Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mikk2000

    őstag

    válasz Buster17 #13685 üzenetére

    Nagynehezen haza találtam, erre nincs valami megoldás?

    Mod nélkül mondjuk az, hogy bizonyos távolságonként építesz felugrálva jó magas oszlopot sima földből, rá fáklyát, alul meg táblát ráraksz hogy mi merre, oldalt esetleg létra :) Bár sok értelme nincs felmenni, max magasítani. Az oszlop legfelső kockája célszerű üvegből legyen, hogy jobban látsszon a fáklya közelebbről. Olyan távolságonként érdemes építeni az oszolopokat, hogy egyiktől a másikig el lehessen látni.. A látótávot érdemes beállítani a játékban ha bírj a géped nagyobbra.

    Az is lehet hogy mikor kalandozol, mész egyenesen egy égtáj irányába, visszafelé meg persze az ellenkező irányba, a koordináták megjegyzését mondták már, bár az nem túl "emberközeli".
    Koordináták kijelzésére most ezt használom: Batty's Coordinates PLUS! Mod for Forge Nem kell F3-at nyomkodni, és csak azt írja ki amit szeretnél, sőt + és - jelekkel jelzi épp merre tartasz. van belőle 1.8 verzió is kivételesen.

    Moddal tudsz hozzáadni útvonalpontot, és ha be van kapcsolva mindig kijelzi neked merre menj. Vagy térkép mod, amin látod merre vagy és hol van a pont amit leraktál. Vagy a kettő együtt :D

    Mivel te 1.8-at használsz sajnos,a modok többségét elfelejtheted, én most ezt a map modot használom, bár sok hasznát még nem vettem: rei minimap Tud útvonalpontot rögzíteni és menteni. 1.7.10-kell hozzá, ahogy a JourneyMap-hoz (erőforrás igényes!) is.
    Maga a Forge (parancs kiterjesztő/mod támogató) is csak pár napja támogatja az 1.8-at, szóval jó fél-egy év szerintem sacc, mire mod támogtottságban utoléri az 1.7.10-et mondjuk.

    Az a gáz hogy újabb verziójú minecrafttal kreált világot később nem hiszem hogy fogod tudni használni korábbi verziójú minecrafttal, tehát addig kéne gondolkodni amíg nem késő. Profik ebben megerősítenek szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák