Hirdetés
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ASUS notebook topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: A Vodafone nem akar eladni? (Vagy csak én vagyok hülye?)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akoska07
nagyúr
YEEEEEEE
Végre itt van,kíváncsi leszek az itteni árazására.
És a custom hűtésekre.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Crytek
veterán
Sok esetban a min. fps elég kiábránditó
Várom a 970-et és a hazai árakat.
Next PC Upgrade: 2022
-
Néztem a game24 eventet élőben... Jó volt megint.
Tetszenek az újítások is...
Ha az amerikai 549 USD áron menne itt is rohannék venni egyet. Fene vinné el ezt az európai "fogyasztásellenes" adó és árazási rendszert...
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Sondi1986
addikt
Nem lett gyenge kártya.
Ez szerintem nagyon fájhat az AMD-nek főleg hogy árban se szált el olyan nagy mértékkel.[ Szerkesztve ]
-
Az árának pedig itthon is olcsóbbnak kéne lenni jelentősen a 780 Ti nál... Szóval elvileg olcsóbbnak kéne lenni annál ami a cikkben van.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
gyuszaa
őstag
Köszönjük a tesztet, korrekt.
-
Entryy
aktív tag
Az első oldal alján egyértelműen le vannak írva a várható hazai árak. Gondolva az átfutókra is számmal kiemelve!
Nagyon várom már a 970 tesztjét és azt hogy a 980 165 W os TDP je mellett mekkora home made 24/7es tartalék maradt benne. Kár hogy nem rángattátok meg egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
Seregély
tag
Nagyon durva ez a 165w-os fogyasztás (ha igaz). Ez kevesebb mint az AMD 270x-e! Ez talán jobban ki lehetett volna hangsúlyozni a cikkben.
[ Szerkesztve ]
-
Jó kártya, jó cikk
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
csongi
veterán
Azert az a 40k elteres nem keves. ~30% es csak 10% al gyengebb.
-
r00r1
aktív tag
Mivan gyerekek, insomnia??
Köszi a korai tesztet!! -
Attix82
őstag
Le a kalappal az NV előtt. Nagyon jó lett ez az új VGA.
OCt is jól bírja: [link]
290x * 1,3 = NV 980 OC durva.
Azon csodálkozom, hogy a 256 bit még a nagyobb felbontásra is elegendő. Valamit nagyon eltaláltak / megtaláltak.
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
AMD kötheti a gatyát az a 68% -os Wat/ teljesítmény aggasztó ,mintha az Intel mutatóját látnám APU-ban az AMD hez viszonyítva.(de persze csúcs kártyánál főleg a fogyasztás nem számít annyira)
Ebből már lesz 2 magos szörny
165W TDP-vel könnyebb egy csúcskártyát beállítani.
AMD árengedménye a 290-290X-re! jó lesz nekünk, majd az új kártyája ,de legalább lesz ideje szépen behangolnia 390-est.
Apropó 390-es széria?
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
ha a piros nalad az nvidia-t jelenti, akkor tenyleg piros gyozelem az arazas teren: a gtx 970 az r9 290x-et szorongatja r9 290-es arral
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
smkb
őstag
Hatalmas mozgástere maradt az Nvnek fogyasztásban és tranzisztorszámban, hogy bevethessen egy mégmorcosabb gput, ami biztos meg is fog történni idővel ha szükség lesz rá.
A tápgyártók meg szegények elkezdhetnek gondolkodni...
-
deicide
veterán
Hozta a 980 amit vártam, kisebb fogyasztás, nagyon teljesítmény, mennek is hamarosan a 780Ti-k a gépből. És a táp is csendesebb lesz gondolom kicsit.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tzsolesz
nagyúr
Hát nem lett gyenge az már biztos. 10%-os előny a 290-el szemben, pláne úgy hogy már az is kegyetlen erős volt, nem semmi.
Viszont ha jól megnézem az AMD megoldásai mostanában stabilabbak, mármint ami a minimum fps értékeket illeti.
Kíváncsian várom az AMD válaszát. De ahogy sejtem hatalmas nagy ugrásokra már nem lehet számítani, mint pl. anno a 4850, vagy a 8800GT idejében. Erre rápakol 10-15%-t, és megvan a korona. Pünkösdi királyságok kora ez, szvsz. -
BlackSoft
addikt
Király
780Ti-d van? Válts 980-ra. Akár 10fps előrelépés újabb 180ezerért
Munkában jó nagy visszalépés, de sebaj
NV oldali vagyok, ezt azt hiszem mindenki tudja. Ez a kártya egy kupac szar
---------> Számítógép szerviz III.Kerület <---------
-
Zodicus
senior tag
Tetszik a cikk és a 980 is bitang lett.
-
HSM
félisten
Korrekt kártya, jó teszt.
Bár azt kicsit szúrta a szemem, hogy a G-syncet felhoztátok előnynek, amikor a 290-es vezérlője is fel van készítve az AMD ugyanazon problémát kezelő FreeSync megoldásával, amiről épp a napokban volt hír, hogy jövőre érkeznek a kompatibilis megjelenítők is.... Azért azt is meg lehetett volna említeni...
-
Sir Ny
senior tag
970 teszet mikorra varjunk?
-
-
deicide
veterán
válasz
BlackSoft #26 üzenetére
Pénzt én sem adnék a cseréért.
Abba azért gondolj bele, nem mindenkinek van 780Ti-je, 660-ról pl jó ötlet most már 780Ti helyett 980-ra váltani, mert hasonló áron nagyobb teljesítményt kapsz. Az, hogy Neked nem éri meg a váltás, nem jelenti azt, hogy másnak sem.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
ggbuffon1897
őstag
laikusként nem nagyon értem néha ezeknek a teszteknek, de főleg az itteni hozzászólók túlnyomó többségének hozzáállását..
Hol a mimumum fps a nyerő, hol a teljesítmény/fogyasztás mutató, mindegy mi, csak az nvidia-ra rálehessen sütni a plecsnit, illetve tombolhasson a nép. uezt láttam pl a gtx 750ti-es teszteknél, h ment értük a hajbókolás, miközben 6-7k-val többért már r9 270x-et vesz az ember, ami teljesítménybe fényévekre van. (utóbbi most csak egy példa volt)
10% plusz 40ezer forintért, hát nemtudom..tényleg nemigazán értem h mitől olyan nagy durranások az nvidia kártyák jókora felárért az amd vonalhoz képest, mert a tesztek erre nem igazán erősítenek rá.
Ezen a fogyasztáson lovaglás meg tényleg vicces
-
Attix82
őstag
válasz
ggbuffon1897 #31 üzenetére
A fogyasztás azért lényeges mert egy laptopba jóval gyorsabb VGAt tudnak belepréselni mint az AMD....mivel ott a hűtés korlátozó tényező. Egy asztali gépnél nem annyira.
Viszont ha kicsi a fogyasztásod, akkor 250 wattig még több anyagot tud belepréselni.
AMD is biztos lépni fog.
-
MongolZ
addikt
Én a kicsi Maxwell után jóval többet vártam...
De a fogyasztás tényleg nagyon jó. Az ár sem nagyon vészes (itt a 970-re gondolok elsősorban)."relatíve" - inkább használjuk már a relatív szót...
-
BlackSoft
addikt
"...hasonló áron nagyobb teljesítményt kapsz. "
Naaaa
Munkára ez egy darab kavicsa 780Ti-hez képest, tehát ha összegezzük, akkor ez kevesebb teljesítmény szerintem. Játékoknál bár van 1-2 fps plussz, de az nem hiszem, hogy lényeges.
Viszont a 980-at 180-210k között lehet majd kapni, a 780Ti ára meg 1-2 héten belül úgy 130-ra csökken szerintem. Majd lehet aprón venni 100k-ért. Ez volt eddig a 780-nal, a 680-nal, és az 580-nal is, most sem lesz másképp. Csak most nem éri meg egyáltalán megvenni az új vga-t szerintem
Játékokban kb ugyan ezt, szoftverekben jobbat kap aprón az ember 80-100k-val olcsóbban majd.Sima 780-nal meg lassan dobálóznak
---------> Számítógép szerviz III.Kerület <---------
-
ST05
őstag
válasz
ggbuffon1897 #31 üzenetére
a kissebbik 970 -330dollár, veri a 400 dolláros 290-eseket többnyire..
[link]
azt vered a fejed a falba ezen a kiragadott 40k-s dumán? -
ggbuffon1897
őstag
oké, a notiknál értem, de itt most desktop vonal a téma nem?
nyers tény: 10% plusz vs ~40ezer ft többlet..
lehet ezt csűrni-csavarni jobbra-balra, h mi maradt még az nvidia fazékjába a jövőre nézve, de ez akkor sem segít ezen a kártyán.
ha szülném a pénzt én racionális fejjel biztos a 290x-et venném (sajnos nem szülöm
)
-
Muerte
addikt
válasz
ggbuffon1897 #36 üzenetére
Ha nem lenne kismillió probléma az AMD driverekkel még akár igazad is lehetne,de mivel van-->így nincs
-
Attix82
őstag
válasz
A laptop és a desktop nem választható szét....Laptop korlátozott teljesítmény és hűtés. Desktop nem, viszont TDP 250 watt fölé ott se mennek.
290x 250 watt 80 fps
NV 980 170 watt 95 fpsLaptopba korlátozzák mondjuk a VGAt 100 wattra. (elméleti értékek)
290x 100 watt 32 fps
NV 980 100 watt 56 fps. -
mcwolf79
veterán
Nyugodj meg! Az AMD árat fog csökkenteni az tuti. És akkor megint ugrik ez az előnye a 970-nek.
Muerte75:
Felejtsd már el ezt az idióta beidegződést! Az ég világon semmi baj sincs az AMD driver-ekkel. Én lassacskán 1 éve használom a 290-et, és még sosem volt problémám az AMD driver-ekkel.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X ; GT: Mcwolf79xy
-
smkb
őstag
válasz
Gondolkozz... ha 100 wattal kevesbből többet hoz ki, mint az R290x, illetve 1mrd-al kevesebb tranzisztorból az nem csak azt jelenti, hogy notikban mit fog ez eredményezni, hanem, hogy bőven nem ez a csúcs Maxwell gpu, hanem ennél sokkal komolyabb is belefér (valószínűleg már létezik is), pl egy gtx 780 ti szintű ( plusz 2mrd ) tranzisztorral, és még mindig az r290x fogyasztása alatt lenne.
-
Stonerice
őstag
-
Muerte
addikt
Az "idióta beidegződést" sajnos a SAJÁT! gyakorlatbeli tapasztalataim támasztják alá,vagy hozták elő ha úgy jobban tettszik... igaz csak mobil vga-kkal volt tapasztalatom,de az már kezdve 4870m,5870m,6970m,7970m szériákkal egy és CFX módokban is használva.5 év alatt 1 azaz 1db hibátlan driver nem volt köztük! Volt hogy csak apró hibák voltak némelyik driverben,de voltak! és ahogy olvasom az AMD driveres topikot,vannak és lesznek is hibák.Vannak nV-nek is gyatra driverei,a mostani béta is az mobil vonalon,de ez még mindig sokkal jobb mint az AMD whql-ként kiadott driverei,amik egy egyszerű youtube videó alatt is képesek voltak kékhalállal levágni a gépet...
-
edari
őstag
Tetszik ez a 980
Ha belegondolok, hogy most van 1 660-am, aminek 140W-os TDP-je van, és a 980 kb 2x-es (minimum) teljesítményt hoz, +25W árán. Szép.
Ha a 960 jó árazást kap, megyek is megvenni.
-
ST05
őstag
válasz
ggbuffon1897 #38 üzenetére
látom 280asod van ami 250 dollár, most kijött a 285 szintén 250$-ért, erre 1 hét sem kellett hogy be van jelentve a gtx760 nvidia riválist 220$ csökkenti ,nem egészen értek 1et a felár dologgal...
mcwolf79: az is biztos, hogy erre reagálnia kell a 290-eknek....
és nyugodt vagyok, mert úgy is mindig az nvidia lép az amd-re és nem fordítva
mint ahogy a 290-ekre is azonnal léptek egy 780/770 árnyirbálással.. meg most a 760gtx el hamarosan...[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ph Leteszteltük az NVIDIA legújabb, GM204 GPU-jára épülő VGA-ját, amely referencia kivitelben érkezett hozzánk.
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs