- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
micimacko
aktív tag
Ezt nem igazán értem...mire nem elég pl. egy HD (full-HD, ki hogy nevezi, legyen 1080p) felbontás egy 15"-os kijelzőn? Nem 2cm-ről nézel egy ilyen képernyőt, hanem minimum 30-40 cm-ről.
Teljesen fölöslegesnek tarom ezt a felbontást egy ekkora kijelzőhöz. Egy 2560x1440 vagy 2560x1600 dual-link felbontás a 27"-os Cinema Display monitoron, vagy bármelyik normális 27-es monitoron bőven elég. 15"-ra teljesen fölösleges, ami megdrágítja a dolgot.
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
Prof01
veterán
Hát igen, csak körbe kell nézni.
iMac-kel csak az a baj, hogy USA-ból már macerás lehet a szállítás, a nagy méret miatt, főleg a 27"-nak, de notebook-oknál nincs ilyen gond általában.
Egy 27"-es iMac-re már régóta csorog a nyálam,de ezek után már csak retinába kell az is! 5120x2880-at ide nekem!Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Tikakukac
titán
Addigra lesz vagy 10 éves a TP-m. Vegyen borotvapenge wannabe gépet, aki akar. Jó kis csattogós billes subnotit nem dobálunk el holmi szeszélyekért
Az utolsó Corei7+bika NV grafikus kártya kombó elég durva hűtést kér, ezt remélhetőleg megoldották rendesen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Xero
nagyúr
Ment már a Compressor elosztva MBP-n wifi-n keresztül (Time Capsule router). Köszönte kutya baja sem volt.
Én meg körberöhögöm azt aki manapság CD-t vagy DVD-t nyom a kezembe. Tessék szépen on-line elérhetővé tenni, vagy hozza más adathordozón. Az a technikus, aki meg nem tud előhúzni egy kicsi-nagy jack átalakítót elmehet a búsba.
D-Sub meg egy átalakító kérdése.
(#53) micimacko: Jelenlegi 15"-es MBP-mon látom a pixeleket. 30-as ACD-en és Dell-en és látom. Az iPhone-on nem. Nem vicces ez kicsit? Én szeretnék ugyan olyan nyugodt képet nézni a nap 12 órájában, mint teszem azt abban a fél-egy órában amikor a telefont nyomogatom.
(#59) Ijk: Nem vagy vele egyedül. Ciki volt már erősen a MBP-kban hosszú évek óta. Annyira nem gagyi TN, de nem jó érzés IPS vagy PVA után ezt nézni. Szerencsére a retina az már IPS, és bízom benne, hogy a többi terméknél is így járnak el.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Hat a forgatasok helyszinen mindig van macbook pro, es pl. az amerikai filmsorozatok nagy reszet mar tavaly is es iden is arri alexa-val forgatjak, aminek veletlenul 2880x1620 a felbontasa (bar az igaz, hogy legtobbszor hd proresbe rogzitettek), szoval ha vagni nem is fognak, de azert sokminden masra fogjak azert hasznalni.
-
nagyúr
"érkezik egy 15,4 colos termék Retina Display kijelzővel. Ennek felbontása 2880x1800 pixel"
minden elismerésem az Apple-nek. Ez a kijelző nagyon horror lehet!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Ringman
nagyúr
miért csak konzumer vga fért bele a csúcs prokba is? nincs igény rá?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dani3l
őstag
Lehet hülye kerdes, de ha jol latom, kivettek a Prokbol is az optikai meghajtot. Mi került a helyere? Marmint arra gondolok, hogy igy is csak egy hattertar fer el benne, vagy igy belemegy akar 2 is? Mert aztert egy 512/768 gigas SSD elegge horribilis aron van, viszont egy 128-as SSD + 500/750-es winyo eleg jo parositas lenne.. Vagy ez felejtös? Retinas valtozatban mondjuk gondolom biztos, mivel az meg vekonyabb, de mi a helyzet a simaval?
Meg soha nem volt dolgom MacBookkal igy fogalmam sincs, hogyan vannak ezek összerakva, vagy hogyan lehet varialni, de valoszinü az lesz a következö gepem valamikor a jövöben, ezert kerdezem.micimacko: Ez a "minek" kerdes mindig minden ujitasnal elöjön, csak nem tudom, minek ( ). Fejlödik a technika, ez van. Par ev, aztan ez is keves lesz. Regen a 640x480 is jo volt, nem?
Azert azzal gondolom te is egyet ertessz, hogy az 1440x900 böven keves egy 15"-os notiba, fullHD-t valamiert nem tesznek bele, hat ez van, igy legalabb többert adhatjak.. Mondjuk nekem szemely szerint a fHD is böven eleg lenne ebben a meretben.[ Szerkesztve ]
-
kiiso
tag
-
Angel1981
veterán
Szép, minőségi darabok!
-
Tigerclaw
nagyúr
Itthon tényleg nem érdemes vásárolni a magyar Apple Store-ban. Megint a világ legdrágább Apple boltjának címére pályáznak, mint tavaly. Ausztria elég közel van és már ott is jóval olcsóbb minden, ha nem kell a magyar billentyűzet.
Azt észrevettétek, hogy a 17-es Macbookot tényleg kinyírták, amiről korábban már voltak pletykák?
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kiiso
tag
-
Blindmouse
senior tag
A 16:10-et vennék már vissza a gyártók, mint az apple. Ez a felbontás meg kell, még a minecraft sem lenne kockás rajta.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Xero
nagyúr
válasz Blindmouse #73 üzenetére
Na az b*szna be.
-
Chal
addikt
Régen meg VHS kazettákat adtak a rendezvényeken... Most komolyan ne ebből indulj már
ki Pár éven belül egyetlen notebookban sem lesz dvd olvasó, aztán szép lassan eltűnik az életünkből teljesen, és ez így van jól.A Macbookokon pedig az isten tudja hány éve minidisplay port van. Akinek eddig is macbookja volt, és prezentációra is használta, annál volt mindenféle átalakító, ez hétszentség, mert a projectoros ember már évekkel ezelőtt is kiröhögte, ahogy írod is, nem kell ahhoz az új retinas mpb. Szóval ez ezután is így lesz, szerintem ebben sem előre sem visszalépés nem történt, semmi változás. Egyébként én is jártam hasonló cipőben, de rendeltem kínából gombokért kétféle átalakítót, és utána kb soha nem érdekelt a dolog. Ez csak addig probléma amíg az ember olvas róla egy ilyen fórumon.
-
FireKeeper
nagyúr
a külső notebook piacot ne keverjük ide, ott gondolom a gyártók engedményeket kapnak, ha AMD APU mellé raknak radeont, ezért kevés az ivy+Radeon kombó (illetve hát sandy mellett is ritka volt).
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Prof01
veterán
válasz Blindmouse #73 üzenetére
Igen, én is jobban szeretem a 16:10-et, sokkal jobban használható, mint a 16:9.
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Chal
addikt
Ja és a gigabit ethernet kapcsán egyetértek vele, hogy szükséges, de szerintem egyáltalán nem fájdalmas dolog külső modulként használni. Tulképpen alig nagyobb mint egy RJ45 csatlakozó. Pl ismerek embert aki úgy használ Macbook Airt, hogy a cégnél az asztalán fixen lóg a kábel végén a kis doboz, soha nem viszi el, mert otthon (és máshol) meg elég a wifi.
Amúgy egyedüli gennyes dolog benne, hogy nem adnak hozzá gyárilag ilyen ethernet modult. Emiatt száradjon le a pöcsük. És ez alól az sem mentesíti őket, hogy egyik gyártó sem ad ilyet.
-
Tikakukac
titán
Inkább onnan induljunk ki, hogy mindenhonnan ömlik ez a CD elavult, DVD elavult blabla, és van helyette Appstore meg Zenestore meg még 600 store. Csak a régebbi tartalmakat csesznek oda feltenni, épp úgy, mint a kevésbé populáris és tömegek által fogyasztott vacakokat. Külső olvasóval minden megoldható ofc, de addig amíg nem csináltuk meg valaminek a pótlását, addig ne szórjuk a hamut.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
micimacko
aktív tag
Ha te egy 15"-os notin a 1080p-s felbontás pixeleit látod (ha jól sejtem akkor most nem 1080p-s a felbontásod), akkor megeszem a kalapom...persze látni látod, csak tömegével
Persze az már más kérdés, ha egy teljesen homogén képen kívánsz meglátni pl. egy pixelhibát , ami a homogén háttértől teljesen elüt. De nem erről szól a történet, ugyanis egy ábrán ettől nem lesz láthatóan élesebb képed. De továbbra is tartom magam ahhoz, hogy egy 15"-os notin kb. 40cm-es távolságból nem igen észrevehető 1 pixel. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, mert tapasztalatom nincs, de neked is csak akkor lehet, ha pixelhibát vélsz felfedezni, ami ugye a körülötte lévő pixelektől eltér. Ha meg nem pixelhibás a monitorod, akkor önálló pixelt soha nem fogsz látni.
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
dani3l
őstag
válasz Tikakukac #80 üzenetére
Nyilvan vannak, akikek szüksegük van ra, de vannak, akiknek meg nincs. Elöbb utobb ugy is el fognak tünni.. Nekem is van ODD a laptopomban, de a kb 2 ev alatt, miota megvan, szerintem egy kezemen (vagy max 2..) meg tudom szamolni, hanyszor hasznaltam. Ugyhogy nekem szemely szerint nem kellene, es valoszinü nem is lesz a következö gepemben, pont ebböl kiindulva. Szükseg esetere esetleg be lehet szerezni egy külsöt, mar azok sem olyan dragak, meg menet közben egyebkent sem nagyon hurcol magaval az ember mindenfele lemezeket szerintem.
-
Chal
addikt
válasz Tikakukac #80 üzenetére
Szerintem nem releváns, hogy van e utóda, vagy hogy kell neki olyan utód ami egyben megtestesíti a nagybetűs médiát (mint ahogy a hangelmez után jött a kazatta, a cd, aztán a dvd).
Az már most egyértelműen látszik, hogy ez a dolog szerteágazik, nem lesz soha annyira fekete és fehér mint volt. És ez a szerteágazás már egy 10 éve tartó folyamat. A gyártók és szolgáltatók ontják a megoldásokat ezerszámra, az emberek pedig megtalálják maguktól azokat. Pendrive-ok, memóriakártáyk, online tárhelyek, online store-ok (és igen, a warez is), és lehetne sorolni napestig. És eközben tesznek valami ezzel kapcsolatos fontos dolgot is: nem nagyon akarnak már CD-t és DVD-t használni.
Szerintem ez a kérdés már eldőlt.
-
bok92
addikt
Nagyon jó noti, de tényleg.... Viszont a 730 k ár, háát kicsit brutál..
-
kiskaktusz
addikt
Kétségkívül jó cuccok
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
GALARDO
addikt
Kell! Már csak pénzt kell szerezni, na meg egy másik országba átmenni érte, mert itthon....
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
ddekany
veterán
-
brumi1024
veterán
Hát profibb helyeken külső dacot(digital analog converter) használnak, annak meg digitális jel kell arra ott az usb, esetleg újabbaknál thunderbolt is lehet. És akkor kell a nyavajának a vacak integrált zajkeltő. A csatlakozókra meg van átalakító, és nem hiszem, hogy olyan nagy dolog lenne azt hordozni. Jobb megoldás ez, mert szerintem a vevők nagy része nem használja napi/heti/havi rendszerességgel ezeket a csatlakozókat, és akkor meg minek rakjon rá? Vegye meg az átalakítót az akinek kell. Egyébként megjegyzem van USB3.
-
OgreImre
senior tag
válasz micimacko #81 üzenetére
Én a 15-ös Hp Elitebook-on (sicc!) 1920x1080-as felbontásban "nem látom a pixeleket" 30cm-ről, igaz a szemem nem a legjobb. Persze makró módban 2 cm-ről lehet látni.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
r3dsnake
nagyúr
mi koze a felbontasnak a betuk meretehez?
amugy elkepeszto a retina mbp, bar a 15"os gepeket nem igazan preferalom, de ilyen merettel, sullyal, felszereltseggel barmikor bevallalnam. kar, hogy ez valoszinuleg jopar evig nem fog bekovetkezni ilyen arak mellet (bar remelem egyszer 13"os gepet is kiadnak pontosan ugyanilyen specifikacioval)
tenyleg lenyugozo, megvan rendesen a wow-faktor
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Volt egy kisebb orgazmusom azt hiszem.
-
Everman
addikt
"Miért kell az optikai meghajtó? Mondjuk rendezvényeken a mai napig CD-kről játszanak be, vagy DVD-ről vetítenek."
Hát ma már ez nem igazán jellemző.
Fickókám igen furán nézne egy CD-re, mikor ott a gépén egy több ezer albumos iTunes library
(Arról nem beszélve, hogy egy rendezvényre az ember úgy megy, hogy előre felkészül és minden ott van a gépén.)"És lehet akármilyen csúcs laptopod, nem fogod a 3.5mm-es jack aljazot bedugni a keverőbe. Egy normális hangtechnikus körbenevet egy "kisjack"-el."
Azzal biztos kinevet, még szerencse, hogy az Apple gépein mindegyiken ez nem csak egy analóg kimenet, hanem egy optikai kimenet is egyben. A normális hangtechnikust meg én röhögöm ki, ha nincs kéznél nála egy toslink csatlakozó.
"És hiszed vagy nem, relative kevés ipari projektoron van Thunderbolt, tőbbnyire D-SUB és RGBHW-t látsz, esetleg ha jó vagy, DVI-t."
A legtöbb mai projektoron alap a HDMI csatlakozó, ha meg régi cuccal akarsz prezentálni, akkor rádugsz egy átalakítót. Nincs olyan csatlakozás, amit nem lehet leképezni a Thunderboltból, vagy a HDMI-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest