- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz adriankoooo #24499 üzenetére
Milyen beállítások vannak EtherWAN esetén?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mukisrác
aktív tag
Gyári firmware miatt az 5ghz-nél a 11a/n/ac mixed van beállítva (a másik lehetőség a 11a/n mixed). Mindkettővel próbáltam.
Természetesen wpa2 a titkosítás és a régió magyarra van állítva. Most pillanatnyilag a 44es csatornán jön a wifi, de megpróbálom másikon is.
A két sáv különböző SSID - vel is meg van különböztetve, így tuti az 5ghz-es tartományba kapcsolódik rá.Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
Buli77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24489 üzenetére
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
Buli77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24504 üzenetére
Szerintem nem!
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
DerDer
tag
Sziasztok!
Vettem egy routert (TP-Link TL-WR841N), összekötöttem egy kábellel a főrouterrel. Ha kábelen csatlakozok az új saját routeremhez akkor átjön a 90mps le/fel (ugyanennyi ha egyből a falba dugom).
Wifin keresztül azonban 5-20mbs, hatalmas ingadozásokkal, pedig egy méterre van a router és az laptop. Több eszközzel is próbáltam, ugyanez. Sugárzási channel tök üres. -
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka annak, hogy egy 4 éves Sony Vaio nem látja az 5GHZ wifit? Elavult a technológia a laptopban? Mini Ipad2 és Note3 is látja, mindkettő hasít. Nem olvastam utána annyira, hogy milyen eszközök támogatják az 5 GHZ-et. 2.4 GHZ wifi opciót kikapcsoltam a routerben.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz allein #24509 üzenetére
Szia!
Hát akkor kapcsold vissza, ha szeretnél WiFi-zni, mert a jelek szerint a kérdéses laposban nincs 5GHz képes WiFi adapter!
Ez nincs korhoz kötve, ma sem mindegyikben van, ugyanakkor az én Lenovo T500-am simán használja az 5GHz-es netet, akár egyszerre is csatlakozik a két rádióra is, Intel WiFi Link 5300 AGN adapterrel.
Elképzelhető még az is, hogy a beállításaiban váltani kell a használt frekvenciát, vagyis manuálisan kell átállítanod 5GHz-re.
Milyen WiFI kártya van abban a laposban?
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Van 2db TP-Link TL-WR340GD routerem.Össze lehet ezeket kapcsolni valahogy bridge-ben? Ezt a cikket láttam,de az enyémekben nincs WDS, de "Enable Bridges" opció az van.
-
allein
addikt
válasz Intruder2k5 #24510 üzenetére
Ő lenne az. Amennyiben visszakapcsolom a 2.4 GHZ-et, akkor mi alapján csatlakozik majd a többi eszköz? Arra gondolok, hogy mitől függ az, hogy a másik laptopom, teló, ipad amik most 5GHZ-en vannak, ha mindkét wifi ON lesz, melyikre csatlakoznak?
-
MODERÁTOR
válasz allein #24513 üzenetére
Ebből a linkből nem derül ki a WLAN kártya pontos típusa, én pedig most nem fogok utána nyomozgatni! Esetleg ha megnéznéd az eszközkezelőben, ott lehet ír pontos típust is.
Hogy egy adott eszköz melyik sávra csatlakozik, azt Te adod meg minden eszközön külön-külön, ezt nem a routerben kell beállítani.
-
allein
addikt
válasz Intruder2k5 #24514 üzenetére
Atheros AR9285 wifi kártya van benne.
-
MODERÁTOR
válasz allein #24515 üzenetére
http://www.qca.qualcomm.com/wp-content/uploads/2013/11/AR9285.pdf
AR9285 Specifications
Frequency Band: 2.4 GHz
Network Standard: 802.11b, 802.11g, 802.11n
Supported Data Rates: 11b: 1-11Mbps, 11g: 6-54Mbps, 11n: 6.5 to 150MbpsEzek alapján felejtős az 5GHz, sőt 2.4GHz-en is csak 150Mbps-t tud!
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz Intruder2k5 #24516 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az infókat
-
Topikgazda
válasz DerDer #24507 üzenetére
Mik a pontos wifi beállítások?
Mi a fő router?
Milyen adapterrel/kliens eszközzel próbálkoztál?
inSSIDer/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Hogyan van összekötve az elsődleges és a másodlagos eszköz, LAN-WAN vagy LAN-LAN (beállítások rendben vannak, mik azok)?#24512 BRIKLY
Pontosan mit szeretnél elérni?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
BRIKLY
veterán
válasz Gubek-Einste #24518 üzenetére
Azt,hogy az egyik router átadja a jelet a másiknak vezeték nélkül,én pedig arra is tudjak csatlakozni. Azért kellene ez,mert az egyik szobában mobilról szinte használhatatlan a net.
-
davidsone
addikt
Hali!
Olyan problémám volna h az utóbbi pár héten ha letöltök vmi nagyobb adatmennyiséget elmegy a net kapcsolat kis sárga 3szög megjelenik, kihúzom a konnektorból a rootert vissza dugom aztán megy rendesen
win 8
asus RTN65U
UPC...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Topikgazda
válasz BRIKLY #24519 üzenetére
Én inkább vennék a helyedben két új N-es eszközt de lehet egy is elég lenne és azokat használnám a jelenlegiek helyet.
#24520 davidsone
Kicsit részletesebben ha lehetne?
Wifi-n vagy kábelen van ez?
Csak egy eszközzel vagy többel is?
Köthető időponthoz/eszközhöz?
A szolgáltatói eszköz modem vagy HGW? Ha az utóbbi akkor router vagy bridged módban van?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
davidsone
addikt
válasz Gubek-Einste #24521 üzenetére
Kábelen keresztűl, Cisco EP3212 a modem. Csak akkor csinálja ha letöltök. Az ASUS rootert áramtalanítom vissza dugom és ennyi utána jó. Böngészés közben nem csinálja. A modem-rooter közti kábelt cseréltem a géphez menőt még nem próbáltam mert nincs másik 5m-es az csak cat5ös a modemek közti 5e érdemes lenne ezt is lepróbálni/cserélni?
Nem hiszem h ez a baj mert ez csak pár hete van......reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
MODERÁTOR
-
davidsone
addikt
válasz Intruder2k5 #24523 üzenetére
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
MODERÁTOR
válasz davidsone #24524 üzenetére
Igen erre gondoltam, de ez teljesen rendben van!
Az összefoglalóban leírtakat próbáltad már?
Néhány általános művelet, amit érdemes megpróbálni, ha a routered működésében rendellenes dolgokat tapasztalsz.
-
davidsone
addikt
válasz Intruder2k5 #24525 üzenetére
Még nem. Megpróbálom hátha...
Köszi!
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
kmisi99
addikt
Van egy tplink tl wr71nd routerem még 1. generációs. A szolgáltatóm pár hónapja felhúzta a netsebességet 25mbit re, pár hétig tökéletes volt, de már hetek óta, ha letöltök az párszáz kb és ~2mB körül ingázik, és gyakran befagy a router, és ledobja a gépem wifiről. Csak wifiről van használva, a modemen a PC actitvity led gyakran majd megőrül úgy villog, ami a router forgalmát jelzi. Mi lehet a gond? Talán túlmelegedhet?
-
BRIKLY
veterán
válasz Gubek-Einste #24521 üzenetére
Előbb inkább megpróbálnám ezeket összehangolni ha lehet,mert őszintén szólva nincs szükségem ettől jobbra.Esetleg ha lenne olyan,ami erősebben szórja a jelet. Sebességre meg jó ez,mert bár 60/6-os netem van,wifin csak netezésre használom laptoppal,tablettel,mobillal.. A gépem meg így is megkapja LAN-on a maximumot.
A gond csak az,hogy a másik szobában,ahol csak wifi használat van,ott gyenge a jel.Falat fúrni meg nem szeretnék,mert 2 szekrénysort kellene hozzá elpakolni a helyéről..
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már téma.
Valaki tudná linkelni megoldást avgy leírná?A helyzet az hogy földszinten van egy adsl+ modem, rákötve TP Link 843 router.
Abból jön vezetéken az emeletre a net.Mivel fent elég gyenge a wifi és egyik gép wifin csatlakozna ezért a jelenlegi switchet szeretném lecserélni a régi wifi-s routerre, amit tehát swirtch-ként használnám csak úgy hogy wifin is lehessen scatlakozni rá.
A régi router tipusa tp link wr542gKérdésem tehát akkor hogy tudom a routert switch módba tenni wifivel? Ami lentről jön a routerból UTP kábelt azt hova dugjam és a routerbe mit állítsak be?
Van még esetleg egy 4 portos switchem is, jelenleg arra van kötve a fenti 2 gép. (a 3. wifivel szeretne csatlakozni)
Köszi
-
Topikgazda
válasz BRIKLY #24529 üzenetére
A 340GD régi és gyenge eszköz, ráadásul még G-s is ami miatt ha wifi-n lesznek összekapcsolva akkor a sebesség alaposan redukálódni fog. Hosszútávon mindenképpen megéri egy újabb N-s eszközre váltani.
Lehetséges, hogy az új eszközzel, megfelelő beállítások és elhelyezés mellett, már nem is lenne szükséged másodlagos beüzemelésére.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
BRIKLY
veterán
válasz Gubek-Einste #24535 üzenetére
Hát az biztos,hogy régi,már vagy 4 éve vettem 2000Ft-ért.
Tudnál akkor ajánlani valami olcsót helyette? (tudom,másik topik,de úgyis Ti vagytok ott is a szakik. )
Vagy a UPC wifi-s routere még mindig sz@r? Kérhetnék azt is elvileg,csak anno lebeszéltetek. -
Topikgazda
-
Shingen
addikt
válasz Gubek-Einste #24537 üzenetére
TP-Link 841ND ???
TP-Link 841N mi a baj?
Mert sokan az Nd ajánlják és elvileg csak a cserélhető antenna a különbség?風林火山
-
gy.selmi
csendes tag
Segítséget kérnék, és előre is elnézést, kicsit hosszú leszek.
Eredetileg 40/20-as DIGI lant kötöttek be Cat5 kábellel, + telefont.
Később megemeltettem 80/25-re, ami a tavaly júliusi általános sávszélesség emelésig kb. 75 Mbps-sel jött wifin. Az emeléssel párhuzamosan lecsökkent a wifin mérhető letöltési sebesség 30-40 Mbps-re.Mivel novemberig sem jöttek switchet cserélni (szükségem sincs 200-as netre), így visszasoroltam 100/50-re. Ez bőven elég is lenne, de a DIGI hivatalos mérőjén most sem tudok 30-40/52-nél jobbat mérni.
Rendszeresen két laptopon megy a wifi: mindkettő n-es, a Dell 2,4 GHz-t tud, a Vaio tudja az 5 GHz-t is. Routerre tökéletes a rálátás.
A Dell van kábelközelben, a 10/100-as(!) hálókártyáján 90 Mbps körül mutat közvetlenben.Jelenleg TP-Link WR841N v7.2 router üzemel, de hosszabb ideig egy Airport Express osztotta a netet, az tudja az 5 GHz-t is, de semmivel sem volt gyorsabb a wifi, pedig az InSSIDer szerint nem volt másik gép 5 gigán.
Mindkét routeren az utolsó gyári fw van, hard reset megvolt, az éppen használt csatornán nincs senki más, igaz, 2,4 GHz-n nagy a zsúfoltság, -34 és -44 dBm között van a jelerősség. MTU 1492, Channel with 40 MHz, DHCP-n nincs beállítva DNS.Ha vennék egy TP-Link 4300-at, az meg tudná növelni a wifin mért sebességet?
-
Topikgazda
válasz Shingen #24538 üzenetére
Nincs semmi baj vele, csak általában az cserélhető antennás típusok szoktak lenni a preferáltabbak.
#24540 gy.selmi
Ehhez a nethez már gigabites eszközök ajánlatosak.
Többeknél is volt ilyen wifi sebesség csökkenés sebesség emelés után.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gy.selmi
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24541 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Még annyit kérdeznék: elég lehet-e a router csere a feltételezhetően 100-as lépcsőházi switch mellett? Van-e nem informatikusok számára is érthető magyarázata ennek a csökkenésnek?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gy.selmi #24542 üzenetére
Már csak a net sebesség okozta terhelés miatt is erősen javasolt a csere.
Most nem néztem vissza, hogy korábban mik voltak az okok de nagyobb sebesség nagyobb terhelés jelent egy router számára és emiatt elsőnek a wifi-től veszi el az erőforrást.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Shingen
addikt
válasz Gubek-Einste #24541 üzenetére
Értem, köszi!
(#24539) BRIKLY Szerintem jobban járnál nem ott vennéd nem sokkal drágábban itthoni cégektől is megveheted és így jobb lenne a gari intézése, ha szükség lenne rá.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
adriankoooo
senior tag
válasz Gubek-Einste #24501 üzenetére
-
Topikgazda
válasz adriankoooo #24545 üzenetére
Talán Bridge mód lehet a modemkénti működés.
Mikor és kell megadni a user/pass párost?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Vettem a családba egy TP-Link TL-WR841N-t, hogy legyen az egyik rokonomnál wifi. Számtalan ilyet és ehhez hasonlót beüzemeltem már, de ilyen hibával még nem találkoztam. PPPOE kapcsolatot létrehoztam, a felhasználónév és a jelszó helyes (szolgáltatóval leegyeztetve), de képtelen kapcsolódni a nethez a wifi, ha direktbe kötöm a modemet a géppel, akkor gond nélkül megy.
-Próbáltam már Router Resetet, csináltam modem resetet, de semmi.....egyszerűen megragad a router Connecting státuszban, nem hoz létre kapcsolatot.Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi ilyenkor a teendő? Hol keresendő a hiba?
Köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz Metacska #24548 üzenetére
"TP-Link TL-WR841N-t, hogy legyen az egyik rokonomnál wifi. Számtalan ilyet és ehhez hasonlót beüzemeltem már, de ilyen hibával még nem találkoztam. PPPOE kapcsolatot létrehoztam, a felhasználónév és a jelszó helyes (szolgáltatóval leegyeztetve), de képtelen kapcsolódni a nethez a wifi, ha direktbe kötöm a modemet a géppel, akkor gond nélkül megy.
[...]
Hol keresendő a hiba?"A szurke szinu, eloregedett, D-link DSL-360R B3/C3 modemben.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest