Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Busterftw

  őstag

  válasz Dr. Akula #176 üzenetére

  Az Epic a felperes, nem az Apple. Ne keverd már a dolgokat.
  Az Applenek a jelenlegi törvényes helyzetet kell megvédeni, miszerint szabálysértés után az Epicet jogosan szórták ki.
  (a preliminary döntésben a bíró ezt már eleve támogatta)

  "Ezt magyarázd meg annak a bírónak, aki ráerőltette az MS-re az IE mentes Windowst!"
  A Microsoft önként vezette be a böngésző választási képernyőt, hogy további bírságot ne kapjon.

 • tom_tol

  addikt

  válasz Dr. Akula #176 üzenetére

  Két fél megállapodott valamiben. Néhány év után az egyik közli, a megállapodás törvénytelen. Ezt hogyan? Alapvetően megkérdőjelezed a szerződések/megállapodások érvényességét mert a bíróság nem igazolta? Te is ilyen könnyedén kibújsz a neked nem tetsző szerződéseid feltételei alól?

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz Dr. Akula #176 üzenetére

  "Aha, tehát ha egy rendőr azt mondja neked hogy lődd le apádat, akkor te megteszed, aztán írsz egy beadványt a bíróságra hogy nem értesz egyet? És amíg a bíró nem mondja ki hogy jogellenes volt a rendőri felszólítás, addig jól van az úgy? Érdekes felfogásod van..."

  Bakker szó szerint ugyanazzal az idióta érvekkel jössz elő, mint a többi topicokban, ahol már ezerszer megcáfoltuk.

  Nem, nem kell teljesítened a rendőr parancsát, ha jogellenesnek tartod, de viselned kell az engedetlenséged következményeit, amíg a bíróság nem ad neked igazat.
  Az Epic és az Apple ügyében is ez történik: az Epic tudatosan szerződést szegett, a következményeit pedig addig viselnie kell, amíg a bíróság igazat nem ad neki.

  "Na pont ezért mondom én is neked."

  Ez meg már tényleg dedó szint. "Nem én vagyok a hülye, te vagy a hülye!"
  Miért jó az neked, ha nagy nyilvánosság előtt szénné alázod magad?
  Ha legalább utánanéznél a legalapvetőbb jogi fogalmaknak és utána okítanál, de nem.

  "Akkor bizony az Epic kihajítása a storeból is törvénytelen volt, hiszen nem született ítélet ami kimondta hogy az Epic bármit is megszegett, tehát addig "innocent"."

  Ezt is már vagy százszor elmagyaráztuk: amíg a bíróság ki nem mondja, hogy az Epic és az Apple között létrejött szerződés törvénytelen, addig a szerződés érvényben marad.
  Ha majd a bíróság az Epic mellett dönt (nem fog, de tételezzük fel), akkor utólag ki lehet számolni, hogy a törvénytelen szerződés mekkora kárt okozott az Epicnek és azt majd le lehet verni az Apple-n. Addig viszont mindenkinek az érvényes szerződés rendelkezéseit kell követnie.
  És légyszi ne gyere megint az abszurd hülyeségeiddel, hogy "de ha jogtalanul megölnek, akkor nem tudsz utólag igazságot szolgáltatni", mert pontosan ezért van külön polgári jog, büntető jog, szabályozzák speciális törvényekkel az állami erőszakszervek működését, stb.
  Amivel egyébként Te is tökéletesen tisztában lehetnél, ha vennéd a fáradtságot, hogy utánanézz ahelyett, hogy indulati alapon vagdalkoznál jogi kifejezésekkel, amikről lövésed sincs.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák