Hirdetés

2019. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  [Re:] Minecraft (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-01-31 10:30:54

PROHARDVER!

A warez minden formában tilos a topicban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10001) blackrulz válasza MasterDeeJay (#9998) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

"Bár már megszoktam hogy amelyik minecraft modolt szerverű az soha nem lesz kész és tökéletes, örökké béta marad."

ez nem a vanilla hibája. a vanilla szeró tök jól elvan 200+ játékossal is lag nélkül. a gond a modokkal van, azokat nem igazán tudják megírni úgy, hogy normális legyen.

"Ki kellene dobni már ezt a java kódot, látszik hogy nem bír vele semmi és újraírniuk valami más nyelven. Áh nem is mondom tovább, minecraft optimalizálatlanság örök példaképe."

ha most a tfc-vel lett ilyen rendszerigényed akkor arra van egy pár tippem.

1: a vízszint nem 64-en van hanem 124 körül de bőven 100 fölött az tuti, ergo kétszer több szemetet generál le minden chunk...

2: akkora lávatavakat vág be a mapba hogy se vége se hossza. ma is belefutottam egy ilyenbe, láttam a végében a lemenő napot pedig vagy 40-es szinten voltam a föld alatt. folyadékot generálni meg ugye szeret az mc, mondjuk ez vanilla hiba ez jogos:)

3: a süket kis kövecskék a föld felszínen. na azok mutatják hogy a földben alattuk van e nagyobb koncentrációban valami értelmes fém vagy sem. abból chunkonként legenerál vagy 10 darabot, random beszórja, a legenerált ore-okhoz igazítja...

és még egy csomó idiótaság, mivel vanillához képest más a gravitáció hatása sok blokkra, így nem csak a gravel zuhan amikor legenerálja a chunkot, hanem minden más is, amíg stabil nem lesz a terület.

alapvetően ezek szinte mind a tfc kódjából eredő hibák, sspben is nyűg néha játszani vele, de ott igazából szinte fölösleges is, szerintem holnap írok egy logout bejegyzést erről a modról, ma nagyon kikészített, megérdemli ;]

amíg a vanilla szeró vígan fut, és a modolt meg szenved, addig a modderek körmére kéne ránézni hogy dobálják már ki a szemetet ha nem használják, ne zabáltassák a memóriát ha kell ha nem, ne legyen minden tele animált szemetekkel, és úgy általában írják már meg úgy, hogy nem egy toldozott foldozott önmagával se kompatibilis szemét, hanem minőségi kód. az viszont idő, az mc meg fejlődik, tartani kell a lépést, tákolni a hibás sorokat hogy még elinduljon... furcsa mód 1.2.5 alatt olyan atomstabil szeróink voltak cimborával, hogy 30+ ember játszott esténként a kézzel összehaxolt packkal, és alig volt gubanc... ott volt idő debugra, optimalizálásra. most ahogy látom egyre kevésbé. animáljon, legyen szép, aztán ennyi.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10002) EarL 007 válasza blackrulz (#10001) üzenetére


EarL 007
(PH! kedvence)

az a gond, hogy egy: szabad idejük áldozzák a kódra és abból vagy jut, vagy nem. másik: a minecraft rohamosan frissül és nem mindig van idejük optimalizálni. mert egyébként szorgosan tesztelik a modjaikat. 1.2.5 és mondjuk 1.3 között elég hosszú idő telt el. most pl. 1.5 és 1.6 meg alig...

(#10003) blackrulz válasza EarL 007 (#10002) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

itt nem a hanyagságból bennthagyott bugokról beszélek. nézz szét pl xycraft háza táján, vagy mystcraft fele hogy mást ne mondjak. folyamatosan kliens és szerver oldalon is fölösleges terhelést okoznak... és itt a túlanimáltatott textúráktól kezdve az idióta xy quatrz-on át aminek haszna nincs de legalább világít így worldgen-nél azt is külön külön számoltatja, és még tonnányi ilyen van. pl gregtech féle textúrakezelés... az is pl nálam singleben lagtüskéket okozott, a többi 200 ic ae meg bc gép meg nem.

ezekkel van a gond, és persze max respekt a moddereknek is, de szerintem meg nem kéne rohanni az mc verziók után, nekem se a lovak nem hiányoznak ftbből se nagyon más. najó a hardened clay az király :D

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10004) Superhun válasza blackrulz (#10001) üzenetére


Superhun
(PH! addikt)

Ha ennyire szar a mod, minek játszol vele? ;]

(#10005) blackrulz válasza Superhun (#10004) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

nem ennyire szar, és generált területen egészen használható sebességgel fut, csupán leírtam, hogy miért húzza szénné vélhetően a szerverét :)

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10006) MasterDeeJay válasza blackrulz (#10005) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tegnap próbáltam játszani, eléggé lagos generálás nélkül is. A gravitáció nagyon betesz a dolgoknak, főleg ha magamra bontok egy egész barlangot. Összejött 10 copper, csak most éppen clay-t nem találok. Mobok éjszaka széttépnek, marad az hogy magamra falazok egy kivájt barlangot. Valamiért a búza vagy annak más megfelelője nem nő, 3 nap alatt egy centit sem. Ugyanígy a fák sem kezdtek nőni.
Az időjárás kifejezetten tetszik, néha esik a hó néha nem és elolvad ha sokáig nem esik. Kajából még csak magvakat eszek, illetve polipot vadásztam le. A szervert Pénteken indítom el élesben, de számítsatok rá hogy extrém lagos lesz az elején, az is lehet hogy nem javul meg. Láttam olyan csontit amin valami vörös páncél volt, semmivel nem bírtam megölni. Éjjel meg zombik hordába verődve üldöznek.
Dynmap meg nem generál magától térképet, csak fullrenderrel viszont ekkor a szerveren meg se lehet mozdulni.
Van még mit javítani, de tetszik hogy ennyire baromi nehéz a játék. A mapgenerátort nem bírom megszokni, szerintem frucsa, a gyári jobban tetszik.

[ Szerkesztve ]

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10007) blackrulz válasza MasterDeeJay (#10006) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

fstam egy ilyet ebben van válasz sokmindenre.

clay máshogy néz ki, olyan mint a dirt, csak keresztbe világos sávos. ritka de ha találsz akkor győzd ásni

ide már nem akartam ilyen hosszút írni, meg részben ki is tárgyaltam :)

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10008) MasterDeeJay válasza blackrulz (#10007) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Első nekifutásnál találtam, csak akkor meg copperem nem volt.
Azt felfedeztem hogy a kövek mintha újra teremnének. Így ha találok copert akkor megjegyzem a terepet és visszamegyek néha háta lesz még ott.
Egyébként nagyon jó írás!
Gratula!

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10009) EarL 007 válasza blackrulz (#10003) üzenetére


EarL 007
(PH! kedvence)

a particle effectek csak kliens oldalon történnek betöltésre és futtatásra. a mod szerver oldalon csak annyit tesz, hogy generálja a blokkot és ennyi. és kliensek között az nincs szinkronizálva kinél hol tart az effekt. a particle effectekhez ugye nem ártana OpenGL és grafikus API-k, na az ami serveren nincs. :DDD Mystcraftnál érthető a dolog, komplett új worldöket csinálsz, érthető, hogy behúzza map genkor a szervert. mert a map a Mystcraftos szabályokon kívül még a normál world gen algoritmusait használja...

"pl gregtech féle textúrakezelés..."

GregTech, nincs miről beszélni. :DDD

"nem kéne rohanni az mc verziók után"

de muszáj, mert különben sír a nép, hogy MIÉÉÉÉÉÉÉÉÉRT NIIIIIIINCS 1.x.x-re?????!!?! aztán meg jönnek a problémázások, hogy jááááj új worldöt kell generálni sokadjára...
ha egyszer egy lényegi rész került átírásra, ami inkompatibilissé teszi a régivel, akkor nincs mese.

[ Szerkesztve ]

(#10010) Amur


Amur
(PH! addikt)

Üdv!
Megépítettem a nether kaput.
Egy olyan helyre rakott ahol éppen ki tudtam lépni a kapuból,körbe lávatenger a látóhatárig!!
Egy talpalatnyi alvilágkő és ennyi!
Lebontottam a kaput,felépítettem jókora távolságra,de akkor is ugyanoda visz!
Hogyan tudom elérni hogy máshová tegyen az alvilágban?!

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft Gameplay és sportfogadás vidik=**=

(#10011) Superhun válasza Amur (#10010) üzenetére


Superhun
(PH! addikt)

Jóval messzebb kell építened a kaput fent. Legalább 1000 block távolságra a régitől.

(#10012) veector válasza Amur (#10010) üzenetére


veector
(senior tag)

Szerintem vigyél le pár stack cobblet és kezdj el hidat építeni. Jobban jársz mintha 8szoros távolságot legyalogolnál Overworldben.

(#10013) Iratus bug


Iratus bug
(kvázi-tag)

Köszönöm a tanácsokat beváltak. Építettem "plafont", párkányt a ház tetejéhez körbe üvegből azóta nem volt pók. :DDD Sikerült szenet kreálnom így fákjám is lett kivilágítani mindent.
Állatokat akarnák tenyészteni (mert nagyon messze kell menni), olvastam, hogy lehet. le kell keriteni egy részt füvesíteni és oda lehet csalni őket és ott maradnak. De sehol nem találtam meg, hogy hogyan lehet becsalni őket.
Bányászás közben egy hatalmas föld alatti barlangrendszerre bukkantam horror hangokkal, gyorsan vissza is zártam mert valami fekete polipszerű valami teleportálgatott elém. Ez lenne az alvilág? Még nem vagyok rá készen! :DDD

[ Szerkesztve ]

TD: helyezd 1 ujjadat az egérre, majd nyugodtan maszturbálhatsz is hiszen 1 ujjas járművel játszol a leghátsó sorban elbújva.

(#10014) jonnyjoker01 válasza Iratus bug (#10013) üzenetére


jonnyjoker01
(PH! kedvence)

Az egy enderman volt, aki a végzet világában található meg, ahol te voltál az csak egy sima barlangrendszer. Az alvilág kicsit nagyon másmilyen :)

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny --- Lenovo Miix 510: Intel core i5-6200U, 8gb DDR4 SDRAM, Intel 520 IGP + Paperspace P5000: Intel Xeon E5-2630 v3 @ 2.7GHz, 32 GB RAM, Nvidia Quadro P5000 + LG 29WK600 ultrawide --- Xiaomi Mi Mix 2S

(#10015) Superhun válasza Iratus bug (#10013) üzenetére


Superhun
(PH! addikt)

A teheneket búzával, a malacokat répával, a csirkéket pedig maggal lehet csalogatni és tenyészteni.

(#10016) blackrulz válasza Iratus bug (#10013) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

most néztem meg életemben először a magyar wikit hát ezek a nevek.... :DDD

apró tipp a bevégzőről, leánykori nevén enderman. ha nincs páncélod ne nézz rá, mert kb két ütésből lenulláz, cserébe 3 blokk magas, tehát érdemes építeni gyorsan egy 2 magas részt, alábújni, ránézni, amikor odajött a lábának nekiesni biztos távolból. pearlt-t dob, amit ha te hajigálsz akkor teleportálhatsz elég szép távolságokat, némi falldamage-ért cserébe, egyszer használatos mindegyik szem ;)

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10017) Gomez válasza blackrulz (#10016) üzenetére


Gomez
(fanatikus tag)

Ezt a "bevégzőt" nem gondolták alaposan végig a magyar fordítók. Az "Ender" itt most nem azt jelenti, hogy bevégez, hanem hogy az End-ből származó. A "Végi ember" logikusabb lenne.

''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/

(#10018) Superhun válasza Gomez (#10017) üzenetére


Superhun
(PH! addikt)

Végember ;]

(#10019) jonnyjoker01 válasza Superhun (#10018) üzenetére


jonnyjoker01
(PH! kedvence)

:) Ok :))

Üdv. Johnny --- Lenovo Miix 510: Intel core i5-6200U, 8gb DDR4 SDRAM, Intel 520 IGP + Paperspace P5000: Intel Xeon E5-2630 v3 @ 2.7GHz, 32 GB RAM, Nvidia Quadro P5000 + LG 29WK600 ultrawide --- Xiaomi Mi Mix 2S

(#10020) Gomez válasza Superhun (#10018) üzenetére


Gomez
(fanatikus tag)

Akkor már inkább "véglény" :DDD

''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/

(#10021) Iratus bug


Iratus bug
(kvázi-tag)

Én néztem a magyar wikit, de a mobok terén nem tudok eligazodni. Én a nevekhez csak pár pixelből álló fejeket találtam. Amúgy páncél nélkül vaskardal sikerült megölnöm a "bevégzőt". Muszály volt mert amikor kinyitottam azt a barlangrendszert akkor mellettem kiteleportált és azóta ott keringett a házamnál.
Sikeresen kiépítettem a házam alatt (vagy 20 blokkal) egy kis növénytermesztést. Bányászni tudok a ház alatt este is és mákom van, mert elég sok a vasérc.
Még egy kérdés. Fabrikáltam ajtót, de sehogyan nem tudom berakni. A házam egy szintben van a talajal. 1 blokknyi magas alapot kellene csinálnom lépcsővel, hogy be tudjam rakni az ajtót?
Aranyat körülbelül milyen mélyen lehet találni, vagy merre?

TD: helyezd 1 ujjadat az egérre, majd nyugodtan maszturbálhatsz is hiszen 1 ujjas járművel játszol a leghátsó sorban elbújva.

(#10022) blackrulz válasza Iratus bug (#10021) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

magyar wikiben is tuti van de én angolul hamarabb találom már :)

a földre tedd le, ha függőleges felületre jobbklikkeled akkor nem fog menni.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10023) Amur válasza veector (#10012) üzenetére


Amur
(PH! addikt)

Szerintem vigyél le pár stack cobblet és kezdj el hidat építeni. Jobban jársz mintha 8szoros távolságot legyalogolnál Overworldben.
Hát inkább gyalogolok,amúgy is fel akarok fedezni egy részt a távolban.
Hídat építeni survival módban egy lávatenger felett,úgy hogy közben a kis repkedő majmok bombázhatnak,elég adrenalinpumpáló! (egyébként elkezdtem,de mire megcsináltam egy kis részt majdnem a komplett kaput lerobbantották a hátamnál,újra is kellett szikráztatni,gyorsan visszamentem inkább).

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft Gameplay és sportfogadás vidik=**=

(#10024) jonnyjoker01 válasza Amur (#10023) üzenetére


jonnyjoker01
(PH! kedvence)

Komolyan belekezdtél? :C

Üdv. Johnny --- Lenovo Miix 510: Intel core i5-6200U, 8gb DDR4 SDRAM, Intel 520 IGP + Paperspace P5000: Intel Xeon E5-2630 v3 @ 2.7GHz, 32 GB RAM, Nvidia Quadro P5000 + LG 29WK600 ultrawide --- Xiaomi Mi Mix 2S

(#10025) veector válasza Amur (#10023) üzenetére


veector
(senior tag)

Nem kell tőlük félni ha folyamatosan haladsz nem nagyon fognak eltalálni. Én nether kapu köré mindig építek egy cobble bunkert az a tuti.

(#10026) jonnyjoker01 válasza veector (#10025) üzenetére


jonnyjoker01
(PH! kedvence)

Amúgy szerintem gyorsabb overworldben poisonnel vagy anélkül elsprintelni 1000 blokkot, mint építeni egy 500 blokk (vagy kitudja mekkora az a lávatenger) hosszúságú hidat.
Egyáltalán látod a végét?

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny --- Lenovo Miix 510: Intel core i5-6200U, 8gb DDR4 SDRAM, Intel 520 IGP + Paperspace P5000: Intel Xeon E5-2630 v3 @ 2.7GHz, 32 GB RAM, Nvidia Quadro P5000 + LG 29WK600 ultrawide --- Xiaomi Mi Mix 2S

(#10027) Amur válasza jonnyjoker01 (#10026) üzenetére


Amur
(PH! addikt)

nem láttam a végég,így átmentem az óceánon az overworld-ön csónakkal és kb. 1500 blokk távolságban megépítettem a másik kaput,ami már jó helyre rakott.

Vasúti kérdés:
kiépítettem egy igen hosszú vasútat,a 4 letelepedési helyemet köti össze,sok megállóval.
A megállokat egy blokkal besülyesztettem,2 elektromos sín mellé egy gommbal,így csak akkor kerül
"áram" alá mikor akarom,alapból fékezőként müködik.
Ezzel nincs is gond,szépen megáll a csille,de mikor indulnék tovább akkor rendszeresen a másik irányba indul el mint ahová én akarnék menni!
ilyenkor gyaloglás vissza,csille szétver,átrak a megállón túli blokkra,megtolom,beleugrok, megyek..
hogyan tudom úgy megépíteni hogy arra induljon el amerre én akarok menni?!
vagy mi a trükkje? azt már próbáltam hogy arra nézek mikor megnyomom a gomot amerre mennék,az nem müködik..

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft Gameplay és sportfogadás vidik=**=

(#10028) MasterDeeJay


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Terrafirmacraftban kellene kis segítség. Elakadtam.
A kőkorszakból törnék ki, van már kiégetett agyag öntőformám és tudtam is bele önteni már próbaképpen bizmutot a tűzhelyen. Viszont nem bírok a rézzel, hiába szereztem be a legmagasabb hőfokon égő fát (maple) egyszerűen nem olvad csak izzik. Van még egy tetrahedrite nevű dolog is, azzal ugyan ez a helyzet.

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10029) Superhun válasza Amur (#10027) üzenetére


Superhun
(PH! addikt)

A megállónak így kell kinéznie: \_/

Ez 3 elektromos sín, amit egy 3 hosszú és 1 széles vájatba raksz le. Néha ez kevés, mert nem áll meg az első powered rail-en a csille, ekkor mélyebb vájat kell, pl. így:

\....../
.\ _ /

Ez a korábbi MC verziókban simán működött. ;)

[ Szerkesztve ]

(#10030) blackrulz válasza MasterDeeJay (#10028) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

a tűzhelyen nem is fog menni, sőt a pitbe is teheted vissza, ott se lesz jó... egyedül a forge tudja újraolvasztani a fémeket, az meg szénnel vagy faszénnel megy, utóbbi lassan készül el és sok fa kell hozzá, de megoldható. figyelj hogy a központi blokk rálásson az égre aztán mehet a móka. a jobb oldali sorba tegyed a modlot, ha nincs ott, akkor eltűnik a fém ahogy megolvadt.

egyébként ha a pitből egyből kiveszed a vesselt ahogy kész a történet, akkor a fém az folyékony, akkor kell vele dolgozni, másképp jön ez a szívós kör, hogy olvaszd újra. belefutottam vagy kétszer sajnos én is :(

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10031) MasterDeeJay válasza blackrulz (#10030) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi!

Így már tiszta, akkor kell faszén és forge.
Faszenet lehet akár miből csinálni? Vagy ehhez is valami űber fa kell?

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10032) blackrulz válasza MasterDeeJay (#10031) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

bármilyen fa jó hozzá. 20 perc irl idő, és csak egy féle elrendezésben mehet.

ugye egy ilyen fatároló izében elég hogy egy fa legyen, de ha felpakolod 16-ig akkor többet ad. gyak bármivel burkolható, és asszem ásóval lehet felásni hogy droppoljon is.

ha jó az elrendezés akkor a közepén kis füst száll fel, akkor várhatsz egy darabig, majd amikor végzett akkor beomlik a teteje. előtte nem érdemes kiásni :)

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10033) Amur válasza Superhun (#10029) üzenetére


Amur
(PH! addikt)

Nem is a megállással van a gond,hanem hogy azt hogyan tudom szabályozni hogy merre induljon el,miután újra beszállok?

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft Gameplay és sportfogadás vidik=**=

(#10034) Superhun válasza Amur (#10033) üzenetére


Superhun
(PH! addikt)

Arra indul el, amerre lejt a sín. Legalábbis a korábbi verziókban így volt. :U

(#10035) Gomez válasza Amur (#10033) üzenetére


Gomez
(fanatikus tag)

Ez kell neked.

''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/

(#10036) Amur válasza Gomez (#10035) üzenetére


Amur
(PH! addikt)

Köszi,ez nem rossz! Bár nem kicsit túlbonyolított.
Ilyen váltos módszert mindenképpen ki akartam próbálni.
Alapból sokkal egyszerűbben gondolkoztam.(pl. olyan kereszteződések létrehozása,ahonnan akár 4 irányba is mehetek,egyszerűen a 4 pálya ott véget ér,kiszállok,és átszállok,mert mind a 4 pályavégződés pár lépés távolságra lenne.Persze mindenhol magasvasút,hogy éjszaka is nyugodtan utazhassak,mert rendszeresen creeper komák álltak a sínemen korábban...kellemes meglepetés volt odaérve robbanva érkezni..
azt még általában túl is éli az ember,de építhetem újra az adott szakaszt,pláne ha egy állomás az,amit szépen kialakítottam.)
Most hoztam össze egy tó alatti szakaszt is.Kreatívban biztos könnyebb lett volna,de az nem kihívás!
Elvoltam vele! Kivödrözni nem engedte a vízet a leválasztott részből, ezért feltöltöttem földdel,majd kiástam a földet.
Körbe üveg,majd mikor kész volt a víz alatt elszeparált sínszakasz akkor gátat lebont,víz visszaenged.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft Gameplay és sportfogadás vidik=**=

(#10037) Gomez válasza Amur (#10036) üzenetére


Gomez
(fanatikus tag)

Nem rossz, sőt, ki sem kell szállnod a csilléből, egyszerűen átjobbklikkelsz a másikba, és már át is szálltál.
Az kényelmetlenség talán csak az lehet, hogy nem biztos, hogy van csille a másik sínen (pl. mert nem azzal mentél oda korábban).

''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/

(#10038) Iratus bug


Iratus bug
(kvázi-tag)

Single-ben játszom 1 hete... Igazából úgy voltam vele, hogy adok egy esélyt a játéknak a grafika miatt. Mostanra megtapasztaltam, hogy összetettebb a játék, mint gondoltam és jó! Úgy gondolom ez multiban lenne tökéletes. Tud valaki 0-24-es túlélő modok nélküli szervert?

TD: helyezd 1 ujjadat az egérre, majd nyugodtan maszturbálhatsz is hiszen 1 ujjas járművel játszol a leghátsó sorban elbújva.

(#10039) MasterDeeJay


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aki szeretne TerraFirmaCraftozni hosszabb távon és korábban játszott az MCPH-n azt szeretettel várom a szerveren. (mindenki aki korábban játszott az alapból whitelistes, ha mégsem akkor írjon PM-et minecraft névvel és felveszem)

IP: 78.131.88.47
vagy
82.144.170.154

Online térkép: http://78.131.88.47:8123/
(a térképnél egyenlőre rossz poziciót láttok, de ha játékosra kattintatok a jobb oldali sávon akkor előjön a rendes koordináta. Illetve néhány blokk nem látható a térképen, dynmap még nincs felkészítve teljesen a TFC-re)

A szerverre csatlakozáshoz szükség van eredeti minecraftra valamint forge-on keresztül betöltött 0.77.12-es verziójú TFC-re

Előre szólok hogy ez egy igen nehéz és összetett mod, csak az jöjjön aki bírja az ilyeneket!
(wikije nem éppen segítő, elég nehéz kiigazodni rajta)
Mobok brutál erősek, egy zombiba elcsesztem 3 dárdát és ütöttem vágam vagy egy percig mire kifeküdt, és ezekből hordák jönnek éjszaka! Aludni persze még nem lehet mert ágyat sem tudtam csinálni. Szóval érdemes valami viskót építeni már kezdetekkor szalmából vagy fából. Szerencsére csak csonti meg egy rakás zombi jön, creeper nincs.
Jelenlegi évszak Tél vége lehet, tavasz közeleg mert már nem fagy be teljesen minden.

Jó Játékot!

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10040) föccer válasza MasterDeeJay (#10039) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Uhh, ez így elég frankón hangzik, lehet a napokban felnézek. :K

üdv, föccer

(#10041) netpeti98


netpeti98
(PH! kedvence)

Közben kijött a 37-es snapshot is, elég hasznos a worldedithez hasonló parancsok érkeztek (blokktörés, lerakás parancsokkal, akár command blokkokkal is)

Üdv netpeti98

(#10042) escape válasza MasterDeeJay (#10039) üzenetére


escape
(senior tag)

Na basszus, most van az, hogy aludnom kellene, mert holnap meló. Azt hiszem ez lesz az, ami nem fog megtörténni. :DD :DD

Ha fel tudom rakni, akkor megyeeeek!

Szerk.: Nem tudom felrakni :( A weboldal nem elérhető. Gugliból sem.

[ Szerkesztve ]

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#10043) MasterDeeJay válasza escape (#10042) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

http://mcextreme.dyndns.info/TFC-0.77.12.zip
http://files.minecraftforge.net/

De ha tud valaki megoldást hogy a szerverről mindig töltsön le frisset az szóljon!

[ Szerkesztve ]

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10044) MasterDeeJay


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vége a kőkorszaknak, kőréz korszakban vagyok, irány a bronz!

(textura pakkok TFC-hez [link])

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10045) föccer válasza MasterDeeJay (#10039) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Hogyan tudom a forgot indítani? Meg az egész modpackot? :F

üdv, föccer

(#10046) MasterDeeJay válasza föccer (#10045) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, nem egyszerű és mindenhol mást írnak le ezért leírom én hogyan csináltam.

http://files.minecraftforge.net/
Innen leszedtem a legújabb installer-t a recommendedből. Ez egy indítható file és fel lehet rakni vele a klienset.
Majd leszedtem magát a modot:
http://www.terrafirmacraft.com/files/TFC-0.77.12.zip
http://mcextreme.dyndns.info/TFC-0.77.12.zip (ha nem menne az előbbi)
A modot nem kell kicsomagolni csak bemásolni ide:
C:\Users\Felhasználónév\AppData\Roaming\.minecraft\mods
És a játék lanucherében kiválasztani a forge nevü profilt.

Ha kell akkor vannak külön TFC textúra pakkok is: [link]

[ Szerkesztve ]

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10047) Gomez válasza MasterDeeJay (#10044) üzenetére


Gomez
(fanatikus tag)

Elakadtam az agyagedények kiégetésénél...
Szóval megcsinálom nekik a 2 blokk mély lyukat, megpakolom 15 szalmával, teszek rá log-ot is. Viszont nem akar begyulladni. Nem mindegy, hogy milyen fát használok? Ha nem, akkor milyet használjak?

''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/

(#10048) MasterDeeJay válasza Gomez (#10047) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na akkor a agyagcuccos:

Lerakod shift-el a 4db kiégetni valót.
Addig rakod rá a szalmát amíg meg nem telik egy egész blokk. (15db, többet amúgy sem enged majd meg!)
Majd shift-el rárakod a log-ot és megtöltöd fával. (mindegy milyennel de legyen benne 4x4db)
Begyújtod, valamikor egyből sikerül de van hogy 4-5 próbálkozás kell.

Ha rezet akarsz olvasztani akkor egy már kiégetett köcsögbe rakod bele a rezet és azt rakod legalulra. Ha kiégett akkor szintén kiégetett clay mold-ba kell átönteni.

Később írok leírást faszén készítésre mert az sem egyértelmű és a leírások hibásak!

[ Szerkesztve ]

The Glorious PC Gaming Master Race - 7dtd LampTech PVE only A17 test - jelszó teszt

(#10049) blackrulz válasza Gomez (#10047) üzenetére


blackrulz
(Topikgazda)
LOGOUT blog

nem elsőre fog begyulladni mindig. shiftjobbklikkeled bele az edényt, aztán ahogy írtad csurra pakolod szalmával, és 16-ra pakolod a log pile-t. ha nincs tele nem gyullad be. ha nem elég a szalma nem gyullad be.

és ha mégis minden ok, akkor jobbklikkeld amíg begyullad :D de szerintem nem elég a log a pile-ban. aztán persze lehet hogy de. azt nem teszteltem mondjuk hogy ugyanolyan kell e legyen, de akármivel csináltam eddig ment. próbáld felpakolni maxra azonos loggal, hátha

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#10050) Gomez válasza MasterDeeJay (#10048) üzenetére


Gomez
(fanatikus tag)

Na, köszönöm szépen, a 4x4 plusz log berakását nem tudtam, mert a wiki "full log pile"-ét nem jól értelmeztem.
Azon már nem lepődök meg ha nem gyullad be azonnal a csiholótól, a tábortűz sem gyullad azonnal.

Rulz: igen, valszeg tele kell pakolni. Próbáltam belerakni néhányat korábban, de fel még nem töltöttem. Mindjárt ki is próbálom így is.

[ Szerkesztve ]

''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  [Re:] Minecraft (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.