- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
az Apple hívőző troll agyáig még mindig nem jutott el, hogy a Google is kivágta a Play Store-ból ugyanazért...
-
Giovan!
addikt
Az nem lehetőség, ha bizonyos appokat csak úgy tudsz felrakni, ha külsős forrásból telepíted fel őket. Ezzel konkrétan oda a nyílt rendszer. Persze nem muszáj használnod őket, meg válthatsz rendszert, de kérdem én, mire? Hova váltsak? Csak a droid élhető alternatíva, de az
szintén nylít. Akinek nem kell a nyílt rendszer, az mit csinál, ha már az iOS se lesz zárt? Mert jeleneleg annak van alternatíva, aki nem akar zárt rendszert, ezt hajlamosak egyesek elfelejteni.De erről is beszélgettünk már vagy 50 hozzászólással arrébb, csak most mégis eljátszod, hogy dehát "ez csak lehetőség". Ugyanazok a körök mennek, újra és újra, pusztán azért, mert nem vagy képes elfogadni, hogy valakinek megfelel a zárt rendszer a jelenlegi formájában is.
[ Szerkesztve ]
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Giovan!
addikt
válasz aprokaroka87 #1753 üzenetére
Nem hiszem hogy elindulnának a nyitás felé, önszántukból. Sikeres a jelenlegi modell, jövedelmező is nekik, semmi okuk változtatni (max nagyon apró dolgokban, mint amilyen az alapértelmezett email app kérdése, ami meg még belefér szerintem). Kivéve persze ha a bíróság kényszeríti őket erre. Akkor nem tudom mit fogok csinálni, én is rá leszek kényszerítve a nyílt rendszerre. De ez nekem kényszer lesz (bár bizonyára elviselhető, nem lesznek álmatlan éjszakáim miatta vagy ilyesmi, csak kicsit kényelmetlenebb lesz az életem), és nem a saját döntésem, amit a saját preferenciáimat tekintetbe véve hoztam meg.
Őszintén szólva én még most is WP-oznék, ha összejött volna a redmondiaknak. Nekem tetszett az a zárt rendszer is (míg zárt volt, a vége felé már próbáltak a nyitással vevőket magukhoz csalogatni, de ott már úgyis mindegy volt), még jobban is mint az iOS (főleg a csempék és az oldalakon átívelő, egymásba folyó design miatt, a nevére már nem emlékszem, de a settings appot azért nem sírom vissza ) . Csak nem lettek sikeresek sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Giovan! #1752 üzenetére
Amúgy ezt nem értettem sose... A mindennapokban mivel lennél hátrányban egy nyitott iOSel? Senki se kötelez, hogy telepíts appokat bárhonnan máshonnan, mint az Appstoreból, és senki se kötelez, hogy használj más paymentet, mint az Apple IAP. Pontosan ugyanolyan lenne a rendszer számodra. Szóval mi is lenne a hátrányod?
Gondolom az a válasz, hogy így majd mindenki saját app storeba vinné a termékeit, és nem lenne fenn Appstoreban. Ez egyrészt egy elég irreális feltételezés (pont ti érveltetek azzal többször is, hogy egy Appstoret üzemeltetni mennyire drága), másrészt az Apple nyugodtan mondhatná, hogy lehet alternatív Appstore, de ami oda felkerül, kerüljön fel a hivatalos Appstoreba is.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Samott
addikt
válasz Giovan! #1752 üzenetére
Uristen, mi lesz veled, ha nem lesz zart? Nem csak te vagy a vilagon. Ha kinyitjak, akkor se kell neked kulso forrasbol telepitgetned. Nem vagy kepes felfogni a lehetoseg es a kotelezo kozti kulonbseget. Megmarad a jo kis zart app store-od es amit az apple beenged oda az ugyanugy telepitheted. Mit faj az neked, hogy mas juzereknek tobb lehetosege lesz? A te jo biztonsagos zart rendszered megmarad.
Android alatt is le van zarva alapertelmezetten, neked kell egy beallitast atpoccintened, hogy kulso forrasbol telepithess. A sajat felelossegedre. Es senki nem kotelez ra.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Giovan!
addikt
válasz Ezekiell #1755 üzenetére
Az lenne a hátrányom, hogy bizonyos appok már nem lesznek elérhetőek az App Store-ban. És akkor azok miatt nekem is külső forrásból kell appot telepítenem. Szóval jól hangzik, hogy ez csak egy lehetőség, de a valóságban nagyon nem az. De nem is értem, most is választhatnám a nyílt rendszert ha az akarnék, ahogy mindenki más is, ha igényt tartanék erre a lehetőségre. De nem tartok, miért nem lehet ezt megérteni?
-
nyogo83
senior tag
" alma hivo lehajolt hozzam" - szerintem ebbol nyugodtan visszavehetsz, ha mar erdemi valaszra nem futja Egyelore te vagy szinte az egyeduli ezekben a topicokban, aki ki nem hagyna a hozzaszolasaibol az Apple illetve userei barmifele felcimkezeset(pl rohadtalma, alma hivo, apple hivo, apple fan)
"pill beinditom a Fortnite ot...
ok nem lattam semmi news -t a win10es helyen sem, elnezest ez allandoan valtozik"Ennek semmi ertelme, de legalabb latszik, hogy tenyleg nem erted mire vonatkozik az a hiba amivel visszadobtak es hol kellene annak szerepelnie, ennek ellenere ervelsz mellette, hogy mennyire szivatjak az Epicet.
Pont ezert ennyire szanalmas hogy a csusztatasokkal es feligazsagokkal a "szabadsagharcos" Sweeney mennyire az atlag user hergelesere jatszik, akinek esze agaban sincs egy kicsit sem elgondolkodni a dolgokon, hanem csak vehemensen szajkozni, amit o a szajukba ad.
-
Ezekiell
veterán
válasz Giovan! #1757 üzenetére
Gondolom a szerkesztésem után írtad.
Szóval jól hangzik, hogy ez csak egy lehetőség, de a valóságban nagyon nem az.
Ahogy a "majd lesz sok Appstore opció" is csak lehetőség, de a valóságban nagyon nem az - ahogy már ti is kifejtettétek többször is, rohadt drága ám egy Appstore, és az adott Appstore tulajdonosa bizony felelősséggel is tartozna az ott terjesztett appokért. Szóval ez az érved egyátalán nem állja meg a helyét.
Azt simán megértem, hogy te nem tartasz erre igényt, de akkor azt is értsd meg, hogy mások meg igenis igényt tartanának erre.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Giovan!
addikt
Nem csak én vagyok a világon, ahogy nem csak te vagy. Én nem akarom senkire kényszeríteni a saját preferenciáimat, felőlem használja a nyílt rendszert akinek az kell, megvan erre a lehetősége jelenleg is, nem kell ehhez az iOS-t szétverni. Akkor te se akarj már rám kényszeríteni semmit, kösz.
Nem marad meg, már leírtam miért. Amint lesz külsős app store, az appok egy része átmegy majd oda, illetve a nagyobb kiadók nyitnak majd sajátot. Bármennyire elképesztő, én ez nem akarom iOS-en.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #1753 üzenetére
Nem engem kérdeztél, azért ha szabad: attól függ mit értünk "nyitás" alatt. Bizonyos dolgokban miért ne, most ősszel iOS 14 is hozza a default email és browser lehetőséget. (persze ezt is ellenőrzi az Apple, akármilyen dzsunka app nem kerülhet fel a választható listára)
iMessage: USA-ban ez nagyon népszerű, teljesen hülyék lennének önként kiadni Androidra
Kötelező Safari motor használat: szerintem ezt se bántsa senki kívülről a verseny nevében erővel, nekem userként mostani helyzet tökéletes, ha akarom Windows 10 userként feldobom az Edge-t és szinkronizál, közben tudom teljesítményre nagy kárt nem tud okozni, mert a motorháztető alatt az iPhone-ra optimalizált Webkit hajtja
Áruház százalékokban, módszerekben lehetne egyezkedni, tárgyalni. Viszont fundamentálisan ne akarják erővel megváltoztatni a működési modellt. Mivel iparági 30%-ról van szó, ne csak az Apple legyen közellenségnek beállítva. Nekem nem tetszenek userként ezek a durva háborúk és pereskedések.
Amúgy alapvetően: a nyílt rendszer iránt érdeklődők választhatnak tengernyi Androidos mobil közül, nekem korábbi Nokia Lumia userként miért nem lehet meghagyni az egy zárt rendszert ami nekem előnyösebb? Köszönöm nem kell "felszabadítani" nekem az olyan dicsőséges felszabadító szovjet hadsereg feeling lenne. Ne legyen erővel nyílt rendszerek monopóliuma.
Van előnye, hátránya mindkettőnek, user választhat melyik rendszerre nevez be.
Mondok egy példát:
szüleim Win10 gépét lekorlátoztam, csak áruházból telepíthetnek
unokaöcsém agyontweakeli, update letiltás, kamu optimalizáló programok, registry pucolók, meghízott startup elemek, minden szart felrak adminként
szerinted melyiket kell mennem rendberakni? a "butát" vagy a "felszabadítottat"? -
Giovan!
addikt
válasz Ezekiell #1760 üzenetére
Sehol sem írtam, hogy nem tudnám megérteni azt, aki igényt tart erre. Én is droidoztam régen. De én jelenleg nem tartok igényt a nyílt rendszerre, ha így lenne, akkor azt használnél. Nem én akarom az én szempontjaimat másra kényszeríteni továbbra sem, én nem akarok változtatni a droidon, mivel nem használom, de elfogadom, hogy van akinek meg az felel meg. Nem vagyunk egyformák, nem tudom miért nem lehet ezt megérteni.
-
Giovan!
addikt
Inkább nem tenném próbára a szerencsémet ha nem muszáj. Jelenleg nincs külső app store, minden egy helyen van, az Apple pedig mégiscsak felelős valamilyen szinten az appokért. Nekem ez az állapot megfelel, és továbbra sem értem miért nem lehet ezt felfogni.
-
Samott
addikt
válasz Giovan! #1761 üzenetére
Irtam mar, biztos bent lesznek az appok az apple storeban is. Dragabban mint mashol, de neked nem kell emiatt mashol vasarolnod. Androidon sincs millio appstore, pedig az mindig nyilt volt.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Ezekiell
veterán
válasz Giovan! #1763 üzenetére
Simán megértem, nem is írtam, hogy nem értem meg. Nem mindenki akar ám személy szerint beléd szállni Azt kérdeztem, hogy szerinted mi lenne a különbség, mondtál egy érvet, ami szerintem nem valós érv, itt tartunk.
-
törölt tag
"Tehat nekik is jo ha versenyeznek ertuk"
Az iOS userekért ebben a pillanatban is kőkemény verseny folyik, és a platform egyik vonzereje, hogy szűrik a csalókat és a versenyzőkkel betartatják a szabályokat.
Az Epic viszont nem versenyt, hanem saját versenypályát akar, de az Apple ingatlanán, mert már odaszoktak a nézők.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz Ezekiell #1766 üzenetére
A nagyobb kiadóknak simán megérheti így is. Az Epic is azért perel, mert meg tudná oldani a saját store-t, és nem hiszem hogy ezzel egyedül lenne. Nem állítom hogy millió store lesz, de nekem már a kettő is sok, ha pont olyan app kerül át másik store-ba, amit használok. És semmi sem garantálja, hogy ilyen nem fog megtörténni amennyiben lehetőséget kap mindenki a saját store-nyitásra, vagy simán weboldalról le lehet majd szedni és feltelepíteni az ipa fájlokat, mint most droidon az apk-kat.
Nem mindenki akar ám személy szerint beléd szállni
Ha visszaolvasol, láthatod hogy volt itt azért alig burkolt idiótázás (hiszen ki akarna önszántából "rabszolga" lenni, ha nem egy idióta?), ami rohadtul nem normális egy szakmai fórumon szerintem, abszolút kimeríti a személyeskedés fogalmát. Mondom, én elfogadom hogy van olyan, akinek nem kell zárt rendszer, nem vagyunk egyformák, nem is kell annak lennünk szerencsére (elvégre ő most is kaphat nyílt rendszert a piacon, ami szerintem egy abszolút pozitív dolog, ne legyen kényszerítve senki a zártra), de akkor ő is elfogadhatná, hogy nekem meg nyílt rendszer nem kell, és nem azért mert retardált vagyok aki a saját érdekeivel sincs tisztában, hanem mert egyszerűen mások a preferenciáink.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
nyogo83
senior tag
Csak egy kis magyarazat, ha ujbol elojonne a What's new "szivatas" mirol szol:
Amikor egy appot updatelsz, az app mukodesi mechanikajaban ha usert erinto jelentos valtozas van (mint pl a fizetesi rendszerrel kapcsolatos ), akkor kotelezo beleirni, ami igy az Appstoreban az adott update-nel megjelenik. Tehat a usert is tajekoztatjuk rola.Ezzel szemben itt a szep csusztatas Sweeney-tol:
Csak hogy ertheto legyen: egy szoval nem mondja Sweeney, hogy az adott updatek publikusan a storeban megjeleno "What's new" szekcio reszebe beleirtak volna(ami kotelezo), hogy hozaadtak direct payment fizetesi opciot.
Ahogy korabban sem mertek nyiltan leirni, csak csusztava irtak bele az "added multiple payment options'- t, ami reviewkor csak az IAP-t tartalmazta.Amit itt screenshotkent uzenetet kitett, az egy privat uzenet amit a reviewkor lehet elkuldeni megjegyzeskent a review processehez, de ezt rajta es a revieweren kivul mas nem latja.
Az Apple nem veletlenul dobta vissza, mert amellett hogy guidelineba utkozik, ez egyfajta "na, vagy eleg tokos ahhoz, hogy vegre nyiltan bele merd irni mi a valtozas benne" uzenet is. De a hangsuly azon van, hogy megint csak a sunnyogas megy, a nagykozonseg elott meg az artatlan martirkodas.
Igazbol az elejetol kezdve hasonlo szinten operalt Sweeney ezekkel a publikalt "belsos" infokkal, felrevezetve azokat akik nem ismerik a mukodeset es a szabalyait az egesz storenak.
-
Giovan!
addikt
válasz nyogo83 #1770 üzenetére
A SDK szerződés "only if" kitételét is bekamuzta, miközben sehol sincs ilyen pont benne. De ő szabadságharcos, szóval neki el van nézve, hogy folyamatosan általa kitalált dolgokat állít be valóságként a közvélemény manipulálása érdekében.
-
pakesz
aktív tag
>> "Uristen, mi lesz veled, ha nem lesz zart? Nem csak te vagy a vilagon. Ha kinyitjak, akkor se kell neked kulso forrasbol telepitgetned. Nem vagy kepes felfogni a lehetoseg es a kotelezo kozti kulonbseget. Megmarad a jo kis zart app store-od es amit az apple beenged oda az ugyanugy telepitheted."
en nagyvonaluan felajanlottam volna, hogy azon a fullos zart Alma App Store ban lehet akkor 50% a haborus jovatetel, elvegre az 50 az tobb mint 30, szoval biztosan sokkalta jobbat kapnak a penzukert -
törölt tag
válasz Ezekiell #1755 üzenetére
Fordítsd meg a kérdésed és talán feltűnik milyen abszurd. Van millió nyílt Androidos készülék, amiből választhatsz. Miért akarod erővel elvenni a mások által választott, Windows Phone halálával érdemben egy db megmaradt zárt(abb) iPhone-iOS rendszert?
Az biztos sok iOS user szeretne nyitottabb rendszert, több lehetőséget. Sokan is jailbreakelnek, sokan átugranak Androidra, megtalálhatják az igényeiknek megfelelő készüléket. Attól még alapvetően az iPhone tábor növekszik továbbra is ami azt jelzi alapvetően elfogadják az Apple zártabb világát. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
Mellesleg minél több jailbreak funkciót rak be az Apple, vagy most engedni fogja a default email, böngésző választást, azzal is az Android táborból csábít át usereket.
És a több lehetőséget kívánók se mindig radikális változtatásokat akarnak, csak bosszankodtunk évekig mikor változik már meg a kijelző közepére tett nagy hangerő ikon például. Bosszantó megkötés volt, viszont az még bosszantóbb volt amikor a rokon Androidos készülékéről a szabadság ellenére egyszerű módszerrel nem lehetett levakarni a Facebook appot. Fura módon az elvi javaslat ott is az volt ha nem tetszik a megkötés el lehet menni Samsungról, lehet venni pure Android készüléket is. iOS alatt szabadon választhatok felrakom vagy sem a Facebookot és eléggé valószínűtlen iOS-en valaha előtelepített lenne a 3rd party Facebook bloatware.Nekem iOS userként érdekem csak az Apple által felügyelt áruházból telepíthetek, minőségi, adatvédelmi, biztonsági, irányvonal stb. szempontból, most lehet lebirkázni vagy elgondolkodni miért tartja sok ember előnynek az Apple zártabb világát.
Hátrány példa: nézőpont kinek mi hátrány, mi előny. Itt van az Android. Rajta a Google Play Store. Jön XY fejlesztő és kivonja a cuccát mert nem tetszik a bérleti díj és a szabályok, exkluzívan külön boltjából árul külön exkluzív játékokat külön fizetési módszerrel külön feltételekkel. Ez kényelmes usernek?
Vagy az jobb megegyezik az áruház és a fejlesztő is, gazdagodnak mindketten ahogy eddig és user kényelmesen, biztonságosan egy helyen eléri a termékeket. Én egy hétvégi bevásárláskor is örülök, ha egy helyen meg tudom venni amit keresek, ne kelljen a teljes Spar, Tesco, Aldi, Lidl sort bejárni, mert XY termék csak itt vagy ott van.[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
-
Ezekiell
veterán
válasz #86564352 #1773 üzenetére
Nem, nem nehéz megérteni, hogy a zárt iOSt szeretitek. Akárhányszor kérdezitek meg, akkor se nehéz, szóval akár abba is lehetne hagyni az ilyen stílusú kommunikációt, mert csak ráerősítetek néhány sztereotípiára.
Indokokat kérdeztem. Ennyi. Design guidelines pl egy indok, amit el is tudok fogadni. Bár Androidon is van - de nyilván nem tartatják be annyira. De ez már egy elfogadható indok.
Ez amúgy csak a fele a pernek/Epic követeléseinek, a másik fele a 30%os IAP tax megszüntetése, ami ellen azért már macerás józanul érvelni, de azt hagyjuk is...
-
törölt tag
Letiltás nem egyenlő egyszerű teljes eltávolítás.
Illetve vicces a szabadság földjén előre be van készítve 3rd party app Zuckerbergtől, én a választott zárt börtönömben mint "rabszolga" pedig szabadon választhatok egyáltalán felkerüljön-e. Persze, ha nem zavarja a Samsung usert pl. téged tőlem az oké én nem akarom tőled elvenni ezt az élményt.
(#1776): az elvi különbség ott van iPhone vásárlóként tudom érkezik Apple appokkal, ha veszek egy Samsungot én nem örülnék rám erőlteti egy 3rd party appját és mókolni kelljen, na de semmi probléma nem veszek Samsungot
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz Ezekiell #1775 üzenetére
Ez amúgy csak a fele a pernek/Epic követeléseinek, a másik fele a 30%os IAP tax megszüntetése, ami ellen azért már macerás józanul érvelni, de azt hagyjuk is...
Talán mert a kettő összetartozik. Engem hidegen hagy, hogy mekkora haszna van az Apple-nek. Viszont azt tartom, hogyha zárt rendszert fejleszt a kezdetektől fogva, és erről tájékoztatott is minden érintettet, akkor simán joga van 30%-ot kérni, akkor is, ha ez egyesek szerint nem szép. Szerintem sem az, lehetnének külön konstrukciók a különböző esetekre, de azt nem jelenteném ki, hogy az Apple-nek nincs joga a 30%-os sarchoz. Mert hogy mi jogos, meg mi etikus, az két külön dolog, amiből csak az egyik szubjektív.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz tom_tol #1778 üzenetére
Az alternatív appstoreban lehetne IAP nélkül app pl, szabadon válaszott payment móddal. Nyilván semmi ilyesmi nem lesz, szóval nagyon felesleges agyalni rajta
-
Samott
addikt
válasz #86564352 #1777 üzenetére
De az eredmenye ugyanaz, nem fut a program, nem hasznalja az eroforrasokat. Es persze vehetsz pixelt vagy akar rootolhatod is a keszuleket ha nagyon zavar az a par mega a tarhelyen. Ez legyen a legnagyobb problemank.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #1769 üzenetére
"Tehát akkor csak eljutunk szépen lassan oda, hogy az Apple felhasználók ne is akarjanak játszani a Fortnite-al, mert a csúnya gonosz Epic oda szoktatatta őket?"
Őszintén érdekelne, hogy milyen logikai bakugrásokkal sikerült ezt levezetned abból, amit írtam.
-
törölt tag
Vigyázz, kezdesz olyan érveket mondani amivel iOS userek jönnek, ha nem tetszenek az Apple feltételek akár jailbreakelhetsz, vehetsz mást.
Amúgy nem ugyanaz, elvi kérdés: más dolog szerintem Apple által gyártott készüléken vannak Apple appok és más veszek a Samsungtól egy telefont és a droidján rajta van előre 3rd party mi közöm nekem a Facebookhoz, azért vannak buckák a szabad mezőn is úgy tűnik. Természetesen ismétlem én ezt csak megjegyeztem, engem nem zavar ha neked jó így ez a Samsung-Facebook élmény, cserébe senki ne birkázza, hülyézze, hívőzze az iOS usereket, mert számukra pedig az Apple jó.
-
Samott
addikt
válasz #86564352 #1783 üzenetére
Android alatt sok gyarto van, nem kotelezo samsungot venni facebookkal. Irtam, ott a gyari pixel. Szerintem azon nincs semmi extra program.Azt hasonlitsd az almahoz. Es ugye samsungon is csak egy mozdulat letiltani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ezekiell #1775 üzenetére
"a másik fele a 30%os IAP tax megszüntetése, ami ellen azért már macerás józanul érvelni"
Ezt is elmagyaráztuk vagy százszor:
- Kiskapu: ha bármilyen ingyenes alkalmazás jutalék nélkül ajánlhatna alkalmazáson belüli vásárlásokat, akkor az összes fizetős app ingyenes lenne és alkalmazáson belül intézné a bevételt. Ez egy adminisztratív kiskapu, amit az Apple úgy zárt be, hogy ha alkalmazáson belül árusítasz, az ugyanúgy jutalékköteles, így felesleges trükközni. Ha megszüntetik az IAP jutalékot, akkor gyakorlatilag 0% jutalékkal kellene üzemeltetni az alkalmazásboltot, amivel fenntarthatatlanná válna a rendszer.
- Biztonság: ha az alkalmazáson belüli vásárlásokkal megkerülik az Apple-t, akkor onnantól semmilyen anyagi biztosítékot nem tud nyújtani a usereknek. Két pálya között a játék feldob egy kaszinó appot, a hülyegyerek elkölt 1000 dollárt anya kártyájáról és az Apple-nek semmilyen eszköze nem lenne a pénz visszaszerzésére, mert az egész tranzakció a rendszeren kívül történt. A user meg nem az X alkalmazásfejlesztőt szidná, hanem az Apple-t, hogy miért ad lehetőséget vásárlásra, ha nem tudja megvédeni a usereit.
-
pakesz
aktív tag
válasz nyogo83 #1770 üzenetére
biztos tudod mirol beszelsz, mert annyira okos vagy, de egy chapter 2 season 4 -es launch -os levelet kirakni ami itt van leirva, hogy : https://www.forbes.com/sites/erikkain/2020/08/28/fortnite-season-4-mythic-weapon-guide-locations-powers/
es kozben egy augusztus 3 -i updaterol (13.40) ertekezni elmeleti sikon az nekem magas, ha Giovan! lennek, akkor azt mondanam hogy tudatosan HAZUDSZ
es mielott hulyesegeket kezdenel sugallni hogy az Epic az eltitkolta az uj fizetesi modult azert legyszi biztositsal hogy tudtal arrol, hogy julius 10 -en irt az Apple Legal Departman -je egy altalanos butasagoktol hemzsego levelet amiben referalnak egy korabbi levelre ahol az Epic vezer probalt egyezkedni... (az Apple annyira goreny hogy nem engedi masolhatoan kirakni a PDFjet, igy bemasolni nem fogom, de ra lehet keresni...) -
pakesz
aktív tag
válasz #54625216 #1785 üzenetére
ha mar a biztonsagrol beszelunk van infod arrol, hogy az Apple az immaron ellehetlenitett Fortnite -ozoknak mennyi zsetont utalt vissza?
az Epic korrekten elokereste nekik azt a linket ahol meg tudjak ezt tenni, sot az Epic azokat a dolgokat amiket rajta keresztul vettek az Alma tulajok azt azonnal vissza is adta, mert az ugy korrekt... -
Giovan!
addikt
Légyszives ne találd ki hogy én mire mit mondanék. Sweeney bizonyítottan hazudott, mikor "only if"-et emlegetett, ez nem vélemény meg értelmezés kérdése, hanem tény. Nincs "only if" a szerződésben, azt hittem ezt már egyszer megtárgyaltuk...
-
Ezekiell
veterán
válasz #54625216 #1785 üzenetére
- Kiskapu
És az Apple még mindig reviewzza az appokat, akkor utasítja vissza az appot, amikor akarja, szóval bármikor megszüntethetné a kiskaput. Inenntől fogva ez az érv nem áll meg.- Biztonság
Tehát a user menne a creditcard issuerhez, és chargebackelne. Mint mindenhol máshol a világon. A user error meg user error, de valóban marha kényelmes lehet, hogy mindig van valaki, aki fogja a kezed. Csak éppen ennek semmi köze a biztonsághoz.Felőlem mindenki olyan rendszert használ, amilyet akar, és annyit fizet, amennyit akar, egészségére. Nem akarom megmenteni az Apple felhasználókat, mert nincs mitől. De developerként a 30%os IAP felháborít, teljesen alaptalannak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Van az iPhone vásárlásakor elfogadott szerződésben olyan rész, hogy ha a fejlesztő miatt törölni kell egy appot, akkor az Apple köteles az itt elköltött pénzét (vagyis a pénzének az Apple-höz vándorolt 30%-át, a maradék ugye a fejlesztőhöz került) visszautalni a usernek? Csak kérdezem, eléggé régen olvastam már azt a szerződést.
Ugye te fogalmazátl meg egy állítást, szóval neked kellene bizonyítani hogy az Apple-nek kötelessége fizetni. Pl. másold be a szerződés idevágó részét, vagy ilyesmi, bármi ami alátámasztja az állításodat
[ Szerkesztve ]
-
pakesz
aktív tag
válasz Giovan! #1790 üzenetére
itt az a gond, hogy megint eldontotted hogy egy birosagi itelet az mirol is fog szolni 3 evvel kesobb...
az alma hasznalo az kivel van kapcsolatban?
jol is neznenk ki, hogy amikor nincsen gond, akkor tartja a markat a semmiert amikor meg beut a dolog, akkor visszaadja a jutalekot, ugye ezt te sem gondoltad komolyan -
Giovan!
addikt
Milyen bírósági ítélet? Nincs az Epic perében szó a usereknek járó kártérítésről szerintem. Illetve ha van, akkor elnézést, én erről eddig nem tudtam.
Mondom, a fejlesztő miatt kellett törölni az appot, amíg nem szegte meg a szabályzatot, addig mehetett a biznisz, a userek költhettek, és használhatták, amit a pénzükön vettek. De onnantól fogva, hogy a szerződést megszegte a fejlesztő, a következményekért ő viseli a felelősséget.
Illetve amíg a bíróság ki nem mondja, hogy nem törvényes a szerződés, addig így van. Aztán persze lehet majd perelni megint a kártérítés miatt, de addig értelmetlen, mert az Apple az Epicre és az általa elfogadott majd felrúgott szerződésre fog mutatni.
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
Mar reg rajottem, hogy veled felesleges barmi targyilagos dologrol vitatkozni.
"biztos tudod mirol beszelsz, mert annyira okos vagy" - felesleges az ilyen szurkalodas nem is ertem mi szukseg van ra, mert valoszinuleg jobban tisztaban vagyok az egesz disztribucios/guidelineos/review processes dolgokkal, mint te, ezt mar bizonyitottad.
Gyakorlatilag amiota megnyitottak a lehetoseget hogy alkalmazast lehet kesziteni iPhone-ra, azota ezzel foglalkozom. Ezert tudom, hogy mikor ferdit az ilyen allitasokkal Sweeney.
Tudod, ha nem ferditene folyamatosan Sweeney es minden ugy lenne, ahogy most a mediaban a hattyu halalakent eloadja, egy szot se szolnek mert sok dolog van amiben egyaltalan nem szimaptizalok az Apple-el.Jossz egy allitassal, hogy szegeny Epicet mennyire szivatja a gonosz Apple a "news" dologgal, amirol mint kiderul fogalmad sincs micsoda, csak amit Sweeney fele feligazsagbol tudsz. Cafolni azt nem tudtad miert nincs igy es miert is "szivatas".
"egy chapter 2 season 4 -es launch -os levelet kirakni ami itt van leirva, hogy : https://www.forbes.com/sites/erikkain/2020/08/28/fortnite-season-4-mythic-weapon-guide-locations-powers/
es kozben egy augusztus 3 -i updaterol (13.40) ertekezni elmeleti sikon az nekem magas, ha Giovan! lennek, akkor azt mondanam hogy tudatosan HAZUDSZ"Ennek meg semmi ertelme, azon kivul hogy ennek semmi koze ahhoz amirol eppen beszeltunk, hogy milyen ujabb aprosagokkal szivatjak az Epicet, de legalabb beleirhadtad nagybetukkel, hogy hazudok
Es itt jon a tobbi ujabb hozza nem kapcsolodo tema:
- mielott hulyesegeket kezdenel sugallni hogy az Epic az eltitkolta az uj fizetesi modult
- Apple Legal Departman -je egy altalanos butasagoktol hemzsego levelet
Most erre mit lehet mondani, hogy ujra beragadt a lemez es ujbol kezdeni kellene az egeszet magyarazni.
Arrol nem beszelve, hogy ilyenrol jelenleg szo se volt a hozzaszolasaimban, raadasul azt hittem eleg ido volt mar es magyarazat adva neked, hogy megertsd, hogy hogy volt.
Barhogy probalod ujra romantizalni es szepiteni, az Epicnek megtiltottak, hogy direct paymentet rakjon bele. Az Epic sunyi modon a review utan engedelyezte az appban ezt a featuret. Erre kivagtak.
Az hogy irt rola levelet, hogy o ilyet akar belerakni, meg nem mentesiti fel az alol amit csinalt.Innentol kezdve kb szintiszta trollkodas amit csinalsz, nekem(meg ahogy latom mar masoknak is) pedig mar unalmas ujbol es ujbol leirni, hogy mi az amiket szandekosan nem akarsz megerteni.
De jobbat tudok, ha annyira szereted az Epic meg Sweeney Twitteret es egyeb dolgokat sasolni.
"az Epic korrekten elokereste nekik azt a linket " Miutan "korrekten" kivagatta a usereiket az Apple plattformrol
Es ezt nem en talalom ki, hanem a userek tamadjak Sweeneyt. Legyszives nezd meg, hogy a jatekosoknak es sok devnek mi a velemenye errol az ertuk folytatott harcrol.Csak nehogy az legyen, hogy mind Apple fan, mert kb keresni kell a tamogato hangvetelu hozzaszolasokat, mindenki ekezi emiatt a usereket telibeszaro PR hadmuvelete miatt.
Igazabol beleuntam meg felesleges is, szoval elkonyvelheted ugy, hogy igazad van (akarmiben is, fogalmam sincs hogy most eppen miben szeretned hogy az legyen.)
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz nyogo83 #1793 üzenetére
Ebben a topicban mostanra a legizgalmasabb talan az hogy kinek az alt-reg-je a kollega. Ki az aki nem meri "arcal" is felvallani ezt az itteni tevekenyseget Mert egy 13 eves reg 409 hozzaszollasal amibol a fele ebben a topicban/temaban keletkezett az utobbi egy-ket hetben az alltalaban nem egy standard csendes tagra utal. Foleg nem azzal a stilussal amilyennel megnyilvanul
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
pakesz
aktív tag
válasz nyogo83 #1793 üzenetére
ha odamegyek az Epic weboldalara, akkor ezt latom:
https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/announcing-epic-direct-payment-on-mobile
8.13.2020amit itt beirsz hogy a season 4 reviewban(aug 28) nem volt kulon kiemelve az Epic direct payment mint News es ezen problemazol, arrol en csak azt tudom mondani, hogy nem tudod mirol beszelsz...
figyeljel jobban oda, mert augusztus 13an mar kikerult az az Appba, es pl. ez a forum is pont errol szol, az hogy ott van az Epic direct payment... ha esetleg nem tunt volna felvalojaban aug 3 -an belekerult a kodba, de hat az Apple expertjei azok a 8 eves gyerekek szintjen csekkoltak le azt a build-et, szoval atment...
mondjuk nem tudom, hogy a felhasznaloknak miert kellett volna aug 3 -an leadni a drotot hogy program valtozas volt amig meg ok nem lattak...[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Közben az Apple ráerősít a kommunikációra a fejlesztőkkel:
Apple says App Store appeals process is now live, so developers can start challenging decisions
-
pakesz
aktív tag
válasz Giovan! #1798 üzenetére
"For apps that are already on the App Store, bug fixes will no longer be delayed over guideline violations except for those related to legal issues."
erdekes mintha azt mondtad volna hogy az Apple eddig nem zsarolta a fejlesztoket, most meg az Apple beismeri, hogy eddig ezt tette? -
azbest
félisten
Ezt már júniusban bejelentették, most csak hatályba lép. Szó nincs benne zsarolásról, le kéne kapcsolnod a böngészőben azt az addonodat, ami értelmetlenre cseréli a szövegeket, hogy értőn el tudd olvasni
Még a google translate sem fordítja annyira rosszul, hogy zsarolást keverjen bele
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest