- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz baderoli #24651 üzenetére
szia,
az a baj, hogy a wifi kapcsolat nem csak a router, hanem az ellenoldalak, beállítások és a környezeti tényezők függvénye is, így közel sem biztos, hogy a router a hiba forrása.
kezdésnek próbáld ki a kapcsolatot más/minden csatornán, több ellenoldallal is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz baderoli #24649 üzenetére
Mivel a 2,4-es sáv elégé telített így nem csoda, hogy gondok vannak, 5 Ghz-n kellene igazándiból próbálkozni, feltéve, hogy van hozzá megfelelő adaptered.
Garanciába nem hiszem, hogy cserélik, nem tűnik hibás darabnak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
baderoli
tag
Köszönöm a segítségeket! Megpróbálom első körben beállítani olyan csatornára, ami nincs a környezetemben.
5ghz-en jól megy a laptop és az ipad, sajnos a mobil eszközökön nem tudok változtatni. Összesen használja a routert 2.4-en 4 mobil és 2 tablet. 5-ön pedig a laptop és az ipad. -
bence2000
csendes tag
válasz Multibit #24644 üzenetére
Kipróbáltam 5Ghz-en, így távolról olyan 70-75 Mbps-t sikerült elérni, nagyon nagyon közelről pedig 110-et. Végülis nem rossz, a 70 sem rossz, de azért jobb volna kicsit több.
Ha veszek egy AC-s wifi modult a laptopba, akkor van rá esély, hogy gyorsabb lesz, vagy a távolság miatt azzal is ennyire fog csökkeni a sebesség?
Már utánanéztem, tudom de-whiltelist-elni a BIOS-t, hogy bele tudjam rakni a wifi modult. De ha nincs sok értelme, akkor inkább hanyagolnám a dolgot. -
Multibit
nagyúr
válasz bence2000 #24657 üzenetére
Ha veszek egy AC-s wifi modult a laptopba, akkor van rá esély, hogy gyorsabb lesz, vagy a távolság miatt azzal is ennyire fog csökkeni a sebesség?
Bocs, de ez megválaszolhatatlan kérdés. Ahogy korábban írtam:
Szakértőink többször leírták már, hogy a wifi sebesség, stabilitás nem tervezhető előre, erősen befolyásolják a körülmények, ellenoldalak, stb.Azaz mondhatok akármit, beszámolhatok arról, hogy nálam hogy viselkedik az AC wifi, Te ezzel semmire sem fogsz menni. Fogadd el, hogy majd az új AC WLAN modul beépítése után derül ki, hogy mire képes nálad!
-
Topikgazda
-
Shingen
addikt
-
Adebayor
aktív tag
sziasztok.
leszögezem hogy full sötét vagyok ebbe a témába (az se biztos hogy jó helyre irom, de ha má a router az új készülék, lehet ott szurom el
most jutott a kezembe az első routerem.TP-link
router: TL-WR720N
modem: DSL-321B
t-home-os net.Összekötöm a dolgokat. minden oké fizikailag.
de a gépen nincs internet., amit a modem kezel ugye. ő tudja a dolgokat. username password.tuti a setupnál rontotam el valamit.
valami segitség?
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Topikgazda
-
Adebayor
aktív tag
válasz Shingen #24666 üzenetére
mit lehet elrontani?
nemtudom hogy jó-e. ha tudnám hogy rossz, akkor talán menne routerrel is
simán csak modemmel van net. de ha beteszem a hálozatba a routert, már nincs. sárga felkiáltójel van.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Adebayor
aktív tag
válasz Gubek-Einste #24667 üzenetére
betettem a cd-jét. és quick setup.
kérdezte hogy static ip, dinamic ip, meg PPPoe
meg kérdezte a wifi SSID-t meg a passwordot.má nemtom miket állitottam be. de má állitgattam is rajta. próbálgatás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Adebayor #24669 üzenetére
Lépj be a menüjébe böngészővel, és a Network - LAN menüben nézd meg, hogy milyen "IP Address"-t látsz. Majd menj a Network - WAN menübe, és ott is nézd meg az "IP Address"-t.
Vagy kérdezhetem úgy is, hogy az admin felület IP címe amivel a böngészőben eléred, nem egyezik-e véletlenül a WAN IP címmel?
[ Szerkesztve ]
-
Adebayor
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24670 üzenetére
ok. majd fél 9 körül megnézem a dolgokat. most mással kell foglakoznom majd irok. köszi
-
Adebayor
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24670 üzenetére
WAN-nál nemigen van ip cím, mert nekem PPoe kell t-home miatt. és ott nincs.
-
MODERÁTOR
-
Adebayor
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24673 üzenetére
igen, a modemet rákapcsolom utp-vel a gépre, és csatlakozás nélkül, egyből van netem.
-
MODERÁTOR
válasz Adebayor #24674 üzenetére
Értem én... Ezért írtam, hogy két lehetőség van!
1. Belépsz a modem admin felületére, átkapcsolod bridged módba, és a routerben állítod be a PPPoE csatlakozást. Ehhez kell a PPPoE név és jelszó, illetve mindkét eszközt állítanod kell. Ha nem tudod megcsinálni, akkor lehet egyáltalán nem lesz neted, ha nem tudod visszaállítani a D-LINK-et a mostani állapotba.
2. Marad a DSL321 mint PPPoE csatlakozó eszköz, az új router pedig Dynamic IP-vel csatlakozik erre, és ossza tovább a netet WiFi-n, és kábelen.
-
Adebayor
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24675 üzenetére
je. köszi szépen sikerült. net már van.
még csak annyi lenne hogy wifi-hez melyik titkositás a legjobb
-
MODERÁTOR
-
Adebayor
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24677 üzenetére
kösz mindent. müködik minden. jóéjt
-
veterán
Sziasztok
Tegnap este/éjjel többször is elment az áram, nem tulajdonítottam neki nagy gondot. Reggel kapcsolom be a gépemet erre látom hogy nincs net. Firefoxot megnyitva a Range Extender webadminja jön elő, ami a routerhez van kötve, és Acces Pointként működik.
Gépemből UTP ki, UTP be, és egyből van is net. Jó mondom megoldva. Most du. újra gép elé kerültem, megint nincsen net, és a firefoxot megnyitva megint a Range Extender webadminja jön elő. Belépek a Range Extender webadminjába, és látom hogy az összes beállítás elment. Beállítok újra mindent rajta, gépemet is újraindítom és most már van net.
A kérdésem az lenne, hogy elvileg áramszünet esetén is meg kellene tartani a Range Extendernek a beállításait nem?
Illetve amikor a böngészőt megnyitottam a gépemen, akkor miért egyből a Range Extender webadminja jött elő? Mert ugye én a routerhez csatlakozok közvetlenül, nem pedig a Range Extenderhez. Valószínű hogy a gépem a Range Extenderről akart netet kapni, de mivel nem volt beállítva az, így nem tudott. És amikor az UTP-t kihúztam a gépemből, és visszadugtam, akkor érzékelte hogy a routerhez csatlakozok én alapból?
Remélem nem írtam le túl bonyolultan.
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van egy kis problémám. Invitel internet, modem és egy új ds-link router. Összekötve minden, gépen van internet, van wifi, de nincs hálózat a wifin. Rálehet csatlakozni több eszközzel is, de kapcsolat nincs, azaz nincs internet. Elég kevés beállítási lehetőség van, már kb. minden tőlem telhetőt megpróbáltam, de semmi. Ötletek?
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Remélem láma-gonddal fordulok hozzátok. A tabletemet kötöttem össze a számítógéppel FTP kapcsolaton keresztül. Eddig jól működött. Majd beújítottam egy TP LINK WR 740N routert. Namost wifi megy rajta , tudok netezni. De a bevált FTP-n keresztül nem tudok kapcsolódni a szamítógépről a tablethez. Eddig úgy szoktam, hogy a tableten hoztam létre FTP szervert, az (ES File explorerben, neten talált leírás alapján). Most hiába, nem kapcsolódik sem a TComander, se szinkronizalo se semmi. Probáltam más android ftp szerver alaklmazást is de ugyanez.
Arra gondolok, nem-e a routerben kell valamit átállítani? -
PVD
csendes tag
Lenne egy gondom az ASUS WL-520GC routeremmel. Ha kábel modemből bedugom a router WAN portjába semmi se történik mintha nem észlelné. Próbáltam más háló kábellel is nem müxik. Viszont ha LAN1 portba dugom a kábelmodemből a háló kábelt jó a wifi viszont akkor csak a saját gépemen fut csak a net ha beállítom a router setupjában.
Viszont édesanyámnak is kéne net mert neten keresztül szokta elérni a munkahelyi cuccokat.
Ha esetleg valaki tudna segíteni megköszönném. -
MODERÁTOR
Szia!
Ha a router WAN portját összekötöd a PC-vel kábellel, a PC sem érzékel semmit?
Ha nem, akkor lehet meghalt a router portja. Ez talán még egy DD-WRT firmware-el orvosolható, át lehet állítani az egyik LAN portot WAN-nak, csak kérdés megéri-e a vesződést, ez a router már nem fiatal darab, lehet megérett a cserére...
-
PVD
csendes tag
Nem abszolút nem érzékeli. Viszont most 2 napig ment most meg nem abszolút semmit se. Eddig mutterom csak vezetékel használta kábelmodemről.
Akkor tutti hogy nem jó? Ha nem akkor tudsz normális routert ajánlani vmi hasonló tudásut. -
PVD
csendes tag
A WAN porton kivül mindegyik LAN port világít ha átdugom a kábelt.
-
MODERÁTOR
-
PVD
csendes tag
Azt az opciót már jó párszor megcsináltam és semmi.
-
MODERÁTOR
-
Ricardo128
senior tag
gölmétcsül ©
-
MODERÁTOR
válasz Ricardo128 #24690 üzenetére
Milyen IP konfigurációt kapnak a WiFi kliensek?
DNS és Gateway cím a router címe?
A router admin felületét meg tudod nyitni WiFi-ről? -
Batistuta7
tag
sziasztok
olyan gondom lenne hogy egy tp-link router állandóan visszaáll gyári beállításra. a routert kicseréltettem mert egyből azt hittem az a gond, egy új 841n-es lett berakva és ugyanazt csinálja. egyáltalán mi resetelheti a routert?rajtam kívül? digi-s net van , windows 7 a gépen és egy medialejátszó hálózatba kötve.van amikor 1-2 napig ís bírja van amikor addig sem. Áramprobléma lehet? kicsi a feszültség vagy épp sok? esetleg rossz hálókárty?ha valakinek van ötlete szívesen fogadom. Elakadtam mert eddig úgy tudtam hogy ilyen magától nem tud csinálni.
előre is köszönöm -
steve24
aktív tag
Sziasztok!
Ide irányitottak segitségért.
Vettem egy Routert TP-LINK TL WR841N Tipusut.
Bekötöttem ahogyan a képeken lehetett látni, a net működik most is erről írok! Azért vettem ezt a routert hogy a wifit tudjam használni másik sz.gépen. és egy telefonon!
Telefonon látom is a jelet viszont kér jelszót. de azt nemtudom, hogyan tudnám beállitani?
Köszönöm a segitséget előre is. István----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24694 üzenetére
Köszönöm!
Betudok lépeni. benne vagyok de hol kell átállitani? nemvagyok igazán jártas ebben,,?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
-
Nova96
őstag
Üdv, már rég óta idegesít és jelenleg megoldani akarom a problémát a tetőtérben és már egy idő után nincs jel.
[nagyzolós rajz]
UPC modem
TP-LINK WR741ND jelerősítőkéntRouter csere, vagy valami antenna ötlet?
A lényeg: ahol a TP-link van ott már nagyon gyenge a jel dobálja el, és az emeleten is.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest