- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz oszkarfincs #24300 üzenetére
Jó lenne látni inSSIDer-el készült képet a környezetről.
Cserére javaslom az ASUS RT-N18U-t, ha továbbra sem kell az 5GHz.
-
Topikgazda
válasz RaPiDsHaRe #24297 üzenetére
Milyen router-ről van szó?
Milyenek a wifi beállítások?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bigdady
nagyúr
Hali
Asus n12d1-en jelenleg tomato 1.28 van. Hogyan tudnám vissza rakni rá a gyári szoftvert? Csak tallózzam be és kész ugye?
[ Szerkesztve ]
-
valaki654
tag
Sziasztok!
Adott 3 router: ZTE(nem tudom a típust, csak annyit, hogy a Digi hozta), Zyxel NBG5715, Western Digital 900C. 1 gigabites Digi internet van. A ZTE routerrel 800-850mbit/s letöltés és 100mbit/s feltöltést szokott lenni, ezzel nincs gond, viszont ha a másik 2 routert használom, akkor max. 200mbit/s letöltés van, a feltöltés is kevesebb de ott nem olyan jelentős a különbség. A Digi ZTE routere elég buta szoftveresen, ezért jó lenne, ha a fenti 2 típus közül valamelyikkel tudná hozni azt a sebességet. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e beállítási hiba vagy a Diginél van valami korlátozás, hogy csak a saját routerük tudja kihasználni a sávszélességet?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap leállt a routerem (Asus RT-N66U) valószínüleg túlmelegedés miatt. A párom takarítás alatt rátette a set-top-box tetejére és szétfűtötték egymást. Azóta nem lehet visszakapcsolni, mert a nyomogómb nem marad benn, hanem mindig visszaugrik alaphelyzetbe. Ha folyamatosan nyomvatartom, akkor elindul. Találkozott már valaki ilyennel?
Esetleg érdemes megjavíttatni? -
Topikgazda
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24301 üzenetére
Íme az inSSIDer-el készült kép. Néha be szokott villanni néhány szomszédos router. Ez alapján mit lehet megállapítani? A vindóz amúgy 4 pálcásnak látja a hálózatot.
Szerintem a wifi stick a hunyó, nem pedig a router. Ha elmegy a netem, attól a telefonon nem szakad meg a wifi, sőt le sem fagy a router.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy sikerült tégláznom a Tplink 941Nd-s routeremet folyamatosan világít a sys led, resetelésre nem reagál.
Van valami lehetőség a javítására?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
MODERÁTOR
válasz oszkarfincs #24308 üzenetére
Ez a -70dBm-es szignál elég gyenge! Hol mérted ezt? A router közelében?
-
MODERÁTOR
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24310 üzenetére
A router az alattam lévő szobában van, ami légvonalban 6-8 métert jelent és ebben benne van a plafon.
Közben nézegettem a DD-WRt log fájlt, van benne néhány ilyen hibaüzenet:
[3568223.970000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[1923968.320000] nf_conntrack: table full, dropping packet
Mar 14 22:31:06 DD-WRT kern.err kernel: [3568177.960000] ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x000084c0
Mar 14 22:31:06 DD-WRT kern.err kernel: [3568177.970000] ath: phy0: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX upMondjuk a hiba pillanatában nem látok semmilyen hibaüzenetet, szóval lehet hogy nincs köze hozzá.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
keke69
őstag
válasz Intruder2k5 #24311 üzenetére
Szia!
Igen egy moddolt fw szerettem volna rátenni.Fel is ment de nem indult el utána.
Ha áram alá teszem akkor minden led felvillan majd elalszik, a power gomb világít utána meg elkezd villogni a sys aztán egy idő múlva a sys már csak villágít folyamatosan. A wlan nem csinál semmit ha csatlakoztatom az utp kábelt az is működik mert villog. A resetre nem reagál!Ezt raktam fel:
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
MODERÁTOR
válasz oszkarfincs #24312 üzenetére
Jaaaa, hogy 6-8 méter, ráadásul függőlegesen... Hát akkor ezért ennyi a jel, így ne is nagyon várj többet, főleg egy födémen keresztül!
Igen, ez a 1043ND jellemző DMA hibája, amivel sokan szívnak, de ez a WiFi hatótávjára nem igazán hatással, inkább "csak" a stabilitására.
-
MODERÁTOR
válasz keke69 #24313 üzenetére
Hát igen, rossz fw-t tettél rá, mert a sysupgrade akkor kell, ha már meglévő OpenWrt-t frissítesz, gyárira a factory kellett volna. Ennek ellenére nem teljesen halott a jelekből ítélve, valami félholt állapotban lehet. PC-n ha beállítasz fix IP címet, mondjuk 192.168.1.10, és maszkot 255.255.255.0, akkor nem tudod pingelni a 192.168.1.1 címet? Illetőleg ha a routeren áram alá helyezést követően nyomkodod a reset gombot, főleg amikor a sys led felvillan, akkor nem kezd el gyorsan villogni a sys led?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24314 üzenetére
Nekem a stabilitással van gondom, a sebesség másodlagos. Most akkor melyiket basszam ki a picsába, a routert vagy a wifi sticket?
-
MODERÁTOR
válasz oszkarfincs #24316 üzenetére
Hát a jelek szerint a 1043NDv1 és ez a kliens nem nagyon szeretik egymást, de sajnos az említett router több klienssel is így van, ha a topikjában rákeresel a DMA szóra, meglátod, de így nehéz lenne másikat ajánlani is helyette. Az említett topikban voltak is erre félmegoldások, igaz OpenWrt alatt, de szerintem tuti végleges megoldást egyik sem hozott.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24317 üzenetére
Igen, rákerestem a topikban a DMA failed szavakra, de csak panaszkodó embereket találtam, szinte soha senki nem reagál ezekre, megoldást meg pláne nem találok. Akkor már csak azt nem értem, hogy hogyan lehet ajánlott egy ennyire szar router? Már a gyári FW is pocsék volt, de hogy még a varázsolttal sem működik... Sokkal rosszabb nem is lehetne egy wifis router, így belegondolva. Pedig semmi extrát nem akarok tőle. Mondjuk ezt abba a topikba is írhatnám.
-
keke69
őstag
válasz Intruder2k5 #24315 üzenetére
A sys led először gyorsan kezd villogni de egy idő után folyamatosan kezd el világítani.
Köszönöm szépen az eddigi segítségeidet is, remélem sikerül feléleszteni, te vagy az utolsó reményem
Mi az a soros kábeles megoldás?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz oszkarfincs #24318 üzenetére
A 1043ND v1 már jó ideje nem is ajánlott, bár csendben teszem hozzá, és nem a magam mentegetésére, de én korábban se nagyon ajánlottam, ahogy többnyire semmilyen más TP-LINK-et sem, én mindig is ASUS, és/vagy BroadCom párti voltam!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
keke69
őstag
válasz Intruder2k5 #24321 üzenetére
Két hozzászólással fentebb a válaszom!
Holnap kipróbálom a javaslatodat!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24320 üzenetére
Az ASUS USB-N14-nek van 2 pálcikája, elvileg számíthatok rá, hogy emiatt erősebb lesz a vétel, ugye? Tehát a 2 antenna, az elvileg azt a célt szolgálná, hogy felerősítse a jelet. Vagy ez csak parasztvakítás?
Mert ha vennék egy ilyet, hátha tetszene a szaros routernek.
-
MODERÁTOR
válasz oszkarfincs #24323 üzenetére
Nem parasztvakítás, nyilván egy dupla külső antennás eszköztől több várható el, mint egy USB sticktől, amiben egy hangyafasznyi panel antenna van többnyire.
-
MODERÁTOR
válasz keke69 #24322 üzenetére
A soros kábeles megoldás valami ilyesmi. Bár ez 1043ND, de szemléltetésnek tökéletes...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5348-5348.html
[ Szerkesztve ]
-
keke69
őstag
válasz Intruder2k5 #24325 üzenetére
Köszönöm a leírást IS!
Nyomkodtam a reset gombot és a sys led már nem világít folyamatosan hanem sokkal gyorsabban elkezdett villogni.
Ez jó jel? Lehet nem is kell a sors kábel?Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
keke69
őstag
válasz Intruder2k5 #24327 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Leírnád kicsit pontosabban. Melyiket kell letöltenem a linkelt PuTTy közül illetve hogyan kell belépni TELNET-en.
Köszi!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
keke69
őstag
válasz Intruder2k5 #24327 üzenetére
Köszönöm a sok infót, bevittem a céghez és a rendszergizda 15 perc alatt megoldotta. Látni lehetett rajta nem az első ilyen volt nála!
Mégegyszer köszönöm a sok jó tanácsodat!
Üdv: KarcsiSoha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
M^xx
aktív tag
Sziasztok!
Kis help kéne...
Most váltottam T-s netre (50 Mbit/s) HUAWEI HG8245 wifis router-t kaptam, minden szép és jó is lenne ha wifin nem csak a harmadát adná le sebességben, lehet ez ennyit tud? Másik van egy TP-link TL wr1043ND Wireless-N (300Mbps) aminek elvileg jobban kéne teljesítenie, de sajnálatos módon ez sem tud sokkal többet 35Mbit/s a vége. Mi lehet a gond nálam? Lanon nincs probléma ott megvan a sebesség ahogy kell. Próbáltam channeleket (1-11) és modokat váltani, de nem segített, firmwaret frissítettem attól sem lett jobb.
[ Szerkesztve ]
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
legenda
szia,
mind a két eszköz többet tud wifi útján, de a wifi sebesség nem csak a router, hanem az ellenoldal, beállítások és környezeti tényezők függvénye is.
milyen ellenoldali wifi modullal kapcsolódsz a router által szórt hálózathoz?
minden eszköz esetén adott a 40 MHz beállítás? (nem csak a router, hanem az ellenoldal is fontos!)
befolyásoló tényezők, mint a távolság, fal(ak)...stb.?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
egy kis tipp kellene hogy egy TP-Link WR841ND V7.2 routerben
mit lehet kikapcsolni hogy egy kicsit kevésbé terhelje a procit?
DIGI 100/50 netem van, és mostanság vettem észre hogy routerrel max 90megabitet hajt ki míg router nélkül 94 a max... illetve megnéztem hogyha kilövöm a wifit akkor szintén tud a router LAN-on 94-etvan pár olyan opció amire nincs szükség és ezáltal azt a 2-3 megabitet még ki lehet csiholni?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
M^xx
aktív tag
Körülbelül 3 méterre van a router a laptoptól Lenovo G580 és egy Iphone 5 telefon mindkettőn hasonló sebességet produkál. Amikor bekötötték egy méterre volt fal nem volt és akkor is ennyit tudott. 40 MHz és autón (20-40 MHz) is próbáltam.
-
MODERÁTOR
-
legenda
az iphone 5 esetén érthető a dolog, mert az 2.4 GHz sávon nem 40 MHz képes, így reális a ~35 Mbps "mérhető" sebesség.
a noti más kérdés, ha van benne legalább egy 150-es n szabványos modul és annál és a routernél is adott a 40 MHz beállításilag, akkor ideális esetben jobb is lehetne a sebesség.Intruder2k5; vagy inkább már a network -> wan -> use these dns servers: primary/secondary dns résznél.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #24334 üzenetére
beállítottam de 90megabit a plafon vagy inkább 88-90megabit között speedtest-en
router nélkül 94-et kihajtja a laptop továbbra isami még eszembe jutott hogy kipróbálnám más FW-el is a gyárin kívül
DD-WRT vagy a Gargoyle jöhet szóba mert ezeknek van tuti webes menüje
esetleg ha van még más ami stabil és jobban használja ki a router erőforrásait megnézném azt is
a Gargoyle szimpatikusnak tűnik, hátha azzal nem fullad le a router úgy mint a gyárivalegyedül annyi hogy ki kell gyűjtenem hogy lehet visszarakni a gyári FW-t ha mégsem működne jól
[ Szerkesztve ]
-
M^xx
aktív tag
Pedig azt hittem belinkeltem de lamaradtt, nos ilyen van a laptopban WiFi, Bluetooth A 802.11 b/g/n WiFi, a 10/100 LAN
-
MODERÁTOR
-
legenda
ez sem pontos típus sajnos, amiből lehetne tudni, hogy 150-es vagy 300-as modul, vagy netán csak a 150 Mbps felére bírható rá - ritka, de ilyen is van.
a wiki is csak szabványt határoz meg, de azon belül több sebesség is lehetséges.
vagy nem kapta meg a notidban a modul a gyártói illesztést, hanem csak az oprendszer által alapban adott általánost, vagy pedig eleve csak ennyi infót ad - és jobb is többet nem tudni róla...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
nálam valami gebasz van
adott a TP-Link WR841ND V7.2 router
szépen ráraktam a Gargoyle 1.6.2-t
be is állítottam mindent tutira, erre ezzel sem tud PPPoE csatlakozást létesíteni...
anno tavaly ilyenkor DD-WRT-vel szoptam DIGI-nél, kipróbáltam vagy egy tucat verziót és egyik se tudott csatlakozni
amint visszaraktam a gyári FW-t egyből ment
most Gargoyle esetén csinálja eztmi a fene lehet? miért van az hogy nem gyári FW-el nem lesz internet kapcsolat?
a lépcsőházi switch lenne a hunyó? jelezzek DIGI-nek hogy hiba van?annyit tudok még tenni hogy valamelyik héten beszélek unokatesómmal
neki van egy 1043ND V1.x router, elcserélném vele a sajátomat és arra rakok vagy gyári FW-t vagy Gargoyle-t de nem bánnám ha szépen menne vele a net amíg nem lesz gigás switch mindenholláttatok már ilyet hogy egy router csak gyári FW-el csinál PPPoE csatlakozást?
mit próbáljak meg?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz TeeJay #24342 üzenetére
ekkora szopást is rég láttam már...
connect on demand módban volt a kapcsolat fenttartás és úgy nem csatlakozott
csak ha "keep alive" módon hagytam, cirka 4óra szívás és próbálgatás után jöttem rá...
msot már megy a 841ND Gargoyle-al és kihajtja a 100-as DIGI-t 94megabitig
tényleg jobb stabilabb gyorsabb FW mint a gyárimár csak azt kellene megoldanom hogy 12-13-as wifi csatorna is használható legyen mert nálam a 13 volt a legjobb
-
Topikgazda
-
TeeJay
félisten
válasz Gubek-Einste #24344 üzenetére
nekem minden eszközöm tudta használni
laptop és telefon is bőven
no hol lehet magyarra állítani amúgy? én sehol nem találtam a webes menübenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
FOX888
tag
Adott egy Tp-link WDR4300 router. Még nincs fél éves. Egyik napról a másikra nem lehet rajta keresztül internetezni.
A digi internet kábelét közvetlenül a pc-re csatlakoztatva kapcsolódik az internethez.
Én úgy gondolom, hogy a router wan portja megadta magát.
Van valamilyen ötlet vagy technika amivel le lehetne tesztelni a wan portot? -
MODERÁTOR
válasz TeeJay #24345 üzenetére
Az /etc/config/wireless-ben szerintem megadható a country változóval.
http://wiki.openwrt.org/doc/uci/wirelessPPPoE-re: Ez jól van beállítva?
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_41720-41720.html[ Szerkesztve ]
-
Bakter9011
csendes tag
Valaki tudna segíteni? Szerintem beállítási problémám van.
Ma kötötték be a DIGI-t a net az hasít minden rendben de torrentezés közben folyamatosan ingadozik a letöltési sebesség és a peerek száma. Két napja még UPC voltam (amit utálok) viszont ha ott felkapcsolódtam akkor tartotta a 6Mbit/sec et most DIGI nél felmegy 8-9 re aztán leesik 2,5-re...
A kapcsolatot TP Link routeren keresztül hozom a géphez wifin amibe a TP Link wifi adapter van. (Ugyanez volt UPC nél is)Beállítási problémám lehet a torrenten vagy a routeren belül vagy mi lehet a hiba forrása?
-
Topikgazda
válasz Bakter9011 #24349 üzenetére
Router nélkül próbáltad?
Kábeles kapcsolattal milyen?
Alapvetően nem kellene wifi-n torrent-ezni.
Volt már reset/újra beállítás?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest