próbáltam simha Host A-val azenhostom.noip.me/8080 nem jött be semmi. Ha átt álitottam port redirect 8080-ra akkor egyből bejött asus felülete. Próbáltam port redirect 9091-et transmissionnak az sem jött be, Nat és upnp bekapcsolva asusban.
Az a baj, hogy TP-Linkben DMZ on, Host (A) létrehozva, adatok beírva Asusban és gondolkodás nélkül bedobja a kiszolgáló nem található, ha írok portot /8080 vagy /80 vagy /9091 szintúgy.
De ha port redirectes hostot hozok létre tehát 8080-al akkor viszont bejön az Asus, de csak kizárólag az Asus. Ha írok más portot a böngészőbe tehát 9091 visszadob 8080-ra...
Szerintem a TP-Link keveri meg a lecsót avégett nem megy úgy ahogy kéne... Mivel router után router bekavar neki vagy nem tudom...
Nekem itt már meghaladja tudásomat||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
SztiviVander
őstag
válasz salmiakki #23520 üzenetére
nem nagyon emlékszem már dd-wrt ezen részére, de azt írják hogy ha nem mbr hanem gpt lett választva a particiós tábla létrehozásakor akkor ez utóbbit a ddwrt nem támogatja.
ilyen nem akar felmenni a gyári fw ddwrt alól nekem is volt még a 3600-al, én így raktam vissza a gyárit:
1. letöltöd a gyári webrevert-es firmware-t a ddwrt oldaláról, pl "wdr4300v1_webrevert.bin"
2. feltöltöd winscp-vel a routerre a /tmp könyvtárba
3. bemész ssh-n a routerre
4. benavigálsz a /tmp könyvtárba ( cd /tmp )
6. ezzel a parancsal belevered a fejébe a fw-t: write wdr4300v1_webrevert.bin linux
(nyilván azt a fájlnevet használd amit letöltöttél/feltöltöttél)
7. amikor végzett mondasz neki reboot -ot és ha minden jól ment visszakaptad a gyári fw-t.
valaki egyszer azt mondta hogy a sima write nem elég hanem ez a helyes: mtd -r write wdr3600v1_webrevert.bin linux
de nekem a sima write is ment, azért azt írtam fel anno hogy el ne felejtsem ha megint kell nekem vagy másnak. -
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23529 üzenetére
te kevered a lecsót azzal hogy nem olvasod el amit leírnak neked hanem próbálkozol valamivel ami nem tudom honnan jött és persze nem érted miért nem megy. ha azt csinálnád ami fentebb van és ÚGY ahogy fentebb van (nem /8080 hanem :8080 és nem /9090 hanem :9091) akkor működne. de én nem állok a mazohizmusod útjába
-
erikke17
őstag
válasz SztiviVander #23531 üzenetére
De úgy sem működik... :-/ Próbáltam :8080 és /8080-al is de a kiszolgáló nem található...
De ha a jelenlegi IP-t írom be akkor bejön. Tehát x.x.x.x:8081 viszont enhostom.noip.me:8081 meg se nyikkan..||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
MODERÁTOR
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #23533 üzenetére
Nem így csináltam ahogy a képen van. Ha így van akkor elérem ha az IP-met és a portot utána írom, viszont a hostnévvel amit beírok azzal nem.
Próbáltam úgy is, hogy a Port 80 redirected-ra állítom majd beírom a portot, hogy 8080. Akkor elérem a routert ezen a címen, hogy enhostom.noip.me Csak ugye akkor ez kifejezetten a 8080-as porton fog kommunikálni az meg nem jó a transmission-hoz...
-
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23532 üzenetére
nézd, attól hogy valamiért a :8080 nem működik attól még nem fog menni /8080 -8080 @8080 stb verziókkal sem. ha a helyes címmel nem megy akkor még mindig valami nem oké.
kezdjük előlről.
1. az asus WAN IP-je berakva a tp-link dmz-jébe
2. az asus-nak nem 80 hanem 8080-at állítasz be remote management portnak
3. az asus-on csinálsz egy port forwardot ami a raspberry IP-jére és a 9091-es tcp portra mutat
még leellenőrizheted parancssorból hogy az
nslookup tehostod.no-ip.me
azt az IP-t adja-e vissza ami jelenleg a tplink WAN ip-je. ha az is rendben akkor innentől mindkét címnek mennie kellene, legalábbis KÍVÜLRŐL biztosan.
http://tehostod.no-ip.me:8080
http://tehostod.no-ip.me:9091
mellesleg a külső IP-n való elérést honnan próbálgatod? mondjuk egy telefonról mobilnettel? mert ha nem akkor javaslom próbáld ki úgy, a helyes címekkel. könnyen lehet hogy akár ez a tplink vagy az asus nem támogatja vagy nem jól kezeli le a nat loopback-et, főleg ilyen dupla nat-olás mellett.[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz SztiviVander #23535 üzenetére
Nos időközben még szöszöltem vele. Ugyan az be volt irva mint sokszor előtte és valahogy most működik a dolog ahogy kell neki, érthetelenül állok előtte
Szépen bejön a Asus a 8081-es portra(azért 8081 mert az XBMC webes felülete is 8080-as porton van alapból) Ezt korrigáltam, igaz már előtte is 8081-en próbálkoztam amit Asusban állítottam be.
Szóval Asus-t már elérem, természetesen mobilnetről próbáltam
Próbálkoztam transmissionnal de nem ad semmi jelet a 9091-es portra. Asusban UPnP és NAT engedélyezve. Nyit is magának portot Transmission Fowarded Ports ott volt 51413-as port. Internal External, UDP és TCP is.
Érdekes mód böngészőből meg a 9091-es porton érem el, igaz Transmission beállításaiban ez van megadva.
Vagy külön kéne nyitni neki 9091-es portot, UPnP nem elég jelen esetben?
Ui: uTorrentem is megjavult amióta DMZ-be tettem ASUS WAN IP-jét TP-Linkben. Aktívnak mondta magát, de piros volt e felkiáltó jel, most meg zöld pipa
-
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23536 üzenetére
"Vagy külön kéne nyitni neki 9091-es portot, UPnP nem elég jelen esetben?"
dehogy, azt csak viccből írtam le vagy 5x. vagy az is lehet hogy csak szivatásból, mert én alapvetően egy ilyen aljas rosszindulatú ember vagyok. valójában tökéletesen elég ha a bal vállad fölött jobb kézzel a hátad mögé dobsz egy marék saját termesztésű hereszőrt (ami nem lehet vágott, csak kitépett) miközben azt mormolod "múkogy". ezután már minden hibátlanul menni fog -
erikke17
őstag
válasz SztiviVander #23537 üzenetére
Jó rendben, elnézést. Nem vagyok igazán szekértő hálózati dolgokkal kapcsolatban otthon. Alapvető dolgok mennek csak... Majd valahogy portfowardolom.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, éshogy kibírtátok a hülyeségeimet...||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23538 üzenetére
nem baj az hogy nem értesz hozzá, hiszen azért kérdezel. csak akkor legközelebb legalább próbáld meg azt amit tanácsolnak. a transmission csak a feltöltéshez nyit portot (erre a random portra kapcsolódnak a többiek akik tőled töltenek le), a web adminhoz nem. be is basztikulálna ha csak úgy magától kitenné a webadminját a netre, nem?
a valahogy portforwardolom-ra:
asus menüben jobb oldalon, advanced settings alatt -> WAN -> Virtual Server / Port Forwarding fül
Basic Config - Enable Port Forwarding: YesPort Forwarding List mezőibe beírod az alábbiakat
Service Name: transmission web (vagy amit akarsz, tökmindegy)
port range: 9091
local ip: ide a raspberry-d IP címe
local port: 9091
protocol: tcp
aztán nyomsz egy apply-t. -
silboy
aktív tag
Sziasztok!Régi routerem helyett(amivel ilyen téren nem volt gondom) vettem egy TP-LINK 841-et,amivel van egy kis gondom.Wi-fin csatlakozom rá telefonnal,laptoppal,megy is minden rendesen.Viszont van egy WD média lejátszóm,amivel rá tudok ugyan kapcsolódni,de néhány bekapcsolás után megszünik a kapcsolat.Ez néhány bekapcsolásig így van,majd újra tud kapcsolódni automatikusan.Aztán megint megszünik,és így tovább.Tudnátok segíteni a megoldásban?A régi routerrel nem volt ilyen gondom.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Vegitaa
senior tag
Segítsetek! SOS!
Vettem egy Tenda márkáju Wifis routert.
Beletettem a mobil interneses USB sticket, de nem tudok csatlakozni a nethez.
A gépben az USB-s Wifis jelfogó megtalálta a routert, össze is kapcsolódott vele, de a routeren a Mobil stick-et nem látja.... -
milszab
senior tag
Van egy Asus N18-as routerem. Rákötöttem egy vinyót. Távolról hogy érem el a legkönnyebben a rajta tárolt dolgokat sz.gépen? Mer tabon ott az alkalmazás az oké. Próbáltam ezt az ftp szerveres dolgot, ez is oké, csak a név ami alatt elérem igen bonyolult és nem találtam rá módot hogy meg lehessen változtatni valami egyszerűbbre.
-
MODERÁTOR
-
erikke17
őstag
válasz SztiviVander #23539 üzenetére
Elnézést egy kicsit katyvaszos voltam, de egyszerre csak egy dologgal szerettem volna foglalkozni először routert elérni aztán jöhet a transmission.
Hát nem lenne jó az biztos...Asuson tomato firmware van, gondolom Port Forwarding menüben a Basic résznél adjam meg ezeket az adatokat.
Még egy olyan kérdés. Ez hogy most Asusra DMZ lett beállítva azaz minden bejövő kapcsolatot oda küld nem veszélyes valamilyen szempontból? Trójai vírusok stb?
Vagy nem gond, mivel lényegében megint egy Routerra van irányítva, mert akkor csak úgy lenne gáz ha DMZ magára a PC-re lenne irányítva?||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Hopkins_001
aktív tag
Hali!
Van egy tplink_tl-wr741nd v1.9 routerem amin DD-WRT v24-sp2 (06/23/14) van fent.
Ettől már van jóval frissebb,de nem tudom felrakni,azaz hiába van Firmware Upgrade,nem rakja fel.
Tán 06.23 ig lett volna támogatott? -
SztiviVander
őstag
válasz erikke17 #23546 üzenetére
igen, gondolom a tomato fw-ben is hasonló a port forward beállítás.
igazából semmivel sem rosszabb hogy az asus van kint a neten mint ha a tp-link. gondolom tűzfal be van kapcsolva az asus-on is. trójai, vírusok csak úgy nem jut be, azokat majd letöltöd te a gépeden egy böngészővel ha egy gép lenne dmz-be rakva akkor azon is jól be kellene állítani a tűzfalat hogy mit engedjen és mit ne és ennyi. de az tény hogy az nem hozzáértőknek nem annyira javasolt megoldás -
krealon
veterán
válasz Vegitaa #23543 üzenetére
"Tenda 3G150S
Huawei E3276s-150/SL"Sajnos nem tamogatott ez a modem a router altal.
3G150S Compatibility list .zipTP-link (Atheros chipset) router-eken megoldhato a hasznalata ROOter firmware segitsegevel.
-
erikke17
őstag
válasz SztiviVander #23548 üzenetére
No sikerült a portnyitás elérem kintről transmissont is, még adok neki egy felhasználó név, jelszó kombót azért
Elvileg be van kapcsolva tomatoban nem nyúltam hozzá.
Nem töltöm le őket!Mondjuk TP-Linken ki volt kapcsolva mert úgy voltam vele minek mind a két routeren tűzfal, na meg ugye PC-is van egy alap tűzfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest