- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
radgyulaba
tag
-
TeeJay
félisten
válasz radgyulaba #24750 üzenetére
40MHz módban vagy ott mindig 2x akkora a frekvencia
9+13
8+12
7+11 stb...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
válasz radgyulaba #24752 üzenetére
Jó volna látni is az adatokat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bandiie
aktív tag
válasz Gubek-Einste #24741 üzenetére
Úgy néz ki mégis ez volt a megoldás, köszönöm.
Jelentősen javult a helyzet, de még mindig szarakodik picit.
Sokszor úgy tölti be a weboldalakat a chrome, hogy kb. 10-15 mp-ig tölt, majd kiírja hogy gáz van.ERR_CONNECTION_ABORTED
Ha ezt kiírta, magától betöltődik a weboldal egy pár mp után.
Kábelen keresztül nincs gond, csak ha a routerrel csatlakozom. -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Van egy routerem ami tp-link wdr4300 de sajnos nem akar csatlakozni Quick Setup próbálkoztam de nem megy mit kellene megnézni vagy beállítani? Köszönöm
-
MODERÁTOR
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24757 üzenetére
Nem csináltam még, de a felületre be tudok lépni meg tudnád mondani hogy miket állítsak be?
-
MODERÁTOR
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24759 üzenetére
És ezt hol tudom megnézni hogy milyen az internetem?
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
vadasz70
aktív tag
válasz Gubek-Einste #24762 üzenetére
A modem thg541 Thomson
Az internet az egy helyi kábel szolgáltató
Sávszélesség:10 / 1,5 Mbit/s -
vadasz70
aktív tag
Most egy másik routerrel használom és ezt szeretném leváltani ennek a típusa TL-wr741n
-
MODERÁTOR
válasz vadasz70 #24763 üzenetére
OK, akkor ez egy sima DHCP-s kábelnet.
Ezzel jó eséllyel semmit sem kell állítanod, mert DHCP-s kapcsolat szükséges hozzá, ami a routerben is az alapértelmezett. Áramtalanítasz mindent, majd összekötöd a modem LAN portját a router WAN portjával, és a PC-t a router egyik LAN portjával. Először visszakapcsolod a modemet, majd amikor az már felcsatlakozott a központra (1-2 perc), akkor mehet a router is. Miután az is be boot-olt, már lesz is neted.
Ha esetleg mégsem lenne, akkor a router menüben a Network - MAC Clone oldalon nyomj a Clone MAC Address gombra, majd Save.
-
radgyulaba
tag
válasz Gubek-Einste #24754 üzenetére
Hello,itt van a TL-WR1043Nd kép,kell még valamit állitsak?[link] nem jo
[ Szerkesztve ]
Ford Mondeo 1995
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24765 üzenetére
Most már erről a routerről vagyok de csak a wifi működik kábelesen nem, ha leválasztom a vezeték nélküli kapcsolatot és a szélessávú internetre akarok kapcsolódni akkor 651 hiba kódot ír ki.
Ha a végén meg nyomom save gombot akkor újra kellene indulni a routernek? -
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz radgyulaba #24766 üzenetére
Nagyjából jó lesz, ha még sem akkor vedd le 20 MHz-re a csatorna szélességet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24768 üzenetére
Csak azt írja ki hogy windows verziószám:6.1.7601
-
Topikgazda
-
vadasz70
aktív tag
válasz Gubek-Einste #24771 üzenetére
Azt írja ki hogy a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként,futtatható programként vagy kötegfájlként.
-
MODERÁTOR
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24773 üzenetére
valóban nem raktam szóközt 192.168.0.100 (kívánt)
-
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz vadasz70 #24767 üzenetére
"Most már erről a routerről vagyok de csak a wifi működik kábelesen nem, ha leválasztom a vezeték nélküli kapcsolatot és a szélessávú internetre akarok kapcsolódni akkor 651 hiba kódot ír ki."
651-es hibakod = PPPoE
Ha router van a geped elott, akkor nem szabad a PPPoE kapcsolatot tarcsazni!
Automatikus cimkeressel (alapertelmezett beallitas), Plug-and-Play mukodnie kell a kapcsolatnak.
WiFi-rol azert mukodik, mert azon keresztul nem megy a PPPoE.
-
vadasz70
aktív tag
Valószínűleg a router beállítás jó mert ki próbáltam egy asztali gépen és ott van kábelen is internet. A laptopon lehet valami hálózati beállítás probléma esetleg ott mit kellene megnézni?
-
MODERÁTOR
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24779 üzenetére
Azt hol tudom letiltani?
-
MODERÁTOR
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Adott egy kábelnetes szolgáltatás, rajta egy öregecske TpLink N600.
A halódó routert lecseréltem, a beállításokat átpakoltam a TpLinkről. Valami mégsem stimmelt, ezért ismét a régi routert akartam bekapcsolni, de nem engedett be. (Kábeles kapcsolat közvetlenül egy W7 géppel).
Resetelés, admin/admin belép, régebbi mentés rátölt, de az akkor érvényes user/jelszó párossal sem enged be. Nem, admin/adminnal sem...
Hogy lehetne kicsalogatni a beállításokat belőle? Konkrétan a port forwardból lenne pár izgalmas dolog.
Köszönöm.
.Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
MODERÁTOR
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24781 üzenetére
Nem tudom tiltani csak törölni. De ha csinálok egy új kapcsolatot akkor ugyan olyat hoz létre.
-
MODERÁTOR
-
vadasz70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24785 üzenetére
a helyi kapcsolat mellett meg az van hogy a hálózati kábel nincs bedugva pedig be van már ki próbáltam mind a négy lan aljzatot.
-
Utka
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24783 üzenetére
Köszönöm.
A régi routerből akarnék kézzel kiszedni beállításokat és azokat beírni - szintén manuálisan - egy másik - teljesen különböző - eszközbe. Csakhogy a régi router nem enged be. Ezért lereseteltem, beléptem defaultba', visszatöltöttem a régi mentést, de nem tudok belépni így sem.
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám Linksys E2000-rel.
Ha jól tudom, ez elvileg egy N-es 300Mbps wifi router.LAN-on kíválóan játsza NAS-ról a HD tartalmakat, wifin viszont a tableten (Archos 80 Cesium) bufferel.
A tablet szintén N-es (802.11 b/g/n - Realtek RTL8723, legfrissebbnek írt, tavaly augusztusi driver). Ha vezetéken csatlakozom a routerhez, akkor a tabon is hibátlanul megy a lejátszás.Routeren próbáltam átállítani a beállításokat. Fix 20MHz helyett (bár elvileg ez lenne a jobb) auto 20-40MHz-re, mixelt helyett only N, illetve az N-tartományra auto helyett 295Mbps. De abban a pillanatban, hogy utóbbit elállítom autoról, dob egy üzenetet a router, hogy ha ezt így elmentem, elveszítem a B/G eszközöket. És valóban, ha tableten állítgatom ezt wifin, akkor ledob és nem is tudok csatlakozni a hálózathoz. Kábelen vissza és akkor vissza tudom állítani autora, utána megy tovább.
De ilyenkor csak 20Mbps sávszélességet kínál wifin. Ami érzésre olyan, mintha nem akarná az N-tartományt, csak G-n hajlandó menni (ha jól tudom, ott kb pont ennyi érhető el max).
Kollégámnak ugyanilyen tabletje van, csak egy E2700 routerhez kapcsolódik. Neki hibátlanul megy a lejátszás (sőt, közben widi-n még a TV-re is szórja a tartalmat - egyszer nem akadt meg neki), szóval már csak ezért is a routerre gyanakszom.Volna esetleg valami tippetek?
Előre is köszönöm# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
SztiviVander
őstag
-
SztiviVander
őstag
válasz _Smooth #24788 üzenetére
akkor szépen sorban:
- a fix 20Mhz nem "jobb". sok wifi hálózat mellett az auto az ideális megoldás, akkor a router eldönti hogy a 40Mhz-hez szükséges plusz csatorna szabad-e, illetve terhelt-e annyira hogy érdemes-e a kliensnek megengedni egy elvileg gyorsabb, de a sok zaj miatt valójában lehet hogy inkább lassabb kapcsolatot.
- az only N-nek akkor van értelme ha nincs b/g eszközöd. ha van a hálózatban b/g eszköz akkor azt valószínűleg használni is akarod és akkor azokat ezzel a beállítással kizárod.
- a sebesség amit ott beálltasz az a maximum, tehát nem azt jelenti hogy a kliensnek ennyivel _kell_ tudnia csatlakozni, hanem max ennyit enged a router.
- azt írod a tableted N-es, de ha átállítod a max sebességet akkor ledobja a b/g eszközöket, többek közt a tabletet is (mellékesen jegyzem meg szerintem nem a sebesség hanem az N only mód dobja le őket, ami lehet hogy csak a sebesség állításakor érvényesül valójában). viszont ha a tab N-es és ilyenkor mégsem tudsz csatlakozni akkor valószínűleg eddig is G-n csatlakozott (és ezért bufferel egy Hd film, ahoz ez kevés), mert valamiért nem tetszik neki az N-es hálózatod beállítása.
tipikus hiba amikor N-es hálózatnál WEP vagy WPA kulcsot TKIP titkosítással használnak. ez b/g-re jó, de az N szabvány WPA2+AES -el működik jól (és nem "auto"-ra álíltva sem a kulcs sem a titkosítás). első körben ezt ellenőrizd, aztán nyugodtan állítsd vissza auto-ra a csatorna szélességet és a max sebességet is. a csatorna gondolom egy nem túl zsúfolt 1-11 közöttire van fixen állítva. ha nem akkor ezt is javítsd.
ha fentiek sem oldják meg a problémát akkor érdemes lenne a kollegád tabletjével, és/vagy egy másik N képes eszközzel (telefon?) kipróbálni a routered. ha azok mennek akkor logikusan a tabletben kell a továbbiakban hibát keresni. egy win tabletes topikban[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz SztiviVander #24790 üzenetére
Szia,
nagyon köszönöm a segedelmet. Amit írtál az egészen jól hangzik és talán tényleg ez lehet a gond. Nem is tudtam, hogy az N-es kapcsolat csak komolyabb védelem esetén tud felépülni. Nem emlékszem már pontosan, hogy milyen titkosítás volt beállítva, de ezt a WPA2+AES-t kipróbálom.
(bár úgy rémlik, hogy pont WPA2 volt...)Amúgy első körben csak az "only N"-t állítottam be, és a vegyes 20-40MHz-et. Ekkor még gond nélkül felengedte a mobileszközöket, de ugyanúgy bufferelt a filmnél. Ezután állítottam csak be az "auto" helyett a "295Mbps"-t, na ekkor dobott fel a router egy kis üzenetet, hogy "ha az auto beállítástól eltérőt választ, azzal a B/G eszközöket kizárhatja". Na és a mentés befejeztével levágta a tabletet, de a telefonom (Lumia 520) se csatlakozott már.
Amúgy nincs B/G eszközöm (2 tablet és 3 telefon, ami wifin kommunikál - de mind 802.11 b/g/n).A csatornát is megnézem, de szerintem az alapból szintén auto állapotban van. És ha jól emlékszem, nem volt tól-ig érték (egyesével volt 1-től talán 15-ig opció). De lehet, hogy rosszul, vagy rosszra emlékszem.
Még egyszer köszönöm, este jelentkezem a fejleményekkel.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
SztiviVander
őstag
válasz _Smooth #24791 üzenetére
azért az érdekes hogy a max sebesség beálítása miatt nem mehet fel b/g eszköz, de az N only-tól meg ezek szerint simán csatorna se ajánlott auto-ra mert esetleg olyan csatornát állít be a router (mert ő azt látja szabadnak) amit a telefon/tablet valami okból nem lát. wpa2 sem elég önmagában, ha mondjuk tkip mellette a titkosítás (vagy ha auto -ra van az is állítva, és a router valamiért a tkip-t preferálja) akkor azt sem biztos hogy a tablet/telefon szeretni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Entryy
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a routereim összehangolásában.
UPC előfizetőként van egy Technicolor TC7200 router a szolgáltatótól és a sajátom egy TP-LINK TL-WR1043ND még az első generációból és számításba jön egy zyxel GS-105S v2 gigabites switch.Utóbbi routeren ugyan a gyári firmware van, de azt már egész jól megismertem az évek alatt. Ez elmúlt időszakig nem is volt gond vele kiszolgált rendesen, de mostanra már kevés, leginkább a csatlakozói és a sávszélessége. De be van lakva rendesen, hide ssid, fix ipk, mac szűrés és még néhány dolog.
Úgy szeretném beállítani a két routert,hogy logikailag ne egymás mögött,hanem egymás mellett legyenek.
Jelenleg a Technicolor a 192.168.1.0 ról indul, a tp-link mögötte pedig a 192.168.0.1ről.
Gyakorlatilag két hálózat van és a Technicolorra kötött NAS-t az asztali gépemen kívül nem tudom elérni, még ip cím megadásával sem minden esetben (Nem is értem ez mitől függ,hogy kedvesem laptopja, tabletje vagy a smart Tv látja-e vagy sem.)Azt szeretném,hogy egy hálózat legyen, mintha a két router ethernet csatlakozói egy eszközön lennének és még a switch is.
Wifi-t azt megoldottam a szolgáltatói routeren le van tiltva teljesen - wi-free is lemondásra került. (a teljesítmény szint is max 25%ig engedélyezett, ha véletlen mégis...) Ezt a feladatot a tp-link látja el.Előre is köszönöm a segítséget!
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
MODERÁTOR
-
_Smooth
senior tag
válasz SztiviVander #24792 üzenetére
azért az érdekes hogy a max sebesség beálítása miatt nem mehet fel b/g eszköz, de az N only-tól meg ezek szerint simán
Nincs B/G eszközöm, a telefon meg a tablet is támogatja az N-t. Tehát, ha only N-t állítok be, akkor azért nem lenne baj, ha felmennének (ahogy fel is mentek). Persze, ha valamiért (pl titkosítás miatt) N-ként nem tudnak felcsatlakozni, csak B/G-ként (és ezért rekeszti ki a sebesség átállítása is), akkor már az only N-re se kéne neki.
Aaaahj, hogy ott r*hadjon meg az egész, ahol van XDAmúgy az lehet, hogy TKIP vagy auto van mellette, nekem csak a WPA2 rémlik most így a távolból.
De megpróbálom este AES-re átlőni, nagyon remélve, hogy megoldja a problémát. Lehet, hogy hazaviszem a notit is, hátha azzal is tudom tesztelni.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Entryy
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24794 üzenetére
Az ethernet csatlakozói akkor inaktívvá válnak?
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
MODERÁTOR
válasz Entryy #24796 üzenetére
Nem válnak inaktívvá, a routereddel együtt összesen három eszközt rádugatsz arra is, de a másik kettő nem lesz a TP-LINK hálózatának része, hanem saját publikus IP címet fognak kapni.
Másik megoldás, hogy a TP-LINK-ben kikapcsolod a DHCP szervert, a LAN IP címét átállítod mondjuk 192.168.1.254-re, és LAN<->LAN kötöd össze a TP-LINK-et a TC7200-al. Ilyenkor a TP-LINK WAN portja marad üres, viszont egy hálózat lesznek a TC és a TP is. IP címeket a TC fogja kiosztani, a TP csak mint switch, és WiFi AP fog működni!
Természetesen a switch-et bármelyikre rá lehet még kötni.
-
Entryy
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24797 üzenetére
Köszönöm! Átállítgatom.
Azért nem tudom kihagyni a technicolort, mert a tp-link már kevés a netem kiszolgálásához, a nas és a gép között pedig már nagyon kevés. Hiába gigabites papíron. (nem, nem a kábelekkel van gond, minden kábelem Cat 6os árnyékolt).
-
MODERÁTOR
-
Entryy
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24799 üzenetére
De még sem így van. 240es netem van és ha az asztali gépem a tp-linkbe van 107 Mbps a max letöltésem a speedtest.net és a upc saját mérése szerint is. Ugyan így a nas és a gépem között (mind kettő tp-link) 13-14MB a max. (az lett gyanús,hogy az írás és az olvasás is mindkét irányban ugyan olyan sebességgel történik)
Ha ezt a két eszközt átteszem a technicolorra a net hozza a cég által ígértet a nas pedig megtáltosodik.Viszont így semelyik másik itthoni eszköz nem éri el a nast és így mint kiszolgáló funkcióját veszti...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest