Hirdetés

Most már az Apple is perli az Epic Gamest

A cupertinói cég a jutalék ellopásával vádolja a Fortnite fejlesztőit, miután bevezették az App Store-t megkerülő fizetési modellt.

Amíg az Epic Games azt próbálja elérni, hogy a Fortnite visszakerülhessen az App Store-ba, addig az Apple pert indított az említett cég ellen, ugyanis nézőpontjuk szerint az Epic ellopta a jutalékukat, amikor bevezették a szóban forgó játékba a közvetlen fizetésre vonatkozó funkciót.

A cupertinóiak a vádjukat arra alapozzák, hogy az Epic az App Store fizetési modelljének megkerülésével kihasználta az alkalmazásbolt előnyeit, amely része az Apple szellemi tulajdonénak és technológiájának. Eközben semmit sem fizettek érte, sőt, az almás cég szerint konkrétan pénz szedtek be ezekért, így pedig megszegték a rendszer használatára vonatkozó szerződést.

A fentiek miatt az Apple kártérítést követel, ami az eltulajdonított a jutalékból, illetve az imázsukon ejtett károkozás megtérítéséből állna.

A megegyezéstől ezekkel a lépésekkel egyre messzebbre kerül mindkét fél, aminek a vesztesei végeredményben a Fortnite-ot elvesztő felhasználók lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés