Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Már hónapok óta nézem az Mi 8-as árakat és a hétvégén minden eddiginél olcsóbban adták a telót a Gearbestes 11.11-es akciókban, így 319 dolcsiért berendeltem egyet.
Tudnátok segíteni, hogy ki milyen tokot, fóliát használ hozzá? -
Kecsotam
tag
válasz 8nemesis8 #1672 üzenetére
Természetesen már kosárban volt és csak a kódot kellett beváltani rá. 17:00-kor volt 300 db kupon 319 dodóért. Természetesen globál ROM-os. Bár nekem most is MIUIHU fut az Mi 5-ön, szóval nem zavart volna a nyitott BL... De majd most kipróbáljuk a gyári ROM-ot, aztán meglátjuk kell-e kérni BL nyitást.
Én is sokszor próbálkoztam már ilyen pár darabos készleteknél, amikor csak 5-10 db van, de még sose sikerült. Persze azért ez kicsit több volt, de azért ha az egész világot nézzük nem sok az a 300 db. De legalább nem kamu volt. -
Kecsotam
tag
válasz 8nemesis8 #1675 üzenetére
Teljesen véletlenül láttam meg egy Facebookos csoportban. Kértem rá biztosítást. Bár én is olvastam, hogy nem sok értelme, de ha véletlen ne adj isten gond van hátha könnyebb intézkedni. Ha meg nem, legalább a lelkemnek jobb, az a 3 ezer nem vág földhöz egy ekkora tételnél. Persze ott a Paypal is, mint biztosítás.
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
A 11. 11-es kínai akciók során rendeltem meg az Mi 8-amat Gearbestről és ma kaptam róla 2 hét után infót, hogy Németországban regisztrálták. Elméletileg a DHL hozza. Megtudjátok mondani kb meddig kell még várakoznom az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve?
EU Priority Line a szállítási mód. -
Kecsotam
tag
Köszi, ez tracking sokkal részletesebb, mint amit én néztem. Már kezdtem izgulni, hogy feladás óta semmi nem történt 2 hét alatt, de gondoltam biztos a tengeren hajókázik.
Az én csomagom a DHL trackingje szerint Radefeldben tanyázik. Remélem jövő héten akkor már nyomkodhatom! -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Tudom már mindenkinek a könyökén folyik ki az akkumulátor téma, mégis eféle kérdésem lenne.
Lassan kijön az Mi 9 és reménykedem benne lesznek jó kis akciók az előző flagshipre. Ha jó áron lesz még lehet a pro is szóba kerülhet. Van arról bárkinek tapasztalata, hogy a pro verzió a kisebb aksi miatt mennyivel bír kevesebbet? Mert oké, hogy 10%al kisebb a kapacitás, de engem az érdekelne mit jelent ez a gyakorlatban és hogy jelent-e bármi érzékelhető különbséget a sima Mi 8-hoz képest?
-
Kecsotam
tag
Tudtok abban segíteni, hogy pontosan miben különbözik az Mi 8 Pro és az Mi 8 Explorer Edition változat?
Találtam ilyen összehasonlító oldalakat, de ahány oldal annyi helyen tér el..... -
Kecsotam
tag
Nem lesz OIS az Mi 9-ben.
Viszont a teszteket elnézve nagyon jól sikerült az EIS. Vagyis próbálják szoftveres módon megoldani. Ez nem biztos, hogy hátrány lesz.
Nagyon várom már, hogy mennyi különbség lesz a Mi 8 és Mi 9 kamerája közt.
Bár ha a DxOMark tesztjéből indulok ki, attól félek, hogy egy átlagfelhasználó nem igazán fogja észrevenni a különbséget. Azért már az Mi 8 is elég top volt. Biztosan jobb lesz a 3 kamera, mint a 2 és a 48 mega is hozza a jobbat a tizenpárnál, de egetrengető különbség biztosan nem lesz... -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Megtudná adni 1-2 Mi 8 Pro-t használó, hogy kb mennyi SOT-ot lehet elérni a Pro verzióval?
Köszönöm! -
Kecsotam
tag
válasz JoHn123 #9339 üzenetére
Köszönöm! Ó akkor nem kell a Pro üzemidejétől sem félni. Ha már 6 óra SOT megvan az bőven jó, de neked még több is lesz.
Arra várok hátha csökken a Pro és a sima Mi 8 ára közt a különbség, de nem igazán akar. Az a 30-40K még elég húzós a hátlapért és a kijelzőbe épített újlenyomatolvasóért.[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
Pont ezért venném a 8-ast, mert a sima MI 9 is 160K-nál kezdődik. Abból a pro kizárt! Nekem nem lenne probléma, hogy nem a flagship van, főleg ha a pro mellett döntök. Azért az kinézetre elég ütős.
Láttam bejelentették Kínában, hogy 500 juant engedtek a Pro árából, gondoltam majd hátha meglátszik nálunk is, de nem nagyon akar. Bár Gearbesten is csak 20-30 dodóval ment lejjebb az ára.
Úgy láttam 140.000-ért már meg lehet itthon is venni a 8 Prot. Bíztam benne hátha még lejjebb csorog az Mi 9 megjelenésével.
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Ma végre én is csatlakoztam a tulajdonosi körhöz egy Pro készülékkel.
Ha jól értelmeztem a fórum összefoglalóját Global stabilra simán fel lehet telepíteni a fejlesztőit zárt bootloaderre, nem kell semmit mókolni.És ha esetleg gond van az eszközzel és garanciás ügyintézés jön nem lehet probléma, hogy másik ROM van rajta? Vagy ez eladótól függ?
Mert ha jól látom fejlesztőiről vissza gyári globalra már nyitni kell mindenképpen a bootloadert.
És ha esetleg gond van a telefonnal, már nem biztos, hogy menne. Addig meg minek vele mókolni.Nekem ezen a globalon is jó lenne, de azért 1-2 újdonságnál örélnék ha nem kellene hónapokat várni 1-2 újításra.....
-
Kecsotam
tag
Nem teljesen értem mi a gondja a készüléknek. Letöltöttem a telefonhoz való legújabb fejlesztői ROM-ot (uthor: MIUI Official TeamVersion: 9.3.28 (MIUI10)
Erre, amikor felszeretném rakni, szól, hogy a telefonon lévő rendszer frissebb az előzőnél.
Már egyet frissítettem a gyárihoz képest a stabilon, most MIUI Global 10.0.10. van rajta.A fejlesztői sokkal hátrébb tart, ami a verzióját illeti, mint a sokkal ritkábban frissülő stabil?
Vagy ne foglalkozzak vele, mert a fejlesztői lesz a frissebb?
Azt hiszem ez nem teljesen világos számomra. Teljesen eltérő számozása lenne a kettőnek? -
Kecsotam
tag
válasz siskad #10156 üzenetére
Tehát a különböző ROM-oknak eltérő a verziószámozása, vagyis ne a verzió számot hasonlítsam össze, hanem a ROM-ok kiadási dátumát.
Vagyis ha holnap jön ki egy új fejlesztői annak verziója 9.4.5-ös lesz és az újabb lesz a stabil 10.2.2.0-nál.Már csak akkor azt nem értem, hogy mint mondtam nekem elsőnek a 10.0.1.0. stabilra frissített a teló.
Ez is újabb lenne, mint a múlt heti fejlesztői? -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Egy pár napja vagyok Mi 8 Pro tulaj.
Egy Mi 5-öt váltottam, így főleg ahhoz tudok viszonyítani. Nagyon szép a készülék, villámgyors, gyönyörű a kijelzője, de a napon kint komolyan mondom semmit nem látok belőle... Ez az első AMOLED kijelzőm. Ez ilyen AMOLED-es tulajdonság és ez ilyen? Vagy csak rossz üvegfólia van rajta és az rontja le? (Már megrendeltem a drágább jobb minőséget)
Rengeteget túrázok és az Mi 5-nél csak felhúztam a fényerőt és mindent láttam napsütésben is. Itt is felhúztam maxra, de a képből semmit nem látok. Ez nagyon bánt.Az akkumulátor idővel sem vagyok teljesen elégedett, mert olyan 3-4 órára jön ki a SOT. De ez annyira nem bánt, mert talán csak egy picivel vártam tőle többet.
-
Kecsotam
tag
válasz st6969 #10218 üzenetére
Ez jó hír! Nem akarom leszedni, mert arra jó, hogy védi a karcok elől, amíg a másik megjön.
Tényleg nem vagyok az a rinyálós fajta, de fényképezni akartam és konkrétan nem láttam rajta a napsütésben, hogy mit akarok fényképezni....
Akkor hátha ez az olcsó üveg, ami keresztbe tesz nekem.
Amúgy én is a Locus map-et használom évek óta és szerintem a legjobb eféle program. Méterre pontosan hozta eddig a kirándulásokat. kíváncsi leszek majd ezzel a telefonnal mit produkál.
Ami a SOT-ot illeti nekem 24 órás futással kb. a 4 óra kijelző idő meg lett. Persze nem volt nonstopba bekapcsolva se internet se gps. -
Kecsotam
tag
válasz Knife.McL #10242 üzenetére
Szia!
Sajnos nem ez lesz a gond nálam. Én nem a lezárt képernyőről lépek bele a kamerába, hanem a főképernyőről. Ma direkt kimentem a szabadba és újra kipróbáltam. A fényerőt is maxra felhúztam előtte. Szó szerint semmit nem lehet látni rajta. Magamat látom visszatükröződve. Pedig még a nap se sütött most száz ágra. De még a kocsiban is csak nehezen látom.
Bent lakásban gyönyörű a kijelző.
Nem tudok másra gondolni, mint erre a hülye üvegre rajta. Eddig nem akartam leszedni amíg a másik meg nem jön, hogy valami legyen rajta, de most már nagyon furdal a kíváncsiság.
Felrakásnál már az is fura volt, hogy az eddigi fóliák úgy szépen rácuppantak. Lassan eltűnt alóla a levegő. Ennél semmi ilyesmi nem volt.
Csak az a fura, hogy bent meg tökéletesnek látszik. -
Kecsotam
tag
válasz Tomtailor85 #10414 üzenetére
Igen bekapcsolódik, de sztem ettől még nem fog működni, hogy a készülékeken belehet kapcsolni. Ezt a szolgáltató tudja aktiválni.
-
Kecsotam
tag
Beszéltem a telenorosokkal. Elméletileg senkinek sem lehet aktív a VoLTE szolgáltatása a Telenornál, mert a Xiaomi készülékek egyenlőre nincsenek a támogatott készülékek között:
"Egyelőre csak meghatározott Samsung, Huawei és Nokia készülékekre vált elérhetővé a VoLTE (https://www.telenor.hu/mobiltelefon/volte ), ezért a készülékeddel egyelőre nem fogod tudni igénybe venni a szolgáltatást, de reméljük, arra sem kell már sokat várni 🙂 Köszönjük a türelmed!"
"Az, hogy egy telefon VoLTE-képes, önmagában nem elegendő a szolgáltatás eléréséhez, szükséges egy Telenor specifikus szoftver kiadása a gyártó részéről a készülékre, hogy elérhető legyen a funkció a gyakorlatban."
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz Tomtailor85 #10462 üzenetére
Háát erről a telenorosokat kellene kérdezni nem engem....
Nekem ezt mondták.Hol kérted az aktiválást? Személyesen, vagy 1220?
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz kicsipapucs #10519 üzenetére
Én úgy tudom ha telefonálsz, akkor jelenleg mindenkinél átvált a kártya 3G-re így meg is szakad a mobilnet.
Pont ennek a kiküszöbölésére is lesz jó a már tárgyalt VoLTE technológia, amin már 4G-n is telefonálhatsz és így a mobilnet sem fog megszakadni.[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
Ma megjött az itt ajánlott Baseus fólia a Pro készülékre. Kicsit béna voltam, így csak harmadikra sikerült pont jó helyre tenni és így már kicsit levegős maradt az egyik sarkánál, de nem vészes.
A lényeg, hogy sokkal szebb lett a kijelző, kontrasztosabb és az ujenyomatokat se gyűjti annyira. Mi több úgy tűnik az ujlenyomatolvasó is sokkal precízebben müxik. Az olcsó üveggel nagyon sokat tévesztett. Már ki is kellett kapcsolnom. Tehát azért annak az ujlenyomatolvasónak sem mindegy, hogy milyen az üveg.
Nagyon nem voltam megelégedve az AMOLED kijelzővel a napsütésben. Egyszerűen nem láttam, hogy mit fényképezek, ezért rendeltem új üveget rá. Jobb lett, de sajnos így sem vagyok elégedett. A régi Mi 5 még nem AMOLED kijelzője sokkal láthatóbb volt..... :( -
Kecsotam
tag
válasz ShadowLac #10575 üzenetére
Sosem használom automatán. Maxra felszoktam tolni ha így kimegyek. Árnyékban nincs vele gond, de ha rásüt a nap ez használhatatlan. Ez az első AMOLEDES kijelzőm, de az Mi 5 IPS kijelzőjével nem volt ilyen gondom. Komolyan nem értem másnál ez, hogy nem jön elő. Én vagyok a selejt?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 512 GB eladó
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- iPhone 14 128GB - (Éjfekete, fehér és kék) - Csak 1-1db! - Akció!
- Samsung Galaxy S23 Ultra (Dual SIM, 5G, független, 512GB/12GB, Zöld)
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3882
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest